Finansbank'ın %29 mevduat ürünü için şubeyle görüştüm. Sadece 1 milyon TL üstü ve maksimum 91 gün içinmiş. İlgilenen arkadaşlara duyurulur.
Finansbank'ın %29 mevduat ürünü için şubeyle görüştüm. Sadece 1 milyon TL üstü ve maksimum 91 gün içinmiş. İlgilenen arkadaşlara duyurulur.
Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli: "İstanbul'da 3+1 daire 3-3,5 milyon TL'ye bulunabilir. Bunlar ulaşılabilir rakamlar."
biz kendimizi zengin görüyoruz değiliz...
3-3,5 milyona ulaşılabilir diyor...
3,5 milyon faiziyle 10 yılda 7 milyon olur...
aylık 70,000 lira ödemeye sıradan herkes ödeyebilir diyor...
hakikaten bunların tv kanallarında isviçre vatandaşı falanmı gösteriyorlar Türk vatandaşını...
Yıllardan beri dikkat ettiğim bir nokta var, ev fiyatlarını öyle bir ayarlıyorlar ki sanki orta sınıfın elindeki paranın tamamını almak için nokta atışı yapıyorlar.
Ya da bana öyle geliyor bilemedim. :kahkah:
Yıllar içinde param artıyor artıyor artıyor (dolar bazında) ama emlak cinsinden bakınca 5 sene önce nerede isem hala oradayım :kahkah:
ytd
Herkezi kendi gelirlerinden kıyaslıyor
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başkasıda parmağımdaki yüzük diyordu
18 yaşında milletvekili ne zaman emekli oluyor? 40-50 yaşlarında kaç milletvekili var? Polis,asker gibiler isterse kaç yaşında emekli oldu bu ülkede? Adamlar çalmış gibi konuşuyor millet.İşe girdiğindeki yasa neyse o.Ben 18 ay askerlik yaptım.Geçmiştekiler 24 ay.Şimdikiler 6 ay.Parası olup askerlik şubesinde imza atıp askerlik bitiren oldu.Bizimmi hakkımız çok yoksa az yapanmı devletten çaldı.O dönem neyse o.Eyt denilen şey elden alınan haktı geri yerine iade edildi.Konu bu.Ama bazlarında hazım problemi yarattı.Yok helal değilmiş diyenler vs.önce 5 maaşlara bakın ülkede kart memurlarına bakın,kimler kaymaklı künefe yiyor onlara bakın.. Ahtapot yiyene değil [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Bravo, benim de dikkatimi çekmişti bu konu.
Konut fiyatları dövize endekslenmiş. Döviz (ya da enflasyon) yükselirse tl fiyatı artıyor. Döviz (ya da enflasyon) düşerse tl fiyat yatay kalıyor. Tek yönlü endeksleme.
İzmir mavişehir de 3+1 Daire 120 m2 için 15milyon tl istediler. Bence abartılı bir rakam.
Ne özelliği var dedim. Spor salonu önüne maserati koyduk dediler :-)
Balkandan iyiymis .borek yapar balkanlar.
üstadım biz de biraz mesleklere sosyal statü olarak bakılmasını seviyoruz mesela subaysa adam dışarıda da komutanım bekliyor keza doktorsa hocam polis komserim hakim savcı böyle uzar gider (mühendisin atarı olmuyo bi :) ) ama mesele sadece para eğitim geçim değil sanki
belki adam müge anlı programlarından, siyasi gündemden, boş beleş insanların adam yerine konulup birden fazla maaş almasından, karton toplayan adamın döner bıçağıyla sana saldırabilir olmasından, arabanın üstünde zıplayan baklavacının karakolda kapıda karşılanmasından, göçmenlerin sokaklarda kızların video çekmesinden ya da en basiti cami de ayakkabılıkta yer varken kapı ağzına yığılan ayakkabılardan sıkılmış olabilir, medeniyet havası solumak istemesi gayet doğal bu şekilde de bakmak lazım.
düşüncelerinize ayrıyeten katılıyorum, hala haktı o yıllarda elinden alındı vs. diyenler var senin hak ettiğini 3 ay sonra niye hak edemiyor diye sorgulamıyor zaten, neyse sıkıntı yok yakında bir çok kişi tabandan alır aylığını bir kısmı da enine çizgili tişörtünü çekip gençlere yol göstermeye başlar.
Borsayı coşturuyorlar gene asla düşmemeli
Şu anda EYT ortalaması bakan açıkladı 49,9 yani öyle 38,43 yaşları yok devlet aptal değil ayrıca verdikleri de maaş değil sosyal yardım. Asıl komik olan bu ülkede askerlik yapıyorsun beş kuruş almıyorsun bunun üzerine sen kendin borçlanıp para ödüyorsun böyle bir rezillik var mı
[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]
Twittera bakıyorum önüme gelen ekonomi ile ilgili tweetlerin yüzde 90 ı bist ile ilgili tıp doktoru bile teknik analiz paylaşıyor moral vermeler gazlamalar düşüşe takma kafanı diyenler makro analiz yapan kalmamış
söyle bir hesap olması lazım 1999 eylul mu ne...2000 dıyelım kanun yuruluk tarıhı eyt lı ıcın......2000 de 18 yasında olan sıgortalı 25 yıl calıssa 25+18=43 gıbı bır yas cıkıyor..kanun 2023 te cıktı...43 yasında olan emeklılık ıcın 2025 ı bekleyecek 3 yılda ordan
yas eder 46-47..ben boyle hesap yaptım ama tamda bılmıyorum./en erken yasta emeklı olacak kisı /
https://twitter.com/AnlikDoviz/statu...2gYdg0q0w&s=19
Non stop fışkırtma
Erdoğan'ın açıklamasına göre Çiftçi Destek Kredisi'nde yıllık faiz oranı yüzde 9.75, vade süresi 36 ay olacak. Tarımsal Kobi Kredisi'nde yıllık faiz oranı yüzde 4,75,
https://finans.mynet.com/haber/detay...anlari/458526/
Gıdıvan üstad yetiş fışkırtma var
bu para nereye gidecek köyde maserati de olmaz şimdi altı sürter :kahkah:
En erken şöyle hesapla
18 yaşında bir bayan 20 yıl sigortalılık süresi sonucu primide tutuyorsa 38 yaşında emekli olur
18 yaşında erkek 25 yıl sigortalılık süresi sonucu primide tutuyorsa 43 yaşında emekli olur.
Bunlar istisna çoğunun günü tutmuyor.Ortalama 48 yaş civarında deniliyor
bir işyerinde fiilen çalışmıyorsa sahte sigortalılık oluyor diye biliyorum
https://finans.mynet.com/haber/detay...le-var/440252/
Kırık ok filminde bir sahne vardı. Hangisi daha kötü diyordu. Nükleer silahın çalınması mı yoksa. bu sık olduğu için isim koymanız mı ?
Bizimde hikaye bu, sigortalı göstermek diye bir kavram var.
Ben artık pes ettim. Geride kalanlara başarılar dilerim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
15-16 yaşında sigortalı olup 43-44 yaşında emekli olan çok var çevremde .
Sigorta başlangıçı sayılıyor 99 öncesi 18 öncesinde yılı doldurmuş oluyorlar
EYT konusunda yapılan düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Bilgin, ilk etapta 2 milyon 250 bin kişiyi kapsayan hazırlık yapıldığını vurguladı. Bilgin, “5.7 milyon kişi de prim gün sayılarını ve sürelerini doldurduktan sonra emekli olabilecek” dedi.
Şu anda EYT'lilerin yaş ortalaması 49,9 yani neredeyse 50. Yani artık 38 yaşında 42 yaşında kimseyi emekli yapmıyoruz" dedi.
https://www.yenisafak.com/amphtml/ek...isciye-3898674
8 milyon kişi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
4/a
1984 doğumlu bir kadın
15 yaşında 1999 yılında sigorta başlangıcı ile
5000 prim günü ile
39 yaşında emekli olacaktır.
Twitter da orada burada herkes banka çalışanları için % 50 zam aldı ya da seyyanen 5.000 er bin TL aldı vb deniyor
Alnının teriyle dürüstçe çalışan herkesin aldığı para helali hoş olsun ama
Bu banka personelleri arasında maaş skalası yönünden bir uçurum var mı
Mesela banko görevlilerini ele alırsak
En düşük maaş olarak iş bankası banko görevlisinin 15 bin maaş
En yüksek maaş olarak garanti bank banko görevlisi 22 bin maaş
Gibi birşeyler mi oldu son düzenlemeyle bilen var mı aşağı yukarı
Bankalar personelleri için kesenin ağzını açtı diyorlar 2022 rekor kar ciroları ile
Bunların ne dediği umurumda değil...Komşum 44 yaşında emekli olacak...Ben ve benim gibiler yıllarca maaş almadan hatta özel nedenle işi bıraktığımdan cepten yıllarca yiyerek emekli oldum...Si....bunların Adalet anlayışını...
İnsanların haklarını zamanında verseler ya da benim gibilerin hak kayıplarını telafi edecek bir uygulama devreye sokacaklarına tabana %57 zam basıp bizi 30 la geçiştirdiler...
Çok haklısınız , benden 6-7 yaş büyük esnaf arkadaş vardı toplam ödediği prim 4000 gün civarını geçmez
prim borcu da çoktu ve emekli olamıyordu, yine bir seçim zamanına denk geldi ,dediler ziraat bankasından prim borçlarınız kredi kullandırılıp ödenecek..
ve emekli olacaksınız, maaşınızdan kesinti yapılarak bankaya borcunuz ödenecek..Devlet bir cebinden alıp diğer cebine koyup emekli olamayacak vatandaşa oy uğruna kıyak yaptı iyi mi?
Ben salak gibi 9200 gün tıkır tıkır bir ay sektirmeden prim ödedim , bedavadan emekli olan arkadaşa 5500 , bana 6500 şimdi
bunun adaleti nerede.. Başında adalet olan parti sistemin içine etti..benim gibilerin hakkını yediler..zıkkım olsun..
Cep telefonu kayıt için şu taktik yapıyorlar .
Sigortalı uçak bileti alıyorlar .
Pasaport kontrolden geçiyorlar gümrükten .
Sonra bir telefon eşim annem hastaneye kaldırıldı .
Gümrükten çıkıp eve gidip telefonu kaydediyorlar yurtdışına çıkmadan ve bilet parası ödemeden .
Ve bu çok yaygın bir uygulama imiş yurtdışı biletlerde