DOAS fiili dolaşımı geç artırdı, BIST30'a bu dönem giremedi, ODAS'da Nisan ayında gaza basmışları 1,30 lardan 12 liralara gelmiş ve BIST30'a sokmuşlar.
CCOLA, AEFES ve ENKAI da çok Al-Sat yapılmadığı için BIST dışı kalmış gibi.
Printable View
DOAS fiili dolaşımı geç artırdı, BIST30'a bu dönem giremedi, ODAS'da Nisan ayında gaza basmışları 1,30 lardan 12 liralara gelmiş ve BIST30'a sokmuşlar.
CCOLA, AEFES ve ENKAI da çok Al-Sat yapılmadığı için BIST dışı kalmış gibi.
Kurumsal Yatırımcılar Derneği endeksleri var ama 2015'den itibaren BIST'e verilmiş, içinde hisse endeksi yok.
Yatırım yapılabilir hisse endeksi diye ciddi bir endeks de olmalı, birileri AL-SAT yapıyor diye endekse giriyor, vatandaş belki de alınmayacak hisselere otomatik ortak ediliyor. Bu sorun çözülmeli.
Bu konuda da duvar ile anlaşamadık.
Komşum duvardan gelen sesleri dinleme, sen kendin karar ver diyor ama bir şekilde görünmez güçler hayatı yönlendiriyor.
KAP: TURSG [VAKBN VAKFA ] TÜRKİYE SİGORTA A.Ş. Finansal Duran Varlık Satışı
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1089328
Dosyalar:
Şirketimiz iştiraki Vakıf Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin %9,76'sını temsil eden hisselerimizin tamamının 17.634.837 TL bedelle tüm hak ve yükümlülükleri ile Türkiye Vakıflar Bankası TAO'ya devri amacıyla, alıcı sıfatıyla Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve satıcı sıfatıyla Şirketimiz arasında 06.12.2022 tarihinde hisse devir sözleşmesi imzalanmış olup hisse devirleri yine aynı tarih itibarıyla tamamlanmıştır.
Şirketimiz iştiraki Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin sermayesinin %0,25'ini temsil eden B grubu hisselerimizin tamamının 2.097.500 TL bedelle tüm hak ve yükümlülükleri ile Türkiye Vakıflar Bankası TAO'ya devri amacıyla, alıcı sıfatıyla Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve satıcı sıfatıyla Şirketimiz arasında 06.12.2022 tarihinde hisse devir sözleşmesi imzalanmış olup hisse devirleri yine aynı tarih itibarıyla tamamlanmıştır.
Şirketimiz iştiraki Vakıf Enerji ve Madencilik A.Ş.'nin sermayesinin %1,77'sini temsil eden hisselerimizin tamamının 2.494.349 TL bedelle tüm hak ve yükümlülükleri ile Türkiye Vakıflar Bankası TAO'ya devri amacıyla, alıcı sıfatıyla Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve satıcı sıfatıyla Şirketimiz arasında 06.12.2022 tarihinde hisse devir sözleşmesi imzalanmış olup hisse devirleri yine aynı tarih itibarıyla tamamlanmıştır.
Şirketimiz iştiraki Taksim Otelcilik A.Ş.'in sermayesinin %1,43'ünü temsil eden hisselerimizin tamamının 11.695.229 TL bedelle tüm hak ve yükümlülükleri ile Türkiye Vakıflar Bankası TAO'ya devri amacıyla, alıcı sıfatıyla Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve satıcı sıfatıyla Şirketimiz arasında 06.12.2022 tarihinde hisse devir sözleşmesi imzalanmış olup hisse devirleri yine aynı tarih itibarıyla tamamlanmıştır.
Şirketimiz iştiraki Vakıf Faktoring A.Ş.'nin sermayesinin %13,71'ini temsil eden A ve B grubu hisselerimizin tamamının tüm hak ve yükümlülükleri ile Türkiye Vakıflar Bankası TAO'ya devri amacıyla, görüşmelere başlanmıştır.
Sonra bulaşık makinasının içine bir böcek girmiş, ben bunu kast etmiştim dedi.
Sigortada geçen yıllarda sermayeler eridi, şimdi gelecek yüksek enflasyona göre prim topluyorlar ama enflasyon o kadar yüksek çıkmaz ise daha yüksek kar elde edebilirler bence.
Eski bir film vardı bir evde insanlar yaşıyor, filmin sonuna doğru o evin aslında başka bir evdeki oyuncak ev olduğunu anlıyoruz, bir başka filmde de biri hapishanede yaşıyor bir bakıyoruz aslında bir kişinin çekmecesinin kutusunda yaşıyor, hatta o da daha üstteki birinin kutusunda yaşıyor.
Bu tip benzer filmler var, demek bu şekilde görüşü olanlar senaryo yazıp film yapıyorlar.
Tabi bunlar birer görüş, hakikat farklı olabilir.
Kanserin gerçek nedenini bulan ve "1931 yılında Tıp alanında Nobel ödülü alan Dr. Otto H Warburg'un araştırmaları sonucunda;
Oksijen eksikliğinin, vücudun asit seviyesinin yükselmesine neden olduğu tesbit edildi.
Kanserin esas sebebi; vücutta aşırı asit bulunmasıdır.
Yediğimiz yiyecekler, vücudumuzda uygun pH seviyesini sağlamakta hayati bir önem taşır. pH dengesi, vücudunuzun tamamındaki sıvılarda ve hücrelerde asit ve alkali arasındaki dengedir.
Vücudunuz, hayatta kalabilmek için, kandaki pH seviyesini hafif alkali bir seviye olan 7.365 noktasında dengede tutmak zorundadır. ,,
Maalesef, günümüzdeki tipik beslenme şekli işlenmiş şekerler, rafine edilmiş tahıllar, genetiğiyle oynanmış +
organizmalar gibi zehirli ve asit oluşturan yiyeceklerle doludur.Bu da, sağlıksız, asidik bir pH oluşmasına neden olur.
Dengesiz bir pH, hücresel aktiviteleri ve fonksiyonları kesintiye uğratabilir.
Fazla asidik bir pH, kanser, kalp-damar rahatsızlıkları, şeker hastalığı, +
kemik erimesi ve reflü gibi birçok ciddi sağlık sorununa yol açabilir.
YÜKSEK ASİTLİĞİ ÖNLEMEK İÇİN EV TARİFLERİ
Malzemeler: 1/3 çay kaşığı karbonat ve 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu veya organik elma sirkesi..
Hazırlanışı: Tüm malzemeleri karıştırın. Asit/baz kombinasyonu anında köpürmeye başlayacaktır.
Köpürme durana kadar karbonat eklemeye devam edin ve bardağı yaklaşık 250 ml suyla doldurun. Hepsini bir kerede için. Bu ev tarifi pH dengesini sağlayacak ve vücudunuzda alkali oluşturan bir ortam yaratacaktır. Mide asidine de çare olacak ve kandaki aşırı asitliği engelleyecektir
Çeviri: Ceren Yalın
Referanslar: Amerikan Ulusal Tıp Kütüphanesi, pH Mucizesi: Diyetinizi Dengeleyin, Sağlığınızı Geri Kazanın, William Reed Business Media.
https://twitter.com/garibiali/status...48267689906177
Sn.Ariston,özür dileyerek yazıyorum,geride miras bırakacağınız size çok yakın insan yoksa,bol oksijenli ortamda,her şeyin en iyisi ve en doğalını tüketmek gerekir.
Ben geçte olsa biraz daha dikkat ediyorum yaşantıma.
Şu an ben de onu düşünüyordum. Komşum da kendine bak diyor.
Sanki bir şeye darıldım ve hayatın içinde olmak istemiyorum ama somut olarak neye darıldığımı bilimiyorum.
Güzel bir şarkı var. Zamanında yaşlı komşum dinlerdi. Güfteyi yazan, konu benimle alakalı değil hayatta başkalarından gözlemim demiş.
Gönül aşkınla gözyaşı dökmekten usandı artık
Zirâ gözde yaş kalmadı sabr ile uslandı artık
Ağlasan da faydası yok sevsen de zamânı geçti
Zirâ gözde yaş kalmadı sabr ile uslandı artık
Beste: Selâhattin İnal Güfte: Ali Sarcan Makâm: Rast Usûl: Düyek Seslendiren: Mediha Şen Sancakoğlu
Kaynak : https://sarkilarnotalar.blogspot.com...en-usandi.html
Güzel şarkı,rakı sofrasında söyleyen olursa eşlik ederim.
Geçmişi geride bırakmak gerçekten çok zor ama geçmişte yaşamak için de hayat bir O kadar da kısa.
Komşunuz sizi seviyor ve saygı duyuyor,bence hayatta en önemli 2 şey sevilmek ve saygı.
Geçmiş geçmişte kaldı,,Amannnnn deyip geçiniz efendim.
5449,9..........
2023
XBRUSD 170 USD ( hedef)
XAU/USD 1900 USD (hedef)
Ben graftan anlamam :oleyo:
Lucky Player graf dayar bunlara :he:
Okursa tabi ki :)
https://i.hizliresim.com/6w5oxcv.JPG
Askıda Borsa.:plc:
YTD
Tüm meslektaşlarıma saygı duyarım ama bizde bölgemizde iyi sayılırız.
https://www.tutkunlar.com.tr/celik-kapi
velet iken bir film izlemiştim. tabii çocuk dünyası işte olayları somutlaştıramıyorsun o yaşta. soyut - somut ayrımını yapamıyorsun kompleks şeylerde. bir herifi minyonlaştırıp bir şırınganın içine koyup birisinin içine damardan yolluyorlardı. öyle bi şeydi. felfeci halüsünatik yarı uyur yarı uyanık vaziyette tuhaf rüyalar görmeme sebep olmuştu . öylece tavandaki avizeye bakarken ampulün içine girdiğimi falan hayal ediyordum. belki de vasat bir filmdi.... fakat o yaşta izleyince . hella sis farları eşliğinde somutlaştıramıyorsun
reklamda iki dane hırhız tutkunlar çelik kapıyı açamıyorlardı sonra yakalanıp demir parmaklıkların arkasından , tutkunlar çelik kapı ne kapıymış falan diye bir şeyler söylüyordu... o reklam iyiydi.
bir de yurtbay seramik reklamı çıkardı, ben onu izlerken aklıma hep gazoz gelirdi çünkü baloncuklar vardı reklamda.
bu insan psikolojisinde olan bir hadise. mesela böyle içinde baloncuklar olan bardaklar var. Onun içine taze ezme portakal suyunu koy. İçerken bilinçaltı ile bilinçüstünde , dilde ağızda beyinde , tad almada uyumsuzluk olur. sanki gazlı içecek içiyormuşsun hissiyatı oluşur. bir zaman sonra alışırsın da , ilk öyle olur. buyur dene. dediğim gibi olacak
Bir şekilde bilmen gereken her şey en az 3 kere söyleniyor veya gösteriliyor olmalı, sonuçta biz kimseyi enayi yerine koymadık ve oyunun kurallarını açıkça söyledik diyecekler bence.
https://www.imdb.com/title/tt0093260/
Innerspace 1987
Güzel şarkı
https://www.youtube.com/watch?v=DDPHfDebn0g
Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal mıyım
betamax da film izlemek güzeldi be. film başlarken falan böyle hafif bi görselde kayma olurdu seste boğukluk olurdu falan bunlar güzeldi. şimdi o doku tat yok. fazla teknoloji duyguyu insani değerleri azaltıyor , yaşanacak hikaye azalıyor. eskiden konuşacağımız kişyi santrala yazdırırdık... saatler sonra arar telefonu bağlardı. biraz fazla uzun konuştun mu araya girerdi ikaz ederdi. hayat meşakkatli fakat hikayesi yaşanmışlığı da bol idi.
Her ne kadar şikayet var sitesi yanıltıcı olabilirse de,az çok şirketler hakkında bilgilendirici oluyor.
https://www.sikayetvar.com/tutkunlar-celik-kapi
o değil de ben esas bu google reviews deki zomato daki görüşlere temkinli yaklaşırım. bir de şunu anlamıyorum. yemek siparişi vermiş işte trendyoldan falan , altına döşemiş yorumu. hamburger çok sıcak değildi , patates güzeldi fakat turşu da olabilirdi. kurye çok güleryüzlüydü. tost istedik soğuk geldi. köfteler çok pişmişti , cola istedik pepsi geldi. salata kuruydu . la herkes milli gurme olmuş... waffle ufacıktı.
o yorum yazanları topla hepsini michelin yldızlı restauranta götür , orada da bir beğenmedikleri olur. la arkadaş fine dining'den yemek siparişi vermiyorsun bilmem ne büfeden , bilmem ne köftecisinden sipariş vermişsin. beklentin ne ? pizzan , piden soğuk gelse ne olur sıcak gelse ne... git tavada ısıt... ne kadar kaliteli un kaliteli malzeme var içinde zaten ? evinde bulgur pişir , mercimek haşla , patates haşla , yumurta haşla , sağlıklı beslen bari.
hele bi siyasete girip iktidara geleyim , tığ gibi yapacam bu milleti. yaban hayata dönücez. yok öyle paketli işlenmiş hazır gıda falan.
çukulatanın içine bile soya lesitini koydurursam namerdim.
İnsan yapımı üretimlerde istemeden de olsa hata olabiliyor,bazı hatalar yeni binalarda binanın yerleşmesi ve küçük sarsıntılarda ayar bozulabiliyor,önemli olan şikayetin çözümlenmesi,müşteri memnununiyeti.
Gıda işi farklı,servis araçlarına,motorlara ısıtıcılı sistem yapılsa,ambalaj farklı olsa,bu tür şikayetlerin çoğu azalır.
Garnatürlerinde menülerde adı yazılsa müşteri şikayet etmez,ürün eksik değilse.
Sonuç tut..... Çelik kapı., üm.... Beyden çelik kapı almayacaksınız
ben bu memur,emekli enflasyon zammından bisi anlamadım simdi gelecek zam enflasyon bazlı tas patlasın yuzde 20 olsa ee benim bir akraba bagkurdan emekli 4700 maas alıyor simdi maası 5700 tl mi olacak eee asgari ücret 8500 bu makas nasıl kapanacak ? bir de en düsük aylık 3500 simdi sen onu 5000 e ceksn bu sefer eski emekli yeni emekli aylık baglama oranlarına riayet etmeceksın vs vs
Spotta Sasa hektas dip gözüküyor şimdilik
Günaydın herkese.
Bugün alır mı basar mı? Yoksa testereye devam mı?
Fışkırtacaksa kiminle yapacak? SASA-HEKTS ikilisine ceza geldi.
Bankalar? TUPRS, EREGL, KOZAL?
sasası olanın tasası olmaz.
bir porsiyon LONG açtım...
2. ve 3. de yazılı...sonra stoploss yazılacak...
eeee sasa brut takstan cıkınca ucuyordu endekside ucuruyordu ne oldu şimdi...
Fiskirtirmi bilemeyiz ama eregliyle fiskirtmaz. 41.70 bugünün direnci dönüp durur iblis oradan.