teşekkür ederim
aslında enflasyona endeksli mevduat iyiydi %20,18 den faiz verdi bugün ama enflasyona endeksli ürünü kaldırmış kamu bankası bende kızdım viopa aktadım short açtım karşısına hissesini aldım
ABD 10 yılıklar 1,47 ye kadar düştü ABD borsaları da yükselişe devam ettiğine göre faiz yükselişi 2022 yılında olmayacak galiba
ÖST fonlarının portföy dağılımlarını KAP' tan incelerseniz en az 20-30 büyük holding-banka vb kuruma borç veriyor. Yani tek bir holdingin tahvilini almıyor.
Ve 1 milyon tl ile ÖST fonu alırsanız 1 milyon TL'niz o fon batsa bile o borç verdiği şirketler batmadığı sürece garanti altında. Ayrıca o paranız mkk da adınıza kayıtlı.
Ama 1 milyon TL nin hepsini bir bankaya yatırdığınızda olur da o banka batarsa sadece 150 bin TL yi alabiliyorsunuz.
Ayrıca belki adamın 10-20 milyon TL lik portföyü var bilemezsiniz. Ben Türkiye'de bankaların batmayacağına adım gibi eminim ama yine de ÖST fonlarına banka mevduatlarından daha çok güveniyorum. Ayrıca mevduattan parayı nasıl kazandığınızı sanıyorsunuz? siz bankaya para veriyorsunuz banka da millete borç veriyor. Ben millete borç vermektense bilindik holdinglere borç vermeyi daha çok tercih ederim.
------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Antalya da 15.000 avokado çalınmış
https://www.cnnturk.com/turkiye/100-...kisi-yakalandi
Analiziniz biraz cılız olmuş. Yani yatırım yapılan ÖST fonunun en güçlü yanlarından ziyade en zayıf yerini cımbızlamışsınız. Dolayısıyla yaptığınız analizi pek objektif bulduğum söylenemez.
Sizin yazınızdan sonra en çok yatırım yapılan bir X ÖST fonunun portföy dağılımını incelediğimde sadece %13,8 lik portföyü ile faktöring şirketlere yatırım yaptığını gördüm. ve bu en zayıf halkası olan faktöringleri bile 10'a yakın şirkete yatırım yaparak risklerini yaydığını ve hatta bu faktöring şirketlerinin çoğunun büyük banka ve holdinglerinin iştiraki olduğunu gördüm. Siz mesela sadece aktif bankın bonosunu alırken tek bir şirkete yatırım yaparken(genellikle n kolay bono hakkında konuştuğunuzdan dolayı örnek verdim), X ÖST fonu ise 40-50 civarında holding ve şirketin bonosuna yatırım yaparak riskleri diversify yapıyor.
Sayın kafkaf beni yanlış anlamissiniz ben yabancılar derken varlık fonu ve yurt dışındaki bıyıklı yabancılardan bahsetmiştim. Onlar borsaya giriş yapıyor demiştim.
Bende nkolay'da var, öst fonu da var.
Hangisinde içiniz rahat derseniz nkolay'dan yana kullanırım oyumu, hiç değilse sermaye yapısı vs. bbdk denetiminde.
Ama bende de olan bir öst fonu içeriğine baktığımda gözüm kapalı alabileceğim bono sayısının 3-4'ü geçmeyeceğini görüyorum.
O yüzden hep derim öst fonlarına girerken ölçüyü kaçırmamakta fayda var.
Ben nkolay da kullandım ama şuan kullanmıyorum. Fakat sizin görüşünüzün aksine yukarıda da belirttiğim nedenlerden dolayı ÖST fonları daha güvenilir buluyorum. Siz paranızı bankaya emanet ediyorsunuz da banka paranızı genellikle halka kredi vererek gelir elde ediyor. ben ÖST fonlarındaki paramın en azından kimlere borç verildiğini şeffaf biçimde görürken siz paranızın kimlere borç verildiğine hakim değilsiniz. Ayrıca ÖST fonları da SPK denetiminde ve ben mkk da istersem fondaki paramı bloke edebilirken siz bankadaki paranızı bloke edemezsiniz.
Ben mkk da paramı görebiliyorken siz bankadaki paranızı mkk da göremiyorsunuz. Neyse herşey tercih meselesi. Dediğim gibi bankaların sağlamlığına gerçekten canı gönülden inanıyorum ama hangisi daha az riskli denildiğinde ben ÖST fonlarını daha az riskli görüyorum
------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Bu durum nedir.
TL vadeli hesap açmaktan vazmı geçtiler artık.
32 gün vadeliye %2,5 demişler.
https://www.burgan.com.tr/birikim-yo...er-ve-bilgiler
Sayın dell14 bankacinin bana söylediği OST fonları mevduattan daha fazla kazandırıyor dedi o kadar. Büyük parası olan ve bunlara yatırım yapan 1 M üstü parası olanlar gibi çokmuş ben doğrusu korkarım demiştim o kadar.
Şimdi anladım müşterilerini yeni dijital şube ON'a yönlendiriyorlar.
Vadeliler buradaymış.:)
https://www.burgan.com.tr/on-mevduat/e-mevduat
Burgan, temdit, 500k, eski müşteri 32 gün %16.60
On iyi calisiyor , sadece eft zamani biraz uzatiyor
Millet açlıktan tavuğa dönmüş.
https://www.dunya.com/sirketler/kfc-...-haberi-638908
16th cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yemek maliyeti hep yuksektir.ticareti zor.%80 i zaten iflas edip kapanir
Ukraynada 20 tl ye 3 cesit yemistim .ukrayna ucuz.
Gecende cinde yuruyen masa gibi bir video gordum.yemekler onunden geciyor istedigini aliyorsun.kimse maliyet azaltiyim demiyir.10 kisi alip is yapiyor.
bildirim@mkk.com.tr
Fri, Nov 5, 4:26 PM (1 day ago)
to me
Sayın Yatırımcı,
5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi 16-17 Kasım 2021 tarihlerinde "Yeniden Birlikteyiz” temasıyla çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir.
Kongre’de 3 ana konuşmacı, 35 panel ve 23 eğitim yer almaktadır.
Kongre kamuya açık ve ücretsiz olarak düzenlenmektedir.
Kongrenin detaylı programını görmek ve ücretsiz kayıt yaptırmak için https://sermayepiyasalarikongresi.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Saygılarımızla,