Originally Posted by
djoz
Konuyla ilgili derdimi dökeyim biraz.
İstanbulun göbeğinde, aşağı yukarı tüm ulaşım araçlarının merkezinde kalan bir semtteyim. Öyle dağ başı falan değil ha.
Haziranda bir kiracımın senesi doluyordu, zam yapmadım.
Eylülde biri doldu, yaptığım zam % 3-4 falan.
Kasımda biri doldu, zam yapmadım. Bir de kombide sorun vardı, masrafı kiradan düşeceğiz.
Ocakta birinin senesi dolacak, ama o da kirayı tıkır tıkır yatırırken nedense 5 gün gecikti, ses seda yok. Henüz "bir terslik mi var" diye sormadım. Allah göstermesin adam işsiz falan kaldıysa yandık.
Çatı için farklı farklı ustalar getirdim, hepsi uyduruk işler yapıp ardından bi dünya para alarak gitti, nem sorununu çözene kadar hem göbeğim çatladı hem de soyuldum.
Mart yaklaşıyor, GMSİ olarak yine devlete bi dünya para toka edeceğiz. Üstelik götürü giderdeki indirim oranı da düştü, biraz daha fazla öpecekler bu sene.
Devlet "parayı kolay tahsil edebiliyor musun" diye sormuyor, "geceleri uykuların kaçıyor mu" diye sormuyor, gırtlağına basıp alıyor kendi payını.
Mahallemde inşaatlar durdu. Müteahhitler daire satma konusunda ümitsiz sanırım. İşleri çok ağırdan alıyorlar. İnşaatlardan tık sesi bile gelmez oldu.
Sizce şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım?
Bence rahat durun, hiç kaşınmayın.