Bu enflasyon rakamları inandırıcı değil %45 enflasyon var faizler %19 ayrıca çoğu banka %16-%19 arası faiz veriyor. Dolar düştükçe millet yine dolar almaya başlar.
Printable View
Bu enflasyon rakamları inandırıcı değil %45 enflasyon var faizler %19 ayrıca çoğu banka %16-%19 arası faiz veriyor. Dolar düştükçe millet yine dolar almaya başlar.
https://invst.ly/vmhao
Bizi frenleyen dolar gevşediğine göre ve bazı hisselerin burnunu kaldırdığını görünce; kırmızıyı patlatmak zor olmasa gerek...
Eregl soran arkadaşlar ben dün hem yonca hem eregl beklentimi teknik olarak yorumladım.
Arka sayfalar eregl grafıda attım formasyon hedefli hep aynı şeyler özel den sorulunca sıkılıyorum artık.
Graflarda okuduğumuzu yazıyoruz atmasyon , sağdan soldan okuyupta kendi analizmiş gibi çalıntı olmadan bu ara çok yapan teknikçi geçinenlere bu laflarım.
Bugunde şimdilik eregl düşüremediniz teknikçiler:)
Bizim insanımız aramayı ve öğrenmeyi sevmiyor soran arkadaşlar anma hizmetine devam öne aldım.
Sonra 1 gün dediğinizi yapmazsam hemen gömmeyin lafla:)
27 senelik forum hayatımda çok yaşadım hoca oldum , usta oldum, büyük teknikçi oldum insanlara cevap verip istedikleri tahtaları yorumladığım sürece , ne zaman biraz yeter sizde öğrenin yoruldum , yetişemiyorum dedim , o zamanda kibirli,kendini beğenmiş, olduk bu forumlar herşeyi yaşatır insana:kahkah:
Yonca da 8.70-75 aralığı günlük kapanışlarda dolar bazlı grafın çalışacağını düşünüyorum buda dip not olsun.
Yılbaşından önce faiz artışı bence ancak, mevcut olan başkan indirim yaptıktan sonra yeni gelecek olan başkanla mümkün olur...
Şuan ki mümkün değil artırım yapmaz...
Bu ay enflasyon rakamları biraz daha makul oranda gelecektir, döviz düşüşü pek yansıtılmıyor ama olumlu tarafı yukarı trend kırılmış olur...Geçici mi yoksa kalıcı mı ancak sonraki aylarda belli olur..
Eylül ayı kritik, daha yüksek miktarda zam gelecek ürünler var..Özellikle tekel tarafında. gerçi onlar enflasyon hesaplarına hiç yansıtılmaz büyük ihtimal.Belki bunları yılbaşına kadar bekletirler ama hiç sanmıyorum...
https://i.hizliresim.com/cxsjoqk.png
Kendim pozisyon almadan graf atmıyorum artık , sabahki doldur boşalt hareketine dayanamayanlar girdiğimiz tahtalarda oyun bozuyor, birde hisse net okuldur buralarda çok şeyler öğrenildi , çok iyi teknikçi,temelci dostlar geldi geçti kimisi whatsap gruplarına , kimisi kuş sitesinde gitti daha farklı düşünüp buralardan ayrıldılar.Ama gözleri buralarda :)takip ettikleri insanların strateji ve graflarını takip ederler gittikleri yerde takipçi olayıda mevcut karşıma oyuncu yaratmamak için bu yüzden böyle bir durum sergiliyorum.Öbür köydeki cons da bu yüzden neden daha önce yazmadığımı graf koymadığımı soruyor:kahkah:
Bu eleman daha karşımızda kimler olduğunu öğrenememiş oradan kötülediğin HİSSE NET okuldur çok şeyler öğrenirsin istersen ha üzerine koymak senin kapastene bağlı sonuç olarak bazen cvp veremediklerimiz oluyor buda anlattığım gibi piyasanın zorluğundan.
kolay gelsin
Gelir gelir hele bir Jackson 'un deliğini görelim. 1-2 ay içinde içinde faiz artışını da görürüz.
Bu arada jacksonun deliğinde toplantı eylülde miydi.
Eylülde eyaletlerin covid yardımları da bitiyor.
Faiz artmaması için tek olasılık Biden in cumhuriyetçileri de ikna ederek altyapı harcamalarını trilyonlarda dolara çıkarıp doları aşırı zayıflatması.
NOT Sayın sindoma53 euro/usd longlanır mı. grafikler ne der. vaktiniz varsa .
Bu MB başkanının başkan olmasının tek sebebi faizi düşürmek... 1-2 ay süresi kaldı, düşürmezse bir gece ansızın yerine yenisi gelir...
O yüzden sırf düşürdüm diyebilmek için 25 puan dahi olsa düşürecek eli mecbur... yoksa yeni iş arar kendine...
1.5 sene daha alır... sonrasında kalır ortada, iş maaşla da bitmez ayrıca; reisin emrini dinlememiş bir burokratın hayatı kararır...
Ben nesini düşünecem, sanki her şeyleri tam da 1-2 tane ex-başkana fazladan 1-2 senelik verilecek maaşları kaldı kusurları...
Velhasıl faiz düşüşünün eli kulağındadır....
faizleri ne zaman dusurecekler acaba enflasyon yüksek çıkıyor nasıl olacak bu iş
Ak Yatırım iyi alıcı
https://megaimg.net/i/i/zXkz9w.png
Ağustos ayı enflasyon rakamları büyük ihtimal eksi gelecek...
Eylül ayında da 25 yada 50 baz puan indirecektir, maksat indirdim işte olacak..
2020 ağustos aylık enflasyon rakamı 0.86
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olmadı ağustosta Tüik başkanını tekrar değiştiririz..
endeksi bugünlerde devletin tukaka ilan ettiği bankalar taşıyor...
hep ötekeleştirdiler...
bankalar kötü imajı yarattılar...
bademler devreye girerse direnç aşılır...
MB başkanı bu aylık yırttı. TÜİK başkanı topun ağzında. Bu arada en ufak bir iyileşmede satanlar kötüye giderken alıyor. Ters mantık işliyor
kısa vadeli grafikleri açın bakın hiç olmazsa bir ortalama atın grafiğe kimseye ihtiyacınız olmadığını göreceksiniz
https://i.hizliresim.com/tw1ezcm.png
Bu dangalak dolar naapiyor yine ya sabah 8.29 du şimdi 8.41....
830dan dolar bulmus adamlar tabı alır.....ben bıle aldıktan sonra
Dolar günlükte bolinger bantından sürüyü içeri sokma tepkisi veriyor,
16.00 dan sonraki saatlik bardan sonra karar verecekler yön konusunda.
grafı da koyarız.
152.500 ü savunan 5.000 puanı kapar gibi durmakta kısa vadede...bakalım deli dana çok istekli büyük pençe ise hala korkmakta yalnız kalmış gibi...
walla sürüyü bilemiycem, ben ağustos vadede 8.53x fiyatlardan short başladım
dolar shortlamak için altın fırsat olabilir buralar
8.30 önemli bir noktaydı, buradan tepmesi normal...Bir süre 8.30-8.45 arası yatay hareket edebilir.