Bugün Akbank milyon üzerine 22 teklif etti.
Bugün Akbank milyon üzerine 22 teklif etti.
Piyasa mevduat faizleri yüzde 50 a ye dayansada kkm kovalamayıbıraksak indi çıktı 10 gün kala stres yap .
17 üzerinde kkm girenlere nkolay kadar vericeklermi bakalım .burdan 1.5lira artarsa benimkini kurtarıyor aşağısı zarar.
İlk 3 ayki kazanç bir defaya mahsustu.
Yangını söndürmek amaçlı verildi.
Son üç aya bakın.
Ki yüzde 80 bile alsanız konut fiyatları bir yılda yüzde 300 e yakın pprim yaptı.
Şu an HİPERENFLASYON YAŞANIYOR.
Bunu anlamk için 1990 lardaki dolar, konut, ücret değerlerine bakın...
Hemen hemen aynısını yaşıyoruz.
Tek farkla...
O zaman enflasyon üzeri faiz varken şimdi paranın satın alam gücü yokoluyor.
Servetler eriyor, bitiyor...
15*4.25 prd..
Kkm, meşhur dış güçlerin operasyon çekmesi için zaafiyet oluşturmuyor mu? Yabanci dolari mesela 3x' e ziplatsa hazineye kol gibi maliyet çıkmaz mı? Velevki malum yöntemle ödedi altindan kalkti, hiper ötesi enflasyon, işsizlik, hiper cds oluşmaz mı? Yoksa dış güçlerin oyun oynayası mı yok?:oleyo:
Reis diyor ki ;
Enflasyon konusunda
Dünyadan pozitif ayrışmışız !
3 aylık enflasyon 15 civarı 3aylik kkm 27/06 dan sonra vadesi dolanlar için 12.50 -13 gibi kkm enflasyon kadar bile değil aslında.
cüneyt akman hoca her videosunda döviz aradan kaç yıl geçerse geçsin enflasyon oranında artmak zorundadır diyor ama bu söylemin iktisatta kesin bi karşılığı varmı acaba.
Döviz alışa extra vergi mi gelmiş?
Artık faizle bu iş çözülmez.guven veren hükümet lazım.kurumsallasmis MB gibi yeniden yapılanma olmalı.mb zaten sanat.
Üretim modeli ne olmalı...
Reel efektif döviz kuru sanırım. Normalde dengede olması gerekiyor.
Eğer 100’ün üstündeyse ithalat ucuza, ihracat pahalıya geldiği için bir süre sonra ülkenin gelirleri azalacağın için tekrar 100’e yaklaşması gerekiyor.
Tam tersi durumda ise ihracat karlı, ithalat pahalı olduğu için ülkenin gelirleri arttığından rakamın 100’e çıkması gerekiyor.
https://www.mahfiegilmez.com/2012/11...nedir.html?m=1
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mikonos Adasında gün batımı manzarası izlemek için bir kafeye oturan iki ABD li turistten
500 er euro "manzara seyretme" parası istenmesi Yunan medyasını ve turizmcileri ayağa kaldırdı.
Turizm Bakanlığı soruşturma başlattı.
JELIBON sokak röpörtajı
İlk 2 dakikayı mutlaka izleyiniz
https://youtu.be/w_v84wzaFfo
https://www.memurlar.net/haber/10335...i-verecek.html
THK 12 yıl önceki aynı kurum mu?
Cemaatlar, dernekler THK nun kurban payına çökmeseler,
THK topladığı bağışlarla yangın söndürme uçakları alabilirdi.
Yanlış mı?
Varlık Barışı'nda başvuru süresi uzatıldı!
TBMM Genel Kurulunda kabul edilen önergeyle, "varlık barışı" uygulamasından yararlanma süresi 31 Mart 2023'e kadar uzatıldı.
Düzenlemeye göre, yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları, Türkiye'deki banka veya aracı kurumlara 31 Mart 2023'e kadar bildirilebilecek.
Dünyada başka bir ülkede KAYNAĞI BELLİ OLMAYAN paralar bu kadar rahat resmi yoldan girip YASALLIK KAZANABİLİYOR MU?
Örneğin uyuşturucu ticaretinden elde edilen gelirler girdiğinde hayır işi için kullanılırsa dinen uygun olur mu? Diyanetin görüşü nedir? sormak lazım.
Tv de haberlerde Çeşmede tatil yerlerinde boş yer kalmamış diyor. Baska tv de de millet parasizliktan tatil yapamiyor, açliktan ölmek uzereymis. Başka yerde de şehirler arasi yollarda özel araçlar azalmış. Eee dun aksam disarda yemek yiyelim dedim boş yer bulamayinca vazgeçtim.
Antalyada bayramda yüzde 90 doluluğa ulaşmış.
Otobüs şirketlerinde astronomik fiyatlara karşın boş yer kalmamış.
Esnaf, özel sektör, hazine mutlu.
Fiyatlar ne kadar çok artarsa kar ve vergi de artıyor.
sadece ücretli, emekli eziliyor...
O nedenle TİSK de dün mutluydu.
Asgari ücrete zam, hizmet ve mallara zam = elde edilen kar artar.
Artık hükümet seçim için havlu atınca hiperenflasyonun nimetleri bölüşülüyor.
Bir yanda TİSKi diğer yanda TÜRKİŞ..
Ne güzel bir dünya...
Ne Grev var, ne lokavt.
Her şey onyıllrdır süt liman...
TR, Çin den daha az KÖLE ÜCRETİ vererek uyguladığı ekonomik modelle cari açığı kapatmak derdinde...
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Haziran ayı dış ticaret ihracatında tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rekorunun kırıldığını duyurdu. Haziran ayında ihracat geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 18,5 artışla 23,4 milyar dolar oldu. "Yılın ilk 6 ayında ülkemiz toplamda 126 milyar dolar ihracat gerçekleştirmiştir" diye konuşan Muş, "Böylelikle 2022’nin ilk 6 ayının tamamında en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştık ve 6’da 6 yaptık." ifadelerini kullandı.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/s...acati-42094465
ithalat rakamını gizlemeye devam , zorla polyanacılık ...
10 yıl öncede istanbulda asgari ücretle yaşanmazdı. Şimdide yaşanmıyor. 10 yıl önce istanbulda zengin olan şimdide zengin. Ülkede dengeyi bozan en önemli şey emlak fiyatları oldu. İşgücü hareketini engellemeye başladı. Şehir değiştirecekseniz en az 10 bin maaş farkı olmalı ki kiraya para bulasınız yaptığınız değişikliğe değsin.
Merak edenler için açlık ve yoksulluk sınırı hesabı
http://www.tes-is.org.tr/news-detail...KSULLUK-SINIRI
Gıda dışındaki zorunlu harcamaların tutarını ayrıntılı olarak ve tek tek hesaplamak için kullanılabilecek “beslenme kalıbı” benzeri bir bilimsel ve objektif yöntem -maalesef- mevcut değildir. Bu tutarın hesaplanmasında, genellikle aile bütçesi yöntemi kullanılmaktadır. Ailelerin elde ettiği geliri ve temel ihtiyaçları için yaptıkları harcamaları gösteren çalışmalardan yararlanılarak bir hesaplama yapılabilmektedir.Diğer bir ifadeyle, ailelerin toplam harcamaları içindeki “gıda” payı temel alınarak gıda dışı harcamalara ulaşılmaktadır.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, aile bütçesine yönelik anket çalışması yapılmaktadır. TÜİK, ülke genelinde yaptığı anket ile ailelerin elde ettiği geliri ve tüketim harcamalarını bulmaktadır. TÜİK’in 2003-2004 Hanehalkı Tüketim Harcamaları Anketi’ne göre gıda harcamalarının toplam tüketim harcamaları içindeki payı yüzde 30,70 oranındadır.2 Hesaplamalarda bu oran esas alınmaktadır.
TÜRK-İŞ
ağlamayana meme vermezler arkadaş. bence türkiye çok fakir bi ülke olmamasına rağmen maaşların dandik doğu avrupa ülkelerinin bile gerisinde kalma sebebi çalışanın iyi maaş ve iyi özlük hakları talep etmemesi. talep etmediği gibi eden çıkarsa ona da düzeni bozan hain gözüyle bakması. kral yiyorsa yiyecek tabi o kral diyor adam. bin yıldır teba olmaya alışmış vazgeçemiyor. güzel bir örnek, çalıştığım otelde yemek hem kötü hem de aynı yemek 2 gün boyunca öğle ve akşam çıkıyor diye itiraz ettiğimde işçiler az daha beni dövecekti bana ekmek veren kaba iyanetlik edeyomuşum: ) sanki ekmeği bana babamın hayrına veriyor.
ya iş görüşmesine gidiyorsun maaş, izin günü, çalışma saatleri hakkında soru sorunca işe alım görevlisi size ağzı açık gülerek bakıyor ne diyon lan sen sibop der gibi: ) demek diğerleri abi karnımı doyuracak ekmek ver maaş vermesende olur diyor...ben çalışmayı çok severim para vermesen de olur beni sev yeter havalarına girerek asil ruhlu olduğunu sanıyor halbuki sadece süper ezik. türkiyede işveren kesimde bu zavallılığa acıyacak bi olgunluk da olmayınca patron oh be buldum kerizi daha fazla nasıl yolarım havasına giriyor, yani dengesizlik bir kere ta sosyal-kültürel ortamdan başlıyor. türk halkı bu ruh halini aşmadıkça gsyh rekorlar kırmaya halk aç kalmaya devam eder.
.
.
Zamlı fiyatlar
https://resimyukle.imageupload.worke...19FAFB90A.jpeg