Belliydi zaten bi ali cengiz oyunu olacağı...
Printable View
Belki.. burda beklenti çok yüksekti..neticede kar geldi.. kaç gündür.. anormal hareketler vardı..piyasada net bir algı oluşmadı ..oturmadı da..begenmeyenlerin satıtıktan sonra ..belki uçururlar.. kimbilir..
Millet kara hasret gerçekten. 680 şirket içinde en iyi karı açıklayan ilk 10 şirketten biri Arena. Çoğu zaten zarar açıklıyor maalesef. Konuya böyle bakınca harika bir kar tabiki 2.134 milyar tl
Lakin bizim gibi temel analiz ile yatırım yapanlar için hesapta 500 milyon tl bir sapma olursa durup düşünürüz bi önce, hesapta bir hata mı yaptık, yoksa şirket iyi yönetilemiyor mu diye düşünürüz
Piyasa karı beğendi o belli
Şimdi biz burada 10-15 kişi yorum yapıyoruz 1 yıldır herşeyi en ince ayrıntıya kadar inceliyoruz.. Bizim dışımızda dışarıda 5-6 milyon yatırımcı var.. Onlara göre geçen sene zara eden firma bu sene 2.1 milyar kar yazmış.. Bir sürü şirket yatırım faaliyetlerden gelir diye gelir tablosuna hayali karlar yazıyorlar..Şimdi haziran da gelecek bilançoda aynı olacak.. Pazartesi bence eğer ben piyasayı biliyorsam tavan açabilir..sadece benim tahminim.. dolayısyla satmak isteyenler için bir fırsat olabilir. Şuan defter değeri 31.5 TL oldu..birazda bardağın dolu tarafını görelim..Tabii Emirhan hocamın görüşleride önemli
F/k..2.48...p/d 1.45 olmuş..
Sağ tarafta o devası çubuğu gören gelecek herhalde pazartesi günü.:)
https://x.com/fintables/status/19209...f6mGFGF8Cmn8XA
https://i.hizliresim.com/roipce0.jpg
1 Ocak 13 Şubat 2025
Buraya kadar bir sorun yok.
Sonrasında + - kalemlere bakmak lazım.
Stoklardaki artış dikkat çekici.
Bizim forum dışındaki diğer platforumlarda millet çok iyi karşılamış bilançoyu.. Ptesi tavan dan bahsediyorlar.. Bakalım görelim..
Tavan imkansıza yakın da..keşke olsa tabii...bilanço zaten buralarda geleceği biliniyordu..beklenti bitti...şimdilik tabii
Mali işler müdürü paynet satışından 7-8 milyon dolar vergi kesilir demişti.. Demekki vergi harici başka giderlerde olmuş
100.000 küsür takipçili arkadaşta Arena tavan serisi demiş
Hadi inşallah diyelim.:))
https://x.com/tunabeyii/status/19209...f6mGFGF8Cmn8XA
TL %45,00-50,00 1.555.575.599
ABD Doları %5,75-10,30 faizle 62.251.798
Net 4.1 milyar tl borcu var şirketin
ticari alacagın 2.8 milyar tl artması manidar üç ay içinde fazla söze gerek yok
benim için süpriz yok dün yapılan genel kurul sonrası ipuçları vardı bagfas örnegi var 280 milyon kar açıkladı iki tavan gitti her şey olabilir pazartesi..
twitterdakilere kanmayın. Ya ellerinde var ya da hiçbir şey bilmiyorlar. Tavana emir yazan kimse yoktur. 2 milyar kadar nakit girmiş ama ticari alacak daha fazla artmış. Burası şüpheli... Genel kurulda finansman giderlerinin yüzde 30 azalacağını söyleyerek işareti vermişler.
Bu arada paynet'te 1mr üstü nakit varmış. Bu sebeple net giriş 2 mr. Bunu daha önce yazan oldu mu burada? Yazılmadıysa buranın seviyesini gösterir. Danışmanlık gideri de neredeyse 400 m. Pek temiz gelmedi bana.
Ben burada beklentiyi eleştirirken kovalamıştınız ama benim dediğim de tam olmadı. Buranın hikayesi borcun sıfırlanmasıydı. Ben sıfırlansa da potansiyel görmüyordum. Sıfırlansaydı fiyatın nereye gideceğini merak ediyordum ama görme fırsatı kalmadı.
Buranın hikayesi borç meselesiydi o da hiç gerçekleşmedi. Birçoğunuz 30 civarı aldınız bence şanslısınız. Çok daha kötülerini yaşadım yaşadık.
Önceki dönemlerde borç ile stok çok yakındı birbirine.
Piyasa beğendi bilançoyu o belli onda şüphe yok
Zaten piyasa oyuncularının beğenmesi önemli
Sonuçta hisse dediğimiz şey taleple pirim yapar
Zaten kötü bekleyenler ciddi sattılar son 2 gün
Ben hayal kırıklığı yaşadım bu akşam o ayrı konu tabi
Hakkımızda hayırlısı olsun diyorum sadece
Çoğunluğun dediği gibi tavan olur inşallah
Yorumlara fazla aldanmayın. Fiyatı piyasa belirler.
2,7 yada 2,8 milyar TL net kar beklerken 2.15 milyar TL net kar geldi. Bu aradaki 500-600 milyon TL farkın analizini yapalım.
Paynetten 3.2 milyar TL civarı bir satış geliri elde edildi. Bunun da tamamının iştirak satış karı olduğunu biliyoruz.
Bunun bilançoda net kara etkisinin vergi sonrası 2.8 milyar civarı olmasını düşündük ancak hesap etmediğimiz yada çok fazla olmaz diye düşündüğümüz bu satışa aracılık eden danışman şirketin ve şirket yöneticilerin satıştan alacağı primin 150 milyon TL civarında olduğu idi.
Bu komisyonu çok hesaba katmadık. Dolayısıyla paynetin satışından 2.8 milyar TL net kara katkı gelecek derken 2,65 milyar TL geldi.
Beklentimiz ile gerçekleşen arasındaki farkın 150 milyonu buradan geliyor.
Kalan 400-450 milyon ise vergi ve finansal giderin düşündüğümüzden fazla olması. Her ne kadar finansal gider geçen seneye göre çok düstü ise de biz daha düşük olabileceğini düşündük. En fazla 150 milyon olur dediğimiz finansal gider 275 milyon TL geldi.
Bir de 2024 son çeyrek zararı çok gelmesin diye şirket vergi giderini ertelemişti. Onu da bu döneme yansıtmışlar ve normal olarak 200 milyon olması gereken vergi 400 milyon oldu. Buradan da toplamda 400 milyon lira civarında düşündüğümüzden fazla gider oluştu.
Yani 150 milyon TL paynet satış komisyonu , 125 milyon TL finansal gider ve en az 250-300 milyon vergiden yanıldık. Bunları topladığımız zaman 500-600 milyon TL civarı düşünmediğimiz giderimiz olunca , 2,8 milyar TL gelir dediğimiz net kar 2.15 milyar TL geldi.
Piyasa direk dip rakamlara bakınca tabii ki bilanço çok iyi gibi duruyor ama biz belentimize göre daha düşük geldiği için sanki tatmin etmedi gibi görüyoruz olayı.
Rasyolara bakınca , cari oran 1,3'e yükseldi. 3 ay önce bu oran 1 idi. Yani borcu daha kolay çevirebilir duruma geldik. Bu olumlu.
Defter değeri 31,5 lira oldu. Biz yukarıdaki 600 milyon hesabından dolayı 40 lira üstü bekliyorduk. Ama buna rağmen PD/DD oranımız 4'den 1,5'a düstü.
F/K oranı ise 2,5 civarı şu anda.
Bazı arkadaşlar satışlar çok artmadı ticari alacak nasıl 2,8 milyar TL artmış diye sormuş. Aslında ticari alacak artmamış , bizim 3 ay önce de 9,5 milyar TL civarı ticari alacağımız vardı ama bunun 3 milyarı faktoring adına temlik edildiği için finansal tablolarda 6,5 milyar olarak görülüyordu. Paynetten gelen para ile faktoring temlikleri kaldırılınca , 9,5 milyar TL olan alacağımızın hepsi bizim oldu. Bu yüzden de finansal tablolarda görünür hale geldi.
Bu yüzden dönen varlıklarımız 10 milyardan 13 milyara çıktı ve cari oranımız 1'den 1,3'e yükseldi.
Son 3 ayda stoklara da 500-600 milyon liralık mal girişi var.
Banka kredileri düşmemiş deniyor. Doğrudur çok düşme yok. Paynetten gelen paranın çoğu faktoring temliklerine ve stoklara gittiği için banka kredileri çok fazla kapatılamamış. Ama 3 ay önceki duruma dönmek istersek , yani ticari alacağımızdan 3 milyar lira yı tahsil etsek alacaklar 3 ay önceki gibi 6,5 milyara düşse , stoklarımızdan da 500 milyonluk mal satsak toplamda elimizde 3,5 milyar TL para olur ve bununla banka kredisini kapasak geriye 500 milyon kredi kalır.
Yani ticari alacaklar ve stokları 3 ay önceki seviyeye indirirsek o zaman banka kredilerini kapatacak duruma geliriz.
Arena connect parası gelince de banka kredilerinin bir kısmı kapatılır. Gelir tablosunda EFK çok düşük geldi. Bunun sebebi de aşırı artan yönetim gideri ve esas faaleyetlerden diğer giderler kalemi. Muhtemelen bu kalemin bu kadar eksi olmasının sebebi de arena connect faaliyetleri. Yani arena connect faaliyetlerini 1-2 ay içinde satıp sonlandırırsak bu kalem de bu kadar eksi gelmez bir daha.
Piyasa nasıl tepki verecek pazartesi göreceğiz. Dışardan sadece rakamlara bakan çok iyi görür , biz daha fazla bekliyorduk deyip daha temkinli görebiliriz. Ama aslolan şu ki , şu anda elimizdeki hissenin PD/DD oranı sadece 1,5 , F/K oranı ise 2,5. Borçluluk seviyesi daha düşük , cari oranı daha iyi.
Tek konu , önümüzdkei1-2 aylık dönemde arena connect faaliyetlerini de satıp hem taze para girişi sağlamak hem de artık sürpriz giderlerle karşılaşmamak için asıl işimize odaklanıp maliyet düşürücü önlemler almalıyız. Mutlak surette eskisi gibi %3.5 EFK marjı , %2 net kar marjını yakalamamız lazım. Bu olursa gerisi çok daha kolay olacak.
Hayırlı uğurlu olsun bilanço. İnşaallah piyasa olumlu görür. Ben en azından düşüş beklemiyorum. Çünkü rasyolar çok düşük kaldı. Şirket faaliyet performansını önümüzdeki dönem arttırırsa artık sürpriz bilanço görmeyiz.
Hisse kısa, orta ve uzun vadede yükselen trendde. Aylık ve haftalık USD düşen direnci 1,65 dolar... Tarihi dolar zirvesi 2,84 dolar... Dolar kuru güncel fiyata göre 38,70 civarlarinda . Temel verileri herkes kendince yorumluyor, Bunlar teknik veriler, herkesin gördüğü rakamlar, objektif veriler. Piyasa da görüyor bunları...Uzun vadede benim satış hedefim 25 -30 USD arası...
GÜNLÜK/ TL
https://hizliresim.com/8kjvbuj]https://i.hizliresim.com/8kjvbuj.jpg[/URL]
HAFTALIK / TL
https://hizliresim.com/76gqy32]https://i.hizliresim.com/76gqy32.jpg[/URL]
AYLIK / TL
https://hizliresim.com/9orsz9k]https://i.hizliresim.com/9orsz9k.jpg[/URL]
YILLIK / USD
https://hizliresim.com/tf5axee]https://i.hizliresim.com/tf5axee.jpg[/URL]
Elinize sağlık güzel özet olmuş. Burda sizle benden başka 2.6 ile 2.8 arası kar bekleyen yoktu sanırım. Biz biraz çıtayı yüksek tuttuğumuz için hayal kırıklığı yaşamış olabiliriz ama piyasanın geneline yakını gelen bilançoyu çok beğenmiş görünüyor. Zaten hisseye yönünü gösterecek olanda piyasa oyuncuları olduğuna göre hissenin pazartesi yönü konusunda bir sıkıntı görmüyorum
Lakin bilanço kalem kalem incelendiğinde nasıl bunu kötü algılatabiliriz şeklinde bir gayret oluşmuş sanki yönetim tarafından. Objektif bir değerlendirme yaptığımızda bu bilançoda indira gandi var mı derseniz ben alası var derim
Indira Gandi muhterem birisiydi yanlış anlaşılma olmasın.:))
Bu hissede temmuzda 4 senemi tamalayacağım.Bu bilançoyla önümüzün açılağını düşünüyordum ancak hiçte beklediğim gibi değil Ticari alacaklar 2.8 milyar artmış ancak toplam yükümlülüklerde 700 milyon artış olmuş.500 milyon stok artışı var.EFK sadece 26 milyon.Bu günün bilançosu tek defalık Ağustos başında gelecek bilançodan bu borç yükü ve faizle Paynet geliri bitmiş bir bilanço nasıl gelecektir.Bana göre en önemli husus budur.Hissenin yükseleceğini yada sert düşeceğini düşünmüyorum nötr olacağını piyasanın Nisan-Haziran bilançosunu bekleyeceğini düşünüyorum.Gerçi benim öngörülerim pek tutmaz geçen yıl paynet satış haberi geldiğinde tavan serileri bekliyordum 3 taban yedik:-)))Hakkımızda hayırlısı olsun
Tahtacı bey 1.7 usd görmeden bir yere gitmez diye düşünüyorum.Ne zaman olur bilmiyorum.
Arenayi alma hikayem olan Paynet satisi sonrasi borcsuz bir sirkete donusme durumu bu gelen bilancoyla simdilik bitmis gorunuyor. Yani bu durum gelecekte olacaksa bile (Arena Connect veya baska satislar sonrasi) bir sure sirket yine yuksek finansman gideri odemeye mahkum kalacaktir.
Haftaya ne olur sorusuna FK'sini PD'sini gore atlayanlar olabilir. Rasyo olarak uygun duruyor olusundan fazla dusus de olmayabilir ama benim icin alirkenki gerekcelerimi sona erdiren Genel Kuruldan sonra bunu teyit eden bir bilanco olmustur. Teknik olarak grafigi guzel durmasina karsin temel olarak bu desteklenmiyorsa bir anlami da yoktur bence.
Herkese hayirli kazanclar.
Kisisel gorusumdur.Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.Alan da satan da kendi bilir..
Ote yandan suda geliyor aklima.Bu formu okuyan tahtayi yoneten asil ekip, sirketle anlasip borcsuzluk hikayesine bu tahtaya gelenleri dokebilmek icin bilanco makyajlama isine bile girmis olabilirler.
Paynet satisi sonrasi gelecek paranin %90 niyla banka kredilerini kapatacagiz diye kaplari var ortada.Sonuc banka kredilerinin buyuk kismi duruyor.
Belli bir zaman sonra asil niyetleri de belli olur ama guven zedelenmistir.
Kisisel gorusumdur.Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.Alan da satan da kendi bilir..
Hocam sonraki çeyreğe stokları azaltıp borçsuzda gösterebilirler,kalemi onlar tutuyor.Vardır bir planları illaki.
Ben omardan alınan onca malı 10 lira hedefiyle aldıklarını düşünmüyorum.Zaman gösterecek.
Umutsuzluk... karamsarlık... bundan bir cacık olmaz formasyonu ve kaos varsa ..doğru adresteyiz..tecrübe sabittir..:))
Aynen öyle, özel bir çaba harcanmış sanki bilançoda borç kısmını yüksek gösterip kafa karıştırıcı olsun diye
O borç yok aslında, var gibi algı yaratmışlar kalem oyunlarıyla
Yönetimin hatta hintli patronun çok iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum
Ha diyeceksiniz ki hangi şirketin patronu iyi niyetli gösterin bana onuda gösteremem oda ayrı konu
Bir toplumun ahlakı bozulunca bütün her şeye sirayer eder. Hırsızlık dahil her şey mübah görülür
inege tapan insanlardan fazla medet ummamak gerek diye dusunmekteyim. [emoji23][emoji23][emoji23]
2312CRAD3C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yanlış hesaplanma veya hatalı bir durum olmuş olablr mi? olur ya..:)
Finansal giderlerinin yüksekliği ve danışmanlık adı altında ödenen devasa rakamlar bizim hesabımı bozan iki kalem oldu. Verginin 400 milyon geleceğini tahmin ediyorduk zaten
Esas takıldığımız konu Paynet satışından gelen paranın borçları kapatılması yerine farklı kalemlere aktarılması olmuş. 2. çeyrek ile bu borç tarafı sıfıra yakın görünebilir tabi eğer isterlerse
Sonuç olarak gelen para bir şekilde şirketin bünyesinde
Paynet karı öncesindeki 500 milyon zararın tamamı tek defalık giderlerden oluşuyor.
100 milyon arena connect şerefiye düşüşü , 100 milyon paynet satışından yöneticilere ödenen prim , 400 milyon paynet satış karı vergisi ve ertelenen verginin bu döneme tahakkuk ettirilmesi , 90 milyon Faktoring gideri.
Bunların hiçbiri nisan - haziran döneminde olmayacak. Dolayısıyla bu çeyrek operasyondan kar elde edileceğini düşünüyorum.
Arena connect satışından gelecek olan taze para da kredi kapamasında kullanılır.
Paynet parası ile faktoring temlikleri kaldırılmış , kredi ödenmemiş. Ama buna takılmamak lazım. Kredi ödeyip faktoring temliklerini kaldırmasalardı cari oran yine 1,3 olacaktı. Şimdi de 1.3.
Faktoringleri ödeyince ticari alacak 3 milyar arttı. Kredi ödeselerdi , kredi 3 milyar düşecek ama ticari alacak aynı kalacaktı ve faktoring gideri devam edecekti.
Paynet satışı için danışman şirkete 370 milyon ödenmiş. 170 milyon da paynetin varlık defter değeri olarak hesaplanmış. Dolayısıla 3.2 milyardan bunları düşünce o yüzden paynet satış karı 2,65 milyar olarak yansımış bilançoya.
Buradan 100 milyon yönetici primi , 200 milyon da vergiyi düşünce aslında paynet satışının net katkısı 2,35 milyara düşüyor.
Bu yüzden düşündüğümüz ile gerçekleşen net karda 500-600 milyon fark oluştu.
Gelir tablosunda net kar hariç diğer kalemlerde zayıflık görünüyor ama dediğim gibi bunlar tek defalık giderlerden oluştu ve bitti. Bu çeyrek bunların hiçbiri olmayacak.
Tek yapılması gereken yönetim ve pazarlama giderini biraz daha düşürmek.
Çalışan sayısı 372'den 271'e düşmüş. Bu azalan 100 kişi çoğunlukla paynet personelinin gruptan ayrılması sonucu oluşan düşüş.
Şu anda içinde olduğumuz dönemde , bu 100 kişilik azalışın da yönetim ve pazarlama giderinde düşüşe yol açacağını düşünüyorum. Yani ocak-mart 2025 dönemine göre daha az yönetim ve pazarlama gideri olacak. Bu da karlılığı arttırabilir.
Ama asıl olay , yukarıda saydığım ve 500 milyon zarar yol açan giderlerin hiçbirinin bu dönem olmayacağı. Nisan-haziran 2025 döneminde 100-200 milyon civarı net kar açıklaması çok olası.
Çok sağolun Emirhan Bey Üstadım.
Şirketin rasyoları sektöre göre iyi bence.
Ellerinde paynet kıbrıs var belki onada müşteri çıkar ve yapay zeka şirketleri Arena Labs a ağırlık verirler.
Belli olmuyor bu işler kıbrıslı biri talip çıkar az çok bir katkısı olur belkide.
Sn Emirhan06 Size bilancodan anlayamadigim bir kismi sormak isterim.
31 Mart 2025 tarihindeki 6 nolu ticari alacaklar dip notunda 1.2 milyar faktoring sirketlerine gayri kabili rucu olarak devredilmistir yazmakta.
Faktoringe devredilen daha onceki bilancolardaki miktarlar:
2024 Aralik 1.4 milyar
2024 Eylul 1.5 milyar
2023 Aralik 1.8 milyar
Suan kalan 1.2 milyar ise bunlar paranin buyuk kismiyla faktroring alacaklarini odedilerse biz bir onceki alacak miktarini yaklasik 4.2 milyar seviyesinde gormemiz gerekmez miydi?Bir onceki bilancoya gore buradaki azalma 200 milyon gorunuyor?
Madem ticari alacaklari 6 civarindan 9 civarina bu sebepten cikti.Biz bunun detayini nerede gorecegiz?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1c4ff2c23a.jpg