bir eksiği var.
ben ingilizce bilmiyorum.
Sayın vivatrader e göre ÖSF bankalara göre daha güvenilir. Bankalarda 150 k güvence var ÖSF saklanma avantajıyla batmaya karşı daha avantajlı bunu bilmiyordum öğrenmiş oldum. Teşekkürler
Şenol Babuşcu
@senolbabuscu
·
5. Nov.
Enflasyon %20 iken Merkez Bankası politika faizini % 16 belirlerse, bankalar bu oranı baz alıp mevduat faizini % 15-16 olarak belirlemektedir. Bu durumda negatif reel faiz ile tasarruf sahipleri zarara uğratılmakta,tasarruf sahiplerinden kredi müşterilerine rant aktarılmaktadır
Yılardır buraya yazıyorum.!!
Sistem mevduat sahibini sögüşlemek üzere kuruludur.!!
Uyanmayanlar ağlamasın.!!
Daha uyuyanların birikimleri enflasyon canavarı tarafından pul olacaktır.!
Fon tarafından alınan menkul kıymetlerin değeri artabileceği gibi düşebilir. Yatırım yapılan anaparanın bir kısmını kaybetme riski vardır. Her farklı türdeki fonun farklı riski vardır. ... Mevduatta belli bir sınıra kadar devlet garantisi varken yatırım fonunda herhangi bir devlet garantisi yoktur.
Fonlar risk değerlerine göre 1 ila 7 arasında bir değer almaktadır. 1-2 risk düşük riskli, 3,4,5 orta riskli ve 6,7 yüksek riskli fonlara verilen değerlerdir.
Bir fonun risk değeri ne kadar yüksekse zarar etme oranı da o kadar yüksektir
Sen Alamanyada neye yatırım yapiyorsun risksiz,[emoji6]
Yatırım fonlarının geçmişteki performansına bakarak;
Şimdi veya ilerde de ayni sekilde performans gösterir !!!
Diye bir kural yoktur.!!!!
Karın yumurta ikizi zarardır.!!
Ava giderken avlanmagıda göze alacaksın.!!
Kurtlar sofrasında finansal okur yazarlık olmadan para kazanamassın.!!
Elin ipiyle kuyuya inilmez.!!
Atasözü.!!
Bu euroya yatirim yapmak iyi bir seymi?almanyada enflasyon 4 cikti.gitti paranin %4u[emoji846]
Ecb faiz arttirmicaz dedi C.lagarde neden?
Mevduat faizi 0 burdaki bankalarda..
Nasil ticaret yaptigin cok mu karli?
Bence sosisli sandviç yaninda bira satsak zengin oluruz munihte iyi gider[emoji39]
Ukraynaya sat birşeyler.adamlar zenginlesecek.yilda 20000 yazilimci yetistiriyor.2000-5000 dolar maas aliyorlar.kiralar en az 500 dolar.
Merhaba, mutlaka konuşulmuştur arada fakat göremedim. Şu sıralar günlükte en cazip oran hangi banka ve oran ne civarda ?
herkese selamlar.
Sayın dudu yurt dışındakilerin çoğu krediyle ev alıp kiraya veriyor bu doğru , komik olan bu bütün Avrupa birliğinde ki ülkelerin hepsinde aynı sistem sıfır faizin olduğu yerlerde.
Ayrıca fonlar bu kadar riskli ise millet niye fon alıyor bu millet bu işten anlamıyor mu
Almanyada yasa cikti ev kiralari donduruldu 1250 euroda sanırım.
Bizim Turkler 2000 de londraya ogle yemegine atina ya sac trasina gidip donuyordu.hey gidi günler [emoji39]
1 dolar 0.70 TL.idi.
Biz yemezsek birilerine yedirecekler enf alti fayislerle kredi vererek.
Syg,
TL si olani kiskaca aliyollar.
1. TL ye enf alti mevduat fayisi veriyollar.
2. TL yi enf alti kredi olarak vererek suni talep yaratip tekrar enf yaratiyollar.
Alim gucumuzu dusuruyollar, fakirlestiriyollar.
Syg,
Sayın dudu ben Ukrayna'da ceviz getirdim para da kazandım ama devamlı yapılan bir iş değil çünkü artık Türk cevizleri de girince piyasaya rekabet arttı.
Şimdi benim aklımda kahve işi var ithalatçı firmadan alıp toptancı olarak kavurup 5 kiloluk paketlere koyup perakendeciler vermek. Tek iş fazla çeşide girmeden fakat İzmir İstanbul gibi değil sürüm çok yok.
.bizim alt komşuda 50 000 Euro var çok sıkıntıda ...almanyadan getirtiyo. Peynir zeytini kıymayı eti çok zamlanmis alım gücü düşmüş
Mnihten kamyonetle geliyo ..Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ukraynada lokanta acmak karli.kievde işliyor.
Ukraine'de insan hakları, hukuk gibi durumlar limoni diye biliyorum. Kafanıza vurur alırlar elinizdekini dikkat. Bu tarz ülkelerde haksızlığa uğrarsanız işiniz zor.
Ukrayna'da o işlere bulaşacağıma hiç uzağa gitmem Türkiye'de yaparım ne iş yapacaksam. En azından dilini bilirim, yolunu bilirim.
ABD/İngiltere olursa ancak durum değişir.