Originally Posted by
Red Kid
Banvit satılmadan önce aynı durumda değildi. Evet borcu yüksekti. Ama faaliyet karı üretiyordu. Keskinoğlu ise zarar üretiyordu. Ayrıca piliç sektörü hiçbir sektöre benzemeyen bambaşka bir sektör. İşin içinden gelmeyen yönetimlerle bu iş yürümez. Keskinoğlu ailesi komple yönetimi profesyonellere bıraktılar ama sektörden olmayan, anlamayanlara. En büyük yanlış buydu. Şeker gibi faaliyet alanlarını çok yaydılar. Yatırımlar geri dönmedi.
Sırf borçlu ve zorda diye kimse şirket almaz. İşlerin yürümesinde gelecek görmediler demek ki.
Brf alır diye algı oluşturmayın. Bunun gibi pembe tablolara inananlara yazık. Daha realist olun. Temkinli olmak her zaman iyidir.
yok dostum ben brf alır demiyorum...ama piyasa bu ihtimali alabilir diyorum...algı oluşmuş ise özür diliyorum...sonuçta en kötü yönetilen şirketler dahi emin ve bilen ellere geçince sihirli değnek değmişçesine şirket düzelebiliyor...bu konuda en güzel örnek olarak aklıma sasa geliyor...sasa geçmişte büyük cirolara rağmen zarar açıklayan bir şirket idi ama alanlar güzel bir yönetim ile şirketi çok güzel kar eder hale getirdiler...hissenin zarar ederken ki fiyatları 0,70 kuruş civarları idi ama daha sonra hisse bir çok kez bedelsiz ve temetü vermesine rağmen şu anda hala 9 tl civarıdır..geçen hafta dahi fiyatı 12 tl idi...
demek istediğim piyasa payı olan ,ihracat yapan büyükçe bir şirkete işi bilenler bence ilgi gösterebilir...artık brf bu işin içinde olur mu bilemem...geçmişte talip imiş tekrardan olur mu yine bilemem...ama kişisel tahminlerim piyasa bu tür satın alma hikayelerini seviyor...belki de küçük bir ihtimal de olsa piyasa bu ihtimali sevebilir...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri