Vakýfbaktan EFT yaparken nekadar ücret ödediniz? Ben de haftaya Akbanka geçmeyi düþünüyorum 54 aþaðýsý teklif edilirse.
Bu soruya ben cevap vereyim. Ben de iþ bankasý müþterisiyim. Ýþ bankasýndan promosyon yenilemek isterseniz (ben yeniledim) emekli aylýðý 15 ile 19 bin arasý promosyon 10.000 tl. Emekli maaþý 20.000 ve üstü için 12.000 tl veriyor. Ama Akbank ,Yapý Kredi ve Garanti bankasýnýn gerisinde kalýyor. Onlar 15.000 tl ye kadar promosyon verebiliyor. Ben uðraþmak istemedim açýkçasý. Bir de þu var çok önemli eðer maaþýnýzý baþka bankaya taþýrsanýz kredi kartýnýzý ya iptal ettirmeniz gerekecek ya da yýllýk ücreti 800 tl ödemek zorunda kalacaksýnýz. Aklýnýzda olsun size farklý farklý cevaplar verebilirler ama bildiðim kadarý ile ücret alýnýyor.
Asýl soruya cevap ise arkadaþým mobil bankacýlýkdan yaptýðýný söyledi. Eve gelince internet bankacýlýðýndan baktým. Evet emekli maaþýný taþýmak ile ilgili bir seçenek var. Ben þubeden yaptým. Çünkü bankanýn dibindeyim. Baþka bankaya taþýmak konusuna gelince eðer banka ile çok yönlü iþlemleriniz, hesaplarýnýz veya kartlarýnýz yoksa mantýklý. Çünkü arada çok fark var.
6 bin iadeyi banka mý istiyor? Öyle þey olmaz. Ben yaklaþýk olarak 1 ila 1.5 yýl önce promosyonu yenilemiþtim. Þimdi tekrar yenilemede banka benden yaklaþýk 3.600 tl kesinti yaptý. Diðer arkadaþlara da sordum. Benzer þekilde onlar da aþaðý yukarý ayný meblaðý ödemiþler. Bir yanlýþlýk olmalý.
EFT muafiyeti 9-16 arasý geçerli...Diðer zamanlarda ücrete tabi...
Bu arada Yonca da 15K promosyona çýkmýþ...Bakalým diðerlerinden bir atak olacak mý? Bir kuzu parasý verselerde kessek a.q...:oleyo:
https://www.akbank.com/tr-tr/hizmetl...Odemeleri.aspx
maaþ taþýdýðýn yere maaþ yattýðýnda 3 gün sonra yeni taþýdýðýn banka hesaba promosyonu yatýyor, hemen yatýraný duymadým :he:
4 gün önceden yapmak gerekebilir, tam bilmiyorum ama sigorta kaydý deðiþimi hemen olmuyor olabilir
tahmin tabi ki bu, teknolojiye kafam pek basmýyor :)
Akbank benim bildiðim 250 000 TL ye kadar ücretsiz ondan sonraki eft ücretli... Benim baþýma geldi ondan biliyorum...
hangi gün yatýyor sizin, benim ki 23 ü gibi
hatun 7 gün önce yani nisan 16 sý oluyor :he:
baþvurun promosyon 26 sýnda hesapta :)
garan böyle, 15k yatar dedi :)
ilkel sistem iyi, bunu uygularým :ok:
önce aldýðýn yerden farký kapatýp belge alýp yeni yere öyle gitmek :)
bu hýzlý olan, ben böyle yaparým, teknoloji yaþ :)
10 nisan öncesi hepsi belli olur, en yüksek 20k diyen benim için yeteli olur :ok:
tüm kredi kartlarýný kapatýp 1 adet yeni yerden kredi kartý da alýrým :)
alýn size teminat ise teminat :he:
tüm bankacýlar burayý okuyordur, ya 20k ya hiç :kahkah:
Þöyle diyim, oldukça çok sayýda emekli ile muhatap olmuþluðum var. [emoji23]
Promosyon almayan hiç görmedim desem.
Demek ki benim çevremdekiler böyle.
[emoji23]
Diyanet Ýþleri çalýþanlarý da maaþ aldýklarý bankadan promosyon alýyor.
Promosyon için Bankalarý davet edip, en yüksek promosyon veren banka ile anlaþma yapýyorlar. Helal kazanç deðilse ….
Ahanda link.
https://gazetememur.com/memurlar/diy...302AUJNlsuczSw
benim kast ettiðim taþrada yaþayan 1940-1970 arasý doðanlar :)
inanç ile ilgili bir olay deðil, kazanmadýðým kazanç benim deðil diye iade eden çok :)
bir ara bankaya uðra sohbet et, çoðu bunu anlatýr :)
kuru ekmek soðan yiyen, yolda 100 TL görse baþýný çeviren, almayan kesim :ok:
Emekli maaþýný banka onun adýna çalýþtýrýyor.[emoji4].Üç yýllýðýna promosyon veriyor. Belki iyi anlatýlamýyor..bilemedim [emoji4]
SM-M346B2 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yok hocam bazýlarý bu konuda çok hassas, haram para diye yemiyorlar.
Mesela benim kuzen memur, bir tarikata mensup. Memurlar maaþ anlaþmalý bankadan epey bir miktar promosyon alýyorlar, öyle emeklininki gibi 3 kuruþ deðil.
Neyse bizim kuzen bu parayý alýyor kendisi yemiyor, babasýna veriyor. Eniþte de haram diye yemiyor, o para ile mazot alýyor. :kahkah:
Reyis basgan promosyona boðdu milleti.
faiz bu kadar konuþulmadý...
Bu promosyon iþi de toplumu fiþlemenin diðer yolu. bir internet sitesine gireceðiz bir þey okuyacaðýz , önümüze uzun bir yazý geliyor. Reddet seçeneði yok. çok ilginç. neymiþ biz kabul etmiþiz. Ulen sen bana kabul ediyorum ve özelleþtir dýþýnda seçenek sundun mu ? Amaç üzüm yemek olsaydý ; sgk çatý kuruluþ olarak bankalarla anlaþma yapar ve tek elden yayýnlardý. vatandaþý kocaman kuruluþlarýn önüne yem olarak atmazdý. Ýstediklerinde nasýl seçime 1 hafta kala kamu bankalarýna promosyon rakamýný artýrma talimatý veriyorlarsa baþtan bu anlaþmalar yapýlabilirdi.
Misal , en yüksek diye bir bankaya maaþý taþýyoruz. 3 ay sonra diðer banka daha fazla oran sunmaya balýyor. haydee tekrar taþýn. Bunun sonu yok. Promosyondan daha önemli olan ise bankanýn ulaþýlabilir olmasý, eft- havale bedava olmasý , bankamatiði bol ve günlük nakit çekim sýnýrý yüksek olmasý vb.
Mesela Ýþ bankasý en yükseði verse yine gitmem. Ziraat asla gitmem. 95 yaþýnda ki babamýn maaþ 20 senedir ziraatten alýnýr. Yýllardýr en düþüðü verdi. Geçen sene 5 bin dediler, þubeye gittim '' adam yatalak, taahhütnameyi evde imzalatayým, hüviyetiyle birlikte getireyim '' dedim. Olmaz kendi gelecek dediler. di gelecek
Müdüre '' bir memur görevlendirin, ev araçla 5 dk. götüreyim, kendisi evde görsün, imzasýný alsýn '' dedim. önce olumlu baktý sonra yanýndaki bayan görevliyle bakýþtýlar ve arabayla þubenin önüne getirmemi, burada dýþarda imzasýný alabileceklerini söyledi. Lanet olsun dedim. Geçen ay promosyon süresi bitti, e devletten bloke kalkmadý. Yine gittim, müdüre yahu blokeyi kaldýrsanýza dedim. Kendi gelmesi lazým dedi. Ýnada bindiði için sedyeyle ambulansta hastane dönüþü bankanýn önünde iptal imzasý verdikte kurtulduk.
Yakýyor. :evil:Malum içten yanmalý motor da kullanýyor.
Maaþ taþýma iþi yapanlar yardýmcý olsun benim emeklilik 1 yýl oldu. Denizbank promosyon blokeli diyor önce o para ödenip bloke mi kaldýrýlacak baþka bankaya baþvuru için yoksa telefon ile kaldýrýp diðer promosyondan mý düþülüyor.
Þempanze olduk ea, o bankadan öbürüne koþtur taþý :he:
30k yaza gelir gibi, tekrar yaz sýcaðýnda taþýyacaðýz gibi :he:
3-4 kez daha taþýrken yolda geberip gideriz, sýcak çarpmasýndan :kahkah:
emekli sayýsýda azalmýþ olur :ok:
Denizbank böyle, hiç kimse internet üzerinden taþýyamaz :)
10000 TL nin altýnda alan milyonlarca dul yetim var... Onlara 5000 veriliyor... Bunlardan asla oy alamazlar... Bari onlarada 8000 verseydiniz.... Bunuda akýl edemediler.... Son dakika gol atayým derken...