O biraz sýkar...
Printable View
"ÞAKALAÞTIK" DEDÝ AMA...Ýkilinin arasýndaki gerginliðin nedeni henüz bilinmezken Macron eþinden tokat yediði görüntüler için "Bu sadece bizim sýk sýk yaptýðýmýz þakalaþmalardan biriydi" dedi
Sýk sýk oluyormuþ bu tür sakalasmalar , kadýn bu Macronu kelepceleyip yoksa kirpaç liyor mu ki ,sýk sýk dayak yiyorum benim garýdan" demek istiyor garibim ...:evil:
"Dostum " Macronu kurtarmak için özel birlik mi çýkarsak ne yapsak, bu adamý kurtarirsak ,adam bize borçlu kalýr ve hep lehimizde karar verdirir :kahkah:
https://resmim.net/cdn/2025/05/26/TjXPjF.jpg
Mikrop lazýmsa benim memleketimde bolca mevcuttur.:vk:
Bunu neden yazdýðýmý açýklayýp bir daha bu konuda konuþmayacaðým geçen gün M.Þ. yi dinledim TV de. her zaman ki gibi konuþtu ama bence önemli bir detay söyledi
Cari açik ilk kez yüzde 1 in altýna düþtü dedi bu zaten IMF nin carlo cotarelli si gibi görevini yaptýðýný gösteriyor. Yani esasen M.Þ. bir IMF memuru gibi düþünüyor ki sistem sürsün burada tek fark IMF den para almamýþ olmamýz.Bu nedenle yabancýlar eðer M.Þ. gider ve eskiye dönülurse asla affetmez.
Evet þirketler batabilir ama bu zaten bilinen bir þeydi .Düþük faiz ile devlet 4 önce para daðýttý burada da bir sürü insan yazdi kredi çekip altýn aldýlar ne iþe yaradý düþük faiz millet parayla ekonomiyi canlandiracagina 1100 TL den altýn aldý .
Mehmet Þimþek ayrýca çok feci vergi çakacak artýk eskisi gibi 10 milyona ev satýp rayiç bedelini 100 000 gösterip 2000 TL alým satým vergisi ile kurtulamayacaksin .
Sen ölünce belki malýnýn gerçek deðerinin 1/3 unu çocuklarýn miras ve intikal vergisi olarak ödeyecek artýk sistem deðiþiyor adamlar ev kirasý hangi semtte ne kadar yapay zeka ile bulacak sen beyanname vermemissen anandan emdigini dotunden kan olarak damlatacak.
Yeni Þafak ve ona hukmedenlerinde iþine gelmiyor ben de memnun deðilim ama dýþ güçler böyle istiyor ayrica deniz de cokdan bitti .M.S. yi Naci gibi görevden alýrlarsa bir daha asla enflasyon düþmez.Ve gerçek krizi ,hiç bir iþe yaramayan , Yeni Þafak yazarlarý o zaman görür.Bu yeni Þafak ile Jöleli nin ve benzerlerinin kesinlikle sesi kesilmeli ..
Resmen manipülasyon yapýyorlar.Ayrica Kýlýçdaroðlu da pandemi zamanýnda ayný görüþte idi çok iyi hatýrlýyorum para basýn verin dedi Merak Akþener de ayný þekilde yanlýþa destek verdi 5 para etmeyen bir muhalefet oldular..Ve de ikisi de tarih oldu..
Aslýnda Ýmamoðlu en azýndan tutuksuz yargýlansa idi þu anda faiz belki 40 veya altý olacaktý . Bu da ek not olsun zaten herkes de farkýnda..
......
Burayý uzaktan izleyen deðerli dostlarýmýz var bazen katkýda bulunuyorlar veya sessizce izliyorlar ..
Bunlari yorumlarýndan vb mesajlarýndan görüyoruz.
Bir de benim þahsen hiç bir düþüncemi paylaþmak istemediðim sessizler var, bir kaç tanesinden eminim , o yüzden aslýnda bir þey
yazmak istemiyorum, baþka bir platform olsa gerçekten birbirimizin goremediklerini paylaþabilecek bu önemli bir paylaþým alaný olur.
Geyik de yapýlabilir tabii ama önemli olan herkesin samimi düþüncesini ifade etmesi ve bundan zarar görmemesi , burasý bu nedenle çok uygun deðil , bu nedenle kalýcý olarak buradan uzaklaþmayý düþünüyorum bazý eski dostlar gibi.
Bazý kiþiler çok sevinir :kahkah: .
https://resmim.net/cdn/2025/05/27/TjbCLT.jpg
Fatoþ abla kusura bakma ama, o balyozun sapý sana ... neyse kocan bir katildir, solcu olmasý falan beni ýrgalamaz...
Madam degil onun trans oldugunu herkes biliyor
Ikincisi kendinden buyuk bir trans ve Macron kucukken onun okulda ogretmeniydi
o zamandan kafalamis adami
Fransa kadar tuhaf bir ulke yoktur dunyada baska adam kalmamis bunu secmisler
Ayni hikaye Obama da da var ya neyse
Papara ya koymuslar
El El
https://www.sondakika.com/guncel/hab...kete-18673378/
Burkino Faso 23 Milyon nüfuslu bir ülke.
Dünya Bankasýna 4 Milyar dolar borcu varmýþ.
Baþkan Traore, Dünya Bankasý directörünü çaðýrýyor, bu 4 Milyar dolar 50 yýllýk bir borç, bugüne kadar 53 Milyar borç ödemiþiz, hala bu 4 Milyar borç duruyor.
Çaldýðýnýz parayý derhal iade edin yoksa, bu evraklarla mahkemeye çýkar hesap verirsiniz.
Baþkan korkuyor, ülkeden kaçarken hava alanýnda yakalýyorlar.
Baþta Fransa olmak üzere ABD ve tüm batý kulübü üyeleri, ana akým medya yoluyla tehditlere baþlýyor.
Bu ekonomik olarak intihar olur diyorlar.
Yapamazsýn.
Anýnda Çin'den teklif geliyor, sýfýr faizli kredi, istediðiniz kadar diye.
37 yaþýndaki Burkino Faso baþkaný Traore tüm dünyaya kafa tutuyor.
Ýnanýlýr gibi deðil..
þuan abd olan var mý ? bir reklam kontrolü yaptýrmam lazým.
sadece bir linke bakacak
Fiskobirlik iflasin esigine gelmis.
Yazik.
https://www.sondakika.com/ekonomi/ha...nucu-18674398/
https://resmim.net/cdn/2025/05/27/Tjxzw6.jpg
G. Amed abi, g.tünden uydurmakta üstüne yok gerçekten, transýn ilk kocasýndan 3 çocuðu var.:kahkah:
Torunlari bile varmis.
Uleyn Gamet.
[emoji3]
Senin yapacaðýn iþin ta..
https://www.youtube.com/shorts/zTLzXVVDT7A
Bu bizim Temel'i yanlýþ anlýyorlar be ya..
https://www.youtube.com/shorts/h1kGCPsg0W4
Özalýn zamanýndaydý cumhurken,hani fýndýða orman mamülü diyen adam,zýçtý SSK'nýn aðzýna evrenlen,utanmadanda biz hiç dýþ kredi almadýk dedi evrenlen,ters yüz olsunlar mezarlarýnda,yatýrmasýn dersek özalý yatýrmadý oðlu amet para için,kamu iþçisiylen maþak geçen adam,yani slogan o zamana göre çankayanýn þiþmaný iþçinin düþmanýydý,ama þimdiki zat gibi deðildi askerlen halklan,devletin düzeniylen ilgilenmezdi Atatürkçü sayýlýrdý,ama ekonomiyi ters yüz etti o baþka,memura rüþveti teþvik etti,memurlar en fazla öðretmenler ve ordu mensuplarý iþçinin parasýný yediler onun sayesinde,resmen kamuseni çökerttiler her ikiside,suçuda zat kýlýçdaroðluna attý SS Kurumunu batýrdý diye,bu 3 kiþi ülke ekonomisini allak bullak etti,çiller enkazýn baþýna geldi oda hep gümletti,süper bono çýkarttý fýrlayan dövize karþý,utanmadanda avupa birliðine girmeden bizi birliðe alýrlar diye gümrük birliðini devreye soktu kobileri batýrdý,rahmetli ecevit ne yapardý bu borç yýðýný karþýsýnda,kemal devriþi getirtti amerikadan,iyi kötü rayýna oturdu derken pat bahçeli çomak soktu iþin içine erken seçim dedi,bunun sayesinde iktidar oldu zat umut olarak,tam zaten ABD'nin istediðide buydu,ilk zamanlar iþler iyi gitti,gelir gelmez eþeðini saðlam kazýða baðlamak için ordunun üstüne gitti,kamu iþçisiylen,kamuyu özelleþtirdi yani yedi içti peþkeþ çekti,zamanýnda içindeki ekonomistler devlet fabrika kurmaz dediler piþkince öylede oldu ama devlet çöktü bu arada,yýðýnlan iþsiz güçsüz insanlar çoðaldý,çoðuda üniversite meðzunu,iþ yok istihdam yok,utanmadanda uçuyoruz diye milletlen dalgasýný geçiyorlar,bunlar neysede demokrasiye saldýrýlar baþladý,adýnýda ileri demokrasi koydular,demokrasiyede araç dediler,yasalara el attýlar,halký kandýrp evet oyu aldýlar yasa tamamen onlarýn tekeline geçti,zaten gerisi malum anlatmaya gerek yok hepimiz biliyoruz...
Altýnýn onsu 3300 altýnda.
TCMB : Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnýn Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý (TCMB), Mali Suçlarý Araþtýrma Kurulu (MASAK) ve ilgili diðer kurumlarýn raporlarýna istinaden 2024/231483 sayýlý soruþturmasý kapsamýnda, ilgili Mahkeme tarafýndan Papara Elektronik Para A.Þ.’ye (Kuruluþ) Tasarruf Mevduatý Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atanmýþtýr.
Ýlgili Kurumlarla eþgüdüm içerisinde yürütülecek bu süreçte, Kuruluþ nezdindeki ödeme iþlemlerine geçici olarak günlük limitler uygulanacaktýr. Ayrýntýlar, Kuruluþ tarafýndan duyurulacaktýr.
6493 sayýlý Kanunun 22. maddesi kapsamýnda, ödeme hizmeti kullanýcýlarýnýn ödeme ve elektronik para kuruluþlarýndaki fonlarý bankalar nezdindeki koruma hesaplarýnda güvence altýndadýr.
TCMB, ödeme ve elektronik para kuruluþlarýnýn güvenli, kesintisiz, etkin ve verimli bir þekilde iþlemesini saðlamak amacýyla gözetim ve denetim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Kusura bakmazsanýz Forum konusuyla ilgili bir yazý paylaþacaðým.
https://www.hisse.net/haber/goldman-...vize-etti-8233
Goldman Sachs, Merkez Bankasý'nýn son enflasyon raporunu deðerlendirdiði analizinde, dolar/TL tahminlerini yukarý yönlü revize etti. Sachs, 3, 6 ve 12 aylýk beklentilerini sýrasýyla 41, 43 ve 45 TL olarak açýkladý.
Goldman Sachs, yayýnladýðý raporda, TCMB enflasyon raporunu deðerlendirirken, dolar/TL kuruna yönelik tahminlerini de revize etti.
19 Mart kur þoku sonrasý rezerv tamponlarýndaki 37 milyar ABD dolarlýk kaybýn telafi edilmesinin pek mümkün görünmediðini ancak yakýn vadede ilave baský riskinin düþük görünmekte olduðunu vurgulayan Goldman Sachs ýn raporunda, "Özellikle de yabancý para pozisyonlarý büyük ölçüde azalmýþken. Ayrýca, yerel dolarizasyon da TL faizlerindeki artýþla sýnýrlanmýþ görünmekte" denilirken, dolar/TL kuru bir önceki aya göre daha da yükselmiþ olsa da, TL uzun pozisyonlar için toplam getirilerin 19 Mart öncesindeki seviyelerine geri dönmüþ durumda olduklarýný vurguladý.
"Dolar/TL kurunun daha yüksek bir seviyede yeniden deðer kazanmaya baþlamasý, yýllýk bazda en düþük deðer kaybý hýzýna ulaþmak için öngörülenden daha erken gerçekleþmiþtir" diyen Goldman Sachs, "Para biriminin enflasyon beklentileri ve enflasyonla mücadele süreci için önemli bir faktör olmaya devam ettiði göz önüne alýndýðýnda, deðer kaybý hýzýnýn yýl boyunca kademeli olarak azalmasýný ve TL'nin 2024'e kýyasla daha az miktarda olsa da ileriye dönük olarak daha iyi performans göstermesini bekliyoruz.
Ýyi de hadi Ekrem olayý yavaþ yavaþ gündem de düþtü diyelim.
Þu an RTE nin 3. olduðu en sevilen lider anketinde 1. olan Mansur da ayný Ekrem gibi Ankara BB de ahtapot vs. ile içeri alýnýrsa ayný þey yaþanmaz mý?
Eeee bu kez giden 37 milyar ABD dolar da yok.
O vakit dolar nerelere gider?
Trump para mý nasihat mý verir?
Ekrem ÝMAMOÐLU
istanbul belediye baþkanlýðý için ilk aday olduðunda kampanya videolarýný izlemiþtim. o dönem istanbul'da yaþýyordum ve chp bu kez ne halt edecek diye biraz önyargýyla yaklaþmýþtým. izlediðim videolarda ekrem imamoðlu istanbul'un çeþitli köþelerinde, paltosu ve atkýsýyla sokaklarda, parklarda, pazar yerlerinde vs. soðuktan kýzarmýþ burnuyla yürüyerek insanlara kendini tanýtýyordu. ayak üstü sohbet ediyordu. aklýmda kalan sahnelerden biri beylikdüzü'nde etrafta kimse yokken ara ara kameraya dönüp ben hýzlý yürürüm diyerek yokuþ çýkmasý, bir yandan da konuþtuðu için soluk soluða kalmasý, saðda solda denk geldiði insanlara selam vermesi.
kamera arkasýnda kaç kiþi vardý bilmiyorum ama ekranda göründüðü kadarýyla ekrem imamoðlu ve videoyu çeken ikinci bir kiþi diyar diyar yürüyormuþ gibiydi. yani ilk bakýþta, milyonlarca insanýn yaþadýðý bir þehirde doðru dürüst kimsenin tanýmadýðý, istanbul'un dýþýndaki ilçelerden birinin belediye baþkaný olsa da sürekli kendini tanýtmak durumunda kalan biri kesin kaybeder diye düþünmek çok normal. ama sosyal medyanýn gücü mü, örgütün çabasý mý nedir artýk bilmiyorum ama zamanla ilçeleri gezerken etrafýnda insanlar toplanmaya, kendisini tanýmaya baþlamýþlardý. semt semt, pazar pazar, park park gezdi, binlerce el sýktý, insanlarla sohbet etti. yanlýþ hatýrlamýyorsam arada mini miting yapar gibi, toplanan küçük kalabalýklara konuþma da yapýyordu.
o dönem için konuþursam on beþ yýla yakýn bir süredir istanbul'da yaþamama raðmen ben de kendisini tanýmýyordum (niye tanýyayým zaten? bana ne :) ve videolarý izlerken insanlarla çok kolay iletiþim kurduðunu fark ettim ama yine de hükümetin arkasýnda durduðu eski baþbakaný yenmek için pek þansý olduðunu düþünmüyordum. kameraya doðru konuþtuðu anlarda kendisini anlatýyordu. azmini, inatçýlýðýný, enerjisini, istanbul'la ilgili heyacanýný ve planlarýný anlatýyordu.
bu tarz bir seçim kampanyasý, kampanya yöneticisinin mi fikriydi, kimin fikriydi bilmiyorum ama hiç beklenmedik þekilde çok baþarýlý oldu ve ne olduysa imamoðlu popülerleþmeye baþladý. daha sonra televizyonlara çýkmaya baþladý ve programlardan birinde eþiyle konuþtuðunu, eþinin bu adaylýktan pek hoþlanmadýðýný, sanýrým ailesine daha az vakit ayýracaðý için zor ikna olduðunu söylemiþti. giriþtiði iþin zorluklarýný, gelecekte baþýna açýlabilecek iþleri falan da taa o zaman kavramýþ ve tehlikeli bir iþe giriþtiðinin bilincinde olarak aday olmuþ. muhtemelen bugün baþýna örülmeye çalýþýlan çoraplar gibi tehlikeleri de tartýþmýþlardýr.
demem o ki ekrem imamoðlu mevcut baskýyla ezilecek biri deðil. palto ve atkýyla kar altýnda oraya buraya yürüyüp insanlara kendini tanýtan imamoðlu'ndan bugüne çok þey deðiþmiþtir ama motivasyonunun, kararlýlýðýnýn ve enerjisinin etkilendiðini sanmýyorum. tam anlamýyla sokak sokak gezerek, kendini belediye baþkan adayý olarak tanýtarak çýktýðý yoldan bugüne gelene kadar dünyada haberi yapýlan, farklý ülkelerde hakkýnda bilgi alýnan bir insan haline geldi. hapse attým bitti gitti demek o kadar da kolay deðil yani. imamoðlu'nun tutukluluðu hükümetin boynunda ve maalesef haliyle ülkenin ayaðýnda yeni bir pranga olarak duruyor.
imamoðlu'nun siyasetten izole edilmesinin bedeli sadece ister istemez hepimizin ödediði milyarlarca dolarlýk ekonomik bedel deðil. (kendi siyasi çýkarlarý için babalarýnýn parasý gibi yaktýklarý o dolarlarý biz ödüyoruz. farkýnda olmayan varsa uyansýn.) bunun yaný sýra bir de dýj güçlere istedikleri zaman kullanmak üzere siyasi bir koz verildi. trump ben iç iþlerinize karýþmam, kime ne yaptýðýn beni ilgilendirmez der, der ama sonra canýnýn sýkýldýðý ilk anda, antidemokratik uygulamalardan ötürü ambargoyu koyup geçer, swift sisteminden çýkarýr, hatta delidir ne yapsa yeridir hesabý birilerini uluslararasý ceza mahkemesine çýkarmakla tehdit eder falan. ülke þu an hiç olmadýðý kadar zayýf ve kontrol edilebilir durumda.
bedeli türk halký tarafýndan çok aðýr ödenen uluslararasý konjonktüre göre rüzgar þu an imamoðlu'na karþý esiyor. haliyle tutukluluðu ile ilgili þimdilik ýþýk yok gibi. ama bu iþler çok çabuk deðiþir. bunu kör iyimserlikten söylemiyorum. el þeyiyle þeye girmek genelde pek iyi sonuçlanan bir durum deðildir. içerde yapýlanlar için dýþardan icazet almak zorunda olan birinin, hele de yurt dýþýnda baþka ülkelerce takip edilen kabarýk hesaplarý varsa ve daha önce bu hesaplara el konmasý bir tehdit olarak önüne konmuþsa ve bu nedenle yapmam dediklerini yapmak zorunda kalmýþsa, yarýn öbür gün rüzgar yön deðiþtirdiðinde de ayný þeyi yapmasý uzak ihtimal deðil.
bu arada kýlýçdaroðlu kazanan adaylarý belirleyen benim falan diyerek imamoðlu ve yavaþ'ýn kazandýðý seçimden payýný almaya çalýþýyordu ama bence kýlýçdaroðlu, imamoðlu'nu kazanacak aday olduðu için deðil, kazanamayacaðýný umduðu aday olduðu için onayladý. kendine rakip olabilecek insanlarý harcamasýyla bilinen kýlýçdaroðlu, genç ve hýrslý imamoðlu'nu orada aradan çýkarmayý düþünmüþ olabilir. geçen bunca yýldan sonra dönüp bakýnca böyle hissediyorum. bence kýlýçdaroðlu istanbul ve hatta ankara kazanýlýnca þaþýrmýþtýr :)
Bull Shit!
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kusura bakmayin. AI böyle cevapladı.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
JPMorgan, MSCI Türkiye için tavsiyesini "aðýrlýðýný artýr"dan "nötr'e indirdi