tcd -323 mk
Printable View
tcd -323 mk
Sukur ustadim sizler nasilsiniz acaba...
Hb kardesim.eyv bilmukabele...
Emmi cansin caaaaaan
Bugunku micis daha kotu olacak gibi...10 dan sonra belli eder...
Üstad blokla gitsin sevmediklerini.
Kimseyi yaniltmak istemem fakat
Saat 11 gibi duruma bakip tcd tamamini cikip yuzde 50 htt yuzde 50 dzt yapilacaktir..
Bilginize...
günaydın dostlar, ister istemez kafalar karışık. bu noktada youtube üzerinden takip ettiğim aklı başında yorumcular bir iki gün içinde tansiyonun düşeceğini öngörüp anlık haber akışına göre işlem yapmanın doğru olmadığını belirtiyorlar. Rabb'im öncelikle mehmetçiğimizi korusun, zalimlere fırsat vermesin.
tcd'yi tamamen satmayı düşündüğünüze göre işlerin daha da kötüye gideceğini öngörüyorsunuz. bu durumda uzun vadeli borçlanma araçlarında da tahvil faizleri yükseleceğinden sıkıntı olmaz mı? yani ortam sizin açınızdan netleşinceye kadar ppf'lerde durmak daha doğru olmaz mı?
Bunlar da.eksi.,.uzun vade borclanma iyimidir bu durumdaSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fonların iyi yanları kadar kötü yanları da olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kaldık. hissede olsaydık. bu sabah iyi kötü verir geçerdik. şimdi satış versek akşama oluşacak fiyattan olacak ki akşamın ne olacağını da Allah'tan başka kimse bilmiyor. gene iş dönüp dolaşıp portföyü dengeli kurmaya dayanıyor.
Gene de fonlar iyidir bence... Stresi daha az, bu bile başlı başına yeter bence... Bu sebepten ben mümkün olduğunca dalgalanması az fonları tercih ediyorum.. Bir de fonlarda şöyle bir düşüncem var..çok dandik bir fon seçmediysem er geç toparlayacaktır..bu düşünce de bana rahatlık veriyor.
Daha önce yazışılmıştı ama benim yeni deneme şansım oldu:
Biraz önce finansinvest'ten IST satış girdim
Malum para öğleden sonra hesaba geçecek ama onu beklemeden GPG için alış girebildim
Bankada bunu yapamıyoruz 1 gün kayıp oluşuyor, aracı kurum bu açıdan faydalı
Evet... Özellikle hisse senetlerinden ağzı yanan herkes bizi çok iyi anlayacaktır. Piyasa küçük yatırımcının anlayamayacağı,öngöremeyeceği, diğer büyük sermaye sahipleriyle başedemeyeceği çok büyük bir olgu. Fon yöneticilerinin de dediği gibi... Bırakalım ne yapacaklarını onlar düşünsünler... Bunları direkt olarak biz düşünürsek hayatı ıskalarız.
Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.Bizim gibi küçük yatırımcılar haberlerden fazlasıyla etkilenip ters işlemler yapıyor.Satılacak yerde alıp alınacak yerde satıyor.Hayatı kendimize zehir edip sinir stres içinde ekran takip etmenin bir anlamı yok.Işi profesyonellere bırakıp hayatın tadını çıkarmak lazım.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bırakalım profesyonel yöneticiler işlerini yapsın biz keyfimize bakalım denilmiş ama para o yöneticinin değil ki
Bir ata sözü vardır "el elin eşeğini türkü söyleye söyleye ararmış" diye
Buda o hesap
o yöneticinin işi gerektiği gibi sahiplenmesi lazım
Borçlanma araçları fonu yöneticisi gider parayı batak şirketin tahviline yatırırsa hisse fonu yöneticisi gider hatır için hisse alırsa işler terse de dönebilir
o yüzden fon seçimi ve sonrasında takibi ve özellikle denetimi çok önemli
Kısaca para fonda da olsa keyif çatmak mümkün değil
Gözler üzerinde olmalı her daim
Jale senetleri %1,04 ekside şimdilik
MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam tcd hisse tablosunda Aghol bugünkü fiyat 15.7 şeklinde sabitlenmis.Duzeltme durumun olabilir mi ?SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
inşallah akşama doğru biraz toparlar piyasa. bu noktada üzücü olan şey, bir tiwitle her şeyin değişiyor olması. borsadaki yabancı oranı yüzde 65 olmuştu cuma günü ve para girişi vardı ve sanki hareket olduğunda çok ta büyük sıkıntı olmayacakmış gibi bir izlenim vardı. yabancı hareketinden böyle bir izlenim çıkarılıyordu ama bir tane tiwit, her şeyi bozdu ve bizler böyle bir ortamda paramızı değerlendirmeye çalışıyoruz.
ppf'ci dostlarıma bir sorum var: iş bankasıyla çalışıyorum. dün iş portföy kısa vadeli borçlanma araçlarındaydım. bu gün de mi aynı fonda kalsam, yoksa para piyasası fonuna mı geçsem?
Kısa vadeli olan varsa elinde satsın zaten, biz valör var diye satmıyoruz.
Bist100 grafiğiyle hisse senedi ağırlıklı fon grafiklerini üst üste koyup inceleyebileceğimiz bir platform var mıdır acaba?
bu gün bir deneme yapıp iş cep yatırım fonu alış menüsünden iş bankası anlaşmalı fonlar kısmından bir liralık kira sertifikası fonu aldım. bu işlemi tefaş fonları menüsünden yapmadığımdan ilgili fonu yarın sabah hesabımda görebilir miyim diye bakacağım ve şayet görebilirsem bu gün aldığım t1 fonu yarın tekrar satmış olacağım. şayet tefaşı işaretlemediğimden fon sabah hesaba geçiyorsa borsanın çok düştüğü ve ertesi gün tepki gelebileceğini düşündüğüm bir gün iş bankası hisse fonlarından birini atıyorum bu gün alıp yarınkı tepkide hemen satarım diye bu denemeyi yaptım