hem yurtdışı oylar kullanıldı hem de bizim halkımızda illa aykırı tipler çıkar.
Printable View
Minceye 0,5 çıkmaz tabi çünkü 300.000 oy demek 0,5 ama 0,1 filan çıkabilir 60.000 civarı oy yurtdışı dahil olunca. 2018de doğu perinçek'e 95.000 oy çıktı
oy kullanmama cezası var halen ama hiçbir hükümet vatandaştan talep etmez o parayı. bizim ülkemizde seçimlere katılım kendiliğinden çok yüksektir her zaman. avrupada %50 katılım oranlı seçimler oluyor bizde minimum %80dir katılım.
konya kayseride 2018de katılım %89-%90 ağrıda %78 diyarbakırda %83 mesela. ilden ile değişiyor.
[IMG]https://i.hizliresim.com/rb00zyh.png
ELinde telefonu ile para arabasını süren..Bay Kerem:)
Nisan ayı içinde TCMB tarafından başlatılan ve fiziki döviz talebi oluşturmayan
TL uzlaşmalı vadeli döviz satım (forward) işlemleri ki kısa sürede buradaki
açık pozisyon tutarı 6 milyar dolara yaklaştı.
Bu boyuttaki bir döviz talebinin piyasa tarafından karşılandığı veya
TCMB rezervlerine yansıdığı durumu düşünmek bile istemiyorum..(Haluk Bürümcekçi)
Sadece NİSAN ayında piyasalara yapılan net döviz satışlarının 11 milyar dolara yaklaştığını tahmin ederken,
bu durumun piyasaların yakından takip ettiği bilanço içi döviz pozisyonunu
-9.4 milyar dolar ile Ocak 2002den beri en yüksek pozisyon açığına ve
tüm swaplar hariç net döviz pozisyon açığını -68.4 milyar dolar ile tarihteki en yüksek seviyesine kötüleştirdiği hesaplanıyor.
Dolayısıyla, brüt ve net rezervler açısından ulaşılan bu tablo,
seçim sonrası Türkiye Modeli ni bu şekli ile daha fazla yürütmenin mümkün olmadığına işaret ediyor.(H.Bürümcekçi)
22.10
Haremaltın 22.10 liraya doları alırım dedi.
https://www.haremaltin.com/canli-piyasalar/
http://www.atlasdoviz.com/index.php
http://www.ozaydindoviz.com.tr/
https://i.hizliresim.com/87aeysf.jpg
Yabdaş bürokratlarıda sağlama almışlar.
Kıçında don olmayan ama yeni çıkan kararnameyi savunan da çıkar şimdi :)
ogan yani ata ittifakına oy verecek olanlar 2.turda bay kemale oy vermelerini imkansız görüyorum, bu kitle için varoluş sebebi fetö ve pkk düşmanlığı.. gidip fetö-pkk ittifakına oy vermeleri hayal görmek olur..
batı medyası havaya girmiş, the economist son güzellemesi "yeni kemal" .. haklı tabii adamlar, kemal açıkça yeni zelenski olucam diyor, hayal ettiklerinden daha fazla batı köpeği olacağını söylüyor, neymiş -türkiye nato ne derse onu yapmak zorundaymış, avrupanın rusyaya uyguladığı bütün ambargoları harfiyen uygulayacakmış, çeviköz diyor ki kıbrıstan çekilecez yunanistan bütün talepleri okey diyecez çünkü ab süreci falan filan..
ama son rusya iddiası her tür hayal dünyasının üstündeydi- önce bi hafta boyu kasetler çıkacak ama sakın bunlara inanmayın bunlar deep fake dedi, selo da destek verdi sakın inanmayın deep fake, sonra muharrem kasetleri çıktı, bu deep fake işlerin anca fetö işi olabileceğini tüm türk halkı bilirken, bay kemal kalktı -rusya yaptı" dedi.. ruslar şaşkın -biz ne alaka ?
İlk turda Sayın Oğan'a oy verip seçim ikinci tura kalırsa Tayyip'e oy vermeyecek en az bir kişi tanıyorum
Çok fazla belirsizlik var. Borsacıların kafa karşık. Dünkü düşüş yanıltıcı bence. Günlük haftalık hala alım bölgesinde. Gömerse hemen geri toparlar.
BAy REcep olmasa Oğan'a oy verilebilir,aslında..
Tek olumsuz tarafı, Faşist kökenli olması...
NAZİ partisinden ayrılıp, oy istemek gibi bir şey..
Damarlarındaki O NAZİ/FAŞİST kan.. Tehlikeli..Yıkıcı,yakıcı,bölücü,öldürücü,
bizden olsun..
Başka da kimse olmasın..
TV'deki oturaklı sakin haline bakmayın....
Tehlikeli adamlar bunlar, Oğan'lar...
Benim itirazım, kendilerini,olduklarından FARKLI göstermeleri...
MHP ve MHP'liler Faşist bir parti
Onlara oy verenlerde FAŞİZMİ destekleyen insanlar..
En büyük dayanakları MİLLİYETÇİLİK..
Ülkeleri batıran/geren/ yok eden..Milliyetçilik..Aşırısı bize de bulaştı..MHP ile..
Ülke bölünsün, kürtler öldürülsün, taş taş üstünde kalmasın... Yaygarası..
Maalesef oy potansiyeli de fazlasıyla var..
İSLAMCILAR/FAŞİSTLERLE ele oldu..
O yoldan gidip/gitmemekte TR karar verecek..
MHP gibi,NAzi partilerinin arkasından giden,İtalya,İspanya,Almanya'nın halini gördü dünya.. Yasaklandı, yok edildi..
Bizde de gerekirse yapılır..
Oğan'lar,Bahçeliller,erdoğanlar.. tekrar gelirse.. vay vay ki ne vay..
NAZİ'ler den beter ederler..
(kendi düşüncem..başkası ne derse desin..)
Çarşı 22.45 Merkez 19.58 fark %15 e çıktı. Kkmcilerin tamamı soyuldu
Sinan Oğan a müthiş bir saldırı var öyleki, kesik videolar, söylenenlerin çarpıtılması, ne kadar fetö taktiği varsa hepsini piyasaya sürdüler
Snan oğan yerine olsam seçimden hemen çekilirim, hadi buyurun yiyin birbinizi derim. O zaman bu millet+hdp+tikko ittifakı ne yapar çok merak ediyorum.
Chp çok iyi biliyorki Soğan cumhurdan en az %5 oy alıyor.
Artık bitsin biran önce hayırlısıyla.
Haftalık bara günlük bara nasıl bakalım ki? RTE kazansa ne olacak? KK kazansa ne olacak? Biri kazansa ama meclis çoğunluğu başka olsa ne olacak? İkinci tura kalsa ne olacak?
Bitsin ki önümüze bakalım, analizleri yapalım tekrar , manipülasyon olmadan hedefleri bekleyelim. Böyle papatya falı gibi bir gün artı 5 sonra eksi 4. Hakikaten yordu. Kendi adıma son 10 ay inanılmaz geçti , malda kalarak ralliyi kaçırmadan arada kısmen dayakta yesem.
Ama artık sakince alıp hedef belirlemek istiyorum ne yalan söyleyeyim.
İlk uğraşacağım kağıtlardan biri Pegasus ve ilk alımımı dün 429.90 ortalamayla yaptım.
Pazartesi düşerse üzülmeyeceğim çıkarsa sevineceğim miktarda.
Huzurla oturup seçim izlemek istiyorum.
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun, iyi hafta sonları.
zaten aynısı dünkü mesajlarda var..
hocam sen 70li yılların sol-sağ denkleminde takılıp kalmışın, dünya çok değişti haberin olsun
70lerin mhp bir nato/gladyo örgütüydü, ona verilen ihale yülkselen sol/sosyalist dalgayı şiddet yoluyla ezmeye çalışmaktı, içinde cia güdümlü özel harpçiler cirit atmaktaydı, bugünkü mhp alakası yok, abd karşıtı avrasyacı bi örgüt artık.. amerikancı unsurlar ayrılıp iyip kurdu.. tıpki bugünkü tip 70lerin soluyla en küçük bi alakası kalmadı 70lerde solun en büyük nişanesi amerikan emperyalizimine karşı olmasıydı, bugünkü tip amerikancı lgbtci küresel iklimci tipik abd demokrat parti liberal unsuru.. adı işçi partisi, aday listelerinde işçi sınıfından tek bir isim yok
artık tüm dünyada tek bir ayrışma var- amerikancı vs anti-amerikancı yada bi başka deyişle küreselci vs millci yerlici.. mesela macar orban küreselci değil ama çekya seçimini kazanan eski general küreselci, yunanistanda mitcotakis küreselci syriza değil.. balkanlar d.avrupa ülkelerinde avrupacı- rusyacı şeklinde ayrışıyor, yani ülkelerin konumuna göre değişik tonlar var.. bizim seçime küreselciler tek adayla giriyor, yerli ve milli cephe 3 adaydı ikiye düştü
-Israrcı olduğum nokta ;globalde-sp500 de düşüş olmasıdır.Mayısın sonunda düşüş başlamalı ve 3-4 ay devam eder diye düşünüyorum...3.600 altında 3.200 beklerim..
-BIST100 ne yapar?...Bu zor bir soru.TEMMUZ 2022 de sp500 düşerken(4300 den 3.600 e) bıst100 1.34 dolardan 3.05 dolara ralli yaptı..Belki de faizlerin düşük olmasından dolayı borsa alternatifsiz kalmıştı..zaten 1.20-30 dolar tarihi diptir..5 kere döndük..
-KK kazanırsa ne olur?...bence önce yükseliş kaçınılmaz..SONRA????
SP500 DE kararlı bir düşüş olursa biz 2022 gibi mi oluruz(takmadık)..yoksa 2008 gibi mi oluruz(ciddi şekilde oraya bağlı olarak düştük).2009 da en iyi ekonomik göstergelere rağmen 57.000 den 21.000 e indik...
-Aklım karışık...Ama 2.70 dolar üzerinde bence takmamazlık edemeyiz.Global kriz, kredilerden -bankalara yansırsa ve tüm dünya bankaları iç içeyse BİZE DE DOKUNUR...
-Borsa artık tek alternatif değil.Mevduat ,ortodoks politikalarla %40-45 i bulur.
KK kazanırsa ilk sert tepkiden sonra (3-5 GÜN DEVAM EDEBİLİR)viobda short poz. açarım..Ezbere değil..TRADE sisteme tek yönlü uyarak..short-flat giderim..
SP500 dibinde (biz nerede isek artık) ORTA-UZUN VADELİ hisse alıp en az 8 ay beklemek isterim..
Bunlar tamamen uzaktan yapılmış tahminler..%50 tutabilir:)
Bilançolar sanayi tarafını destekleyici durumda değil.
Banka bilançoları da geçen seneye göre kötü ama Xbank her türlü diplerde. Yukarıda pay çok. Xusinai de yukarıya gidecek çok yer kalmamış gibi.
Rally olacaksa Banka-Holding-Ulaştırma başı çeker. Sanayi arta kalanları tırtıklar. İstisnalar olabilir Şişecam gibi ( düşen enerji + artan euro iki katalizör )
Örneğin Buradan Akbankı 1.50 pd/dd ye sürsen kimse oo çok pahalandı bu demez
Thy tarafında 10$ çok olası.
Benim tek derdim ülkemin bozulan demografik yapısı.
Akp,mhp,bbp,dsp,yrp,hüda-par ittifakı 5 yıllığına secilir ise hem kureselciler hem rusçular bayram eder.
Çünkü Anadolu ve Rumeli'de ki Türk nüfusunun oranı daha da azalacak.
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
S.Oğan,
Amacım seçimi ikinci tura bırakmak. İkinci turda hangi aday bize cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve bakanlık veriyorsa ona destek vereceğiz.
Bedavaya destek yok.!!!
Bunu kendisi söylüyor..Bedava masaya oturmazmış..Terör örgütyle mesafeli olanı destekleyecek vs...
Yani KK 2. tura kalırsa ve fark mesela 3-4 puan olursa; o zaman adrenalin tavan olacak..
https://twitter.com/search?q=%22Sina...ertical=trends
70 li yılları görmedim.
90 lı yıllar dersen, evet..
Fark var mı? Yok sayılır..
Brejnev neyse, putin de aynı..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu noktada yeni politikalar gerçekten önemli.
Şöyle ki ben değişim olursa kimsenin kalkıp politika faizini 45-50% yapacağına asla ihtimal vermiyorum.
Piyasaya yakınsayacaktır, yani 28-30% bandına geçip sonra gerekirse kademeli artış olur. Öteki türlüsü intihar olur ve ülkenin fişini çekersin. Kuru baskılamak gibi bir popülist yaklaşımda göstermeyeceklerini düşünüyorum.
Dolayısıyla borsa için çok büyük bir engel olmayacaktır faiz düzeyleri.
Ralli bankalarla olacaktır , ancak önce toksik etki yaratan tahvillerle alakalı çözüm ne olacaktır. Daha önce yapılmıştı , acaba yine hazine bir takas yoluna mı gidecektir veya nasıl bir çözüm bulunacaktır en önemli kısım bu.
Sonrası da net bir banka rallisi olasıdır.
Kim ne dersin şu an dillendirilmeyen IMF dahil birçok şey masaya gelecektir ve dahası not artışı ile alakalı da projeksiyonlar mümkün olacaktır. O durumda dediğiniz oranlar rahatlıkla görülebilir.
Havacılıkta favorim Pgsus. Thy ve tav da müthiş ucuz ve dönem olarak zamanları gelmeye başladı. Pgsus hikayesi daha belirli, gerek Sabiha gökçen pist durumu, gerek 20% kapasite büyümesi gerekse de daha yeni bir filoyla yakıt tasarrufu öne çıkarıyor. Tav da çok ucuz kaldı ama burada KK nın Rusya ile olan ilişki durumu belirleyici olacaktır.
Froto ve Toaso da harika ama önce froto.son çeyrek ile önümüzdeki yılki birleşme satın alınıp yeni modelli Toaso denenebilir.
Enka en çok gözümün önünde olanlardan. Teknik olarak uçurumun kenarında 200 günlük kırıldı/kırılacak. Ama burada da KK Rusya yaklaşımından dolayı dayak yiyor kağıt. Olası kur hareketinde en çok pozitif etkilenecek kağıtlardan ayrıca elindeki yüklü Amerikan tahvillerinden dolayı orada girilecek faiz indirimi sürecinde para basacaktır.
Şirket son 1 yıldır yine aktif şekilde iş almaya başladı.
Çok uzun oldu ama hepsi pay vadelisi olan kağıtlar , küçükler ve diğerlerini hep beraber değerlendirip bir yol haritası belirleriz.
İyi hafta sonları.
Bu ülkede şu ana kadar hep küreselcilerin dediği oldu. Rte de en başlarda küreselcilere yakındı, ne olduysa 15 temmuzdan sonra oldu. 15 temmuzun en büyük nedenlerinden birinin de rtenin küreselci çizgiden uzaklaşıp doğuya meyil etmeye başlamasıdır diye düşünüyorum. Rte küreselcilerden fetö olayından dolayı çok büyük kazık yediğini düşünüyor, o yüzden artık denge siyasetini bırakıp avrasyacı kimliğini öne çıkarmaya başladı. Kim derdi perinçek bile bir gün rteyi destekleyecek veya babacan, davutoğlu kk ile bir araya gelecek, hatta bunlara mollaoğlu da eklenecek. Pek dillendirilmiyor ama rusya abd soğuk savaşı gibi ilerlemeye başladı bu seçim. Rtenin ve kknın artık çekinmeden rusya vurgusu yapması da bunu gösteriyor. Bizim yapmamız gereken her iki tarafla da denge siyaseti kurup, anka kuşu misali küllerimizden yeniden doğmak. O yüzden yerli milli hamlesini çok değerli buluyorum. Seçimden sonra kim gelirse gelsin devam ettirilmesi gereken bir motivasyon olmalı bu.
Cevap için teşekkürler Abka.
Çok talihsiz bir açıklama olmuş bence.
Bakanlık verene destek ! Bu kadar ucuz mu oylar.
Yakıştıramadım kendisine.