Sayfa 619/871 İlkİlk ... 119519569609617618619620621629669719 ... SonSon
Arama sonucu : 6961 madde; 4,945 - 4,952 arası.

Konu: BANVT - Banvit

1. yok tavuk fiyatı yok yem fiyatı yok şu teknik yok bu teknik diye diye ky yi bitirdiniz ya, banvt hiç bir sey dinlemiyor inanmayın almayın da . bu kağıt 2 den geldi, yakında seçim sonuçlarına göre borsa 80.000 gördüğünde, bu kağıt 5 -6 lira olur, işte o zaman alın, biz de maliyet düşürmek için donumuza kadar satıp alıcaz.

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    banvit de satılmadan önce bu durumdaydı...yani zarar eden vede borcu olan bir şirketti..brf genelde başarılı oluyor..ama bu yıl gerçekten de maliyetler çok artmış..bu haberden de anlaşılacağı gibi bilanço geçen yıldan daha kötü ama bu yılın ilk çeyreğinden ise iyi olacaktır...daha önce de söyledim tahminim 40 milyon civarı kardır...toplam iki aylıkta ise 50-60 milyon kar bekliyorum ki bu geçen yıl 100 milyon idi..

zora düşen şirket mecbur satılacak...iyi günde zaten hiç bir şirket satılmak istemez...alıcılardan en büyük aday yine brf dir..ama rekabet kurulu izin verir mi bilemem...çünkü o vakit piyasanın önemli bir kısmını ele geçirmiş olacak brf...

bu yıl tüm piliç şirketleri için zorlu geçecek...bu zorluğu aşmaları için ciddi oranlarda zam yapmaları lazım...hatırlıyorum kırmızı et fiyatları 30 tl iken bile tavuk fiyatları şimdiki fiyatlarda idi...tavuk fiyatlarının normal şartlarda 10-12 tl civarlarında olması lazım...enflasyon almış başını gidiyor bir tek tavuklara zam gelmiyor...sektör satış fiyatlarını söylediğim yerlere çıkarabilirse rahatlar aksi halde zayıf şirketler batar..tıpkı geçen yıllarda şeker piliçin batışı gibi....bu konuda tecrübesi ile en rahat şirketlerden birisi de banvittir...her türlü kar etmiyi becerebiliyor...
    Banvit satılmadan önce aynı durumda değildi. Evet borcu yüksekti. Ama faaliyet karı üretiyordu. Keskinoğlu ise zarar üretiyordu. Ayrıca piliç sektörü hiçbir sektöre benzemeyen bambaşka bir sektör. İşin içinden gelmeyen yönetimlerle bu iş yürümez. Keskinoğlu ailesi komple yönetimi profesyonellere bıraktılar ama sektörden olmayan, anlamayanlara. En büyük yanlış buydu. Şeker gibi faaliyet alanlarını çok yaydılar. Yatırımlar geri dönmedi.
    Sırf borçlu ve zorda diye kimse şirket almaz. İşlerin yürümesinde gelecek görmediler demek ki.
    Brf alır diye algı oluşturmayın. Bunun gibi pembe tablolara inananlara yazık. Daha realist olun. Temkinli olmak her zaman iyidir.

3.  Alıntı Originally Posted by muhabbet Yazıyı Oku
    Brf alacak olsa içeriden haber alınmış ve hisse çoktan uçmuştu. Şu anda hissenin hali ortada demek ki brf ile ilgili bir durum olmayacak. Kimseye umut pompalamasyon yapmayın. Bu hissede hırsızlık yapıldı. Uçar kaçar falan filan hikaye.

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Kesinlikle katılıyorum. Çok net bir tespit

4.  Alıntı Originally Posted by Red Kid Yazıyı Oku
    Banvit satılmadan önce aynı durumda değildi. Evet borcu yüksekti. Ama faaliyet karı üretiyordu. Keskinoğlu ise zarar üretiyordu. Ayrıca piliç sektörü hiçbir sektöre benzemeyen bambaşka bir sektör. İşin içinden gelmeyen yönetimlerle bu iş yürümez. Keskinoğlu ailesi komple yönetimi profesyonellere bıraktılar ama sektörden olmayan, anlamayanlara. En büyük yanlış buydu. Şeker gibi faaliyet alanlarını çok yaydılar. Yatırımlar geri dönmedi.
    Sırf borçlu ve zorda diye kimse şirket almaz. İşlerin yürümesinde gelecek görmediler demek ki.
    Brf alır diye algı oluşturmayın. Bunun gibi pembe tablolara inananlara yazık. Daha realist olun. Temkinli olmak her zaman iyidir.
    yok dostum ben brf alır demiyorum...ama piyasa bu ihtimali alabilir diyorum...algı oluşmuş ise özür diliyorum...sonuçta en kötü yönetilen şirketler dahi emin ve bilen ellere geçince sihirli değnek değmişçesine şirket düzelebiliyor...bu konuda en güzel örnek olarak aklıma sasa geliyor...sasa geçmişte büyük cirolara rağmen zarar açıklayan bir şirket idi ama alanlar güzel bir yönetim ile şirketi çok güzel kar eder hale getirdiler...hissenin zarar ederken ki fiyatları 0,70 kuruş civarları idi ama daha sonra hisse bir çok kez bedelsiz ve temetü vermesine rağmen şu anda hala 9 tl civarıdır..geçen hafta dahi fiyatı 12 tl idi...

demek istediğim piyasa payı olan ,ihracat yapan büyükçe bir şirkete işi bilenler bence ilgi gösterebilir...artık brf bu işin içinde olur mu bilemem...geçmişte talip imiş tekrardan olur mu yine bilemem...ama kişisel tahminlerim piyasa bu tür satın alma hikayelerini seviyor...belki de küçük bir ihtimal de olsa piyasa bu ihtimali sevebilir...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. endeks ekside iken birden bire banvite alışlar geldi...sanırım piyasa yavaş yavaş brf nin keskinoğluyu alma ihtimalini seviyor...böyle kötü bir piyasada insanlar iyi haberlere hasret kaldı..o yüzden de küçük gibi görülen ihtimallere piyasa büyük değerler verebilir...!!!
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. ilk ufak tefek kıbırdamalar iyiye işarettir dostlar...sanki piyasa bir şeyler yapacak gibi duruyor...banvitin sığ olma özelliği sayesinde tepkiler oluşabilir...tabi bunları tamamen kendi tecrübelerime göre söylüyrum...bu hisse hala elimde yok dostlar o yüzden de lütfen kimse yanlış anlamasın...

7. Bu fiyatlara ne olmuş böyle. Marka farkli ama hepsi aşağı yukarı aynı fiyattir bence. KG fiyati 29.55-TL Yer Bolayir / Gelibolu

8.  Alıntı Originally Posted by FREES123 Yazıyı Oku

Bu fiyatlara ne olmuş böyle. Marka farkli ama hepsi aşağı yukarı aynı fiyattir bence. KG fiyati 29.55-TL Yer Bolayir / Gelibolu
    bilmiyorum şehirden şehire fark ediyor mu ?? çünkü bizim batmanda neredeyse her hafta fiyatlara bakıyorum ,bizim burda fiyat tüm tavukta hala 8 tl dir banvitte...erpiliç ise çoktanda bakmamıştım..

Sayfa 619/871 İlkİlk ... 119519569609617618619620621629669719 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •