20 senedir sandığa gittiğinde vermeyecektin oyları dayu... o tren kaçtı artık
yapabileceğin birşey yok, gemisini kurtaran kaptan
Printable View
Balonun Patlaması.!!!!
Ünlü Fizikçi Sir Isaac Newton Borsada Neden Battı?????
https://i0.wp.com/www.lattedenborsay...ng?w=573&ssl=1
insanın hırsı, korkusu, aç gözlülüğü ve sürü psikolojisi hala aynı.!!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Polemiğin kralını da yaparım.Ama boşuna enerji kaybı.Reel hayatta da kırmızı çizgime dokunmadigi sürece ENERJI HARCAMAM.Yoksa hayat bununla geçer ve yaşamı teğet geçersin.
Ağzının tadı bozulur.
Dönelim asıl konuya BOSPOROS ile GUNDI arasında kaldım.Birisi crash diyor diğeri Uçuş diyor.
Hangi doğru bilemedim...😀
2022 başında 2000 den beri uçuş dedikçe birileri de burada crash çöküş ekonomi rezalet borusu çalıp çalıp oradan buradan short açıp zararına kapadıkça yada aman düşecek diye dolar tl nakitte bekledikçe çok düşman edindim doğrudur.Ne zaman yazsam 5-6 adamın nerede ise ölmüş nickleri canlandırıp üzerime gelmesi boşuna değil ..Anlıyorum.
Bu akçay denen eleman hatırlarsınız devlet kağıtlarından uzak durun diyerek THY kötülüyor du.24 25 tl lerde aklı sıra bana laf sokuyordu . Ben 40 tl şu an zaten 60-70 suyun içinde de 100 dedim idi.
Tcell 15 16 tl lerde iken TVF kağıdı asla alınma diyordu ben suyun içinde 100 tl 15 senedir 8-12 arasında zaten nereye düşecek 15 senelik enflasyon var.... TVF turşusunu kurmak için almadı diyordum.
Şimdi de Sanki çıkaran indiren ben mişim gibi işte yok dip yok tepe işaretlendi falan suçu başkasında arama psikolojik olarak rahatlama ..
Partizan bakış açısı ile borsaya gelirsen adamı soyup soğana çevirirler hadi şimdi bi daha bak derler..
Öte köyde şimdi bana sallamakla meşgul bir eleman piyasayı AKP ve onların aldığı ekonomik kararların değil rusların yaptığını falan sallıyordu.
AKP seçimde bi daha gelirse borsa nın ruhuna fatiha KK gelirse ise BATI lı sermayenin akacağını falan üfürüyordu.
Şimdilerde LONG da nasıl kazandım palavrası sıkmakla meşgul.
21 ekim 2021 günü hiç beklenmedik bir anda faiz indirmeleri ile borsa O TÜN O SAAT O SANİYE füzeledi idi.
Bugünleri tam da o saniyede kim hesapladı da almaya başladı dersiniz?
Neyse ne kadar yazsak birileri gelip ısrarla sallamaya devam edecek diyorum ya çok pis kuyruk acıları var birilerinin.
Hikaye çok eskilere gidiyor hatta bazıları ile.
Yürüyen ölülerin yükselişi.!!!:oleyo::oleyo:
Zombi adı verilen, gelirleri borçlarını ödemek için yetersiz olan şirketler konusundaki endişeler tüm dünyada yayılırken, IMF tarafından yayımlanan bir makalede Türkiye nin zombi şirket oranında başı çektiği görüldü.
Borcunu ödemek için yeterli para kazanamayan ancak bir şekilde desteklerle hayatta kalmaya devam eden şirketler için kullanılan 'zombi' şirket kavramı ekonominin önündeki büyük tehditlerden biri olarak görülüyor.
Düşük kâr etmesine rağmen yüksek kredi veya destek alabildiği için ayakta duran şirketler.!!!!
https://www.birgun.net/amp/haber/tur...-sirada-446567
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
2 zıt fikirli üstadın akıl dolu yorumları olmasa bu yatırımcının işi de zor mirim...
Dostum sıkıntı şurada; ben de ısrarla boğa dedim kendime göre argümanlarımla.
Ama sen düşüşte yok oldun. Sadece tek yön dedin ve düşüş sırasında ısrarla ben de haklı olduğunu düşünüp seni de defalarca adını zikrederek çağırmama rağmen gelmedin. 5700-4300 azımsanacak bir düzeltme değildi ama yön net yukarıydı. Gel ve argümanlarını savun dedik. Gittin ve yine borsa zirvelerinde geldin. Eğer sağlık vb önemli bir husus yoktuysa ( ki umarım olmamıştır) niçin gelmedin o zamanlarda?
Burası viop topiği 5700-4300 düzeltmesinde tek yöne inanan parayı çoktan sıfırlamıştır.
Şimdi yine düzeltmelerle yön yukarı ama savunduğun şeyin arkasında durarak kaybolmamanı dilerim.
Haziranın başından itibaren DOHOL vadelide işlem yaptım. Teknik mükemmel işliyor bu hissede. Aşırı sert çıkışlar yapmıyor. Ama hiç olmazsa trade imkanı veriyor. Uzun süredir endeks vadelide işlem yapmıyorum. Yıllardır boşu boşuna takılmışım oralarda.
İyi ki bu hisse vadelileri var. Endeks de her tür 3 kağıdı çeviriyorlar. Geleni geçeni çarpıyorlar. Yıllardır borsadayım. Ama ilk kez bir hisse de, hem de vadelisinde 2,5 ayda 3500 tl yi 33.500 tl yaptım.
Edindiğim tecrübeye göre, para kazanmak istiyorsanız daldan dala atlamayın. Hareketlerini bildiğiniz bir hisse olsun. Kesinlikle disiplini elden bırakmayın. Aşağıdaki grafikteki göstergeler harfiyen uydum. Perşembe günü sat verdikten sonra kısaya geçtim ve biraz daha yukarı fırladı. Ben ise göstergeyi dinledim. Ardından da görüldüğü gibi kapanışa 2 saat kala aşağı bastılar. Kapanışta al verince kısaları kapattım ve uzuna geçtim vadelide. Veee dün borsa bam bam düşerken açılıştan itibaren kontrat sayısını uzun yönünde fulledim. Akşama doğru sat verince gösterge uzunları kapatıp kısaya geçtim. Veee gösterge yine şaşırmadı. Gün sonunda 70 kontrat ile neredeyse %60 kar ettim. Ve de hala kısadayım. Ta ki pazartesi al verene kadar. :)
Size tavsiyem fazla oynasmayın ve disiplini elden bırakmayın.
https://i.hizliresim.com/a1n4xmo.png
Bosporos yıllardır crash otobanda diyor.
Adam haklıda çıktı. Gelinen durum ortada. Ama yine aynı şey ekonominin durumu ve borsa tamamen farklı şeyler.
O yüzden bir çok iyi ekonomistin iyi borsacı olmadığı aşikar.
Yine dediklerinde haklı ama crash otobandayken 1700-7700 yaptık.
Biraz daha gaza basarsa 12.000-15.000 işten bile değil.
İyi hafta sonları.
Tatil köyüne gitmiştim.
Köylüler Değirmene su taşıyorlardı tankerlerle.
Bu iş olur mu dedim.
Oluyor dediler.
Hasat zamanı iki haftaya biter.
Değirmen çok su istemez ondan sonra dediler..
TR ekonomisi de değirmenine su taşıyarak ayakta kalıyor uzun süre
Kesin kriz birinin kontak kapattırmasıyla olurdu eskiden.
Yabancı yerli bürokratik ortaklık siyasi düzen kavgasında fişi Çekerdi
Şimdi iktidar her şeye hakim
Esnek bir vücuda sahip.
Bi bakmışsın Rusya
Bi bakmışsın Arap
Sıkışınca para buluyor.
Vatandaş serzenişte olabilir.
Ama son kertede kendini bulduğu bir siyasi kültürel bir bağ kurduğu bir ülkenin sahibi görüyor ve rahat mutlu rüyalara dalıyor,dünyaya kafa tutuyor
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim yaşım 50 yi geçti. Ben bu dönemi daha önce Tansu Çiller varken yaşadım. O dönemde benim yaşımda evlenen arkadaşlar kendine ayrı ev tutacak ev geçindirecek maddi güce sahip değildi. Hepimiz babamızın evinde beraber yaşadık yıllarca. Babam devlet memuru iken o dönem Arçelik buzdolabı almak istedik taksitle esnaf kefili olmadan vermediler. O dönemde parası olan için gayrimenkul bedavayaydı çünkü kimsede para yoktu.
Bu günlere gelirsek faiz %20 olsa enflasyon TÜİK verileriyle bunun üç katı. Şayet gelecek için çocuğun okul masrafları evlilik hazırlıkları için parayı faizde tut alacağın faizle o masrafların kısa sürede 1/3 ünü ancak alırsın. O yüzden borsanın heyecanı bitmez.
Hafta başı inşallah düşmeye devam eder,löp löp,
Bir sürü boşluk var,onları boşuna bırakmadı pala:)
Hemen hemen yüzde 20 lik bir düzeltme idi.
Yüzde 100 enflasyon da 5 de bir..
Yüzde 10 enflasyon da yüzde 2 düşmüşüz gibi..
Yüzde 20 düşüş bile sayılmaz artık bu enflasyonist dönemde. Kafalar hala eskide.
Yüzde 20 30 40 hisse bazlı düşüşleri 1 ayda parçalar atar.
Seçim sonrası görüldü bu zaten 5700 ikili tepe..ama dolar bazlı gitmedi kiiiiiii derken falan düne kadar 2.90 dolara dayanmış idik..
Forum da aşırı birisiyim biliyorum..Düşmanım yok Onu da biliyorum..Buraya çok zaman harcamak lazım.Bir yazı yazıyorum 40 tane kişiden dalga hakaret yada bazen evet haklısın yazısı geliyor..Zaman emek kafa ayırmak psikoloji ye sahip çıkmak lazım..
Birde muhalif troller ile uğraşıyoruz memleket batıyor ekonomi bitti crash cds ler tavan borç dönmez kasa tam takır ona zincir gerildi buna polis dikildi sokaklar kan gölü falan...
Deprem oldu arkadaşım 2 kişinin ailesinden ölenler oldu.Oradaki olayları bu yüzden çok yakından takip etme durumlarım oldu.
Moraller bozuldu..Foruma yazma psikolojimi isteğimi enerjimi de kaybettim.
Bende insanım bir özel hayatım var...Bütün hayatımız forum oldu aslında bu aralar yine.
Onun için yüzde 10 15 20 düzeltmeleri çöküş falan diye nitelendirmeyin..Neredeydin falan..
Yüzde 100+ enflasyon olan bir yerde yüzde 20 düşüşden bile sayılmaz..
Yukarıda matematiksel örneğini verdim.Arjantin örneğini geçen seneden beri veriyorum..
Pandemi dibine göre 20 25 kat gitmiş borsaları var..
Faizleri 118 e çıkardılar enflasyon keza aynı..
Tıpa tıp aynı gidiyoruz.
Tek farkımız henüz çifte dolar kurumuz yok..
Seçim dönemi olur gibi oldu engellediler..
Ama aklıllarında fikir O...Bunu da belirtim..
Haaa defalarca belirttim..viop da zaten kimseye bişi kazandırmıyorlar orta ve uzun vade de bakıldığında..
Kısa vade de masturbasyona devam ettiriyorlar ama..Gösterip gösterip ağır tokatlıyorlar.
viop da uzun durun..
viop da oynayıp hisse taşıyan eden çok sayıda insan da var.Buraları okuyup borsa ne olacak diye düşünen viop hiç oynamayan ama hisse taşıyanlar da var..
Burası forumun köy meydanı gibi..
Gidip başka yede yaz demeyin bana..
Kaldıki süper bir BOĞA döneminden geçtik geçiyoruz ..Bu dönemde short ısrarı netice vermez.
Çıktığında short aç stopla ya nazaran düştüğünde long aç stopla yüzde 70/30 daha fazla başarı verir..
Tekrardan yazıyorum.
Bu fikir 1994 de de denendi patladı idi Çiller zamanında.
Şimdi yeniden deneniyor.
Borsa önemli bir ayak burada.
Burayı bozmamak için herşeyi yapıyorlar.Gereken hisseler xu100 e sokuluyor gereksiz ler çıkarılıyor sokulanlar yüzde 400 500 götürülüyor sonra onlar satılıp yerine başkalarına geçiyorlar.
Bir zamanlar SASA HEKTS vardı.Şimdi alfas astor gesan kontrol falan.Ağırlıkları az ama yüzde 1000 falan yapınca endeksi yüzde 20 30 götürmüş oluyorlar.
Zaten bunların patronları falan hisseleri hepsi paket.
Deprem olunca işin büyüklüğü sabahında anlaşıldı.
Fakat borsayı biz hallederiz merak etmeyin denip güç gösterisi için açık tutulacakkeeenn...fonlar bazı ağır abiler borsayı piyasayı yapanların aksine satışa geçince piyasa alel acele kapatıldı.
Çünkü bir grup borsayı yaparken diğer bazı büyük oyunculara da sizde bizim yönümüzde kürek çektiğiniz sürece sorun yok denmiş durumda.
win win gidiyorlar.
Ama işte 3. gün işler tersine dönünce alel acele borsayı kapadılar o günkü işlemleri de iptal ettirip tvf ve borsa emeklilik fonlarına hisse alımı getirip 4100 e vurmuş borsayı hopp 5300 e çekiverdiler.Sonra mallar tvf de dondurucuya kondu seçim sonrasına kadar.
Adam çıktı hissem bu değeri etmez dedi.Hopp fazla konuşma dediler.
Şu 2 olay bile herşeyi anlatıyor aslında..
Misal borsa cuma yüzde 3.5 düşerken bi ton kağıt kilit tavanda idi.
Bunlar neye güvenerek tavanlarda asılı duruyorlar sizce..
2018 e kadar borsa yüzde 3.5 4 düştüğünde bırakıp tavanı + da olan kağıt sayısı 10 olmaz dı.
Borsayı dolara para kaçmasın yurtdışına kaçmasın diye daima canlı ve getirili tutmak durumundalar bu yüzden.
Ha bir başka nedeni daha var ama sindoma fazla yazma dedi işte.
Ve borsa TL ile yapıldığından kuralları kendileri tarafından yazıldığından kontrolü ÇOK KOLAY.
O zamanlar nakit yaratma sorunu vardı.
Şimdi her şey para ediyor.
Likit sıkıntısı yok.
Şimdi varlık edinimi zorlaştı. Ama varlık satışı da kolaylaştı.
Ovadaki bir metre de para ediyor.
Torosların zirvesi de aynı para.
Ve müşteri sıkıntısı yok.
Bu şekilde bir göreceli zenginlik var.
Üretmek için alırsan zarar edersin.
Rant için karlı oluyor.
Aylak aylak dolanan insanlar Emlakçı oldu..
Ama az varlığı olanlar için hoca minareye çıkıyor. Onlarda kentli dar gelirliler olacak.
Şehrin gürültüsünden kendi selalarını duymuyorlar.
hafta başı hisseleri boşaltmıştım, çarşamba short açtım, herif üç gün beni sıkıştırmaya çalıştı, ama yemedi.. kimse diyemez ki, ozan bizi niye uyarmadı, düşüşü önceden haber vermedi..
neyse, olana değil olacağa bakalım
Yabancı fon ya da kişilere 50-60 milyar dolar lik bir satış varmış. Onların beklediği kur seviyesi 30-35 aralığında. Belirli şartlar ve garantiler istemişlerdir önümüzdeki haftalarda bu gerçekleşecek diye duydum. Muhtemelen bu parayı edecek THY Turkcell T.Telekom limanlar
Borsanın önumuzdeki haftalarda yükselmesi icin bahane/beklenti vs gerekli . kısa vade bir duzeltme patternine girdi bence grafik (hep birlikte izleyecegiz) sonra trendin kaldığı yerden devam edecegini düşünüyorum..ytd.. kismet
Bence de dediğin gibi sevgili Sel,
Ama düşecek çok yeri yok.
7.000-7.100 aralığı ki oraya gelirse çok kişi beklediği işin belki bir tık daha aşağı basabilir panik olması için.
Sonra devam, belki de 2 seansta dalıp çıkıp devam eder belli olmaz.
Sonrasında şanslı olanlar zaten belli.
Onlar dışında leş bilançolu diye adlandırılan telekom ve Ülker de ciddi şansa sahiptir benim gözümde.
Ülker dün bir miktar ekledim bile.
Bakalım, kısmet.
aceleye gerek yok. mal kaptıranlar, kenarda bekleyenler, izleyenler gelecek. "çok düştü" muhabbeti günlerce sürecek. arada kötü haber akışı da başlayınca pişmanlıklar başlayacak.
devamına bakacağız.
Bu piyasayı yaptığı iddia edilen 4 kişi kimdir var mı bilen ? :)
Üniversitenin girişinde kestaneci vardı. Millette o zaman da para yoktu fazla satışı olmazdı ama adam satışını yapardı.
Düşünüyorum kafandan geçenlere mi içinden gelene mi uymak lazım?
Bazı şeyler var ki çocuğuna bile tavsiye vermek zor.
https://www.youtube.com/watch?v=bZ7s3yEQrEU
Gülşen - Bu Gece
Bir hisse sayfasında gördüğüm en faydalı yazı şu şekildeydi.
"Alın satın korkmayın sizin paranızı almayız."
Şimdi düşünüyorum adam haklıydı. Ama her hisse öyle değil, belki herif devir etmiştir artık.
İlginç bir mecra bu Twitter. Adam 6000 endeksten beri düşeceğiz diyor.. 7900 olmuş endeks. Cuma satışı sonrası bak demiştim diyor.
Sayıları da az değil bu hüstatların..
Buna bir de hocam pazartesi ne olur diye soranlar var...Allah akıl fikir versin..
Rallileri eli belinde izleyen adamlardan uzak durun..Size sürekli her gün düşecek diyen adamları okumayın...Kendileri kazanamadıkları gibi sizi de etkilerler....
İçeride kalın gerekirse yukarıdan %3-5 düşükten mal verirsiniz ama çıkarken rallinin içinde olursun... Zaten fazlasıyla almış olursun...
Bu Twitter tehlikeli.. Şimdi para da veriyorlar. Herkes saçma sapan yazmaya başlayacak..
En büyük takıntım da hüstatların %90 ı ücretsiz tradingview kullanıyor.. Ayda 300-500 lira veremeyen adamdan tavsiye almayın..
Türk sanayisi ucuz kredi
Yabancı paraya muhtaç
Kurulduğundan beri
Global in acenteları dışardan kolayca borçlanmıştır. Bu nedenle hisse fiyatlarıyla ilgilenmezdi.
Şimdi Anadolu irfanı şirketler ucuz kredi almak için şirketlerini pahalı gösteriyorlar. Hatta hisselerini geri alıp yapıyorlar...
Yani Anadolu irfanı şirketler çok düşmez.
İktidar la ters düşen zengin olmaz.
Kıbrıs dediniz de;
https://www.sondakika.com/haber/habe...rk-t-16244378/
Emlak dayu
Atayizlerin hepsini topla... işimiz var
1. Yatırım finansman
2.iş yatırım
3. Yapı kredinin robotu
4. Ben :drunk: