İmamoglu tweetr engellemesi,bide dun cok dusmedi onun da acisini cikarmasi lazim aksama -2,-3 beklerim froto dan bugun istikrarli soyguna devam
Printable View
İmamoglu tweetr engellemesi,bide dun cok dusmedi onun da acisini cikarmasi lazim aksama -2,-3 beklerim froto dan bugun istikrarli soyguna devam
Yok ya gerçekten tadı kaçtı bu hissenin koçların kuzuların ülkenin.
Zararımı çıkarayım 1 gün durursam namerdim. Kendim kaşındım açıkçası tekrar girmekle.
Ulan bilançon iyi ihracatın iyi kur durumu iyi parite iyi ne bok peşindesin hala (üç kağıtçı çakallar) şu kelimeyi bana Ford un söyleteceğini hiç tahmin etmezdim.
Borsada ilk yıllarımdı, bir bayram öncesi aracı kurum çalışanı dealer kibirli bir şekilde bayram öncesi babalar kimseyi harçlıksız bırakmaz gibi bir kelam etmişti. O an veyada devamında kısa vadeli al - satçı olmamaya, sağlam hisselerde gerekirse onlarca yıl beklemeye karar vermiştim. Benim inadım, sizin kibrinizden daha büyük demiştim kendi kendime. Yazdıklarınızı okuyunca nokta atışı o an geldi aklıma, paylaşmak istedim.
Merhaba Yok işte maalesef ilk yıllar gibi değil borsa. Bende 2000 li yıllarda ki borsayı özlüyorum.
O uzun vade olayı eskidendi ülkenin bistin her şeyin sureti değişti.
Bir günde bir bakmışsınız ortağı olduğunuz şirketin sırf İktidara muhalefet diye altı oyulmuş.
Uzun vade olayı Bistte bitmiştir bu kadar riski yüksek olan bir ülkede tutmuyor artık o işler.
2023 de Ford alan bi arkadaş şu an portföyü aldığı fiyatta duruyor.
2 senede yediği enflasyonu da hesaplarsan ağlaması lazım.
Geçmişte çok kazandırdı evet Bistin amiral gemilerindendi lakin artık Mustafa koç yok.
İktidarla sürtüşen Ali koç var başarısızlığını kabul etmeyip Fenerbahçenin yakasından dahi düşmüyor kaç senedir.
İş adamı isen siyasete futbola bulaşmayacaksın abi ortada olacaksın Mustafa koç Rahmi koç bunlar çok iyi beceriyorlardı bu işi.
Şimdi ben 2023 de 900 liralardan aldığımı var say 2 yıl geçmiş hala 900 lira yediğin enflasyon %100 ü geçmiş .
1.800 lira olacak ki enflasyona yenilmeyelim karı boş ver ne zaman çıkacak bu zarar !
15 yıl -10 yıl sonramı alsınlar münasip bir yerlerine soksunlar.
İşin özü zamanlama her şeydir borsada uzun vade değil.
Bizim gibi sağlıksız ülkelerde zamanlama 1 sıçrarsın 2. de yakalarlar...
Hadi sen yine 900 e 900. 2 sene de faiz/enflasyon getirisi az değil ok.
Ya 1100 1200 lerde burada hisse yi köpürtenler. Birden bire belirip düştükçe alacağımcılar. 15 senedir hisse taşıyorumcular temettücü emekliler falan düşse de alsakcılar uzun vadeciler . 2 dolar üstü eregl pazarlayanlar .33-35 dolarda froto pazarlayanlar. ??
Parasının değerini koruyamayan + parasının değer kaybını ana ekonomik politika olarak belirleyen bir ülkede temettü ile emeklilik falan olmaz.
Şimdi bütün bunlar unutulacak ama 2 sene ama 5 sene sonra yine birileri çıkıp temettü hayalleri satmaya başlarsa önce kürekle ağzına vurun sonrada ardınıza bakmadan satın ve kaçın.
Benim penceremde froto dolar bazlı değerine yaklaşmıştır. 2 2.2 (eskinin 20 22 doları) alım için uygun yerlerdir. Eski zirvesine gelse bile dolar bazlı yüzde 50 gibi oldukça sağlam bir getiri sağlamış olur. Orada bu yukarıda yazdığım hisse köpürtücüler anca zararlarını çıkarırken akıllı yatırımcı dolar bazlı yüzde 50 sini cebine atmış çayını içiyor olur.
görüşünüze saygı duyuyorum ama ben ana hikayenin aynı fakat dekorun farklı olduğunu düşünüyorum.
ali koç konusunda yerden göğe kadar haklısınız, küresel krizlerden bile çekinmiyorum, imkanlarım ölçüsünde sürekli alıyorum, önünde sonunda enflasyonu da zihnimdeki senaryolara dayanarak yeneceğini düşünüyorum ama şu ali işi bulandırıyor, bir gün bu hisseyi satarsam ya da koç grubundaki hisselerimi ali asli sebebi olur.
onun dışında 3 sene enflasyona yenilse, para çöp oldu denilirken vay be keşke sürekli alsaydık da satmasaydık ağıtlarını duyabiliriz.
yanılabilir miyim? hem de nasıl...
ama ben bunun doğru bir yatırım olduğunu düşünüyorum.
Payımı tutarım temettümü alırım.
Ytd
10 gündür viop okuyorum, adamlar öyle böyle düşüşe inanmadı, piyasa tam gününde kimseyi ortak etmeden yukarı çekti.
Inşallah yakında 100 liraları geçer.ford elektrikli yatırımını tamamladı. Artık semeresini görür umarım.
Ya arkadaşlar bu üç aylıkta anlamadığım şeyler var. Borç 20 milyar azalmış, nakit miktarı abartılı miktarda artmış ama kar olarak yeterli artış olmamış. Bu borcu ve nakit artışını bu 3 aylık satış ve gelirle mi olmuş. Yoksa stoklar mı nakite dönüşmüş. Bilen aydınlatırsa mutlu olurum. Peşinen tşk ederim.
Uzun vadeciler nasılsınız?
2021 Mart fiyatları dolar cinsi...Sesiniz çıkmadığına göre iyi değilsiniz...
Çibili çibili şak şak şak, çipet pet çipet pet, bastıra bastıra altılı yedili altılı yedili.
Hamallıkta 1 numeroyuz.
Bilanço verilerini isyatirim’dan aldım,
Dolar cinsinden rakamları biraz yuvarladım,
Son iki yılın araç satış rakamı ve son yılın dolar cinsinden temettüsü.
2025’te 700.000 araç satış tahmini var
Yatırım tamamlanınca 900.000 araç kapasitesi olacak.
Araç başı kârı 1500-2000 dolar ele alırsak
Yeni bir yatırım açıklanana kadar
1.350.000.000 ile 1.800.000.000 dolar olarak dalgalanacağız.
3.84 - 5.12 usd hisse başı kar.
https://i.hizliresim.com/3jzsifn.jpeg
Sonunda >10K hisseye sahip oldum çok şükür :kmk:
Veri akisi froto ozelinde zaten cok iyi bir nisan di,piyasalarda da hafif guven unsuru olustu umalim cabuk telafi eder kayiplari,bekleme maliyetiyle yerlerdeyiz
Öncelikle yazdıklarınıza katılıyorum. Sadece şunu eklemek isterim enflasyon 3-5 sene daha yuksek seyrederse, sanıyorum 10-15 sene zarfında tekrar bir sermaye artırımı söz konusu olabilir. Yoksa biz tekrar göremeyiz diye düşünüyorum. Son olarak sanki 2-4 sene içinde hisse tekrar 1000 TL'li rakamlara gelme olasılığı var gibi...
Syg
Değerli forumdaşlar,
Aracı kurumların bedelsiz hak kullanımından ve temettü ödemelerinden borsa komisyonu almaları yasal mıdır? Her aracı kurum alıyor mu? Uzun yıllar İş Bankasında işlem yapmıştım. Hiç böyle komisyonlar ödemezdim. 2024 Ekim'den beri, bankanın yüksek yatırım hesabı saklama ücreti alması dolayısıyla (MKK komisyonu haricinde) aracı kuruma geçtim. Onlar da sözünün eri değiller. Sadece MKK komisyonu alacağız dediler. Ama MKK komisyonu içinde gösterip fazla komisyon aldılar. İtiraz ettim. Adını operasyonel masrafa çevirdiler. Üstüne temettü ve bedelsiz hak borsa komisyonu adı altında epey miktar kesmeye başlayınca rahatsız olmaya başladım. Bedelsizin aracı kuruma ne masrafı var anlamış değilim. Bilgisi olan varsa.
Merhaba, Salih Bey. Araci kurum tarafindan kesilen ucret mkk'ya giden bedelsiz hak kullanim ucreti.
MKK tarifesi burada:
https://www.mkk.com.tr/sites/default...03-02-2025.pdf
Bdelsiz hak kullanim verilen hisselerin tutari uzerinden onbinde 2.625.
900 yeni hisse geldiyse bedelsizden:
900*67.75*2.625/10000 tl kesmeleri lazim toplamda.
Çok teşekkür ederim. Sizin hesabınıza göre 96 TL ödemem lazım. Ama 235 TL kesmişler. Bedelsizden sonra 67,75 ile'mi açılmıştı. 87,75 civarı diye hatırlıyorum
Haklisiniz aceleyle 87.75 yerine 67.75 yazmisim. Benim araci kurumum yazdigim gibi kesti bedelsiz hak kullanim ucretini. Yerinizde olsam itiraz ederdim.