banvitin keskinoğlunu alma ihtimalini anlatan bir atasözümüz var
AYRANI YOK İÇMEYE ATLA GİDER MIÇMAYA banvit önce kendini kurtarsın
Printable View
banvitin keskinoğlunu alma ihtimalini anlatan bir atasözümüz var
AYRANI YOK İÇMEYE ATLA GİDER MIÇMAYA banvit önce kendini kurtarsın
sayın red kit dostum aslında herhangi gizli saklı ve kendime sakladığım olumlu işaretler yoktu...tam tersine bunu gün be gün topikte paylaştım...öncelikle önemli bir dibi gördükten sonra hızla toparlanması ,daha sonraki günlerde ise endeksten daha sağlam durması ve endeksin pozitif olmaya başladığında hızlıca çıkış isteğine girmesi gibi işaretlere bakarak banvit yakın zamanda tepki vermek istediğini söylemiştim...
bu gün 12,18 i görerek %19 luk bir tepki verdi...neredeyse tavan olmak üzereydi...hisse zaman zaman gevşese dahi tekrardan uygun vakitte tepki vererek yükselmek isteyecektir...artık bunun altındaki neden brf nin keskinoğlunu alma ihtimali mi yoksa 13 tl civarından kottan çıkabileceği söylentisi mi bilmiyorum ...
bakalım piyasa nasıl davranacak ?? bu arada elimde bulunan hisselerde zararım fazla olmasından dolayı satıp banvit alamadığımdan bu hisse hala elimde yoktur dostlar...yine kimsecikler yanlış anlamasın....
kıymetli arkadaşlar bir konuda desteğinizi talep ediyorum. KOTTAN ÇIKMA MESELESİ. Örnek vermek gerekirse benim maliyetim 25 üstü. 13 lü fiyatlarda kottan çıkma durumu olduğunda ben ve benim gibilerin durumu ne oluyor acaba ?
Teşekkür ediyorum.
Hem kottan çıkma konusunda genel bir bilgilendirme hemde Banvit özelinde paylaşım yapabilirseniz çok mutlu olurum.
Saygılar.
kottan çıkma konularında pek de bilgim yok dostlar...süreç nasıl işler bilmiyorum...gönlüm kottan çıkmamasından yanadır...
SPK Tebliğine göre Hakim hissedarın (yani özelimizde brf ve katar yatırım holdingin sahibi olduğu TBQ Holdingin) paylarının %98 ulaşması (mevcutta %91,71) gerekiyor. Ulaştığında SPK'ya yeni bir çağrı için başvurulması gerekiyor. Bunun için firma değerinin (ebitda) belirlenmesi için bağımsız denetim kuruluşu gibi bir kuruluştan rapor alınması lazım. SPK çağrı fiyatının tespitinde bu rapora göre karar verebileceği gibi hissenin son 3 aydaki ağırlıklı ortalamasına göre de karar verebilir. Genel eğilim son 3 ay ortalamasıdır. Ancak SPK küçük yatırımcı mağdur olmasın gerekçesiyle veya belirleyeceği başka nedenlerle çağrı fiyatını daha yüksekte tutabilir.
Bunlar kottan çıkar mı derseniz? Bu fiyatlara rağmen ben çok küçük ihtimal görüyorum. Çünkü brf çok zorda. Brfye ilişkin dış haberleri de takip etmenizi de tavsiye ederim. Saygılar
Pasta börek gün sonu işlemler var mı. Teşekkürler.
dün işlem hacmi çok yükselmiş idi ,dün tavan olacak zanı ile bir çok kişi atladı ama olmadı...bu yüzden de işlem hacmini düşürünceye kadar banvit belki de bir kaç gün sürecek bir düzeltmeye girmesini bekliyorum...dün bu düşüncemi bir yorum olarak yazdım ama daha sonra gönder tuşuna basmadan sildim...benim yorumum yüzünden düştü suçlamasına maruz kalmaktan korktum..
ama dünkü yorumlarımdan birinde zaman zaman düşse bile sonradan çıkacak cümlem ile düzeltme sürecinin normal olacağını az çok belirtmiştim..bu düzeltmenin sonunu fark edersem burada paylaşırım...çünkü düzeltmenin sonunda tekrardan çıkış tepkisi vermesini bekliyorum..bu tepki tekrardan sert olmasını bekliyorum...
geçen günkü 10,26 dan 12,18 e çıkışın benim bakış açıma göre fibosu 10,72 civarı idi...bu fibo oranını gören hisseler genelikle rahatlar ve satış baskısı düşer...tabi bunun ile birlikte işlem hacmini de düşüre düşüre orayı görmesi alış kararı vermek için daha güvenilir oluyordu...dün en düşük hatırladığım kadarıyla 10,78 idi orayı gördükten sonra ciddi oranda toparlandı ..ama açıkçası işlem hacmini biraz daha düşürmesi gerektiğine inanarak alım konusunda çekinceliydim...
ama bu gün bakıyoruz ki banvit 10,78 i yeterli görmüş ve çıkış isteği kazanmış görünüyor...ne yazık ki yakından takip etmeme rağmen net olarak bende emin olamadım o yüzden de burada yazamadım...
geçmişte endekste sıkıntılar yokken fibo seviyesini görmesinden sonra alış kararları verebiliyordum ama endeksin bu aralar riskli olduğu bir vakitte risksiz alımdan emin olmak için bir de işlem hacmi göstergesinden de teyit almak istedim...ne yazık ki bu günkü çıkışı ben de tam anlamı ile fark edemedim o yüzden de kimseye yardımcı olamadım...
umarım elinde bulunduran arkadaşlar kazanıyorlardır veya en azından zararlarını azaltabiliyorlardır...
Arkadaşlar Banvit in kayıtlı sermayesi ile gerçek piyasa değeri arasında satıştan kaynaklanan büyük bir fark var.
Sermayesi 100,023,579
Öz sermayesi 633,395,079
Piyasa değeri 1,090,257,011
Brf den önce ertelenmiş birde sermaye artışı var ve S P K bu artış için Görenerlere zaman tanıyıp süreyi uzatmıştı satış tan sonra bunlar hiç dile getirilmedi bundan sonraki süreçte gündeme gelirmi ,gelirse S P K nın yaptırımı ne olur benimde kafam karıştı.Brf borsa kotasından çıkmadığına göre eski bir Banvit yatırımcısı olarak bu sorularında muhakkak bir cevabı olacaktır diye düşünüyorum.Hepimize hayırlı kazançlar.:rtfm:
Tavuk fiyatları yükseldi. Soya dolar bazında düşüşte.
Garekdersiz kagit
Irak Türkiye'den ithal edilen tavuk ürünlerine %50 ek vergi koymus. Ek vergiler 5 ağustostan itibaren geçerli olacak. Acaba bunun ırak ihracatı ne durumda ve ne kadar etkilenecek. Soyguna devam 12 göstermeleri falan hikaye.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
güzel bilgiler dostum teşekürler...özelikle mısır ve soyanın fiyatının düşmesi maliyetleri önemli ölçüde aşağı çeker...cirosunda zaten sıkıntı yok her türlü güzel ciro yapıyor...işte maliyetlerin düşmesi ile kar artar....tavuk fiyatlarının da artması olumludur...yavaş yavaş tekrardan umut doğuyor...bakalım neler olacak ??
bu haber kötü işte..bu vergi sen bizim ülkeye ihracat yapma demektir..hatırladığım kadarıyla en büyük ihracat ıraka yapılıyordu..sanırım bu tavuk işini artık kendileri yapmak istiyor..son zamanlarda onlar da tavuk çiftlikleri kurmaya başlamışlardı..sektörün yeni ihracat pazarları bulması lazım..
Ulan yapılır mı bu ırak bize oyun mu yapıyor.
bu arada bizim batmanda tavuk fiyatları özelikle de banvitin tüm tavuk fiyatı 8,5 tl ye çıkmış bulunuyor...hammadde fiyatlarında da önemli miktarda gevşemeler var dostlar...hem bu tavuk fiyat artışları hem de hammadde düşüşlerinin olumlu etkileri üçüncü çeyreklerde görülecektir...ikinci çeyreklerde hammadde yükselişinin olumsuz etkileri en üst seviyede olacaktır...
daha önce de ciro artışları ve tavuk fiyatları artışlarından sonra eğer hammadde fiyatları düşerse karlılık da artacak diyorduk...sanırım bu güne kadar yaşanmış tüm olumsuzluklar üçüncü çeyrekte son bulacak....gerçi şu anda hammadde fiyatları düşük seviyededir ama bunun tam yansıması üçüncü çeyrekte olacaktır...
geriye tek olumsuzluk olarak ıraka ihracat yapılamaması kalacak...ırakın ihracattaki payı ne kadardır onu da bilmek lazım...banvit bu olumsuzluğu da aşarsa herşey yoluna girecektir...
kısa ve öz artık en kötüsü geride kaldı...eski karlılıklar üçüncü çeyrekte görülmeye başlanacaktır..
bu hisse hala elimde yok...ama burayı bir çeşit yuvam olarak görüyorum...o yüzden de hisse ile ilgili gördüğüm olumlu veya olumsuz bilgileri paylaşmayı kendime borç biliyorum...ben hepimize başarılar diliyorum..
Gel gel başladı yerseniz buradan size mali yerleştirip ırak ihracatı nedeniyle oluşan düşüşte soygunu yapacaklar.
ırak ihracatının ne kadar sekteye uğrayacağını bilemiyoruz....veya ırak ihracatı banviti ne kadar etkiler?? onu da bilmiyoruz...bunları bildikten sonra ancak bir fikir öne sürülebilir...ama onun dışında bir olumsuzluk yok...daha doğru kötüye giden bir veri yok...en kötüsü artık yaşandı...bundan sonrasında iyiye gitmesi gerekiyor...üçüncü çeyreklerde kar marjının ciddi oranda iyileşmesi lazım...
Sayın Keko, Banvit'in kotadan çıkma durumu da konuşuluyor, normalde olması gereken fiyatın çok altında hisse, kazanan aldı gitti bence Banvit defteri kapandı gibi geliyor.
Irak ihracatı ile ilgili kapta bir açıklama var mı yok! Soygun hazırlıkları son hız devam ediyor. Sakın bulaşmayın bu hisseye biz battık siz etmeyin eylemeyin. Burada hırsız var!
kottan çıkma durumunu hiç bilmiyorum..ben yorumlarımı yaparken kottan çıkmayacak varsayımı ile yapıyorum...sektörün sorunları var ama bu sorunların önemli bir kısmı etkisiz hale gelmiştir..soya ve mısır fiyatları güzel düşmüş..tabi dolar bazında...bu hisse hala elimde yok...olanlara da ben başarılar diliyorum...
ihracat miktarı 2017 yılının son çeyreğinde 95 milyon tl idi...2018 ilk çeyrekte ne kadardı açıkçası hatırlamıyorum....ciromuz da 2017 yılının sonunda 2,5 milyar tl idi...görüldüğü üzere ihracatın oranı çok da yüksek değildi..üstelik bu 95 milyonluk ihracatın ne kadarı ırakaydı onu da bilmiyoruz...bunun için yatırımcı ilişkileri ile görüşmek lazım...veya faaliyet raporundan bakmak lazım..bakarsınız ırak konusu banviti hiç etkilemeyebilir de...
ama sonuçta ıraka ihracat yapılamayacak olması sektör için olumsuzdur...dışarıya ihracat yapamayacak türk şirketleri ,eğer yerine ikame edecekleri başka bir ihracat pazarı bulamazlarsa o vakit mecbur yurtiçine satış yapacaklar...buda sektörün kar marjını olumsuz etkiler....
2018 ilk çeyrek bilançosu çok kötü geldi banvitin....ikinci çeyreklerde hem hammadde fiyatları yükseldi hem de dolar çok yükseldi bu iki faktörün olumsuz etkisi elbette büyük olacaktır...yanlız bu kötü faktörlerin etkisini ikinci çeyreklerde 7 tl den 8,5 tl lere varan tavuk zam miktarları ile dengelemiş olabilir ???işte bu zam ile bir nebze olsun banvit rahat bir nefes alabilir...
üçüncü çeyreklerde ise hammadde fiyatlarının düşmesinin olumlu etkisi vede doların gevşemesi ihtimali çift yönlü olumluluk oluşturabilirler...ikinci çeyreklerden sonra ciddi oranda iyileşmeler olmalı diyor mantığımız..ikinci çeyrekler boyunca en kötüsü yaşandı banvitte...üçüncü çeyrekler ile birlikte artık artacak kar marjları etkisini gösterecektir...hele hele bu sırada dolar da düşerse çok harika olur....
neyse dostlar ben hepimize başarılar diliyorum...umarım banvit önümüzdeki günlerde tekrardan eski günlerindeki gibi çıkışlar yapar...
https://af.reuters.com/article/commo.../idAFL1N1TV0XJ
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ileri ingilizcemle anladığım kısım banvitle devam diyor büyük patron.
gerçi brezilya ülke olarak varlıkların el değiştirmeye zorlandığı bir dönemde kimin planı işler
Türkiye’nin en büyük ihracat pazarlarından biri olan Irak, Türkiye Tavukçuluk sektörünü olumsuz etkileyecek bir adım attı. Irak hükümetinden yapılan son bilgilendirme ile 5 Ağustos'tan itibaren tavuk ürünleri, donmuş kanatlı hayvan etleri ve sakatatlarından alınan yüzde 10'luk verginin yüzde 50'ye yükseltileceği bildirildi.
Irak, yerel ürünler ile üretim yapan sanayiyi koruma, destekleme ve geliştirme amaçlı olarak ithalat ürünlerine ek vergi getirdi. Vergi uygulamasının kısa süreli olmadığı, en az 4 yıl süreceği ve bu konuda indirime gidilmeyeceği belirtildi
YILLIK 6 MİLYAR DOLARLIK CİRONUN YARISINDAN FAZLASI IRAK’TAN
Irak hükümetinin aldığı bu kararın sektörü olumsuz etkileyeceğini belirten HasTavuk Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, “Tavuk eti ihracatında Türkiye'nin en büyük ve önemli pazarlarının başında Irak geliyor. Yıllık 6 milyar doların üzerinde bir ciroya sahip olan Türk kanatlı sektörünün en büyük tedarikçisi olan Irak'tan, bu cironun yarısından fazlası gerçekleştiriliyor” dedi.
Irak'ın kendi iç üretimini arttırmak ve sanayisini desteklemek maksadıyla böyle bir karar aldığını söyleyen Müjdat Sezer, “Bu uygulamanın devamlılığının sağlanması mümkün görünmüyor. Birkaç yıldır izinlerde, gümrük giriş ve kontrollerinde sık sık zorluklar çıkaran Irak hükümetinin, bu tutumu sadece Türkiye'ye özgü değil
Başta Brezilya olmak üzere ihracat yapan tüm ülkelere aynı uygulamayı yapıyor ve ek vergiyi getiriyor. Ancak Irak'ta üretim miktarı, tüketim talebini karşılayacak kapasitede değil. Bir süre sonra talebin karşılanamaması, stokların tükenmesi ve maliyetler, ithalatı kaçınılmaz kılacak. Bu da ek vergi oranının düşürülmesi veya tamamen kaldırılması yönünde şekillenecektir görüşündeyiz” dedi.Sezer sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Beyaz et ihracatımızda, son 12 ay yüzde 15, Mayıs ayında ise yüzde 20 artış gerçekleşti. Yumurta da ise son 12 ay yüzde 15, Mayıs ayında yüzde 24 ihracat artışı oldu. Kanatlı ürünlerinin Irak'a ihracatında son 12 ay yüzde 8, Mayıs ayı yüzde 6 artışla tamamlandı. Bu veriler, Türk kanatlı sektörünün kalite-teknoloji-fiyat avantajlarıyla her geçen gün başarı ivmesini yukarıya taşıdığının bir göstergesi. Ayrıca Körfez ülkelerine yapılan ihracatın artışı, yeni pazarlar (Japonya gibi), mevsim gereği mangal sezonunda iç tüketimin artışı devam etmektedir. Tüm bunlar, endişeye gerek olmadığının göstergesidir. Bugün Irak ek vergi, yarın başka bir ülke, başka bir konu, her zaman olabilecek, yaşanabilecek sorunlar. Tek ülkeye, tek pazara bel bağlamak yanlış. Yeni pazarlara-pazar arayışlarına girmek, her zaman tedbirli olmak, gerek firmalar gerekse ülkeler için çok önemli”:Sad:
İHA
bende yukarıdaki haberi paylaşacaktım ki bir arkadaş benden önce paylaşmış...:bravo:
ilginçtir ki topikler bir çok haber sitesinden önde....bu konuları zaten bir kaç gün önce konuşmuş idik...ırakın artık kendisi tavuk sektöründe üretici olmak istediğini ,en büyük ihracat ülkemizin ırak olduğu, tavuk sektörünün başka ihracat pazarları bulması gerektiğini konuşmuş idik...bu haber tüm konuştuklarımızı da içermiş...
bu haber sektörde sıkıntı olmayacağını ve ihracatın tekrardan başlayabileceğini söylemiş...artık hayırlısı diyelim ...daha önce de söylediğimiz gibi sektörün ıraka ihracat yapamayacak olması ilk etapta yurtiçi tavuk fiyatında aşağıya doğru bir baskı oluşturabilir...sektör acilen başka pazarlar bulmalı..bu yılın üçüncü çeyreğinde de satışlar iyi olacak ama son çeyrekte malumunuz tekrardan sıkıntılar başgösterebilir...hatta son çeyrekte modys doların 5 tl yi aşabileceğini de söylemiş...o vakit sıkıntılı günler yaşanabilir...neyse dostlar ben hepimize başarılar diliyorum....
Sektör kıriz ortamını sevmiyor en ufak bir olumsuzluktan etkileniyor.Canlı ile uğraşmanın en büyük sıkıntısı emtia fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kuru ancak her ne kadar tartışmalara her zaman açık olsada belli bir kesimin hayvansal protoin ihtiyacını karşılaması açısından önemli bir gıda.Mevsimsel olarak bakarsak balık yasağı ve yaz sezonu açısından güzel bir dönem hammadde açısından yıl bazında bakarsak biraz sıkıntılı buğday üretim rekoltesi düşük mısır için bir şey söylemek için erken soya üretimi yetersiz yinede 3.çeyrek karlılık artışı olabilir çok dikkat edilmesi gereken yukarıda keko arkadaşın dediği gibi dolar 5 tl yi aşarmı aşarsa ne olur tahmin etmek biraz zor.Hepimize hayırlı kazançlar.
hammadelerdeki fiyat düşüşleri devam ederse banvit için güzel olacak...ama dolar da çıkarsa kötü olacak...üçüncü çeyrekler sanırım kar marjı açısından en güzel çeyrek olabilir...son çeyreklerde ise duruma bakmak lazım....ama normal şartlarda sürünülen çeyreklerdir son çeyrekler...
https://www.foodbev.com/news/brf-tar...-are-approved/
İngilizcesi olanlar haberin detayı nedir.