Çengelköy, 80e de tereyağı var 200e de.
Printable View
Kimsenin 65e tereyağı alma mecburiyetine düşmesini istemem..
Yalan yok bu psikonun yüzünden ankarada kapışmadığım paazarcı kalmadı. La bizi mi düdüklüyonuz. Bizim psiko istannbulun göbeğinde 5 tl ye yemediğ sebze 10 tl ye götürmediği meyve yok diyorum. Pazarcılar beni şemsiyelerin kazığı ile kovalıyorlar. Zabıtalar beni bu yüzden pazArlara sokmuyor
Bazı gezen youtuberlarda 6 7 ay önce yurtdan cıkmıs dünyanin bir ucunda yemek yiyor sunu söyledim şu kadar dolar tlye vuruyor cok pahalı vs kurla çarpıyorsun ucuz diyorsun içinden.
Alamancılarıda merak ediyorum. Yeme içme oradan pahalı şuan euro bazında
Çikolata vsyı boşverip Kesme şeker alıp gelsinler şimdi
https://www.edeka24.de/Lebensmittel/...ker-1000G.html
Gerçek tereyağının kaç kğ sütten yapıldığına bakın. Çiğ sütün fiyatına bakın aldığınız teteyağının fiyatına bakın
Birde fabrika üretimi tereyağının kaç kğ sütten yapıldığına bakın
Sn. Egeduk pazar fiyatlarını gördüm izmirde ankarada pahalı istanbul pendik cumartesi pazarı
Kabak 7.50 tl
Patlıcan 8 tl
Pempe domat 10 tl
Küçümen olanlarda 10 tl
Ayrica.5tl ile 8 tl arası çeşit çeşit domatis var. Maydanoz , tere , roka 3 adet 5 tl idi. Aksam 17:00 civari gitmiştim. Meyveler market fiyatlarina göre pahaliydi.
Karpuz migrosda daha ucuz 3.50 tl / kg
yalan yok saykonun fiyatları görünce bende yok artık diyorum. Ancak görünen izmir ankara pahali istanbul ucuz.
SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu mesajı da okumamıştım bu kadar olur.SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Otlamak iyidir , ne demiş atalarımız " otlayan öküz ışıldar " ,
Geçenler de üsküdar sahilde 70 lik biriyle tartıştım bağıra çağıra "pahalıysa alma , yeme , telefon almayı biliyonuz vb. sacmaliyordu " .
Ülkemizde kesime hazır sığır sayısı yanlış hesaplanıyor , memleketimiz sığır yönünden son derece yuksek sayıya sahip bi ülke , bi ihraç edebilsek keşkem .
Bugün külçe gr altın sordum 950 alış 1020 satış dedi, çok alırsan 1010 yaparız dedi, yuhh dedim, gerçi AVM deydi, ondan sanırım da, bu fizikide makas böyleyse tırtt..
Kuveyttürkten işlem yapan var mı, altın, gümüş??
Benim bi kuruyemişçi var, enflasyonu takip ettiğim, dolar gibi peze....k, dedim bu fiyatlar ne antep 240 TL, bütün dünyada böyleymiş ABD de bile %80 miş enflasyon dedi...Dedim yaw %80 değil %8..yok dedi inatlaştı benle...sen bilirsin dedim..cigaraya zam bugün gelmiş, bize 2 gün önceden zamlı satmış kerkenez..neyse dedim, ha iki gün önce ha iki gün sonra...
Merak ettim, bu antep fıstığının fiyatına bakayım dedim, G.Antep borsası diye bi yer buldum, zibilyon çeşit fıstık var..hangisi acaba
https://www.gtb.org.tr/gunluk-bulten
Normalde kaç kilo aldığına bağlı olarak işçilik değişiyor .
Geçen bizim arkadaş kilo fiyatından işçiliksiz sertifikalı iAR altın aldı 100 gramlık tek parça .
Normalde en az 500-600 lira fark olacaktı sertifika parası ödemedi gibi .
iAR satıcısı değildi kuyumcu elden çıkartmak istedi sanırım .
Yaw külçenin o kadar işçiliği olur mu? Bende kuyumcu akraba çok...gerçi uzun zamandır da görüşmüyoruz...aslında yakınlarda olsalardı onlardan hurda altın alırdık, sonra da aynı şekil satardık geriye. Neyse o makas işi zor..
Kuveyttürkü çözeyim yarın ben..altının vakti geliyor olabilir..
Dün Bakırköy'deki avmlerden birine gram alış satış 970-1030 idi, ben de makasa şaşırmıştım
DXY muhtemelen bu hafta ya da iki haftaya son bir zirve yapar, altın da bir dip yapar, takip etmek lazım...Altının bi coşma ihtimali var, gerçi reel negatif faiz denklemiyle ayrışacak biraz ama, sanki borsalar tepe üstü gidecek gibi sert...yok gitmezse borsalar Ekim'e kadar süner bu mevzu...
Bitcoin büfesini izledim bugün AVM de, biri geldi BTC satacam dedi cep telefonunu uzattı, adam baktı cep telefonunun ekranına bilgisayara girdi bi şeyler, hatalı işlem dedi kabul etmedi, ne idiyse mevzu...
Vay anasını dedim..Çinlilerde Wechat diye bi uygulama varmış Whatsapp muadili, bütün alışverişi onla yapıyorlarmış, satın alacak mesela giriyor fiyatı, karekodu kamerasından okutuyor, bitti gitti..NFC de var gerçi de kimse kullanmıyor tırstığından, habire mesaj geliyor bankadan tanıtırsan şu kadar puan hediye diye...
Temel analizde sadece al var, sat yok...düşünce de ilave al var...al al nereye kadar, para bitince??
Hisseye aşık olanlar hasta ediyor beni, hiç işim olmaz karışmam da, bazen de dayanamıyor insan, VESBE topiğine gidip uyardım bakın bu buralarda tepe yapacak, muhtemelen de savrulup ters yüz olacak diye, yok arkadaş, kötü olduk bir de, hemen ardından bi daha bakın böyle dediydim oldu şimdi de şöyle gibi dedim, ona da tınn, şu an dolar bazında %40 düştü, daha da düştü de şu an...
Piyasa çift yönlü...Sasa'da sıkıntı var dedim gittim topiğine, tepki sıfır, sarkıttı bi şimdi, hala çok daha kötüye gidecekmiş gibi duruyor...belli olmaz tabi de...bizim borsa Palanın Çiftliği...neyse..düşerken shorçulara küfrediyorlar, yaw sen paçal yaptığın için düşüyor hisse, short açsan belki bu kadar düşmeyecek..neyse..bize ne..
Baba kağıtlara sırayla gömüyorlar hayra alamet değil...bi 80 dolar yolculuğu var sanki...
Dolardan altına dönecez, altından sonra da dolara, etti bir dolar makası,
Altın aldık sattık, etti iki altın makası,
Bi de altına sertifikaya işçilik etti üç..
Aldın fizikiyi, saklaması taşıması..etti 4..
Sistem diyor ki, al paşa paşa sanal altınını otur aşağıya..hatta dolarla alıp, dolarla satmalısın.
Twitter'da biri var yüksek takipçili, İSMEN almış, İSMEN de mübarek roket, vay anasını şöyle bi hisse yakalayamadık falan,
Dedim bu napıyor, sabah akşam İSMEN in işlem hacminden komisyon hesaplıyor excelde, yaw dedim kalkmadan önce hisse bu aracı kurumda taş mı yiyorlardı, ya da milyon kişi sıfırdan hesap açtı da, ekstra gelir mi kazanıyor nedir,
Sonra İSMEN dolar bazında %62 düştü, baktım napmış satmış mı diye, yok hala komisyon hesaplıyor, ilginç işler, bir tür terapi rahatlama seansı herhalde o hesap kitap...kasamı dolar bazında her yıl ortalama %30-40 arttırdım diye bir tweeti vardı bi aralar...nedir işin sırrı çözemedim..
https://www.tradingview.com/x/FfKAE1aA/
Pandemide 5 - 3 lira arası yüklü ismen aldım.
Ortalama 4 lira ve üstüne kredi çektim onunla da ismen aldım.
20 liraya hepsini verdim.
Geri 14 lerde hepsini aldım ama kendimi durduramıyorum ek ismen almayı engelleyemiyorum.
Borsada temel olarak en ucuz birkaç şirketten birisi bana göre.
60 lira olsa hala ucuz.
Temel analiz olarak görüşüm budur teknik vs çok beceremiyorum.
Bu devalde hacimlere dolar bazlı bakın. Dolar bazlı eski hacimler oluştuğu zaman ismen dolar bazlı ne olması gerekir eccuk düşünün. Bedava bir kağıt 10 lira temettü verebilir seneye bana göre. Alıp almamak size kalmış.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haziran ayı enflasyon rakamları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün saat 10:00'da açıklanacak.
Ereğli isdemir bitti. Herkes yazıyor konuşuyor dev kucağa verme operasyonu var o kağıtları alan iyi bekler. Sirketler kötü değil ama dongusel. 10 liralara alıp 30 lirada satacaktin.
He ben 6 liraya aldık 9 lirada mal gibi verdim o da benim mallığım on göremedim. Daha da girmem short girerim hatta:)
Ismen dediğimi bi yapın. Dolar bazlı 2020 hacmi olsa bu sirket kaç para kazanır bi düşünün. Bedava. 10 lira temettü bu sene değil seneye diyorum. Gayet verebilir. İyi düşünün derim.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TÜİK Haziran enflasyonu %4,95 böylece emekli maaş farkı %42,35 oldu