Ne guzel oldu 14 dende ekleme yaptim, bakalim bir comertlik yapip 3 un altindanda ekleme firsati verecekmi :)
Printable View
Ne guzel oldu 14 dende ekleme yaptim, bakalim bir comertlik yapip 3 un altindanda ekleme firsati verecekmi :)
Oyle bir duruma getirdiki hic kimse tahtacinin ne yapacagini tahmin edemiyor
3 lira güçlük destek bölgesi kırmasıni beklemiyorum. Ne zaman yukarı donecek sorusu ise tamamen dayilara kalmış. 2019 kasim rallisinde endekse paralel gitmiş, 2020 de ise hareketini Kasım rallisinden once yapip rallide yataya bağlamış, bu seferde ralli sonrasi yapar mi tahmin etmek zor ama 3 leri asagi kirmazsa 3 vakte kadar biseyler olacak bence. Dayılar biraz para kazanıp gelmek istiyor heralde...
Bedelli ve yatırımlar sonrası belli bir "hikayesi" kalmadı.
Diğer taraftan
vizyonu, finansal yapısı ve işindeki başarısı sebebiyle
bedelsiz ve sonrası çok fazla beklenti oluştuğundan
fazlasıyla KY portföyünde ...
Tahtaya "aşırı talep" gelmedikçe veya tahta sahibi bunu uygun görüyorsa,
sanıyorum bundan sonraki BİST hayatına bilanço ağırlıklı devam edecek ...
Hisse fk pd dd
Bakab 26 3.15
Kaplmn 24 6.9
Durdo 48 6.3
Ozerdn 20 5.64
Emnis 6.57 9.69
Ve
Gedza 11 3.4
Bantas 9.82 1.51
Er geç ederini bulacak inşallah
Gedzaya daha ucuz dedikleri için bilineni bir daha yazdım.Tekrar oldu Kusura bakmayın
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler paylaşım için sektör içinde veriler ucuz görünüyor ama gerçekçi bakmak gerekirse gedza onumuzdeki sene ve sonraki sene devreye girecek yeni ürün uretim hatlarıyla bir tık önde gibi. Bntas seneye 12-15 ml ceyreklik kar getirir diyemiyorum. Yatirimlar ne zaman bilançoya yansır bir öngörü yapmak zor. Bu arada bende elime gectikce 3 tl civari ekleme yapıyorum bu fiyattan gedza da almam ama bntas yatirimlar hakkinda biraz daha net veriler ve tarihler paylassa cok daha öngörülebilir olur.
Sn. bidbas,
Eminim Sn. THUNDERBOLT da katılacaktır. Bu fk ve pddd gibi piyasa çarpanları geçmiş verilerdir.
Bizim bakmamız gereken yön ise ileridir.
Özellikle iki şirketi karşılaştırırken ne kadar uygulanır bilmiyorum ama şirketlerin elde edeceği serbest nakit akımlarının getirilerini tahminlersek daha iyi kıyaslarız gibi geliyor.
Evet sayın diproyal
Dediginiz gibi bunlar gelmiş ve fiyatlanmış.
Ama az yada eksik fiyatlandigini söylemek istedim
Borsada hep gelecek fiyatlaniyor. Biz bunu görünceye kadar iş işten geçiyor.
Sayın bidbas in dediği gibi yatırımlar in ne zaman biteceğini bilmiyoruz.
Belki bu yıl sonuna kadar bir açıklama gelir diye bekliyoruz.
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu yazınız üzerine hafta sonu biraz araştırma yaptım
Benzer bir süreç durdo da vardı ( Sayın diproyal daha iyi bilir . Onda vardı diye hatırlıyorum)
2017 yılı nisan ayında yönetim kurulu yatırım için karar almış. heidberg marka makina alımı. Makinanın faaliyete geçmesi 2018 eylül. Aynı bantas da olduğu gibi belirli zamanlarda açıklamalar gelmiş.
2019 yılı eylülünde 2nci heidberg için karar almışlar. 2020 nisan da faaliyete eçmiş.
Buradan Bantaşdaki sürecin normal olduğu anlaşılıyor.
Ciroya etkisine gelirsek
Durdo makinalar faaliyete geçmeden önce 2018 1nci çeyrekte çeyrekte 40 milyon ciro iken makinalar faaliyete geçtiğinde 2021 1nci çeyrek 100 milyon ciro yapmış
Bantaş 2018 1nci çeyrekde 18 milyon cirodan. O yıl da birkaç yatırımı olmuş.
Sonra 2021 1nci çeyrek de 50 milyon ciroya ulaşmış
(Bu arada 2017 1nci çeyrekde 12 milyon ciroymuş)
İkisinde de oran aynı.
Bantaş bu yeni yatırımların devreye girmesiyle ve geçmişi incelendiğinde her 2 ya da 3 senede bir yeni yatırımları olması sebebiyle
Sadece bu geçmiş 4 yıllık performansı sergileyebilse Patronun 2025 hedefi afaki olmuyor.
Geçmişte hep yatırımlarının meyvesini almış . Borsa geçmişleri iyi olmasa da Şirket yönetimleri iyiymiş.
Tabii durdodan farkı durdonun 10 milyon euro kredi ile yatırım yapması. Bantaşın ise kendi kaynakları ile yatırım yapması.
Sonuç olarak geçmiş 4 yıllık performansı sergileyebilse yeter.
Bu da durdonun grafiği
https://i.resmim.net/SfaG1y.png
Kırmızı çizgiler yatırım kararı alındığı zamanlar
Yeşil çizgiler makinaların faaliyete geçtiği zamanlar.
Durdo topiğinde de hep şikayetler olurdu. Kolay para kazandırmıyorlar.
Tahta yapıcıları çok benzer:) Sert aşağı epey yapmış. Birkaç kez umutları bitirmek için.
Yatırımcı istiyorlar.
Tabii zirvelerde kendileri BİRKISMINI verip alttan almıştır.
EEE diyorlar ki:
Balık rakı....
Müfettiş hakkı :)
Emek veriyorlar...
Gerisi.... Denk gelirse yesin:)
Sağolun bilgilendirmeler için. Durdo nun 2019 haziran 2020 ocak arası hareketinin yarısı yeter bntasa:) beraber görürüz umarim o günleri...
Sn. THUNDERBOLT,
Çok doğru hatırlıyorsunuz. 2017 yılından beri Duran Doğan firmasının ortağıyım. Zaman zaman oransal olarak portföyümdeki miktarı değişiklik göstermesine rağmen her zaman ortaklığım sürmüştür. Buna ek olarak sektörde faaliyet gösteren diğer şirketleri ve sektör dışındaki gelişmeleri de takip ederim. Bu çerçevede durdo'ya ek olarak bntaş (bu yıl) ve gedza'da da pozisyon açmıştım.
Gedza pozisyonlarımı realize ederek son zamanlarda bntaş'a daha çok pay ve zaman ayımaya başladım. Sektördeki önemli gelişmelerin başında yabancıların ilgisi gelmektedir. Genelde yabancılar borsaya ilgi göstermemesine rağmen önemli firmalara olan ilgi bir şekilde sürüyor. Örneğin bugün basında duyduğumuz Hollanda merkezli Romvan NV, Türk ambalaj üreticisi Ekol Ofset'in yüzde 75 hissesini satın alması önemli bir haberdir. Ekol'ün 247 milyonluk cirosu olup orta sınıf firma olarak tanımlanabilir. Sektörde olmk ve tire firmaları da oldukça iyiydi ve yabancılar tarafından satın alındı. Eskiden de dntaş vardı ancak kottan çıktı.
Şirket üzerinde bol miktarda analiz yapıldığı için ve tekrara girmemek için orayı pas geçiyorum. Şirketin içsel değeri ile piyasa değerinde bir fark olduğu açık ve net. Şirketin de kendini geliştirebileceği çok alan var. Bunu da biz aktivist yatırımcılar sayesinde yapacağına inanıyorum.
Sektörün ürettiği ürünlere oluşan talebin belirleyicilerinin başında gıda ürünlerinin güvenilirliği ve uzun ömürlü olmasının sağlanması ve sürdürülebilir ekonomiye olan katkılardır. Özellikle küresel gıda fiyatlarının zirve yaptığı bir dönemde ambalajlı ve raf ömrü uzun gıdalar kritik önemdedir. Bu çerçevede sektörün gıda sektörüyle olan bağını takip edeceğiz.
Bu sefer sankide piyasa tahtaciyi silkeliyor...izlemeye devam :)
Bu tahtaci eline bariz belli ediyor...boyle devam et sen...milleti mallandar....
Koç grubu hariç bunların alayı hırsız, alayı Allahsız alayı ****** çocuğu
Bugun bundan da mallandik çok şükür, kafayı mı yedi bu piyasada buralara basıyor, kademeleri de dolu, ne çok meraklı varmış satmaya, e biz de alalım dedik hayırlısı olsun.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mevcut fiyatın şirketin değerini yansıtmadığını düşündüğüm için aldım, Temel olarak.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Seninle seneye bu zamanlarda gorusuruz tahtaci....
2021 hissesi olmasına sonn 50
:kahkah:
Aman hocam ne yaptın biz ky yiz. Estf.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlış anladığımı sanmıyorum ancak,
yazı dilinde "ironi" algılanamayabiliyor ...
Olan bu ise
haklısınız,
çok yanlış anlamışımm :evil:
https://i.hizliresim.com/sjmeb6c.PNG
yok o değil de
olaya düz mantık bakacak olursak (ki öyle yapıyoruz),
matematiksel olarak yılın bitmesine hala 50 gün varr :party:
İzliyoruz bakalımm
https://www.hisse.net/topluluk/showt...89#post5592989
Ek kapasite yatirimi uretime gecsin, yuzde 60 daha fazla uretim yapsin, borcda min derecede sen o zaman hala baskilayabilirsen baskila bakalim, biz bekleriz merak etme....
info olayin anahtari heralde du bakalim nolcak...
İki haftadır endeksle inatlaşan tek hisse olabilir :)
[QUOTE=Yavuzsarac;5608646]Ek kapasite yatirimi uretime gecsin, yuzde 60 daha fazla uretim yapsin, borcda min derecede sen o zaman hala baskilayabilirsen baskila bakalim, biz bekleriz merak etme....[/QUOTE
doğru söylüyorsun kardeşlakin ş.yle bir ek bilgide ben vereyim çok yakın bir arkadaşım orada öğretmen beni oraya davet etti ankaradan bursa .zeri aktarmalı gittim çok içerde kalmış bir bölge sadece o bölgeye hizmet sunabiliyor çanakkale köprüsü tamamen bir bitsin asıl ozaman gör sen bu hisseyi çorludan keşana kadar oradan bulgaristana kadar arnavutluğa kadar her yer bu ambalajın kontrolünde olacak bizzat oranın yerlileriyle konuştum yerli derken tabiki borsayla ilgili olanlarlane yapayım alayımmı hisseyi diye mahsuscuktan sordum sanki beni 1 milyonluk hisse alscakmış gibi görüp aralarında fısıl fısıl konuşmaya başladılar bizim öğretmen arkadaşa sordum ne konuşuyorlar aralarında diye abe he herhalde senin tüm hisselrti slıp kendilerine hisse kalmayacağını sandılar dedi inanmayan atlasın arabaya gitsin görsün izindeyiz pensilvanya ip başkanı pensilvanyalı meral çarkçı kemal istesede istemesede bu ülke büyüyecek lamı cimi yok...
[QUOTE=bidbas;5626205]Köprüyle pek bir alakasi olduğunu zannetmiyorum keza feribotlarla istediği kadar mali daha ucuza geçirebilir. Simdilik Ege bölgesinde pazarlama için uğraşıyorlar bildigimi kadariyla fazla ucmaya gerek yok...Pazar sorunu gorselerdi boylesine buyuk kapasite artisina gitmezlerdi diye dusunuyorum.
Tahta çok komik. Başka kağıtlarda çok işlemim oluyor, karlı kapatınca alışkanlık edindim karlarla bundan alıyorum.
1000 lot alıyorum aman bi hareketler bi panikler.
Cuma günü 1 kademede 8000 lot vardı, 10000 emir gönderdim o 8 ve üstten 2 yi aldım, hemen tuttu 3 4 kademe aşağı bastı yani sana ekmek yok hesabı.
Bi gün, öyle 3 4 kademe aşağı basarken 200 300 bin çiziverirler, mal gider bi kara deliğe kıpırdamaz 4 5 sene, oturur ağlarsın arkasından dikkat etmek lazım ucuz tahtalarda.
Selam,
Aktif trader olarak takılıyorsunuz üstadım :) Geçen hafta hemen her kademeye pasife az az yazdım. Düzenli verdi sağ olsun. Cuma ise sayende yukarı çıkmışız :)
Ancak anladığım kadarıyla sıkılan bıkan bir küçük yatırımcı kitlesinin de satışları var gibi...
Sn. Diproyal, hisse trade eden biri değilim.
Ucuz buldukça alıyorum. Biriktirip bekliyorum genelde. Şu an basması benim işime gelir.
Biz ky yiz bahsettiğim lotlar küçük, ama garip bu kadar küçük rakamlar için böyle hareketler.
Eşimiz dostumuz var, soran eden oluyor. Bilemedim.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam,
Bu tür şirketlerde bende trade etmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Diğer yandan piyasa zamanlamasını nispeten zorlu olduğu dönemlerdeyiz. Bu nedenle al-tut yöntemi şimdilik faydalı oluyor.
Piyasa değeri 400 milyon TL altında dolanıyor. Bu değerleme ile satan kişinin motivasyonunu da bilemiyorum.
Dediğiniz gibi buralarda kalması bizim lehimize gibi duruyor.
Onun hinci bana 3,25 ortalama ile 315bin lotunu aldim elinden , o hincla tahtayi yerden yere vurdu, simdi bekliyor satiyim diye farkinda olmadigi yine bir alis hamlesine gececegim 500 k yapana kadar, zaten uzun sure 2025 cirolarina kadar bekleme planim var, istedigi kadar oynasin bakalim...
Maşallah güzel rakam.
Bende dün itibari ile sizin 1/4 u oldu. Maliyet 3.3
Ben de sizin lotlara çıkabilirim burada tutma süresine ve diğer pozisyonlarımın akıbetine göre.
Bakalım ne edecek, nasip.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.