Taşıma maliyeti faiz. Fon ise faizin bir tık üstü getiri vaad ediyor. Taşıma maliyetiniz çıkmayabilir...Hisse yoğun olsaydı, döviz cinsi taşıma maliyetinin çıkma ihtimali vardı.
Printable View
Aftnin fiyatlaması nasıl oluyor? Nasdaq son 2 iş günü %1 üzeri değer kazandı ama aft
-%0,03 getirmiş.. Kurda pek Bi hareket yok üstelik
Kuveyt Türk Portföy Kar Payı Ödeyen Katılım Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon) #KPA 9 Eylül’de Yatırıma Açılıyor!
• 3 Ayda Bir Kar Payı Ödemesi
• BİST Katılım Temettü Endeksine*Yatırım
• Yerli ve Yabancı Hisse Senetlerine Yatırım İmkanı
• %0 Stopaj Avantajı
https://x.com/kuveytturkpys/status/1...PO-X9tpnw&s=19
Arkadaşlar selam. 5 eylül perşembe günü gelen 33.400 liralık bir para boşta kalmasın diye VK6 ppf'si aldım. o günden bugüne 0.69 getirisi oldu. yani 33.630 lira oldu.
Bugün aynı miktarda borç ödemesi yapmak için satış yaptım ve 112 lira stopaj kesildiğini gördüm. kar/zarar durumu da 1495 lira gözüküyor.
https://hizliresim.com/54eauby
Banka bu fondaki tüm param üzerinden kesinti yapıyor desem daha yüksek kesinti olması lazım. Olayı anlayabilen var mı? Para 5 gün boşta durmasın dedim elimdekini de kaptıracağım neredeyse.
Aldığınız tutar ile sattığınız tutar arasında 1495 TL fazla varsa bu rakamdan % 7,5 stopaj kesilmiş, bu normal.
Eğer arada 1495 TL kadar fark oluşmamışsa müşteri hizmetlerini arayıp düzeltilmesini talep edin.
İlave olarak dediğiniz tutarlarda bu kadar fazla yani kar olmaması lazım ancak hesabınızda daha önceden alınmış ppf varsa önce giren önce çıkar kuralından dolayı önceden aldığınız ppf yi bozmuş olabilir.
Teşekkürler arkadaşlar. Başka bir bankada yatırım hesabı açıp orada yeni bir ppf almam lazım demek ki. yoksa boş yere zarar ediyorum ufacık bir miktar bile satsam.
Sayın tele vole,
Bu fondan daha önce hesabınızda bulunuyordu belliki.
Sizin verdiğiniz hesaba göre 230TL nin stopaj ını ödemeniz gerekiyordu.
Satarken ilk aldığınız fonları satıyor sistem.
Karın 1495TL olmasındaki sebep bu diye düşünüyorum.
Evet hocam öyle oluyormuş demek ki öğrenmiş oldum. Kredi kartı borcumu ödemek için para az buçuk değerlensin dedim son ödeme gününe kadar. Az daha zarara giriyordum:) Dediğim gibi sırf bu iş için başka bir hesap olması gerekiyor. yoksa hesap karışıyor. Tuhaf tuhaf işler.
Merhabalar,
Yapı kredinin döviz (usd) yatırım fonları var bunlardan almak istiyorum ancak daha iyi getirili fon olabilir.
Bankadan alım satım için Tefaş veya banka döviz fonları önerebileceğiniz varmı?
Herkese merhabalar.
Uzun yıllar boyunca Nkolay bono ile devam etmiş bir mevduatçı olarak dün ilk kez portföyümü 4e bölüp PPF'lere geçtim. Nurol, Rota, IDL ve Denizbank 2 PPF'leri aldım. Toplamda Nkolay'a göre yaklaşık %4-5 daha fazla getirmişler dünden bugüne. Umarım böyle devam eder :)
Altın fonlarında stopaj kaç şuanda
Merhabalar.
Fonların bazılarını satıp dağılımı değiştireceğim. Fon satışı talimatımı verdim az önce. Aktifbank üzerinden yapıyorum ve farklı aracı kurumların fonları olduğu için hemen gerçekleşmiyor. Saat 13.30'a kadar hesaba geçmesi lazım ki valör kaybı olmadan yeni fon alımı girebileyim. Saat kaçta hesaba geçer acaba? 13.30'u aşacaksa talimatı iptal edeyim, araya haftasonu giriyor kayıp olmasın.
Sn.spektrum her fon için farklı bir valör var bazıları t+0, bazıları t+1 bazıları t+2, sizin fonlar için tefastan açıklama kısmına bakın orada yazıyor olması lazım, ayrıca alınacak fon içinde benzer durum var, yani alırken başka satarken başka valör var sanırım, yanlışım varsa bilen düzeltsin lütfen
Birde bazı aracı kurumlar fon işlemi için kendi içinde onay şartı koyabiliyor, eğer böyle bir durum varsa kurumuda aramak lazım biran önce onay verin diye
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=EUZ
Bende bu fonu gördüm döviz fonu diyor ama komple ters repo yapmış, tamam serbest fon ama bu kadar mı serbest :)
Yanıtlar için teşekkür ederim arkadaşlar. Evet PPF'lerden yani valörü t0 olanlardan bahsetmiştim. Aynı gün işlem görüyor rahatlığıyla alır satarım diyordum ama paramanya'nın dediği gibi 14.30 sonrasına kalıyormuş ve para hesaba geç düştüğü için o günün valörünü kaçırıyorum.
Bu şartlarda talimatları iptal ettim, haftasonu da fonda geçsin, Pazartesi tekrar satış talimatı verip 14.30'dan dönen parayı da mecburen Nkolayda değerlendireceğim ertesi güne kadar. Yavaş yavaş tecrübe ediyorum bu fon işlerini.
Bol kazançlar
Nkolay 48 /ıdl 50 civarı getirmiş bugün fon değişiminde ıdl alabilirsiniz 17.00 ye kadar
Ben daha önce PPF lerde işlem yaptım para hesaba anında geçiyor 09.30-13.30 arası hangi saat olursa olsun, eğer sizin kurum parayı hemen hesaba geçirmiyorsa sorun onlardadır, Aracı kurum üzerinden PPZ,RPP, GBP alıp sattım hepsi farklı kuruma ait para piyasası fonu.
Anladım Sn.spektrum, bu kurumdan kaynaklanan bir durum normal şartlarda anında para gelmesi lazım, benim işlem yaptığım PPF ler, Azimut, Rota yada Ak Yatırıma aitti, işlem yaptığım kurumda ALB Yatırmdı, 09.30-13.30 yapılan işlemlerde para anında hesaba geçiyordu, bilmiyorum ama kurumu arayıp biraz sıkıştırsanız sizin parada anında hesaba geçer gibi geliyor, yoksa bu yaptıkları taktik sanki müşterinin parası arada boşta kalsın kazancı biz yiyelim der gibi olmuş.
Haklısınız üstadım ama uygulamanın işleyişini bu şekilde kurdukları için kişisel girişimlerle bir değişiklik sağlayamam gibime geliyor. Sistem böyle işliyor diyip işin içinden çıkacaklardır. Neyse bana da tecrübe oldu. PPF'ler arasında büyük oynamalar da olmuyor o yüzden çok sıkıntı yapmadım. Ama sizin gibi dinamik çalışabilmeyi de isterdim.
Doğrudur, maalesef banka aracı kurumları biraz tok satıcı gibi davranıyor, hisse alım satım komisyonu ile bile milleti yoluyorlar, fırsat buldukça da müşterinin parasını nasıl arafta bırakıp o gün alacakları karı kendi hesaplarına yazmak için uğraşıyorlardır, ben ALB de bu konuda hiç sorun yaşamadım ama onlarda daha önce yansıtmadıkları bazı maliyetleri bana yansıtınca anında başka aracı kuruma geçtim, sonuçta hiçbiri babamın oğlu değil, neresi daha hesaplı hizmet veriyorsa oraya geçiyorum (:
Şuan geçtiğim kurumda tam şark kurnazı bunların hesapta nakit bırakmamak lazım, yoksa adam takasbank faizinin utanmasa yarısını maliyet diye kendi alacak...
Sizin için yeterli hizmeti veriyorsa kurum sorun değil hocam, ama ben bazı konularda daha önce sorun yaşadığım için şuan mümkün mertebe hiçbir olumsuz durumu sineye çekmiyorum, birde komisyon oranı benim için kırmızı çizgi herşey elektronik olmuş, adamlar hala milleti yolma derdinde...
Fonlara girdiğimden beri TLREF 52'lerden 49'lara geldi, ama aylık grafikte bu seviyelerden 52lere inip çıkan hep dalgalı bir grafik çizmiş, siz nasıl görüyorsunuz gidişatı?