Bu soruya ben cevap vereyim. Ben de iş bankası müşterisiyim. İş bankasından promosyon yenilemek isterseniz (ben yeniledim) emekli aylığı 15 ile 19 bin arası promosyon 10.000 tl. Emekli maaşı 20.000 ve üstü için 12.000 tl veriyor. Ama Akbank ,Yapı Kredi ve Garanti bankasının gerisinde kalıyor. Onlar 15.000 tl ye kadar promosyon verebiliyor. Ben uğraşmak istemedim açıkçası. Bir de şu var çok önemli eğer maaşınızı başka bankaya taşırsanız kredi kartınızı ya iptal ettirmeniz gerekecek ya da yıllık ücreti 800 tl ödemek zorunda kalacaksınız. Aklınızda olsun size farklı farklı cevaplar verebilirler ama bildiğim kadarı ile ücret alınıyor.
Asıl soruya cevap ise arkadaşım mobil bankacılıkdan yaptığını söyledi. Eve gelince internet bankacılığından baktım. Evet emekli maaşını taşımak ile ilgili bir seçenek var. Ben şubeden yaptım. Çünkü bankanın dibindeyim. Başka bankaya taşımak konusuna gelince eğer banka ile çok yönlü işlemleriniz, hesaplarınız veya kartlarınız yoksa mantıklı. Çünkü arada çok fark var.
6 bin iadeyi banka mı istiyor? Öyle şey olmaz. Ben yaklaşık olarak 1 ila 1.5 yıl önce promosyonu yenilemiştim. Şimdi tekrar yenilemede banka benden yaklaşık 3.600 tl kesinti yaptı. Diğer arkadaşlara da sordum. Benzer şekilde onlar da aşağı yukarı aynı meblağı ödemişler. Bir yanlışlık olmalı.
Yer İmleri