Şu an bence hala daha stagflasyon ortamındayız ama yıl sonuna doğru slumpflasyon yaşama ihtimalimiz çok yüksek.
(Tabii büyüme verileri sıfırın altında gösterilmemek için yine bir metod değişikliğine gidilip makjaylanmaz ise)
Printable View
Abi büyüme falan yoktu. TL bazında büyüduk diye gösteriyorduk dolar bazında ise kuculuyorduk.
En nihayetinde de bu noktaya geldik.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doğru ama slumpflasyon denen meret TL bazında küçülme olurken yüksek enflasyonun yaşanması meselesi. Yani olay dolar bazında küçülmeyi aşıp artık o beğenmediğimiz ve değer kaybeden TL bazında da küçülmeye doğru yöneliyor.
Dolar bazında küçülme iyi yönetildiğinde yurt içi hane halkının lokal fiyat dengesinden ötürü çok canını yakmayabilir. Ama yüksek enflasyon altında TL bazında küçülme gerçekten can yakar.
Nikolas Maduro yöntemi. :thumbdown:
Ucuza mal satsınlar diye üreticilere ve perakendecilere baskı yapıyor.
Onlar da "maliyet fezaya çıkmış, zararına ne satıcam yea, anan güzel mi len maduro" deyip üretimi de satışı da durduruyorlar.
Ondan sonra halk aç, halk sefil.
Hayır yani bizimkiler denenmiş ve felaketle sonuçlanmış şeyleri neden Türkiye üzerinde tekrar deniyor anlamıyorum.
Aslında hepimiz anlıyoruz da... Zülfiyare dokunmayalım fazla.. :)
Anladım abi eyvallah.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tek maaş o da asgari maaş...Ve 3 çocuk (neyine güveniyosun)...İstanbulda hem de...Pehhh...Biz birine yetişemezken...Onlar kendi kaderlerini kendileri çizmişler zaten...
Özellikle gençlerin aklı bir karış havada hala.. elbette bilinçli olanları farkındalığı olanları tenzih ederim.. ancak yaşamak ile kitaptan medya dan okumak apayrı şeyler.. bazı şeyleri yaşayarak öğrenecekler.. toplumsal gelişime katkıda bulunmasını dilemek sanırım en doğrusu.. ne de olsa bir ülkenin geleceğidir gençler..
Anlatılan örnekte aile kötü yollara (kirli işler) düşmemiş iyiki...Adam iyi niyetle evini geçindirmeye çalışmış...
Bunun bir de öbür yüzü olabilirdi...
Bakın burası çok önemli........
Yarın yeni enflasyon paketi şeedeceğiz soonasında babacığımıza yeni model uçak bakmaya çıkacaaz...
memlekette dogruları söylecek stk bile kalmamış korku imparatorlugu şuan kabus un 1 alt derecesinde
klimalar açıkmı mikrofon tamam birazda yaylanalım grafikler tamam bakın burası çok önemli faziler düşecek enflasyon düşecek
toplantı bitmiştir dagıla bilirsiniz
.Çocukken aziz nesin in bursada(o zamanlar bursa sürgün yeriymiş)geçirdiği sürgün zamanlarını anlattığı sürgün romanını okumuştum.O zamanki sürgün nedeni komunistliğe yakıştırılan bir masum yazı.Aslında işin nedeni amerikaya karşı koz olarak memlekette komunizm tehlikesinin varlığını ispatlamak.E komunist olmadan da bu ispat yapılamıyor,3 5 tane azılı komunist lazım:))))))))))Eh aziz nesinden iyi olağan şüpheli mi olur,arada komunizm tehlikesi azması istendiği zaman ilk içeri alınan aydınlardan biri aziz nesin ,tabi rıfat ılgazda benzeri durumda.Aziz nesinin adı (karakolda) olan bir kitabı da var ne saçma sapan nedenlerle hakkında ne cezalar istenmiş,neler çekmiş,o kitapta anlatıyor ,bizim hukuki sistemi çocuk yaşta ben o kitaptan öğrendim:)))))))Bizim hukuki sistem şüpheliye ve itirafa dayalı,ya bir şekilde allem kallem itiraf ettiriyorlar:)))))) anladınız siz onu ya da savcı suçluyor sen masum olduğunu sisteme ispatlıyorsun olay basit yani :))))))).Neyse allahtan artık bu tarz şeyler yok,komunizm falan bitti de rahatladık di mi arkadaşlar :))))))))
http://www.patronlardunyasi.com/habe...aklasti/211255
Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı, ağustos sonu itibarıyla 2017’ye göre 53 bin 439 kişi artarak 192 bin 419’a yükseldi.
EPGİS’in Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre 09 10 2018 motorine 26 kuruşluk bir zam gerçekleştirildi. Ancak bu zam ÖTV’nin aynı oranda indirilmesiyle pompaya yansımayacak. Eğer ÖTV’den karşılanmasaydı motorin 6,32 TL yerine 6,58 TL’den satılacaktı.
Hiç olmadığı kadar komunizme yakın değil miyiz?İşçi sınıfının olmadığı garip bir komünizmden bahsediyorum tabi ki. Cemaat komünleri,laik komünler,fetöcü komünler,arap komünler,kürt komünler,büyük temizlik,polit büro.Stratejik ortağımız bile Rusya oldu.Tek fark,fakirlikte sosyal eşitlik gibi oldu,sermayedarlar kaçar herkes tabanda eşitlendimiydi adı komünizm denemese bile ne kadar fark kalıyor ki? Ona bakarsanız aslında İsrail'de komünist bir devlet değil ama içinde komünist yapılar mevcut,adı çok mühim değil yani.
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...-biriken-para/
2017 'de 160 milyar tl imiş...
Deniz Hocadan alıntı.
https://tr.sputniknews.com/yasam/201...URL_shortening
ABD Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) yeni iklim araştırması raporunda bu kış, en son 18'inci yüzyılda görülen 'Mini Buzul Çağı'nın tekrar yaşanabileceği duyuruldu.
Yorum:Başta petrol olmak üzere enerji talebinin aşırı miktarda artacağını öngörerek,yatırım portföyüne dünyanın önde gelen petrol üreticilerinin hisse senetleri konabilir ve vadeli işlemlerde orta vadeli petrol kontratları satın alınabilir.
Yukarıdaki haberin dolara nasıl bir etkisi olabilir?
Güzel bir birikimdi. Veladdalin amin. Allah gani gani rahmet eylesin. Geride kalanlara sabır versin.
SM-C9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hoş geldın ve devam dolar faizi hakkında bılğisi olan varmı
ekonomi politikaları kuruluna Yiğit bulut atanmış., dağılın kriz bitmiştir, nihat zeybekçide atanmış kriz 2 kere bitmiştir
AKP Hükümeti 2002-2005 ve 2006-2010 dönemini kapsayan 2 IMF anlaşması imzalamış. Toplamda 28 milyar dolar kaynak kullanmış.
Bu kaynağın sadece 4 milyar dolarını 2001-2002 döneminde eski hükümetler kullanmış. 24milyar dolarlık kısım AKP hükümeti tarafından ekonomik istikrar için kullanılmış.
Bu istikrar paketinin etkileri 2011-2012 gibi sönümlenmeye başlamış. 2013'te ise 2002 yılındaki eski konumuna dönmeye başlamış.
Türkiye ekonomisini 2002-2011 arasında aslında IMF ve sıcak para mı ayakta tuttu?
https://twitter.com/DurmusYillmaz/status/1049367512574566407
Alınan ekonomi yönetimi değişikliği kararları sanki ekonomik krizin çözülmesi değil artmasını istermiş gibi.
Umarız faydalı olurlar ama biraz zor gibi duruyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teknik analistler yine ısrarla düşüş bekliyor. Gerçi ralli boyunca düşüş beklemeyen teknik analiste hiç rastlamadım ki?
Teknik analist M. Aslanoğlu sürekli düşüş trend çizgisi "aaa şııll maaa dııık çaaa" dedi durdu ta ki düşüş trend çizgisi yukarı kırıldı hooop yeni düşüş trend çizgisi çizdi. İşte tam da bu nedenden dolayı teknik analiz tamamen gereksiz bir analizdir. Bunu yıllarca teknikten para kazanmış biri olmama rağmen söylüyorum.
İlla ki teknikten para kazanmak istiyorum diyorsanız algoritma ya da robot trading konusuna yönelin derim. Öyle düşüncesine göre iki çizgi çizip analiz yapan teknikçileri dinlemeyin
15 gün önce en ucuz doğal gazın satıldığı ABD'de vadelide 2.75 olan fiyat bugün 3.30'lar yaklaştı...
Ekonomi Politikaları Kuruluna İstanbul Üniversitesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Servet Bayındır atandı.
1 lira 1 Dolar olsun diye çabalamasaydın bak.şekil.2018'de görüldüğü gibi şişip patlamazdın..
1 lira 1 Yuan olsun diye çabalasaydın bak aşağıdaki şekildeki amca gibi kasanda paran yığılırdı..
http://i63.tinypic.com/i6kuja.jpg