masallah diyelim ...
Printable View
masallah diyelim ...
Şimdi finansman sorunu da çözüldüğüne göre bekleyen anlaşmalar yatırımlar gelebilir önünde engel kalmadı. Sunjunior anlaşması, Almanya yatırımı, vb artık plnlarında neler varsa bilmediğimiz..
Arzımız hayırlı olsun, ben şirketin diğer konular ile ilgili hızlı aksiyon alacağını düşünüyorum bu aşamadan sonra.
Tavan hayırlı olsun.
tavan hayırlı uğurlu olsun dostlar...eski zirvemiz olan 300 de tavan oldu..böylece zararda hiç kimsecikler kalmadı...:) geçmişte fenerbahçeli az eleştirmemişti beni...:kahkah: forumun ortamı da zaman zaman insanı hisseyi satma konusunda teşvik ediyor...gesan katlamalı büyümeye devam edecek...ama kısada zaman zaman git gellere de devam edecek...en güzeli doğru trade ile hisse adeti artırarak uzun vadeli kalabilmek...tabi başarabilmek de çok önemli...
keko öyle zamanda gelip EreGL'ye girdin ki sen geldin diye ben de bütün PGSUS'larımı 525 zirvesinden verip EREGL'lerimi katladım 43'ten... Sen gelmesen yine satacaktım ama GESAN'da maliyet düşürecektim 226'lardan alıp :)
benim ereğlideki maliyetim 39,14 idi...53 leri görmesine rağmen satmayıp en son 50 tl den sattım...sonrasında da gidip aceleylen 45 tl den aldım...bir iki ay içinde güzel de bir kar yapmıştım...bu işlemler sonucunda maliyetim 35,5 civarı oldu...yani şu anda çok az bir zararım var...ereğlide mitalin baskısını gözardı ettim...:kahkah: orada kötü niyetli bir zencinin olduğunu bilmiyordum...
ereğli hantal bir hisse...gesan gibi dinamik değil..galiba bundan sonra bist 30 hisselerini almaya karar verdiğimde çok ince araştıracam...gerçi seçimlerden sonra bist 30 hisselerine rağbet olacağını düşünüyorum..
kısacası gesandan ayrıldığımdan beridir zarardayım...ileride europoweri almaya çalışırım...olmazsa da yeni bir bebek hisse araştırıp bulmam lazım...yoksa kartlaşmış hisselerde köşe başlarını tutanlar hep oluyor ve bunlar da insanların üzerine oynayabiliyorlar...
şeker yatırım trade yaptı 880bin lira zarar şuan oyundan çıktı :)) arkadaş bize göstermeyin bari :)bakalım tekrardan oyuna girecek mi ki 72 lere geldi girmedi sanırım kabullendi.
son 7-8 aydır doğru dürüst hisse araştırmıyorum..inanılmaz bir tembellik var üzerimde...son zamanlarda aldığım hisselerin yatırımcı şirketlerini bile aramıyorum...yani hiç araştırma isteğim yok..ileride silkelenip temiz bir sayfa açmam lazım...bilemiyorum bunun nedeni belki de son bir yılda güzel kazanmanın verdiği rehavet olabilir..
çünkü geçen yıl 33 bin tl zekat vermiş iken bu yıl tam 250 bin tl zekat verdim...:) sermaye artınca da insan psikolojik olarak defansif hisseler seçiyor..sanırım ereğli seçmemin en önemli nedeni bu....herşeye rağmen ereğlide en kötünün bittiğine inanıyorum...yalnız iştiraki ısdmr hala faaliyete girmedi...depremden zarar gördü...ülkede ve yurtdışında ekonomik durgunluk var..bu handikapları var...yalnız 2026 yılında da yeni bulduğu demir cevheri maden ocağını işletmeye alacak...o vakit net kar marjı çok artacak...bir de büyük bir ges yatırımı yapacak...yeşil enerjiye geçmeye çalışıyor...dediğim gibi en kötüsünü atlatmış olarak görüyorum...en geç ikinci çeyrek bilançosu ile birlikte güzel bilançolar yollamaya başlayacaktır..
aynen öyle dostum...insan çok kazanınca daha sağlam vede temetü verimi yüksek hisseler arıyor...yani bir çeşit emekliliğe hazırlık yapıyor...kazandığı güzel temettü ile kalan hayatının tadını çıkarmak istiyor...galiba benim de ereğliyi seçmemin en önemli nedeni bu...bence yenilenebilir enerji hisselerinde parayı vuran bir çok kişinin orada soluk almasının nedeni bu...:)
vbtyz hissesinde 57 maliyet ile yüklü zararda bekliyorum...oradan da iyi kazanabilirsem galiba onları da ereğliye çekip artık emekli olmak istiyorum...2010 yılından beridir forumlarda yazıyorum...artık çok yoruldum...gördüğünüz gibi yaşımız da 49 a dayandı...borsada heyecan isteğimiz de pek kalmadı..artık doğa ile iç içe sakin bir hayat yaşamak istiyor insan..
Bugünkü KAP nedir? MKK'dan gelen? iki patron bedelsiz sonrası mal satmış epey sanki; biri %10 diğeri %5... nominal adetleri değişmemiş ama yüzdeleri azalmış... anlamadım...
keko defansif hisse seçtiğin zaman nasıl ayarlıyorlar ise daha kötü oluyor kendimden bilirim. yav artık garanti olsun diyorsun hopp daha beteri..
örnek aksen 52 liradan 27 liraları gördü. o yüzden ben artık yav bu güvenli liman buna demir atayım demiyorum.
ama tabi bir senenin rehaveti de olacak :) bende vedalaşınca o rehaveti yaşamak istiyorum biraz :)
Kitle şöyle bir gun tavana yapıstır fukara sumugu gibi tahtacı...
Gesana o kadar alışmışım ki yanına küçük kardeş olarak aldığım hisse de bir harf fazlası ile adaşı. O da elektrik.
Güvenli liman bazen de tamamen güvensiz limana dönüşebiliyor...aslında sürekli daha fazla kazanmak isteyen biri sürekli bebek hisse arayışında olmalı...ama bazen de yaş ilerleyince insan biraz durulmak istiyor...o vakit de artık baba hisselerinden temetü verimi yüksek olanlarına yöneliyor...ereğli aldığımda taoso 150 tl idi...ikisi arasında gidip geldim..sonunda ereğliyi seçtim...depremden sonra aslında iyi de kazandım ama sonradan karımın hepsini verdim...:kahkah: bakalım ileride neler olacak ??
lotu düşük, karı da yüksektir..gittikçe de büyüyor...57 tl de maliyetim var...ama buna rağmen yine de korkmuyorum...yalnız ben biraz fazla alınca sanırım üzerime oynamaya başladılar...vbtyz bedelsiz yapma potansiyeli de var...aylarca durur çıkmaya başladığında da sert çıkabilme özelliğine sahiptir...yalnız patronu çok çakal biri...şu anda alacak olan olursa da 5-10 binden fazlasını almasını önermem...çünkü inadına da olsa dökmeden gitmek istemezler...lotları tek tek sayıyorlar izlenimi ediniyorum..yalnız acı çekmek isteyen varsa yanıma gelerek acı çekmeye başlayabilir...:kahkah: beni bu tür durumlar etkilemiyor sizleri bilmem...benim de inadım en az tahtacı kadar var..bakalım kim kimi yenecek...:kahkah:
bu arada tekrardan hayırlı uğurlu olsun diyorum..gesan bozduğu tavanı tekrardan yapmış...gesan güzeldir dostlar..beklentilerini burada aylarca yazdım...o kadar yazdım ki sizler de belli bir süreden sonra ben de bıktım...özelikle europowerin üreteceği sunjunior ciddi potansiyel taşıyor...bu yıl trafo üretimi de dört kat artacak...geslerde kullanılan inverterler de üretilmeye başlanacak...artık belli büyüklükteki binalara yenilenebilir enerji zorunluluğu geldi...panel fabrikası da faaliyete girdi ..yıl sonunda bu kapasite de ikiye katlanacak...
gesan katlamalı büyümeye devam edecek...sektörün önü çok açık...bunları aylar önce söylerken birileri keko milllete gaz veriyor olarak algılayanlar vardı...burada baddog ,rex ve karlı adamlar ile çok mücadele ettim...:kahkah: bu sektörden hisse almayan kalmayacak dedim haketen de öyle oldu...neredeyse bu sektörden hisse almayan kalmadı..en popüler sektör oldu...
bu hissede kimsecikler zararda kalmaz yeter ki sabır gösterilsin dedik...doğru tradeyi yapanı da ihya etti...sadece alıp tutanı da ihya etti..bu süreçte en çok fenerbahçeli dostumuz beni üzdü...13 yıllık borsa hayatımda forumlarda sadece onu engellemiştim...sonunda söylediklerimizin piyasa tarafından da doğrulanması beni sevindirdi...
Gesan tavan kitleyince muhabbet eregli falan olmuş iyice. Ama sıkıntı yok. Ben buna raziyim. Gesan tavan olsun bu sayfada t...k muhabbeti yapalım 😀
Fenerli arkadaşın hakkını yemeyelim . Aksam ben sattim gidiyorum yazmasaydi biz bu tavani zor görürdük. Ama tavandan geri almasından çok korkuyorum. 🤣
fenerli dostumuzu geçmişte çok uyardım tıpkı acemi kekonun davranışlarını sergiliyorsun dedim...ben de ilk zamanlarda iki tane sermaye kayıp etmiştim...hareket neredeyse oraya atlıyordum..sonra da hisse durgunlaşınca bir kaç günde zararla terk edip gidiyordum..bu tür davranışların sonu kötü biter...sermaye kar gibi eriyip gider...
baya sıg tahta da dökmeden gitmezler gesan bile aylardır izliyoruz.
citi 2 milyonun üzerine cıkınca tahta rahatlayacak dedik adamlar 2.2m lot aldıktan sonra bedelsiz halka arz geldi.. ve citi şuan 4. sorada takasta..
bu sürede sen döküldün, kwon, benim yakınlarım güzel lotlar verdiler :)
bekleyecen senden başkasının satmasını :))
688bin lot tavanda beklemekte
en iyi alıcılar
ykb 808k
şeker 757 sagolsun zarar etmesine ragmen geri geldi :)
bankof 647k lot
Zirvemize(eski parayla 302.5 milyon tl) çok yaklaştık(297.4teyiz) ve oldukça hacimli bir tavan yapıyoruz, gayet güzel, inşallah böyle kapatır. Ben de bir zamanlar sahip olduğum lotların %25i ile devam ediyorum
Bireysele eşit yüzde 80 gayet güzel Behiç dede sağolsun...
Patron satışlarıyla elde edilecek fon da Şirket'e enjekte edilecek. Fon kullanım raporunu okuyabilirsiniz.
https://www.europowerenerji.com.tr/t...-bilgileri.php
Europower oldukça büyük bir yapı haline gelecek. %55'ine sahip olmamız çok büyük avantaj. Halka arz sonrası piyasa değerinin 9 milyar TL'den hızlıca 20 milyar TL'ye yükseleceğini düşünüyorum. 80 liradan önce alım fırsatı vermeyecektir tahminimce. Bu süreç bittikten sonra Peak'in de halka arz edilmesini beklerim. Tahminen ikinci fabrika devreye grince, kapasite ikiye katlanınca Peak'te halka arz edilecektir. Günlük ve haftalıkta TL bazlı zirve kapanışı olması lazım. Çalkantılar olacaktır. Bu tür fırsatlar sık gelmez. Bugün 53 olan F/K seneye bugün yine 53 olduğunda belki yine 300 lira görülecektir. Yüklü mal taşıyan ortaklarımızın büyük bir kısmı maalesef bu yolculukta bizimle olamayacaklar. Şurada 3-5 kişi yazıp çiziyoruz. Malın çok dağınık olduğunu düşünmüyorum. Bölünme öncesi on binlerce lota sahip olanlardan pek kimse kalmadı. İzahnameyi okuyalım.
Sakin olup plana güvenin.