Halkın borcu zaten o 1.3 trilyonun içinde, ayrıca halkın borcu çoğunlukla uzun vadeye yayılmış ve sabit faizli, yani faiz artınca o 1.3 Trilyon TL'nin çok büyük bir kısmı eski düşük faizden devam ediyor. Yüksek faiz *yeni* alınacak krediler için geçerli.
Benim okumama göre kur artışı ani duruşu tetikleyecek kadar güçlü, faiz arttırımı ise yarı sert veya sert inişi sağlayabilir. Ama dövizdeki kadar büyük bir ani duruş yaratmaz. Sonuçta kendi öz sermayesi ile çalışan ciddi sayıda firma ve hanehalkı da var.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
ABD Dışişleri Bakanlığından Rahip Brunson açıklaması.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında gerçekleşen telefon görüşmelerinin ve birebir görüşmelerin, Papaz Andrew Craig Brunson konusu adına önemli bir işaret olduğunu belirtti. Sözcü ayrıca görüşmeden anlaşma çıksaydı "Papaz Brunson şimdi evinde olurdu" ifadelerini kullandı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/...amasi-2562718/
Tüpçü ile günü kurtardık bugün. Haber şu, abd ye bir heyet gidecek, sonrasında borsa ralli dolara kal geldi. Başkanlar çözememiş krizi, dışışleri bakanlarıda çözemiş şimdi çözecek olanlar her bakanlıkta çalışan dıdısının dıdısı. Bari bir ikide bakan gönderseydiniz ama gidemiyorlar. Bir kaçı yasaklı geriye kalanlarda korkudan gidemiyor galiba.
Dış politikamız ve ekonomi politikalarımız tam bir rezalet oldu.
Tüm krediler faiz artışından etkilenmiyor. Kaba hesap yarısı hemen etkilenir şeklinde hesaplamış sanırım. 2.6 TrilyonTL/2=1.3 trilyon TL
Ayrıca 2.6 trilyon TL içinde 800 milyar TL kadar döviz kredisi var. Faiz artınca bunların faizi artmıyor. (döviz faizi değişmiyor). Sanırım 400 milyar TL kadar da uzun vadeli sabit faizli konut kredisi var. Yani kabaca etkilenecek kısmı yarı yarıya alabiliriz.
Ayrıca faiz artışı ile döviz artışı sınırlanırsa 800 milyar TL'lik döviz kredisi kısmının hem kredi taksiti hem de anaparası düşebilir veya sabit kalır bu da toplam oranı daha da aşağıya çekebilir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Yer İmleri