Zarar eden sirket hangisi hocam? Sise guruplarinda zarar eden sirket var mi?SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Zarar eden sirket hangisi hocam? Sise guruplarinda zarar eden sirket var mi?SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birleşmenin vazgeçerlerse sövmem :) Yine söverim ama çok sürmez. :)
Geçen sene karın yüzde 50 'sini vermediler.
Sonra yatırım yapacağız deyip yabancı yatırımcıyı ürküttüler. Biz de maden hayaline dalıp düşse de satmadık hissemizi, diğer hisseler fezaya çıktı fırsat maliyetimiz 20 liraları buldu .
Utanmadan 6 ay sonra da soda diye bir hisse yok kaldırıyoruz dediler.
Borsa çökünce fırsat maliyeti bayağı bir azaldı haliyle ama yine de zarardayız.
Evet sövmek çare değil ama damlaya damlaya göl olur . Bunlar böyle pislik oldukça uzun vadede itibar diye bir şey kalmaz .
Değerleme yaparken kara bakmazlar 2019 verileri derler , geleceği hesaplarken de corona var derler . İşlerine ne geliyorsa öyle yaparlar . Onların nezdinde bizim böcek kadar değerimiz yok, dur diyen de yok .SPK 'ya güveniyordum muhalefet oldukları icin ama ordan da umudum kalmadı.
Tekel oluyorsun , monopol oluyorsun deyip iptal etseler ne güzel olur ama yok umudum yok .
Denizli cam devede kulak bile degil hocam. Sise icinde denizde bir damla su sayilir.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya dostum işte isteyen istediğini alıyor şuan. Birisi trakya' ya ortak olmak istemez diğeri Anacam 'a . Karlı veya değil ben soda'yı mantıklı bulup onu alıyorum.
Birleşmeye olumlu bakan kişiler de aynı birleşik gibi her birinden alıp sepet yapardı. Yapan arkadaşlar da var .
Değerleri de karlı ama bilmem kaç tane hissenin için her karlı şirketi almıyoruz ki . Herkesin kendine göre bir bakış açısı var .
Bize 6 ay önce yatırım yapıyoruz dediler , yabancılar hissenin nefesini kesti 6 ay sonra da hisseye yok dediler. Ben kendimi kandırılmış olarak hissediyorum. İş bankası ağzıyla kuş tutsa , şeffaf kurumsal olduğuna Atatürk 'ün izinde gittiğine ikna edemez artık.
Bir gün bu ülkeye başkan olursam da Atatürk hisselerini ben alacağım ellerinden. :)
Hisseleri de 50 liraya çıkartırım sıkmayın canınızı.
doğru bu hissede uzun süredir bulunan arkadaşlar için tabiki serzenişler doğru. ama ben 31 ocakta dahil oldum ve birleşeceği için dahil oldum. çünkü bu şirketlerin değerlemesi bana göre yüksek fiyatta olacak. şirketler de satın almalar birleşmeler heyecan yapıyor bende.
uzun yıllardır uluslar arası şirketlerimizin eksikliğinden dışarıya acilamamaktan hep serzenişte bulunuldu. niye evet bazı firmalarımız büyük soda vs. ama yeterince büyük mu hayır. uluslarasi arenada devede kulak kalıyorlar maalesef. birsürü cam firması içerde iyi rekabet var ama bu dışarısı için yeterli değil. bu bileşmelerde zaten ondan oluyor. dev şirket olma yolunda. birilerinin kaybolup gitmemesi adına gerçekten güzel hamle. tabi fiyatı aşırı baskılarılar sonuçta buradaki yatırımcı fiyata bakıyor. o anlamda son derece haklisiniz. ama 1 yılda ülkenin üzerin e bi meteor düşmedi ve siz zararda değil maliyetin biraz üstündeyseniz bence şanslısınız.
inşallah değerleme olsun ben bu işten güzel şeyler olacak umidindeyim .
Gecmise saplanip kalmak uzulmekten baska ise yaramaz. Ama su birlesme hikayesinde bile yatirimcilarini alcakca magdur ettiler bu gercek. Ne vardi 10 lara yukseltip hisseleri oralarda oyalansalardi. Zaten yuzde 70 i ellerindeydi hisselerin. Neden ucuz tutarlarda surunduruyorlar anlamiyorum. Baskilayan da fiyatlari is yatirimin bizzat kendisi. Sirket performanslari ne kadar iyiyse yatirimciya bakis acilari ve yaptiklari bir okadar kotu ve adice. Basta hukumete kiziyordum ama simdi kinli oldugum icin bende destekliyorum. Ins alir ellerinden hisseleri.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu iş cocuk oyuncağı değil en sonunda bakınca her şirket kendi olması gereken fiyattan payını alacaktır bence. sodaya haksızlık yapılmış bi durum yok şuan. sodaya 1 hisseye belki 1.5 sise verilirken anacam veya denizli ye daha az sise verilir. bence en sonunda bi denge kurulacak.ytd
Umarım kötü senaryo olmaz sonucta yatırım yapıyoruz geleceğimiz için 🙏🙏🙏
yaklaşık 3 aydır burdayım ortalama düşürdüm fakat dediğiniz gibi maliyete bakarsak döviz ve diğer hisselerin gidişini düşünürsek maliyet herkesin yüksek...bütün hisselerde dümen çok kye genelde herzaman kaybediyor...umarım herkesin adına hayırlı olur ve sende küfür etmezsin gidiş hat küfür etmeden durmuyacak gibi fakat umutsuz yaşanmaz Namık Kemal’in dediği gibi hayalle yaşayanında yaşamayınında demiş...😉😀
Bilgilenmek adına yorum fikir tahmin yapan arkadaşlarada teşekkürler ederim...saygılar..,
Dostlar, bu adamlar iyi niyetli olsaydı önce birleşmeyi açıklar sonra maden işini açıklardı. İki kararın arasında 6 ay var ya . İhsan amcanın bakkalı mı bu 6 ay içinde böylesine büyük iki karar alıyorsun.
Bir kararı alırken öteki de belli olmaması mantıksız.
Ama ağlamanın faydası yok. Ancak benim gözümde iş bankasının, üçüncü sınıf spek şirketlerinden bir farkı da yok.
Usta bu birleşme 2 sene evvel düşünüldü bence. Soda son 2 senedir yüzde 22 den fazla karını dagıtmıyor. Bu tesadüf mü ? Bence değil. Yabancı son 1 yılda sahip olduğunun yarısını da satmış. Yabancı bizimle haberleri kaptan ögrenmiyor ya. En son ky duyar. Ama iş grubu şeffaflığını yitirmiştir gözümde.
Ekim 2018 haberine bakalım /
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin İş Bankası’ndaki hisseleri ile ilgili yaptığı açıklamasında “Atatürk milletimizin ortak değeri olduğuna göre, Atatürk'ün mirası Türk milleti adına değerlendirilmelidir. O Türk milletinin temsilcisi de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarıdır, Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Dolayısıyla Atatürk'ü buradaki hisselerinin, Türkiye Cumhuriyeti tarafından temsili doğrudur" ifadelerini kullandı.
O zaman temeli atıldı bu birleşme işinin. Ancak ortam müsait değildi beklediler. 2019 sonuna doğru baktılar iş ciddiye biniyor karşı hamle birleşme olacagı için açıklamalar başladı.
Bunların tesadüf olduğu bana inandırıcı gelmiyor.
Fiyatı baskıla. Ortaklığını artır. Biz de saf gibi nasıl 6.28 cepte diye bekleyelim. Yazıklar olsun.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşım yorumunuza saygı duyuyorum...
Belkide sadece siz böyle düşünüyor olabilirsiniz...
ve herhangi bir açıklama varmıki 1 sodaya 1.5 şişe olacak dediniz tamam belki diyorsunuz fakat zaten burada sizin dediğiniz Gibi öbür şirketlerdede böyle değerlendirme olsa veyahut kesin olsa neden çoğunluk birleşmese daha iyi olur desin..???
Endekste şu ortamda en az kayıp gösteren büyük şirketlerden ve hala herkes mızmız. Değişik tipler. Gidin kchol falan alın beğenmiyorsaniz.
Bizim maliyet 6.37 kim bilebilirdi aldığımız hafta birleşme haberi gelecek üstüne corona salgını tüm dünyayı saracak....Ne yapalım mecbur bekleyeceğiz.Bu kâğıtta olmasaydık belki başka bir kâğıtta olacaktık....Gıda şirketleri ve bir kaç ilaç şirketi dışında hemen hemen tüm kağıtlar az çok zararda.Ama bu kâğıtta bir umut bir beklenti var.Belki bu hafta bir kötü durum olmazsa bilanço da açıklanırsa aldığımız fiyata gelir.Borsada fırsatlarda hayallerde bitmez.Yeterki açığa alma kredili işlem yapma.Rabbim tüm insanlığa yardım etsin.Rabbim sağlığınıza ve huzurunuza zeval vermesin.Gerisi oyun ve oyalanma......
Burada birbirimize faydalı ve fikirler paylaşılıyor kimse mızmız yapmıyor gerekli yerlere lafımız gitsede gitmesede insan deşarz oluyor burada gocunacak ne var..?? Herkes tabiki kendinden sorumludur.. Tabiki değişik tip olacak herkes senin nickinimi taşıyacak yada senin düşüncendenmi olacak,güldürüyorsun kendini... 😀
birde herkes nereye isterse gider hangi hisseyi alırsa alır ve kimseye oraya gidin demeye hakkınız yok...??
Umarım lafları doğru anlarsınız...!!!
Ortam ve durum gözönüne alındığında Soda yatırımcısı an itibariyle yüzde 90 hisseden daha iyi durumda. Bunu kabul etmek zor mu ? Sürekli ağlak mod yanlış. Bu da benim fikrim. Kurum geri alım yapmış daha ne yapmalı onu da bilemiyorum. Yani mevcut hisseyi kötüleyen neden hisseyi alır veya tutar ki ,varsa daha iyisi onu al dedim. Kötü bir niyet yok. Nikim batmış o da güzel :)
SODAdan daha güvenilir hisse varsa söyleyin onu alalim
fenerbahçeli 2018 de 8 den alanlara yorumunuzu merak ediyorum.
Sizin için ağlamak bu ise sen ağlama görmemişsin
Hisse kötüleme yok sadece birleşme olsamı iyi birleşme olmasamı iyi diye konuşuldu ve bazı arkadaşlarda temettü 2 senedir bilinçli olarak düşürüldü kestiler diye söylendi Ve 2 senedir yabancı satışı olmasının hissede beklentinin daha düşük olması diye tartışılıyor..sanki size zarar veriyormuş gibi konuşmanız yanlış diyorum,burada size ne oluyor sanki herşey dört dörtlük yolunda gitmiş gibi konuşuyorsun...?? Hiç birşey batmadı sana battıki gocundun..futbola geçersen eğer hak hukuk orada Hiç yok daha mok İşler,işin içinden çıkamazsın..sadece 3 takım için herşey nickini al ozaman sana öneri işte..,oda Dahada güzel olsun...😉😊
şirket , kar dağıtım politikasında demiş ki
Şirketimiz, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde
yılsonlarında hesaplanan dağıtılabilir net dönem karının asgari %50’sini nakit
ve/veya bedelsiz pay şeklinde kar payı olarak dağıtmayı benimsemektedir
..
ee son 2 senedir. bedelsiz yok. ve nakit %22 dağıtıyor.
ne olacak bizim asgari %50 ??????????
ben türkiye acısından büyük firmalara ihtiyaç duyulduğu dışa açılmanın daha kolay olacağı acısından değerlendirdim ve daha 3 aydır bu hissedeyim ve memnunum.
ama çoğunluk tabiki rahatsız çünkü adam iki yıldır burada ve bi yüzde 50 gibi bi kar görmek istiyor doğal olarak. fırsat maliyeti acısından moral bozuk. birleşme olmasa şuan hisse 10 larda idi. çoğunluk bu yönde hak veriyorum. ama birleşmenin firmaların yararına olduğunu düşünüyorum ben şahsen. 1.5 sise verirler demem örnek ti.
inşallah hissemiz kısa zamanda 10 civarına gelir ve buradaki insanlar da satıp, tabi hisseye aşık olan yoksa, bazı hisseleri 2 yıl önceki fiyatlarına alabilirler. borsada fırsatlar bitmez. şuan en büyük şans diğer hisselerdeki fırsatlar.
Seninle hemen hemen aynı zamanda almışız..fakat eski olanlara saygı duymak gerek herkez kendi açısından haklıdır.tabiki borsada fırsat bitmez fırsat bakıyorum derken kendi fırsatından da olabilirsin Borsada her şey olabilir iyide kötüde...
Allah herkesin gönlüne göre versin...🙏🙏🙏
Değerleme raporları niye bu kadar uzadı?
Yeter artık açıkla İŞBANK yönetimi.
Ben baştan beri birleşmenin doğru olduğunu düsünmüyorum. En azından sadece camlar birleşseydi Soda'yı ayrı tutsalardı.
Birleşme büyüme demek, büyüme de hantallaşma demek. Şöyle düşünün iki şirket var aynı şeyi üretiyor ve benzer ciroları yapıyor. Sermayesi büyük olan mı, küçük olan mı makbuldur?
.
yatırımların meyvesini de çok güzel aldık - alıyoruz.
yatırım dediler gayet güzel oyaladılar. eskiden temettü bahaneydi. o şekilde kar payı alınıyordu. şimdi şirketler arası para 1 eft talimatına bakacak.
Kanun komisyon ve meclisten gecip cb nin onaylamasi ve resmi gazetede yayinlanmasi 2 haftada gerceklesmisken spk gibi bir kurum 2 aydir tebligi cikarmamasi ozellikle son 1 aydir taslagi hazir olmus olmasina ragmen cikarmamasi gercekten manidar ve uzucu. Ne yazikki bu geciktirmenin cezasini da kimse onlara veremeyecek.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabah banka önerdi aldık borsa 2.3 yukarda bu 5 kafeme aşağıda bizi bir oyunun içine çektiler gibi geliyor bana varsa böyle birşey öneren çöpten ekmek toplasın derim
[QUOTE=ÇORBACI;4378182]ben türkiye acısından büyük firmalara ihtiyaç duyulduğu dışa açılmanın daha kolay olacağı acısından değerlendirdim ve daha 3 aydır bu hissedeyim ve memnunum.
ama çoğunluk tabiki rahatsız çünkü adam iki yıldır burada ve bi yüzde 50 gibi bi kar görmek istiyor doğal olarak. fırsat maliyeti acısından moral bozuk. birleşme olmasa şuan hisse 10 larda idi. çoğunluk bu yönde hak veriyorum. ama birleşmenin firmaların yararına olduğunu düşünüyorum ben şahsen. 1.5 sise verirler demem örnek ti.
inşallah hissemiz kısa zamanda 10 civarına gelir ve buradaki insanlar da satıp, tabi hisseye aşık olan yoksa, bazı hisseleri 2 yıl önceki fiyatlarına alabilirler. borsada fırsatlar bitmez. şuan en büyük şans diğer hisselerdeki fırsatlar.[/QU
Birleşme haberinin ortaya atıldığı günün ertesinde 31 ocakta bu hisse 7.11 i nasıl gördü? Ne oldu da 7 li rakamları gösterdiler? Sonra 1 ayda 5.40 ı gösterdiler daha ortada korona yok. Üstune korona geldi 4.50.
???
borsa da oyunlar bitmiyor maalesef. yani kimse çıkıp biz değerleme yapacağız hisse ortalama 10 fiyat aralarında olur. işte birleşme söyle olacak böyle olacak. kimseden ses seda yok anca milletin malını alıp sonra açıklayacaklar. bu işler hep böyle oluyor. kimse para kazanmasın yada kolay olmasın mantık bu.
maliyete yüzde 5 kaldı hadi soda ********lik yapma
inşallah bu hafta gelir
Pasta atabilecek varmıdır.
https://i.hizliresim.com/btf9jr.jpg
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
*DENCM* *TRKCM* *SISE* *ANACM* *SODA*** TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI A.Ş.( Ayrılma Hakkı Kullanımına İlişkin Bildirim
27.04.2020, 19:11:04
***DENCM******TRKCM******SISE******ANACM******SODA *** TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI A.Ş.( Ayrılma Hakkı Kullanımına İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Şirketimizin Anadolu Cam, Denizli Cam, Paşabahçe Cam ve Soda Sanayii ile devralma suretiyle birleşmesine ilişkin ayrılma hakkı kullanımı
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
İlgili Şirketler ANACM, DENCM, TRKCM, SODA
Ayrılma Hakkı Kullanımını Doğuran Önemli Nitelikte İşlem Birleşme
Önemli Nitelikte İşleme İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi 27.04.2020
Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerinin Oyu Oy Birliği
Ayrılma Hakkı Kullanım Fiyatı Bilgileri
Pay Grup Bilgileri Ayrılma Hakkı Kullanım Fiyatı
SISE, TRASISEW91Q3 5,27
Para Birimi TRY
Ek Açıklamalar
Şirketimizin 27.04.2020 tarihli ve 34 sayılı Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda
1. 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ("SPKn"), Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK"), II-23.1 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği, II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği ve SPK'nın ilgili diğer düzenlemeleri, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ("TTK"), 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uyarınca Anadolu Cam Sanayii A.Ş., Denizli Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş., Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Soda Sanayii A.Ş., Trakya Cam Sanayii A.Ş.'nin, tüm aktif ve pasifleri ile birlikte bir kül halinde devralınması suretiyle Şirketimiz Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. ("Şirket" veya "Şişecam") bünyesinde birleşilmesine,
2. Birleşme işleminin, işleme taraf şirketlerin SPK'nın ilgili düzenlemeleri çerçevesinde hazırlanmış ve bağımsız denetime tabi tutulmuş 31/12/2019 tarihli finansal tablolarının ve dipnotlarının esas alınarak gerçekleştirilmesine,
3. Birleşme oranının, değiştirme oranının ve bunlarla uyumlu bir şekilde birleşme işlemi nedeniyle yapılacak sermaye artırım tutarının ve takiben de söz konusu sermaye artırımı sonucunda ihraç edilecek Şirketimiz paylarından Şirketimize devrolacak Anadolu Cam Sanayii A.Ş., Denizli Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş., Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Soda Sanayii A.Ş., Trakya Cam Sanayii A.Ş'nin pay sahiplerine tahsis edilecek pay adetlerinin, ilgili mevzuata uygun, adil ve makul bir yaklaşımla ve hiçbir tereddüt oluşturmayacak şekilde tespitinde, SPK'nın II- 23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin "Uzman Kuruluş Görüşü" başlığını taşıyan m. 7 hükümlerine uygun olarak hazırlanan Uzman Kuruluş Raporu'nun esas alınmasına
4. İlgili mevzuat hükümleri uyarınca, birleşme sözleşmesi ve birleşme raporunun hazırlanmasına ve devralma yoluyla birleşmeye ilişkin olarak diğer gerekli tüm işlemlerin yerine getirilmesini takiben duyuru metninin onaylanması amacıyla SPK'ya başvuru yapılmasına,
5. Birleşme işleminde Şirketimizin SPKn'a tabi olması ve paylarının Borsa'da halka arz edilmiş ve işlem görüyor olması nedeniyle, SPKn'nun "Ayrılma Hakkı" başlığını taşıyan m. 24 ve ilgili tebliğ düzenlemeleri dahilinde, söz konusu birleşme işleminin onaylanacağı genel kurul toplantısına katılarak olumsuz oy kullanacak ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işletecek pay sahiplerimizin veya temsilcilerinin, paylarını ilgili mevzuat uyarınca belirlenecek ayrılma hakkı kullanım bedeli üzerinden satarak ortaklıktan ayrılma hakkına sahip oldukları hususu başta olmak üzere, gerekli görülen tüm hususlarda Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda kamuyu aydınlatmaya yönelik her türlü bilgilendirmenin yapılmasına,
6. SPKn'nun "Ayrılma Hakkı" başlığını taşıyan m. 24. ve ilgili SPK Tebliğ hükümlerine uygun olarak, Şirketimiz'in her biri 1 Kr (birkuruş) itibari değerde olan toplam 2.250.000.000 TL (İkimilyarikiyüzellimilyon Türk Lirası) sermayesine tekabül eden itibari değerli beher payı için ayrılma hakkı kullanım fiyatının 5,27 TL olarak belirlenmesine,
7. Yukarıdaki maddelerde sayılanlar dahil ve ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, birleşme işleminin nihai olarak sonuçlanmasına kadar yapılacak olan ve yapılması gerekli olan her türlü işlemin icrasına, SPK ve EPDK'ya yapılacak başvurular da dâhil olmak üzere her türlü resmi başvuruların, ilanların ve kanuni işlemlerin yapılmasına,
8. Birleşme işlemi sonucunda Şirketimiz sermayesinin artacağı öngörüldüğünden, gerekli izin ve onaylar alınmak kaydıyla ayrıca birleşme nedeniyle ve EPDK mevzuatı uyarınca gerçekleştirilmesi gereken esas sözleşme değişikliklerinin birleşme işlemleri ile ilgili yapılacak genel kurul toplantısında tadil tasarısı ile birlikte genel kurulun onayına sunulmasına,
9. İşbu kararın 8. maddesi kapsamında, SPK, EPDK ve ilgili tüm kurumların izninin alınması ve ayrıca birleşme işleminin genel kurulda onaylanması şartıyla Şirketimiz esas sözleşmesinin (i) "Amaç ve Konu" başlıklı dördüncü maddesinin, (ii) "Sermaye" başlıklı yedinci maddesinin, (iii) "Esas Sözleşme Değişiklikleri" başlıklı mevcut 21. maddesinin (değişiklik sonrası 23. madde olacaktır) aşağıdaki tadil metni tasarısında belirtildiği şekilde değiştirilmesine ayrıca Şirketimiz esas sözleşmesine aşağıda yer verilen tadil metninde gösterildiği şekilde (i) "Pay veya Pay Senetlerinin Devri" başlıklı 8. madde ile (ii) "Birleşme ve Bölünme Hükümleri" başlıklı 9. maddelerin eklenmesine,
Eski Metin
Yeni Metin
TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI ANONİM ŞİRKETİ
ESAS SÖZLEŞMESİ
TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI ANONİM ŞİRKETİ
ESAS SÖZLEŞMESİ