4 ün altına gelmek içim sabırsızlanıyor..
Printable View
4 ün altına gelmek içim sabırsızlanıyor..
Merhaba, ben şunu merak ediyorum... Bir fabrikayı insan başka bir yere taşırken bazı nedenlerle taşır. Neden taşımak istiyor, bizim hayrımıza değil herhalde... Lütfen bunu gelmesinler olarak algılamayın. Çine insanlar neden fabrika açıyorlar ve Çin'deki insanların çalışma şartları ne... Herşeye sermaye gözünden bakmak yerine sosyal yöndende bakmamız lazım bence...
Hala Avrupa sanayisi için en ucuz işgücü olanakları sunan bir ülkeyiz.
Hem ucuz hem de genelde sendika korkusu falan yok.
Çevre kirletme konusunda en anlayışlı (!) kurumlar bizde. Yasa var hükmü yok.
Avrupa'ya da nakliye olarak en yakın noktadayız.
Danışmanlığını yaptığım bir Fransız şirket İtalya'daki tesisini Türkiye'ye taşımayı düşünüyor.
Nedeni tümüyle bu...
Şişinmeye gerek yok.
Geçen kasım ayındaki dolar yükselişini de büyüme verisiyle bastırdılar. endeks 102 bin desteğinde iken büyüme verisi gönderip oradan özellikle banka hisseleri ile endeksi 120 bin üzerine taşıdılar. hatırladığım kadarıyla banka genel müdürleri ile toplantı yapmışlardı o toplantı sonrası banka hisseleri nedensiz bir şekilde yükselip endeksi 120 bin üzerine taşıdı. Yani talimat üzerine endeks bir şekilde yukarı taşındı. Bu son döviz yükselişinde de aynını yapacaklar mı bilmiyorum. fakat unuttukları şey libor faizleri en yükseğinde, 2 yıllık tahvil faizleri 14.30 larda, dolar 4 tl üzerinde destek bulmaya çalışıyor ve bir sonraki hedefi 4.20 ler olabilir. enflasyon yükseldikçe yükseliyor. büyüme verisi haricinde tüm ekonomik göstergeler kötüye gidiyor ve jeopolitik riskler en yüksek seviyede iken sırf birilerinin millilik çağrıları üzerinden ekonominin temel verileri yerine mehter marşı eşliğinde talimatlarla iş tutulmaya çalışılırsa patlamaz patlamaz ama bir patladığında da öyle 10 yıl değil 50 yılda düzeltilemiyecek bir ekonomik faciaya dönüşürse şaşırmam.
http://www.paraanaliz.com/2018/ekono...geliyor-21767/
"Ekonomiyi aşırı ısıtmanın faturası geliyor"
Atilla hoca gene döktürmüş..
Başlıktaki Baba Vangamız, meydanı boş buldu...
Coştukça coşuyor...:)
Dediklerinin zerre kadar kıymeti harbiyesi yok.
Aklı başında olan biliyor.
Dolar yükselecek demekle yükseliyor sanıyoruz galiba.
Dolar biz yükselecek demesek de ekonominin kendi dinamikleriyle zaten yükselecek. Yükseldi de.
Bu durum "dolarda artış kaçınılmaz" diyenlerin hanesine yüksek not olarak geçmez bana göre.
Bizimki sadece elimizdeki üçbeş kuruşun değerini koruma savaşımı.
Bu ülke yıkılır da değerler silsilesi yok olursa bundan korkarım Baba Vanga gibiler de hayır görmez.
Kehanet sonuçta kahini de yok ediyorsa bu sadece felakettir...Kimseye de hayrı yoktur.