DDKKM'nin prim ödemesini soruyorum esasen hocam
DDKKM'nin prim ödemesini soruyorum esasen hocam
Üstte yazdığım gibi
Arkadaşlar yarın vedem doluyor, bayram valörünü kaçırmadan hemen bağlamam lazım, çokta değil ama bizim gibiler için önemli, 170 bin civarı hangi bankalardan ne alabilirim fazla turlamakta istemiyorum çok kalablık oluyor bankalar. Bu rakama nerden ne alabilirim.
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...statistiklerii
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Ocak-Mayıs döneminde dış ticaret açığı 56 milyar dolar oldu
Genel ticaret sistemine göre ihracat 2023 yılı Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,1 artarak 102 milyar 476 milyon dolar, ithalat yüzde 8,8 artarak 158 milyar 498 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Ocak-Mayıs döneminde dış ticaret açığı yüzde 29,3 artarak 43 milyar 341 milyon dolardan, 56 milyar 22 milyon dolara yükseldi. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2022 Ocak-Mayıs döneminde yüzde 70,2 iken, 2023 yılının aynı döneminde yüzde 64,7'ye geriledi.
Ocak-Mayıs döneminde yüksek teknoloji ürünlerinin imalat sanayi ürünleri ihracatı içindeki payı yüzde 3,7 oldu.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://pbs.twimg.com/media/FzOkrGaX...jpg&name=small
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://pbs.twimg.com/media/FzFdef8X...jpg&name=small
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Forumda aradım taradım kişiyi engelleme seçeneği bulamadım, bunun yolunu bilen arkadaş varmı.
Varda boş ver oku geç
@TOPRAK SERDAR
Oo baldo bu, en iyisi
Kırık pirinçte yarı yarıya iner fiyat.
Arkadaşlar fayiz artışı sonrası bi değişiklik var mı fayizlerde?
Garanti Bankası, 50 bin lira çekilecek tutar ve 36 ay vade süresi için açıklanan faiz oranını %3,72 olarak belirlemiş ve aylık taksit bedelini 2 bin 887 lira olarak duyurmuştur.
ING Bank, aynı şartlar altında faiz oranını %2,59 olarak güncellemiş ve aylık taksit bedelini 2 bin 372 TL olarak belirlemiştir.
İş Bankası, 50 bin lira çekilecek tutar ve 36 ay vade süresi için açıklanan faiz oranını %1,95 olarak duyurmuş ve aylık taksit bedelini 2 bin 102 lira olarak belirlemiştir.
Yapı Kredi, aynı şartlar altında faiz oranını %4,79 olarak güncellemiş ve aylık taksit bedelini 3 bin 414 lira olarak açıklamıştır.
Akbank, 50 bin lira çekilecek tutar ve 36 ay vade süresi için açıklanan faiz oranını %3,53 olarak belirlemiş ve aylık taksit bedelini 2 bin 797 lira olarak duyurmuştur.
10 bankada resmen 8 şiddetinde deprem! İş, Garanti, Yapı Kredi, Ziraat, Akbank ve 7 banka peş peşe açıkladı! Hemen bakın
Ziraat Bankası, aynı şartlar altında faiz oranını %1,94 olarak güncellemiş ve aylık taksit bedelini 2.056 lira olarak belirlemiştir.
TEB, 50 bin lira çekilecek tutar ve 36 ay vade süresi için açıklanan faiz oranını %3,75 olarak duyurmuş ve aylık taksit bedelini 2.901 lira olarak belirlemiştir.
Diğer bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları da kendi açıklamalarına göre şekillenmiştir.
Bankalarin menkul kıymet tesis oranını 60 tan 57 ye düşürmüşler.sinirda takılanlar için biraz rahatlama olur.
mevduat faizi oranlarını bilenler banka ve oran yazabilirmi. en yüksek veren banka hangisi acaba.
Ppz fonları nasıl alınır
[QUOTE=paramanya;6463357]Bankalarin menkul kıymet tesis oranını 60 tan 57 ye düşürmüşler.sinirda takılanlar için biraz rahatlama olur.[/QUOTE
Mevduat faizleride düşmeye başlar .millet yuzde yüz kkm ye abanır artık..
Odea yeni müşteriye kkm ye %45 veriyor.
yarın 11 kuru 25.60 olsa 28.50 basa bas noktası .
29 olursa +%2 ...30 olursa +%4 daha alırsın faizin üstüne.
92 gün ppf yapsan bileşik 45+ rahat alınır ama kur riski alırsın.
Bu gece resmi gazetede açıklanmalı stopaj olayları çünkü yatırımcıların hareket edeceği zaman dilimi kalmadı 30 haziran son gün resmi olarak
Yarın son tam gün bayram öncesi
Salı 2-3 saat açık piyasa zaten yok gibi birşey neredeyse
İlk iş günü 3 temmuz
Ben 650 baz puan skandalından sonra biraz durumları toparlama adına destekleyici kararın uzatımına ek olarak, stopajın mevduatlarda 0 lanıp yılbaşına uzama ihtimaline az da olsa veriyorum.
Bu arada şunu sorayım
Eğer uzatılmayacak ise yer verilmez mi gazetede metinde, yoksa uzatımı sonlanmıştır şeklinde de olsa yer verilir mi ?
Biraz zor bir soru oldu gerçi
Şunu söyleyeyim. Kesin uzatılacak. Mecburen.
En geç yarın gün içinde açıklanır.
Uzatılmazsa millet KKM’ye yönlendirilmiş olur ki KKM kademeli olarak sonlandırılmak isteniyor.
En çok kullanılan 6 aya kadar vadeli mevduatlardaki stopaj %5, 1 yıla kadar olanlarda ise %3. Bu stopaj süresi(yatırımcı açısından) 30 Haziran sonrasında birkaç gün gecikmeli olarak uzatılırsa sadece birkaç günlük gecikme için ne gibi kayıplar yada geçişler yaşanabilir ki!?
Sırf bu sebeple KKM ye geçmeyecek kişiler buraya mı geçerler. Bana biraz anlamsız gibi geldi. bir iki gün ppz,nrg gibi para piyasası fonlarında da beklenebilir bence..
Hocam 27 si yarım gün olan son işlem günü toplam mevduat dönüşü Türkiye’de atıyorum
1 milyar TL var diyelim
Bunların yarısı belki de yıllık kılçıksız % 40 dan bağlayacağım diye düşünüyor olsa sırf karar çıkmadı diyip demek benim mangırın % 10 unu kertikleyecekler eski sisteme geri dönüp diye fikrini değiştirip sistemden çıkıp döviz vs alır adam gidip tepki olarak liralaşma yalan olur gerçi neler neler yalan olmadı ki