Originally Posted by
myfinans
Getirisi mevduata göre iyi olan öst fonlarında gırtlaklarına kadar factoring şirket bonoları var.
O yüzden factoring sektörünün sağlık ve selametine dua etmek lazım.
Analiziniz biraz cılız olmuş. Yani yatırım yapılan ÖST fonunun en güçlü yanlarından ziyade en zayıf yerini cımbızlamışsınız. Dolayısıyla yaptığınız analizi pek objektif bulduğum söylenemez.
Sizin yazınızdan sonra en çok yatırım yapılan bir X ÖST fonunun portföy dağılımını incelediğimde sadece %13,8 lik portföyü ile faktöring şirketlere yatırım yaptığını gördüm. ve bu en zayıf halkası olan faktöringleri bile 10'a yakın şirkete yatırım yaparak risklerini yaydığını ve hatta bu faktöring şirketlerinin çoğunun büyük banka ve holdinglerinin iştiraki olduğunu gördüm. Siz mesela sadece aktif bankın bonosunu alırken tek bir şirkete yatırım yaparken(genellikle n kolay bono hakkında konuştuğunuzdan dolayı örnek verdim), X ÖST fonu ise 40-50 civarında holding ve şirketin bonosuna yatırım yaparak riskleri diversify yapıyor.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer İmleri