Gençler alsın..güzel yatırımı olur
Printable View
Gençler alsın..güzel yatırımı olur
https://tr.wikipedia.org/wiki/Goldman_Sachs https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Goldman_Sachs
https://www.dunya.com/sirketler/gold...-haberi-252407
Petlim limanı hemen yüzme mesafesinde Eggub ün dibi tam karşısında ve dünyanın en büyük Yatırım bankalarından biri yaklaşık 1 milyar dolar değer üzerinden ortak oluyor sene 2015 ve neden oluyor bölgede gelecek gördüğü o potansiyeli keşfedip Aliağa da o limanlar bölgesinde limanlarım değer kazanacağına inandığı için taaa inşaat halinde iken Yatırım yapmış ve 7 sene içinde halka arz planları varmış ve 1 milyar dolara koskoca goldman sachs inşaat halinde 1 milyar dolar değer biçmiş iken halka arz da kimbilir kaç milyarlarca dolara sonuçta para kazanacak ham inşaat halinde iken 1 milyar dolar ise artık ve sene 2024 ve bölge her geçen gün Çinliler yeni yatırımlar vs değer kazanıyor popülerite ve oradaki işte byd Yatırım ı ile de liman algılarında kalite ve bekleyişler çok ama çok önemli kazanımlara yelken açmış durumda ve analiz sağlam profesyonel goldman sachs imzası var adamlar geleceği görmüş keşke goldman sachs Eggub e de blr expertlx yapsa da bu hisse 160 milyon dolarlarda sürünmekten kurtulsa yoksa bizim yerli analistlerin göreceği yok aslında Çinliler e sormak lazım Eggub limanına ne değer biçerdiniz diye
Şirketi ilgilendiren yoğun gündeme rağmen 60 üstünde tutunamaması enteresan, limana çakılan ilk kazık da işe yaramadı.:)
cuma gününe kadar 65i kırsak iyi olur
Normal, nerdeyse 100 metrelik yeni bir liman kuracaklar, tam kapasite zaman alacak, bitince de yeni bir değerleme yaparlar herhalde. Gencolar uzun zamandır bu iş için çok çabaladılar, bir çok kez engeller çıktı ve en sonunda istediklerini elde ettiler, büyük kazanım onlar için.
Chery de bence bu bölgede konuçlanır. Samsun bana çok zor geliyor. Tabiki bunu bilemeyiz görmediğimiz farklı durumlar da olabilir. Geçen gün bir arkadaşın attığı online liman trafiği vardı.Yani şöyle bir geniş bakıldığında Avrupa ya yakın çıkış kapısının nekadar yoğun olduğunu görüyoruz özellikle bizim bölge karınca gibi dolayısıyla Karadeniz tarafı bana göre zor zaman ve mesafe ayrıca geçiş güzergahı çok önemli
bu haberde 500 milyon dolarlık pay alınabilir deniliyor....yani tamamı 500 milyon dolardır denilmiyor...bence o miktar ile ancak alsancak limanının %30-35 ini alabilirler....dolar da yıllar geçtikçe değer kayıp ediyor arkadaşlar...50 yıl önceki doların değeri ile bu günkü değeri aynı değildir...o yüzden de 16 yıl önceki liman değeri ile bu günkü aynı olamaz....yapılan yatırımlar da var..artan iş hacimleri de var...
eggub düzeltmesini bitirdi desek bile endeks düzeltmesini bitirdi mi sorusu bence halen havada..9958 üzeri kapanışlar nefes almak için güzel olsa da, benim için adam olacak çocuk 10.441 ve üzeri kapanışlarda.. eggub ye günlük baktığımızda içine doğru sürüklendiği sıkışmadan kurtulmak isteyecektir.. iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/50tebm9.png
Limanların hiçbirisinde mülkiyet yoktur...devlet işletme hakkı verir...egegubre 2041 e kadar isletecek ve yeniden işletme hakkı alacak...buradaki avantaj limana sıfır olan arsa şirketindir ve bu yüzden dışarıdan kimse bu limanın işletme hakkını almak istemez...
arsayı liman arsası olarak kullanma karşılığında yıllık cironun yüzde 1 milli emlağa veriliyor...
http://www.egedesonsoz.com/haber/Pet...olmali/1151033 https://amp.egedesonsoz.com/haber/Pe...olmali/1151033
Aisancak limanı kent ve gündelik yaşamın içinde kaldı binlerce tır kir pas demiryığınları evlerin içinde olmaz olmamalı Alsancak limanı turistik olmalı zaten Aliağa da limanlar var işte Petlim nemport Eggub limanı Alsancak limanına alternatif o noktada tahminim Araplar orayı alıp turistik amaçlı bir yapıya kavuşturacaklar ki olması gereken de bu
https://x.com/turkeyseconomyc/status...VnjqxkJ9dvSD8Q
Bu arada Byd öyle güzel ve çok muhteşem blr otomobil firması modellere baksanıza böyle bir firma çok büyük kazanım bölge için
Byd nin bölgeyi tercih etmesi benzer yatırımcılar için bölgeye mıknatıs etkisi olabilir bölge ye ilgi alaka oldukça önemli bir katalizör Eggub için inş
Biraz kolay lokma yok der gibi tahta ben hızla 80-90 lara ceker orda sogutur diyordum ama yanıldım...
bilançodan sonra:)
şu güzelliği görmeyen var mı?Adı gübre ama!
https://i.hizliresim.com/poa7jjc.PNG
ben hızlıca 100 leri bekliyordum...tahtacı bu beklentileri olduğu halde göz göre göre buralarda tutuyor...fiyat şeytandır diyor ustalar...tahtacı sanki böyle bir şey yok der gibi hareketler çekiyor...gel de şeytana inan....:kahkah: akıllı adam şeytana uymaz...beklemeye devam...
Şöyle bir haber düştü anlık. Ek 30327
M2007J3SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yalnız somut gelişmeler olmaya başladığında gerçekler tam olarak ortaya çıkmaya başlayacak..iskelelerin uzatılması...kimyasal tank çiftliğinin kaldırılması....liman arka sahasının düzenlenmeye başlanması....belki de limanın halka arzı....belki de sonlara doğru byd ile bir anlaşma (tce egenin tamamen veya kısmet satılması )
tahminlerime göre en geç BYD nin fabrikası bitme aşamasında bir çok somut gelişmeler gün yüzüne çıkacak...BYD nin fabrikası 2026 yılının sonlarında faaliyete gireceği için bence maxsimum 2 yılda somut gelişmelerin hepsi peyder pey ortaya çıkmaya başlayacaktır...
60'lı rakamlar psikolojik dirençten başka bir şey değil, satış geliyor oralardan, kırması için bilanço iyi gelmeli.
bende ekstra nakit yok dostum...olsa dükkan senin....:) ikinci bir konu da biz sadece bir yatırımcıyız...tahtacının rolünü oynayamayız...bilmediğimiz ve gücümüzün olmadığı bir işi yaparsak elimize yüzümüze bulaştırır ve o işi rezil ederiz....babalar ne yapacağını bizden çok daha iyi biliyorlar...
Buna benzer hikaye batı çimentoda var, 2 yildir sessiz sedasiz gidiyoruz hedefimize iste
Burda , sosyal medyada çok yazan var çok dillendi ne güzel pozisyonda gidiyorduk tahtaci dökmeye calistikca mal kaptirdi olacağı buydu gecen sene atsaydi 3 haneli rakamlara kimse yanasamazdi limana :))
Bazı hisseler yatırımcıları zengin eder.komiklik şu ki yakında yeni arz olan Bahadır kimya ile aynı piyasa değeri ile işlem görebiliriz.
Ege gübrede gelecek fiyatlanacaksa tam kapasite olan yatırımlarını bitirmiş Ege gübre her yıl benim tahminim 90-100 milyon dolar net kar elde eder;dolayısıyla ileriye dönük f/k 2 dir
https://www.trthaber.com/haber/ekono...di-552721.html
Google a yazın Aliağa Limanları Rekor vs diye böyle onlarca bir sürü haber ve 14 yıldır Aliağa limanları elleçlemede rekor kırıyor sürekli büyüyor düşünsenize hemde Türkiye genelinde koskoca Türkiye ihracatının adeta İpekyolu hattı kapısı olmuş ve bölge ye düşünemiyorum Çinliler geliyor işte Byd ve belki diğerleri inş o vakit Aliağa limanları kimbilir nasıl bir potansiyel ve değerli bir tabloya sahip olacak ve bu çok önemli rekorlar kıran sürekli ilgi alakanın arttığı arsa vs değerler sürekli artıyor Çinliler hatta Ender Yorgancıların dediği gibi limanlara ilgisi olan bölge ki o demeç çok eski aslında şimdi Byd ile Çinlilerin liman ilgisi alakası naısl byd olmadan önce öyle ise demekki bu ilgi alaka byd ile katlanacak zaten stratejik olarak İpekyolu Çinliler için kutsal tarihi bir ticaret hattı trilyon dolarlık bir hat onlar için paha biçilemez o noktada Eggub gibi bir liman Çinli penceresinden bakarsak eşsiz ve paha biçilmez diye düşünüyorum ama inş Byd ile başka da gelse süper olur
Ama bakın ne kadar güzel şeyler bekleyişler ve ne kadar değerli bir limana sahibiz dimi ama işte aması var böyle bir değer o liman sanki hiç yokmuş böyle bir limana. Sahip değilmişiz gibi borsada işlem görüyor ya Sayın Keko üstadın dediği gibi herkes bilmiyor gübre zannediyor ama bu kadar cehalet olamaz bu akıl tutulası blr borsa değeri bu hisse 160 milyon dolar vinç parası değil arsası değil olası arsa değeri paha biçilmez ama olası ham arsa değerinin bile altında işlem görüyor ve enflasyon var bakın emlak endeksi yıllar itlbari Aliağa en çok değer kazanan bölge ve enflasyon var 1 sene önce 65 iken tuik enflasyon una göre bile bırakın gerçek enflasyonu ya asgari ücret kadar bile enflasyonu fiyatlamaktan uzak para pul oldu derler ya elmas pırlanta eşşiz liman var ama ona yatırdığımız para pul oldu
Böyle bir liman 160 milyon dolar şimdi Çinliler müthiş ticari zeka Byd ile yer bakacak etrafındaki fırsatları değerlendirecek çok net basiretli tacir refleksi şimdi kendimizi Çinliler yerine koyalım etrafı gezerken Eggub e rastlasa adamlar şok olur dışardan tesislere baksa muhteşem devasa bir liman içinden düşünür kimbilir kaç milyar dolar diye ama borsaya bakacak olursa şok ve gözlerine inanamazlar 160 milyon dolar vinç veya su derinliği parası isim hakkı parası değiş ne diyim komedi zaten patronda farkında bu fiyattan satarmısınız diyince güldü komik buldu gıdıklayacak bir Fiyat olursa neden olmasın diye cevap verdi
Ama dua edelim yıllarca kul hakkımız yendi inş Çinliler gümbür gümbür geliyor umarım patronu çok gıdıklayacaklardır onlara milyar dolar bile çerez parası mevcut borsa değeri liman a olası biçilecek değerin anca bahşiş parası olur inş Çinliler bu Eggub e gerçek değerini buldurur
spek maymundan korkuyor galiba eğer ten rengi açıksa korkmasın:)