.Çocukken aziz nesin in bursada(o zamanlar bursa sürgün yeriymiş)geçirdiği sürgün zamanlarını anlattığı sürgün romanını okumuştum.O zamanki sürgün nedeni komunistliğe yakıştırılan bir masum yazı.Aslında işin nedeni amerikaya karşı koz olarak memlekette komunizm tehlikesinin varlığını ispatlamak.E komunist olmadan da bu ispat yapılamıyor,3 5 tane azılı komunist lazım

)))))))))Eh aziz nesinden iyi olağan şüpheli mi olur,arada komunizm tehlikesi azması istendiği zaman ilk içeri alınan aydınlardan biri aziz nesin ,tabi rıfat ılgazda benzeri durumda.Aziz nesinin adı (karakolda) olan bir kitabı da var ne saçma sapan nedenlerle hakkında ne cezalar istenmiş,neler çekmiş,o kitapta anlatıyor ,bizim hukuki sistemi çocuk yaşta ben o kitaptan öğrendim

))))))Bizim hukuki sistem şüpheliye ve itirafa dayalı,ya bir şekilde allem kallem itiraf ettiriyorlar

))))) anladınız siz onu ya da savcı suçluyor sen masum olduğunu sisteme ispatlıyorsun olay basit yani

)))))).Neyse allahtan artık bu tarz şeyler yok,komunizm falan bitti de rahatladık di mi arkadaşlar

)))))))
Yer İmleri