aynı anda yazmışız kendisi iyi biliyo bölgeyi ve fiyatları esasında bize yol haritası çizer...
Printable View
gencere kalsa yine bir şey olmayacak ..zaten bu yüzden de yıllardır sürünüyor...ama artık bazı şeyler mecburen gelişiyor...yumurta kapıya dayanıyor...BYD fabrika kurmasaydı belki de iskelesinin uzatılmasına ve arsasının sit alanından çıkmasına izin vermezlerdi...devlet baba her kurumu ile bu yatırımın gerçekleşmesi için seferber olmuş iken gencer ister istemez bu işi yapmak zorunda kalıyor...
çinli abiler belki ikna eder şu ikinci fabrikada gelse hem bölge hem limanlar ihya olur...Almanlar da kıçlarına kına yakar...
bazı şeyler mecburiyetten olabiliyor arkadaşlar..konjöktür gereği bir şeyler olacak görünüyor egegübrede...burada sadece egegübrenin çıkarları söz konusu değil, tüm ülkenin çıkarı söz konusu...5000 insana iş alanı açılıyor..yan sanayi canlanacak..teknoloji ülkemize gelecek...
ülke için çok önemli bir yatırıma gençerler engel olamaz...
Ne oldu da tavanladı bu şimdi...
bu bizim tanıdığımız BANK OF değil keko abi:)
Burdayım arkadaşlar. Düşüş tatsız oldu neşemiz kaçtı bir süre
Bugünkü tavan Chery Manisa veya Samsuna gelecek haberiydi
https://www.ensonhaber.com/otomobil/...ni-hizlandirdi
Gelen bilgilere göre Chery, Türkiye'de kurmayı düşündüğü fabrika için şimdiye kadar Samsun ve Manisa alternatiflerini değerlendiriyor
bu önemli ve güzel haberi link olarak değil de açarak paylaşmak lazım...
Çinli Chery Türkiye'de fabrika kurmak için görüşmelerini hızlandırdı
1 milyar dolar yatırımla Türkiye'de otomobil fabrikası kuracak BYD'nin ardından şimdi de Chery fabrika kurmak için görüşmeler yapıyor.
Giriş: 07.08.2024 - 09:17
Abone Ol
Google News
Çinli Chery Türkiye'de fabrika kurmak için görüşmelerini hızlandırdı
Haber Merkezi
7 Temmuz 2024'ten itibaren yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle, Çin'den ithal edilen tüm araçlara yüzde 40 ek vergi getirildi.
Bu kararın ardından harekete geçen Çinli üreticiler, ülkemizde yatırım yapmak için adeta sıraya girdi.
BYD, 1 milyar dolarlık yatırımla ülkemizde fabrika kuracak. Yıllık 150 bin araç üretim kapasitesine sahip olacak fabrika için imzalar çoktan atıldı.
CHERY DE FABRİKA KURMAK İSTİYOR
Çinli şirket, Manisa'da kuracağı fabrika için çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken, bir başka Çinli marka Chery tarafında da hareketlilik var.
Türkiye üzerinden Avrupa ve diğer yakın pazarlara daha fazla ihracat yapmak isteyen Chery, yatırım için Ankara ile görüşmelerini hızlandırdı.
SAMSUN VE MANİSA DEĞERLENDİRİLİYOR
Gelen bilgilere göre Chery, Türkiye'de kurmayı düşündüğü fabrika için şimdiye kadar Samsun ve Manisa alternatiflerini değerlendiriyor.
Fabrikanın kurulacağı yer seçimi ve Chery'nin içten yanmalı araçlar için de imtiyaz talebinde bulunması nedeniyle görüşmelerin uzadığı ifade ediliyor.
Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) temmuz ayı verilerine göre Chery, otomobil satışlarında Volkswagen (7 bin 152) ve Fiat’ın (6 bin 706) ardından 6 bin 638 adetle üçüncü sırada yer alıyor.
Aynı listede Renault 6 bin 402 adetle, dördüncü Toyota ise 4 bin 151 adetle beşinci sırada bulunuyor.
maharaj dostum bu hissenin hikayecisi sensin ona göre...:kahkah: sen keşif ettin ve bir çok kişiyi haberdar ettin...umarım hep birlikte kazanırız...
bir hissenin hikayecisi olmanın bir de dezavantajı var , düzeltmelerde hemencicik seni idam sehpasına götürüyorlar....:kahkah: artık hissenin tekrardan çıkması için bildiğin her duayı okuyorsun...helal süt emmiş yatırımcılar zaten duasını ediyor ama bilmeyenler hem kazanıyor hem de ardından gelip seni eleştiriyor....hikayeci olmak çok zor bir olay maharaj....:kahkah: ben tüm yatırımcı arkadaşlara başarılar diliyorum..
Sn. maharaj teşekkürler. Buda Manisa olur inşallah
hem BYD hem de CHERY fabrika kurarsa o yoğunluğu ancak egegübrenin limanı kaldırabilir....egegübre acilen tank çiftliğini yıkmaya başlamalı...700 dönüm araziyi derhal limana uyumlu hale getirmeli...tabi iskelesini de hızlıca 100 meter uzatıp vinçlerini de yerleştirmeli...yönetim kurulu bunlar ile ilgili kararlar alırsa süper olur...bu kararlar güzel somut gelişmeler olacak...
Siz görmüş iseniz tebrik ediyorum.
Info yatırım pazartesi için yatay açılış raporu gönderdi vede bu borsa gündemde de yayımlandı.
Egerki siz olumsuz durumu tespit ederek hisseleri satmissaniz saygıyla eğiliyorum.
Ama inandığımız yapamadi iseniz boş yorumlar yapıyorsunuz düşüncesindeyim.
Sağlıklar
Deli danaya bağladı yine 3 gündür. Cherye Samsun dan ziyade Manisa hatta Aliağa çok daha uygun olacaktır. Samsun işi hiç aklıma yatmıyor. En çokta Aliağa yatıyor aklıma
Son dönemde pek çok yeni yatırım hayata geçti. Bunlar dışında yurt dışından yoğun talep alıyoruz. Yatırımcı başımızın tacı. Özellikle Çinli yatırımcılar sık sık kapımızı çalıyorlar. Genelde 300-400 dönümlük yerler istiyorlar.
https://www.ekonomim.com/sehirler/yu...-haberi-757495
bugun de hisse dellendi gene...
67 den de 48,86 ya kadar düşerek çanağa kulpu taktı..ardından da düzeltmesini bitirerek tekrardan sert bir şekilde tepkisini verdi...eğer 67 zirvemizi geçebilirsek ?? (ki beklentim o yönde ) çanak katlamasına giderek (67-48,86 =18,14 +67 =85 tl )85 civarlarına gitmeli...ama bence asıl ana hedef 100 psikolojik direnç seviyesi olacaktır....hayırlısı ile önce şu 65-67 dirençlerini geçelim....
bizim tahtacı galiba tekniği çok seviyor...her şeyi teknik kılıfına uydurmak istiyor...bakalım daha neler göreceğiz ??
beni gram teknikten anlamayıp şöyle böyle olacak kişilerle karıştırma boş dolu kimseyi bilemezsin sosyal mecrada ha cok istersen al sat işlemleri mi özeline atayım ben realist'im tekniğe uyarım inat etmem ben satınca alım fırsatı vermeden giderse de arkasına bile bakmam üzülmem çizgimi bozmamak için
hissenin son tekniğini de yorumlayayım ; haftalık hacimler süper 49 dan öyle bir endekste döndü hisse ok ile işaretleediğim yer direnç 66 lar orayı geçerse macd'de ki uyumsuzluğu yukarı kırar ve çanak-kulp hedefine doğru gider yorumum böyledir gerisini piyasa belirler
https://i.hizliresim.com/rx1rybq.jpeg
60,00-62,00 aralığında kalıp eski zirvemize çok yakın bir kapanış yapmak çok şık olacak...filler tepişiyor biz ise izlemede kalıyoruz...doğrusu tradeye cesaret edemiyorum...ya çok yukarılara gider ve ben çok pişman olursam korkusu var...malum beklentiler büyüktür...
Resmi açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti ve BYD arasındaki bu stratejik anlaşma, pazartesi günü düzenlenecek olan özel bir törenle kamuoyuna duyurulacak. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra önemli devlet adamları ve şirket yetkilileri katılacak. Fabrika, BYD'nin Avrupa pazarına açılmasını kolaylaştıracak stratejik bir köprü görevi görecek.
https://tr.al-ain.com/article/cheryd...yatirim-mesaji
Çinli otomobil devi Chery, Türkiye’deki müşterilerin ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını ifade ederek yatırım mesajı verdi. Chery, “Türkiye oldukça doğru bir lokasyon” açıklamasını yaptı.
Çinli elektrikli otomotiv üreticisi BYD'nin 1 milyar dolarlık yatırımı sonrasında Chery’den de Türkiye için olumlu bir açıklama yapıldı. Geçen yıl ve bu yıl yüksek satış rakamlarına ulaşan Çinli Chery'nin fabrika kurup kurmayacağı da tartışılıyor.
Şirketin Türkiye'de yatırım yapabileceğine dair haberlerin ardından Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan açıklamalarda bulundu. Turan, "Chery olarak yatırımlarımızı uzun vadeli planlar doğrultusunda şekillendiriyoruz. Beş yıl sonraya yönelik projeksiyonlarımız mevcut ve bugün ajandamızda Türkiye pazarında müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.
Turan, “Her şirket gibi bizim de uzun vadeli planlarımız var ve Chery olarak en başından beri Türkiye’yi stratejik bir ülke olarak değerlendirdik” ifadelerini kullandı.
“DOĞRU BİR LOKASYON”
Turan, Türkiye'nin büyük potansiyeline vurgu yaparak "Türkiye, sahip olduğu büyük potansiyel ile dikkat çekiyor. Diğer markaların tercih sebebi olması, Türkiye’nin Avrupa’ya önemli bir geçiş noktası ve birçok fırsatı barındırması, bu pazarı bizim için cazip kılıyor. Dolayısıyla, Chery için Türkiye oldukça doğru bir lokasyon. Bu bağlamda burada kapsamlı bir fizibilite çalışması yürütüyoruz." şeklinde konuştu.
BYD FABRİKA KURUYOR
Çin merkezli elektrikli araç üreticisi BYD, Türkiye'deki varlığını güçlendirmek amacıyla büyük bir yatırım planını hayata geçireceğini duyurdu. Firma, Manisa'da toplam 1 milyar dolar değerinde bir üretim tesisinin temellerini atacak. Bu gelişme, Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak ve yeni iş imkânları yaratacak.
Resmi açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti ve BYD arasındaki bu stratejik anlaşma, pazartesi günü düzenlenecek olan özel bir törenle kamuoyuna duyurulacak. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra önemli devlet adamları ve şirket yetkilileri katılacak. Fabrika, BYD'nin Avrupa pazarına açılmasını kolaylaştıracak stratejik bir köprü görevi görecek.
limana yakın kimse var mı arkadaşlar..gidip bir görse...limanda değişiklikler var mı ?? çalışanlarından falan bilgi alınsa güzel olurdu..
400 k mal sattı direndi direndi geldiği noktaya bak neyse buralarda iyidir.
tahta piskolojiye oynuyor bu ne biçim tahta dedirtip sattırır adama...
Ergenler dolmaya başladı...kimi 2 çizgiyi x den öğrenir teknikçiyim der..egosunu tatmin eder.. Kimi ruhsal defekti neticesi saldırgan kimliğe bürünür.. seçmece mi bu tipler???