Sayfa 127/1023 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227627 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 1,009 - 1,016 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by bora yaşar Yazıyı Oku
    hadi sevinelim:

[sıze=3]türkiye ekonomisine ilişkin 2017 yılı büyüme rakamları açıklandı. Türkiye istatistik kurumu (tüik) tarafından açıklanan verilere göre türkiye ekonomisi 2017 yılında yüzde 7.4 büyüdü. Kişi başı milli gelir ise 10 bin 597 dolar oldu. 2017 yılında dünyanın en büyük ekonomisi olarak bilinen çin 6.8 ile birinci sıradayken, türkiye ekonomisi 7.4 ile zirveye oturdu.[/sıze]

http://www.gazetevatan.com/turkiye-i...54321-ekonomi/
    tuik in verilerinin ne kadar güvenilir olduğundan şüpheliyim. ülkemiz tüm kurumları talimatla yönetiliyor. Nasıl veri gelmesi isteniyorsa öyle açıklıyorlar gibi. Reelde piyasa ölü durumda. Vatandaşın cebi küçüldükçe küçülüyor. Tüm harcamalar kredili yapılıyor. Kredi kartları patladı patlayacak. Ama ne hikmetse büyümede dünya 1. Yiz. Evet büyüme var ama yandaş şirketlerin kasaları büyüyor.

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    ben zaten tl geliri olanlara göre kıyasladım . en basit örnek şu birisi çalışarak 100k tl biriktiriyor diğeri 100k dolar biriktiriyor ! tl biriktiren bir kümes dahi alamazken dolar biriktiren güzel bir daire alabilecek duruma geliyor(ülke genelinde) !
    buda alım gücü farkını net ortaya koyuyor ezici bir üstünlük var !!
    Evet bu konuda haklisiniz. Ornegin bundan 3 yil once 300 bin TL ye alabildiginiz bir daire icin euro bazinda 100k oduyordunuz. Bugun o dairenin fiyati degismemis olsa - ki genelde daire fiyatlari dustu son 1 yil icinde - 60k euroya alabiliyorsunuz. Yabanci icin 1 Euro her zaman 1 eurodur. Cunku enflasyon yok. Ben 3 yil once 1.30 euroya ictigim kahveyi bugun yine ayni fiyata iciyorum.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Benim Dolar ruhum powerpc den çok daha eskidir, o zamanlar sayın power pc ben Dolar dedikçe bana saydırır Tl nin nimetlerinden bahseder di. Ama kendisi zeki bir insan olduğu için durumu çabuk idrak edip keskin bir dönüş yaptı ve Dolar işinde beni bile fena solladı. Kısacası aklın yolu birdir, deve kuşu misali kafayı toprağa gömüp olayları görmezden gelmek eni sonu zarar verir.
    El parasıyla dolarcılar çok dayak yedilerde ondandır..

Bende birgün sormuştum Sn Power'a söylediklerinle yaptıkların uyuşmuyor diye..yani niye TL desin o zaman demiştim..oda bana dolardan nasıl dayak yediğini anlatmıştı..

Hey gidi günler hey..artık el parası bittikçe, TL mevduatcılar dayak yiyor..

4.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Hadi sevinelim:

Türkiye ekonomisine ilişkin 2017 yılı büyüme rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi 2017 yılında yüzde 7.4 büyüdü. Kişi başı milli gelir ise 10 bin 597 dolar oldu. 2017 yılında dünyanın en büyük ekonomisi olarak bilinen Çin 6.8 ile birinci sıradayken, Türkiye ekonomisi 7.4 ile zirveye oturdu.

Biz değil de artan dolar milyarderleri,yeni milyonerler sevinebilir Nasıl olsa onlar her geçen gün büyüyor.Fakirse öbür tarafta hesap soracam diyor
    Bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Hadi sevinelim:

Türkiye ekonomisine ilişkin 2017 yılı büyüme rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi 2017 yılında yüzde 7.4 büyüdü. Kişi başı milli gelir ise 10 bin 597 dolar oldu. 2017 yılında dünyanın en büyük ekonomisi olarak bilinen Çin 6.8 ile birinci sıradayken, Türkiye ekonomisi 7.4 ile zirveye oturdu.

Erdoganomics..

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Dolar düşmez,vatan bölünmez!
    Ya doları sev ,ya ülkeyi terket de deyin tam olsun bari
    Bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu

7.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Mondelez, Fransa fabrikasını Türkiye'ye taşıyor

https://www.dunya.com/sirketler/mond...-haberi-409215
    Bu Ülkemize duyulan güvenin en somut göstergesi...
    Ülkemizin ihtiyacı vardı böyle bir habere...

Sakız diye geçmeyin iğne bile üretemiyorduk...

ironi = inori
    http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861

Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

8.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Evet bu konuda haklisiniz. Ornegin bundan 3 yil once 300 bin TL ye alabildiginiz bir daire icin euro bazinda 100k oduyordunuz. Bugun o dairenin fiyati degismemis olsa - ki genelde daire fiyatlari dustu son 1 yil icinde - 60k euroya alabiliyorsunuz. Yabanci icin 1 Euro her zaman 1 eurodur. Cunku enflasyon yok. Ben 3 yil once 1.30 euroya ictigim kahveyi bugun yine ayni fiyata iciyorum.
    aynen demek istediğim tam olarak buydu ! ev fiyatları döviz kazancı olanlar için çok uygun oldu 200k dolar biriktiren istanbulun erenköyünde sıfır daire alır duruma geldi nerdeyse ! yurtdışında çalışan pek çok mühendis arkadaşım evlerini aldılar doların bu artış trendinde !

Sayfa 127/1023 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227627 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •