Tombul kuşa sıkı sıkı sarılmak gerekir ışıl ışıl parlıyor ytd.:)
Printable View
Tombul kuşa sıkı sıkı sarılmak gerekir ışıl ışıl parlıyor ytd.:)
(16.06.2023) tarihinde - İlk 5 Kurum (TL) bazında Para Çıkışı Olan Hisseler :
https://i.hizliresim.com/gca8n1h.png
Dolar TL 23,64 yıl sonu farklı seviyelerde olabilir avantaj THY lehine yüksek enflasyonda ytd.
Bayram ve ay sonu satışları aynı haftaya geldi.
1 hafta borsa kapalı olacak çok uzun süre neyse.
Bende stop çalıştı THY yükselen trend devam ediyor.Diger hisse Migros enflasyon olumlu etkiler her şeye zam geliyor ytd.
THY sıkıntı yok asgari ücret zam geldi ytd 165 civarları altı yok daha önce yazmıştım eğer günlük kapanış yaparsa alım fırsatı vermiş olur ytd.Hisse büyük hareketinde bozulma yok ışıl ışıl parlıyor ytd.
Pislik yapıyorlar hikaye THY ayakta ytd.
1 kademe derinlikte aktif alım satım farkına göre PGÇ net (-)
https://i.hizliresim.com/52miw5w.png
Tombul Kuşun yolcuları yarın da sabredin cuma günü nerde kalmıştık modunda yeni zirvelere devam inşallah. Neden mi cuma derseniz, köprüden önce son çıkış perşembe, başka çıkış yok! 😀
Bu İnfo ne iş ? daha gong çalmadan makı veriyor..İnfo piyasda açıkçı olarak bilinen bir kurum hergün mal satıyor..ne bitmez THY varmış. Galiba yatırım ve emeklilik fonlarının malını satıyor..Son 15 günde bizim yerli yatırım ve emeklilik fonları 13 milyon mal satmış..Yabncı fonlar ise 18 milyon lot mal almış..
En büyük ihracatçı firmaya bu değeri mi öngörüyorsunuz. Neyse malın değerini biliriz
Tombul kuş bugün daha iyi ytd.En değerli markası Anadolu Jet.
Ayı borsasında ışıl ışıl parlıyor THY keyif almak gerekir ytd.
Zirvesi 8.3$=200₺
Keyif almak gerekir bam bam bam.
Artan enflasyona karşı hisseler 2022 karlarından yiyorlar!
hisselerin en az % 80/100 kısa vadede üzerine koymaları gerekiyor ki borsa yatırımcısı dolara gitmediği için isyan etmesin!
borsa yatırımcısı KEŞKE'lerde !
https://i.hizliresim.com/ojun9n1.png
Mayıs ayı yolcu verileri geldimi acaba ?? Pegasus yayınladı ben THY de göremedim..
Yakın direnç 186,30’u geçerse kanal direnci 196’nın üstünde de kalırsa kanal katlaması yada çanak katlaması 250’ler beklenebilir…✈
SunExpress Hakkında
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın eşit ortaklığında 1989 yılında Antalya’da kurulan SunExpress, havacılık sektöründeki 30 yıl üzerindeki tecrübesi ve tatil havayolu uzmanlığı ile Türkiye ile Avrupa arasında turizm elçisi görevini üstlenmiştir. 30 ülkede 175’ten fazla rotaya uçuş gerçekleştirmektedir. Avrupa’nın en genç filolarından birine sahip olan SunExpress, merkezleri Antalya, Frankfurt, İzmir ve Ankara’da bulunan 3500’den fazla çalışanı ve 66 uçaklık filosu ile her yıl yaklaşık 10 milyondan fazla yolcu taşımaktadır. Skytrax tarafından gerçekleştirilen küresel ankette ‘Avrupa’nın En İyi Tatil Hava Yolu’ seçilmiştir.
Bence iyi THY performansı.sıkıntı ilk başta karamsarlık oluşmuştu zaten ilk yazımda ağzıma geleni foruma yazmıştım şuan her şey çok iyi.büyük hareketi devam belki 3 yada 4 yıl devam edecek çok rahat taşınır thy hissesi ytd.
Rus iç savaşı pazartesi ve devamında taban yapar mı, yaparsa taban kilitler mi ve kaç gün devam eder? Hisse özelinde benzer süreç tecrübesi olan arkadaşlar yazabilir mi?
Fikir alışverişi yapmak adına söylüyorum, önümüzde birkaç senaryo var sanki. Temelde gidişatın yönünü kısa vadede büyük ağalar belirleyecek. Hatta şirket bile geri alıma dair hızlı bir karar alabilir.
Olumsuz bir senaryoda yüzde 20’ye varan bir düşüş, iki hafta yatay ve sonra yukarı harekete devam.
Olumlu senaryoda zaten % bilmem kaçlık bir Rusya pazarının şu kadarı zarar görürse de gerisi çalışıyor bakış açısı ve yatay yukarı hareketi.
Rusya ikiye bölünebilir ve orta vadede bu kısmi olumsuz sonuçlara sahip olur. Hayat devam eder, iki haftaya buna da alışır piyasa. Hatta dezavantaj gibi görünen durum belki yeni fırsatları beraberinde getirir.
Sanki beklenilen kısa vadeli olumsuz etkisi çok kısıtlı kalıp yukarı - yukarı yatay hareket devam edecek. Ya da ben çok iyimserim.
Ben çok olumsuz bir senaryo beklemiyorum. Pazartesi ve salı günü bayram öncesi son günler olduğu için satış gelebilir. Bayram sürecinde iş daha olumsuz olabilir diye riske girmek istemeyenler olabilir..Normaldir de..Satışlar biraz fazla olabilir..
İzlemek lazım...
Bayram sonrası bilanço fiyatlamasına devam edecek bence..
Satışın ne kadar olacağını bilemeyiz. Sonuçta temel ya da teknik bir hareket olmayacak.
Seans içindeki harekete bakmak lazım.. Alıcılar nereden gelecek o önemli..
Bayram öncesi riske girmek istemeyen çok insan olacaktır. Panik satışı olursa sıkıntı olur.
Bayram olmasaydı pazartesi satış yer ve en kötü salı alırlar diye düşünürdüm.
Şu an yorumlamak zor...
Moskova'da normal günlük yaşantı devam ediyor CNN Türk
Pazartesi düzeltme olursa alım fırsatı olur ytd ayrıca THY lehine olur yolcu sayısı artacağı için hayırlısı ytd.
Rostov kenti Wagner'lerin eline geçmiş. 25.000 den fazla paralı askerleri var. tüm askeri techizatları varmış. Moskova'ya doğru yürüyorlar. Hükümeti düşüreceklerini söylüyorlar. Yazık oldu. ticaret, turizm ve ulaşım da Türkiye'nin en iyi partnerleriydi. thy, enka, pegasus,şişe hisselerimize dikkat etmemiz lazım. dolaylı olarak taban'dan bahsediyorlar. Bloomberght...
Belarus Wagner ile Putin anlaştı CNN Türk.
Hemen olumsuz durumda foruma yeni üyeler yazmaya başladı :)aslında THY ulaştırma sektörü tam tersi olur olumsuzluk durumda yolcu sayısı artacağı için Enka holding yada Şişecam farklı onların fabrikası Rusya da ytd.