https://pbs.twimg.com/media/Dj8J05KX4AAMNLL?format=jpg
Nostalji..!!!!
Printable View
https://pbs.twimg.com/media/Dj8J05KX4AAMNLL?format=jpg
Nostalji..!!!!
ah be dolar seni 4.80 den satip biraz dussun tekrar alirim diyen aklima tukureyim [emoji16]
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haşlanan kurbağa sendromu:
Bu hikaye, su sıcaklığının ısıtılma hızı, dakikada 0,02 °C den daha yavaş olursa, kurbağa hareketsiz durur ve çok sıcak olduğunda ölür. Su daha hızlı ısınırsa kurbağa atlayıp kaçar şeklindeki gerçek fizik yasasına dayanır.
valla bu yaşadığımız dönemi en güzel özetleyen psikoloji kripto paracıların FOMO(Fear of missing out)su heralde. Götünde don olmadan hiçbişeyden eksik kalmamaya çalışmak, zengin pozu kesmek...
Çevremde öyle insanlar varkı günlük değil anlık yaşıyorlar, işşiz kalsalar 1 hafta yetecek paraları yok hatta bazısının bide üstüne borcu var. Genelde kendi işi olan insana risk alıyo denir ama esas risk bu hıyarlarınki. mahalle yanarken saçlarını tarıyorlar... Bayram tatilinde heryer fullmuş. gidip şezlongta yatan dingillere sorsunlar yaptıkları tatili karşılayacak kadar para bile yoktur çoğunun banka hesabında...
vergi barışı,bedelli ve trizmle kısa süre rahatlama yaşanabilir......ihracatta patlama yapabilirseler ve özellikle tarımsal üretimde gaza basabilirseler bir çok yarayı kapatabilirler.....
ama özellikle kamusal reform gerekli....harcamalarda hovardalık acilen bitirilmeli.....kendi adamlarının vergi borçları sıfırlanmamalı...
siyaseten acilen suriye ve komşu ülkelerle sıcak ilişkiler kurulmalı......
altın için koza şirketi harekete geçirilmeli....2.5 trilyon dolar diye övündüğümüz madenlerimizin yer altında yatmaması için acil eylem planı ile ekonomiye kazandırılması lazım.
kısaca
üretim,üretim,üretim..
ve
tasarruf,tasarruf,tasarrufff.....
Halkın borcu zaten o 1.3 trilyonun içinde, ayrıca halkın borcu çoğunlukla uzun vadeye yayılmış ve sabit faizli, yani faiz artınca o 1.3 Trilyon TL'nin çok büyük bir kısmı eski düşük faizden devam ediyor. Yüksek faiz *yeni* alınacak krediler için geçerli.
Benim okumama göre kur artışı ani duruşu tetikleyecek kadar güçlü, faiz arttırımı ise yarı sert veya sert inişi sağlayabilir. Ama dövizdeki kadar büyük bir ani duruş yaratmaz. Sonuçta kendi öz sermayesi ile çalışan ciddi sayıda firma ve hanehalkı da var.
ABD Dışişleri Bakanlığından Rahip Brunson açıklaması.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında gerçekleşen telefon görüşmelerinin ve birebir görüşmelerin, Papaz Andrew Craig Brunson konusu adına önemli bir işaret olduğunu belirtti. Sözcü ayrıca görüşmeden anlaşma çıksaydı "Papaz Brunson şimdi evinde olurdu" ifadelerini kullandı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/...amasi-2562718/
Yememiş. :oleyo: Bozmuş saatliği :shh:
https://i.resimyukle.xyz/2b1fMT.png
120 Min var sırada.5.1257 altında 120 Min kalmadıkça izlemeye bile gerek yok :oleyo:
https://i.resimyukle.xyz/H27BBL.png
Tüpçü ile günü kurtardık bugün. Haber şu, abd ye bir heyet gidecek, sonrasında borsa ralli dolara kal geldi. Başkanlar çözememiş krizi, dışışleri bakanlarıda çözemiş şimdi çözecek olanlar her bakanlıkta çalışan dıdısının dıdısı. Bari bir ikide bakan gönderseydiniz ama gidemiyorlar. Bir kaçı yasaklı geriye kalanlarda korkudan gidemiyor galiba.
Dış politikamız ve ekonomi politikalarımız tam bir rezalet oldu.
Tüm krediler faiz artışından etkilenmiyor. Kaba hesap yarısı hemen etkilenir şeklinde hesaplamış sanırım. 2.6 TrilyonTL/2=1.3 trilyon TL
Ayrıca 2.6 trilyon TL içinde 800 milyar TL kadar döviz kredisi var. Faiz artınca bunların faizi artmıyor. (döviz faizi değişmiyor). Sanırım 400 milyar TL kadar da uzun vadeli sabit faizli konut kredisi var. Yani kabaca etkilenecek kısmı yarı yarıya alabiliriz.
Ayrıca faiz artışı ile döviz artışı sınırlanırsa 800 milyar TL'lik döviz kredisi kısmının hem kredi taksiti hem de anaparası düşebilir veya sabit kalır bu da toplam oranı daha da aşağıya çekebilir.
Bir ülkede dolaylı vergiler toplam toplanan vergilerin içindeki payı ~%70 ise o ülkede bozuk düzen var demektir.!!
papaz bırakılacak galiba
bikaç güne
Kesinlikle katılıyorum ben sadece hangisi *daha* tahrip edici ve yıkıcıdır karşılaştırması yapmaya çalışmıştım.
Faiz arttırımı bir kolun kesilmesi. Kur şokunu ise ya iki kolun birden kesilmesi ya da gözün oyulması gibi düşünmek lazım.
Sonuçta tercih yapılması gerektiğinde iyi düşünüp daha az yıkıcı olanı seçmek en rasyonel karar olacaktır.
b- Ceza Mahkemeleri
5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun Adli tatil başlıklı 331 maddesinin 1. Fıkrasında Ceza işlerini gören makam ve mahkemeler her yıl bir eylülde başlamak üzere, yirmi temmuzdan otuzbir ağustosa kadar çalışmaya ara verirler.â€
Hükmünü içermektedir.
Fetö Davaları Adli Tatilde De Devam Edecek
Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil bugün başladı. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin mahkemelerde görülen çok sanıklı davalara ise adli tatil boyunca devam edilecek.
20 Temmuz’da başlayan adli tatil 31 Ağustos 2017’te sona erecek. Adli tatil boyunca adliyelerde görev yapacak nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davaları görüşecek. Diğer davalara ise yeni adli yıla kadar ara verilecek.
FETÖ’NÜN DARBE GİRİŞİMİ DAVALARI DEVAM EDECEK
Kayseri Adalet Sarayı’ndaki 2 ve 4. Ağır Ceza Mahkemeleri’nde görülmeye başlanan ve devam eden FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin çok sanıklı davalar ise adli tatil boyunca sürecek, bazı yeni davalar da görülmeye başlanacak. Kayseri’de 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında Boydak kardeşlerin ve ünlü işadamlarının da yer aldığı 68 sanığın yargılanmasına 7 Ağustos’ta devam edilecek.
örnek olsun diye size yukarıdaki haberi kopyaladım
verdiğiniz örnek özel karara dayanarak devam edilen davalar
başka ağır ceza davası bulamazsınız..
https://www.ntv.com.tr/turkiye/yargi...5UKyDWDz3jk_Tg
hocam onların "kaybedecekleri birşey yok ki" bu ülkede kötünün yaptığı zararı iyiler öder.. adam alıyor krediyi ödeyemezsem neyimi alacaklar diyor.. sonra bankalar zor duruma düşse senin -benim gibi devlete yük olmamayı düşünen yemeyip-içmeyip zamanında birikim yapmış insanların tasarrufu gasp edilecek / yada gasp edilme ihtimali var diyelim.
e şimdi bu adalet mi?
Çok hızlı başladı kur güne hayır olsun inşallah.
Türk heyeti abd ye gitmişken bu ne neyin yükselmesi!?
ABD-Türkiye krizinde kritik gün! 9 kişilik heyet Washingtonda.
Pastör Brunson kriziyle sarsılan Türkiye-ABD ilişkilerinde denge sağlanabilmesi için üç bakanlıktan 9 kişinin olduğu bir heyet Amerika'ya gitti.
hadi bakalım çözün şu işide abd ile aramızdaki kriz bitsin.
çözülürse bilirim ki eli kaptırdık, sonra kolu kaptıracağız.
USDTRY 5.5 üzerine oturduktan sonra salabilirler :kahkah:
Yalnız olurda bugün veya yarın abd den güzel bir haber gelirse borsada kısada güzel ekmek yenir. Dolar tl 5 liraya gelir, daha altına gelmesi için sadece abd den gelecek güzel haber yetmeyecektir.
Çok belirsizlik var çok, ekonomik göstergeler çok bozuk çook.