Yarın feci geçecek borsada,
Printable View
Yarın feci geçecek borsada,
Borsada her hareket bahanedir.Borsanın gerçek olaylarla ilgisi yoktur borsa gerçek olayları bahane olarak kullanır.Minareyi çalan hırsız kılıfına uydurur derler ya onun gibi bir şey.Bazen olayların tersini yapar şirket kar açıklar hisse fiatı düşer zarar açıklayan hisse uçar gider.Trilyonlarca borç batağında hisseleri uçurur giderler.Borsada poziyonlarınızı olaylara göre açmayın.Gelecekte olabilecek olaylara göre pozisyon açın.Mevcut olaylar sizi yanıltır.Mesela borsa 10 bini test eder dersem herkes olabilir der.Ama kimse ona göre pozisyon almaz eğer sen borsa 10 bini görür diye önceden yatırım yaparsan işte o zaman kazanırsın.Yukarda örnek verdim trilyonlarca borsu olan hisse neden uçar çünkü şirket zarardan kara geçecek diye düşünen yatırımcılar çoğunluktadır.Fakat şiket batarsa hepsi batar ama oradaki incelik ya şirket yırtarsa ya para yatıranlardadır.Bakın akşam borsayı eksi kapattılar yorumları okudum yarın hafta sonu kara harekatı felan olur diye korkanlar yarın borsa düşer şaşar diye yorumlar yazıyorlar.Sen onları dikkate almayacaksın kendi kararını uygulayacaksın kararın onlarınki ile aynı olabilir farklıda olabilir.Kararın ne olursa olsun arkasında bükülmez çelik gibi duracaksın.Karar kendi kararınsa her zaman % 50 şansın vardır.Fakat başkalarının arkasından gidersen sonu hüsranı meçhuldür.Hele kılavuzun karga olursa yandın demektir.:yahoo:
Eccuk uyudum gün içinde al sat yoğunluğu stresi beni yoruyor. Viob şimdi kaç eksi yarın ne yapıyoruz. Kimi dövecez. Bozkuş senin yüzünden kazandığıma sevinemiyorum. Daha düşsün diye uğraşmıyorum. Senin arsa parası yeğenimin parası.
Risk;
Hamasın gazzenin içinde yeterli bir süre dayanabilmesi ve
https://www.hisse.net/topluluk/showt...56#post6597456
Viob %3,04 eksi yazıyor medwig taban mi olmuş viob ne bu.
Benim İsrail savaşı için görüşüm ABD İsrail'i savaşın Ortadoğu'da fazla yayılmaması için dizginler. İsrail'in saldırıları 10 bin Filistinliyi katlettikten sonra biter. Seçim öncesi biz İsrail'le gerginlik ve çeşitli bloke ile gireriz. İsrail içinden de savaşa karşı olanlar seferberliğe gitmeyenler var. İsrail'in nüfusu bu kadar büyük savaşa yetmez. Ayrıca çok cepheli savaşı büyük para sevmez istemez diye düşünüyorum
Ariston abi olsa yazardi şimdi. ABD İran'ın yok olmasını istemez İran oradan İsrail'i vuramaz ama Suudi Arabistan'ı vurabilir zaten Suudiler o yüzden şuan İran'la Filistin için iyi tutuyor. İkiside birbirinden hiç hazetmez ama Suudiler İran vurulursa İran'ın ilk vuracağı yer Suudi olduğunu düşünür. Sonuç olarak savaş tüm Ortadoğuyu içine almaz
Bizim borsaya gelecek olursak parasal sıkılıştırma faiz politikası bizim şuan ki sanayi üretim vs hiç iyi olmaz. Borsada ki şirketlerinin çoğu bu şartlarda iyi bilanço açıklayamaz. En azından mevcut faize yakın temettü verecek kadar bilanço çoğunlukla gelmez. Bizdeki büyük para özellikle büyük hisselerde %40-50 fiyat değer artışına eşdeğer mevcut faizi tercih etmesi daha olasıdır. Mesela 135 den Tüpraş alan büyük para mevcut faiz ile 200 TL olsa mevcut faiz kadar parayı ancak kazanır. Ama bir sorun onların satacağı kadar para küçüklerde yok.
Habertürk deki uzmanların anlattığına göre İsrail geniş kapsamlı bir kara harekatı düzenlediğinde 10 binlerce kayıp verebilir. Bende bu açıdan bakarak İsrail'in dar bir kara harekatı düzenleyerek bir algı oluşturacak. Bana göre Arap ülkeleri kendilerinin yapamadığı direnci oradaki Hamas gibi örgütleri destekleyerek İsrail'e zarar vermeye çalışıyor.
Filistinliler hayatını kaybetti ve hastanede bir patlama yaşandı.
[emoji3502] Filistinlilerin yaşadığı şeyleri görmezden gelmeyiz.
- Joe Biden
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İslamofobiyi yerle bir etmeliyiz.
- Joe Biden
Uyumadık, dinledik yaşlıyı.
Dengeli bir konuşma,
İsrail desteğine devam..
Müslümanlara da ufak bir selam..
Garan, THY, Tupraş
Üçlüsüne bakarım..
Bugün..
Alırsa, alır
Satarsa satarız..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Denizbank ın Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan hakkındaki BDDK raporundan
Soruşturma kapsamında
Erzan tarafından oluşturulan sahte fona en fazla parayı ise Arda Turan yatırmış.
Turan, Erzan a farklı periyotlarda 13.9 milyon dolar verirken 6.4 milyon dolarını ise geri alabilmiş.
Turan savcılık ifadesinde ise bu para trafiğini özetle şöyle anlatıyor:
Seçil Erzanı uzun yıllardır tanıyorum. 8-10 ay önce arayarak mevduat getirmemi istedi.
Denizbank bünyesinde kurulmuş Hakan Ateşe ait bir fondan bahsetti.
Yüksek kazanç vaat etti ve bu fona yatırması için kendisine elden 3 milyon doları şubenin yanındaki pastanede verdim.
1 ay sonra fon kazancı adı altında bana 1 milyon dolar geri ödeme yapıldı.
Sonra arkadaşımdan 4 milyon dolar borç alıp, Eyüp Sultandaki arazimi de satarak 4 milyon dolar daha nakit parayı elden verdim. Ardından bankadan 33 milyon lira kredi çekerek Erzana verdim.
Toplamda 13.9 milyon dolar elden verdim ve 6.4 milyon dolar da geri ödendi.
Ne enayiler var bu dünyada.
Borç alıp bir de kredi çekmiş.
https://www.instagram.com/reel/CyRKb...c4MmM1YmI2Ng==
arasam abi beni dövdüler desem birileri de beni palanın elinden alsa
Bakalım dün akşam satanları viop30 da ne yapacaklar....
Gunaydin.
Onsta dehşet bir şort fırsatı geliyor gibi. Du bakalım.
https://twitter.com/e507/status/1715...EqpNsWD6g&s=19
israile cihada gideceğine..
git şu palayı vur..sevaba girersin..hayır duamızı alırsın..
güzelde LONG fırsatı vermiş görünüyor..
PGS,ASTOR ve TUPRAŞ:.:)
Dün akşam dedim bistti açmayın diye, yine açmışlar
Yabcak bişii yok. Bist yönetimi kapatmazsa tahtalar devre keserek kapatır dükkanı
Yazık yahu bu kadar yatırımcıya, niye önlem almıyorlar ki
Uyardın akcay yalan yok.
Nasıl bi tongaya düştük anlayamadım, hadi savaş var gerilim var diğer kaatlarda düşüyor diye avuntu yapalım diycemde, diğer kaatlar yüzde 1 düşüyor bizimki 3 düşüyor.
manipüle eden 2 spek var..
Biri GARAN,diğeri THY..
böyle günlerde severler TR borsasını düşürmeyi..
Güzel veriyola:drunk:
yap bi taban beya...
natodan ney çık falan demeye başlamışlar.
:drunk::drunk:
nato nireeeee yaw türki ye nire ..
:drunk:
Viop30 bugün her yöne gider...çok zayıf hareketler var
anlasildi alım yapanın eline verilen döneme geçildi yani alım yapan da n diye alıyorsa bence stabilize olmali piyasa çünkü gucsuzlesti
Bugün iptal olacak gibi :he:
Bu formasyonun bi adı vardı ..aklıma gelmedi
enerji arzları furyası da bitmiş..
en fazla düşüler de ne idiüğü belirsiz şirketlerde..Taten,İzenr,vs
Bana uygun bir piyasa yok sadece bilançosunu iyi beklediğim kağıt gelirse onu beklerim satmadan onun için benim için al sat uygun değil
petkm için artik silkelenme zamanı o an gelecek :)