Sayfa 625/631 İlkİlk ... 125525575615623624625626627 ... SonSon
Arama sonucu : 5042 madde; 4,993 - 5,000 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by CAL Yazıyı Oku
    Sonunda >10K hisseye sahip oldum çok şükür
    sanırım forumda hemen hemen herkes olmuştur

hürmetle

2.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Yatırım konusu her şeyden önce kişinin psikolojisini yönetmesi ile ilgilidir. Kimi faizde mutlu olur, kimi senelerce bekeldiği altını ne zaman satacağını düşünerek mutlu olur. Ama birde her şeyden şikayet eden bir kitle vardır. Dünyada doğmuş doğmamış ne kadar kötü düşünce varsa, arar bulur, makele yazı grafik getirip önününe koyar. Bir ara yeşil enerji vardı. İspanya %60-70 üstü enerjiyi doğadan karşılıyor. Ve aniden sistem çöktü. Yeşil enerji de her tüketim için bir miktar olmalıdır. Ancak asıl olan kaynakların israf edilmemesidir.

Onaylanan bedelsiz sermaye, borsanın bu kadar kötü olduğu bir zamanda, elinde olanlar için lot artırımı anlamına gelir. Fiyat bugün 100 2 sene sonra 1100 görürsün, bu yüzden fiyata bakma. Elinde olmayan için ise bir ortaklığın 100 liraya satılması demektir, bugün elinde 1 lot var, 2 sene sonra bir bakmışsın 10 lot olmuş.

Özetle bazı sermaye artırımları bazı şirketler için 10-15 yılda bir gelen fırsattır. İyi değerlendirin, bunu muhtemelen bir çoğumuz tekrar görmeyecek.
    2 MAYIS 2025.

ÖZETLE 10-15 yılda bir yaşanan doğa olayı büyük fırsat oldu ve bir daha bir nesil bu fırsatı göremeyecek.

3.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    2 MAYIS 2025.

ÖZETLE 10-15 yılda bir yaşanan doğa olayı büyük fırsat oldu ve bir daha bir nesil bu fırsatı göremeyecek.
    Öncelikle yazdıklarınıza katılıyorum. Sadece şunu eklemek isterim enflasyon 3-5 sene daha yuksek seyrederse, sanıyorum 10-15 sene zarfında tekrar bir sermaye artırımı söz konusu olabilir. Yoksa biz tekrar göremeyiz diye düşünüyorum. Son olarak sanki 2-4 sene içinde hisse tekrar 1000 TL'li rakamlara gelme olasılığı var gibi...

Syg

4.  Alıntı Originally Posted by skardes Yazıyı Oku
    sanırım forumda hemen hemen herkes olmuştur

hürmetle
    Evet evet uzuncuların coğunda olmuştur. Artık kendimi maaşı çok düşük temettü emeklisi olarak görüyorum.

5. Değerli forumdaşlar,
    Aracı kurumların bedelsiz hak kullanımından ve temettü ödemelerinden borsa komisyonu almaları yasal mıdır? Her aracı kurum alıyor mu? Uzun yıllar İş Bankasında işlem yapmıştım. Hiç böyle komisyonlar ödemezdim. 2024 Ekim'den beri, bankanın yüksek yatırım hesabı saklama ücreti alması dolayısıyla (MKK komisyonu haricinde) aracı kuruma geçtim. Onlar da sözünün eri değiller. Sadece MKK komisyonu alacağız dediler. Ama MKK komisyonu içinde gösterip fazla komisyon aldılar. İtiraz ettim. Adını operasyonel masrafa çevirdiler. Üstüne temettü ve bedelsiz hak borsa komisyonu adı altında epey miktar kesmeye başlayınca rahatsız olmaya başladım. Bedelsizin aracı kuruma ne masrafı var anlamış değilim. Bilgisi olan varsa.

6. Merhaba, Salih Bey. Araci kurum tarafindan kesilen ucret mkk'ya giden bedelsiz hak kullanim ucreti.
    MKK tarifesi burada:
    https://www.mkk.com.tr/sites/default...03-02-2025.pdf
    Bdelsiz hak kullanim verilen hisselerin tutari uzerinden onbinde 2.625.
    900 yeni hisse geldiyse bedelsizden:
    900*67.75*2.625/10000 tl kesmeleri lazim toplamda.

7. Çok teşekkür ederim. Sizin hesabınıza göre 96 TL ödemem lazım. Ama 235 TL kesmişler. Bedelsizden sonra 67,75 ile'mi açılmıştı. 87,75 civarı diye hatırlıyorum

8. Haklisiniz aceleyle 87.75 yerine 67.75 yazmisim. Benim araci kurumum yazdigim gibi kesti bedelsiz hak kullanim ucretini. Yerinizde olsam itiraz ederdim.

Sayfa 625/631 İlkİlk ... 125525575615623624625626627 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •