banvit de satlmadan nce bu durumdayd...yani zarar eden vede borcu olan bir irketti..brf genelde baarl oluyor..ama bu yl gerekten de maliyetler ok artm..bu haberden de anlalaca gibi bilano geen yldan daha kt ama bu yln ilk eyreinden ise iyi olacaktr...daha nce de syledim tahminim 40 milyon civar kardr...toplam iki aylkta ise 50-60 milyon kar bekliyorum ki bu geen yl 100 milyon idi..
zora den irket mecbur satlacak...iyi gnde zaten hi bir irket satlmak istemez...alclardan en byk aday yine brf dir..ama rekabet kurulu izin verir mi bilemem...nk o vakit piyasann nemli bir ksmn ele geirmi olacak brf...
bu yl tm pili irketleri iin zorlu geecek...bu zorluu amalar iin ciddi oranlarda zam yapmalar lazm...hatrlyorum krmz et fiyatlar 30 tl iken bile tavuk fiyatlar imdiki fiyatlarda idi...tavuk fiyatlarnn normal artlarda 10-12 tl civarlarnda olmas lazm...enflasyon alm ban gidiyor bir tek tavuklara zam gelmiyor...sektr sat fiyatlarn sylediim yerlere karabilirse rahatlar aksi halde zayf irketler batar..tpk geen yllarda eker piliin bat gibi....bu konuda tecrbesi ile en rahat irketlerden birisi de banvittir...her trl kar etmiyi becerebiliyor...
ALLAH m bana doruyu doru, yanl da yanl olarak gster ve bana doru ile amel etmeyi nasip et
Yer mleri