Oyyyy oyy oy ...Forumdaşlar başka bir BOYUTA geçiyoruz hazır olun...
Printable View
Oyyyy oyy oy ...Forumdaşlar başka bir BOYUTA geçiyoruz hazır olun...
Dolar tokatlamayı geçti kung fu yapıyor
Sayın bora yaşar ben gemiler geçer geçmez falan o konuda bir şey yazmadım ki.Bizimkiler garantiyi verir,parayı garanti kasasında görür gavurlar,kanal istanbul yapılır,gemiler geçer geçmez o başka konu.Orhangaziden millet geçmiyor da ne oluyor ki.:))))))Bir şey olmaz bizimkiler garantiyi verir siz merak etmeyin.
Dolar kuruna bakıyorum da...
Bu kadar acele neden?:)
Acele giden ecele gider...
Bak kızdırma reisi...
Dış mihraklar üst akıl vs hepsi azdı bugün ama bizim reisimiz var şükür
Bir de...
Bu kadar yaşamsal bir konuda medyanın ses çıkarmaması ilginç...
ekonomistler hala şu kadar baz puan arttırsın yok bu kadar baz puan yeter haziranda mı olsun temmuzda mı olsun enflasyonda baz etkisi ne bazmış arkadaş bazlamadan soğudum valla !!!
Dolara bakıyorum bakıyorum krizle gelen krizle gidecek o belli oldu.Bu kurla başkanlık falan yaş.İlk defa akp kazanamadı diye üzüleceğim.Çünkü sofrayı kaldırmak ve hesap zamanı geldiydi.Yenildi,içildi,gülündü ,eğlenildi,şimdi hesap ödenecek.
https://www.tradingview.com/x/fotuRIet/
Kobra oralarda sokar, uyanırlarsa bir panzehir verirler, yok vermediler yandım Allah...
15 yıldır ekonomiyi benmi yönettim kardeş. Ekonomiyi bu kadar dışa benmi bağladım. Senin reis bağladı. Devletin yolunu köprüsünü lojmanını arazisini fabrikasını sata sata eti, boğdayı, hammaddeyi, tarımsal ürünleri dışardan ala ala ekonomi yönetirsen olacağı bu. Tarımı bitirdiler yalanmı? Devletin varlıklarını sata sata ekonomi yaparsan olacağı bu. Daha bu iyi günlerimiz. Dolar 5 tl ye giderse bak sen o zaman gör cümbüşü.
seçim öncesine kadar bistten çıkıp doları yükseltecekler bakalım nereye kadar?
Üzeyir Doğan dedi ki;"İran a yaptırımlar nedeniyle bazı Türk şirketlerine de yaptırım uygulanabilir"
Borsa biraz ondan düşüyor dedi...
Bundan haberiniz varmıydı?
Ben ilk defa duyorum da
saygılar/başarılar
Onu bunu bilmem de birileri nasıl yapar eder onların derdi ama Doların bu gidişine dur demeli yoksa ortada ilgilenecek ekonomi kalmayacak.
En kısa sürede bu gidişata aklı selim ile dizgin vurulmazsa öyle bir BOYUTA geçeriz ki çıkmak mümkün olmaz. Yüce Atatürkün gençliğe hitabesini gelde anma şimdi.
Yaaa işte böyle, siz bilmiyorsunuz..Hadi dağılın..:kahkah:Alıntı:
Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, seçim sonrasında başta BIST 100 endeksinin ciddi getirilerle büyüme beklentilerinin bazı spekülatif kötü niyetli yatırımcıların iştahını kabarttığını belirterek, "Bir tarafta kur, bir tarafta faiz, bir tarafta manipülatif rating kuruluşu açıklamalarıyla negatif algı pompalayıp endeksi aşağı yönlü hareket ettirerek, Türk hisse senetlerini ucuza kapatıp seçim sonrasında yüksek karla satmayı veya Türkiye’ye şu an yoğun şekilde gelmeye devam eden yurt dışı yatırımcı algısını geri çevirebilmeyi hesaplıyorlar." dedi.
Himmet Karadağ, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Borsa İstanbul olarak görevlerinin yatırımcıları ekonomi, borsa ve şirketlerin mali ve finansal verileriyle ilgili doğru bilgilendirmek olduğunu söyledi.
Makro ekonomi tarafında Türkiye’nin 2016’da başta Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimi olmak üzere farklı siyasi şok ve krizlerle bir durağanlık yaşadığını ama 2017’de güçlü siyasi iktidar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yüzde 7,4 ile dünyada İrlanda’dan sonra en yüksek büyümeyi elde ettiğini anlatan Karadağ, bu büyüme rakamıyla Türkiye’nin G20 ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığını hatırlattı.
Mağduriyet edebiyatı ve koçaklama, siyasetçilerden, mali ekonomik kurumların başındakilere bulaştıysa durum vahim demektir...
Fetö lafını duyunca gelecekten kıllanıyorum.
Çağın dünya liderinin önderliğinde seçim sonrası kaldığımız yerden devam edeceğimizi bekliyor piyasalar anlaşılan...
Siyaseten bir makama getirilen çapsız adamlar konuşmaya başladılar.
Yoksa başları dertte.
Bakın net söylüyorum...
Kızdırırlarsa her şeyi yapar...
Dolar kuru dahil buna...:)
Zarar ne olursa olsunç.
Dur diyecek bir babayiğit yok etrafında.
Kuzey Kore liderine hayır diyecek bir babayiğit şekli geliyor mu aklınıza?
Adam karısının fotoğrafını çekiyor diye fotoğrafçıya nasıl hareket ediyor öyle...:)
Olay Kuzey Kore'de zaten olamaz...
Şükretsin fotoğrafçı.
Devlet bankaları pencere kapadılar en iyi sayıcı pozisyonunda..
Doların bu fiyatlarda kalması çok canlar yakar bunun altından kimse kolayına kalkamaz hatta biz Dolarda olanlar bile çünkü o Dolarları , layıklarını bulmuş olsalarda , baldırı çıplak takımı bize bakarken yiyecek mecra bulamayız.
Bence kol bozuldu veya darphanede matbaayı açık unuttular,yoksa neden bu kadar çıksın di mi? 4.4x e kadar şalter atmazsa piston aşağı artık
4.30 kolay geçilecek gibi duruyor yeni hedef sanırım 4.40 olacak . Bu kurlarla BETONCULARDAN batmayı seçim sonrasına ertelemiş bazıları önceden havlu atabilir söylemiş olayım.
Dayanamadım sattım 2 birim.
MB na kıyak...
O da bana buralardan bir kıyak yapsa da yerine koysam :yes:
4.29 - 4.24 bandindayiz.
Resim atamıyorum.
Üstte ki tepeden gevsedi.
Faiz arttirisa alim firsati vercek
öğlen arası kinge gittiğimd ebi rekor daha gelmiş 4.25 e bi soktu bi daha çıkarmadı
sırayla
26
27
28
i deldi geçti
Betonculardan kastınız "konutçu betoncular" sa onlar daha çok faizden etkileniyor sanki..
Faizlerin artışı satışları etkiliyor/azaltıyor....
Tabi faizlerde kurların bir sonucu o da ayrı konu...
Ama dolar finansmanı ile büyük projeler yapan "kalentör yandaş betoncular"sa onlar inim inim inliyorladır şimdi
saygılar/başarılar
yabancıların hisse senedi ve DİBS alımlarıyla Türkiye'ye getirdikleri net döviz tutarı yılın ilk 4 ayı itibariyle 2016'da 3,8 milyar $, 2017'de 3 milyar $'dı. Hatta bu tutar 2013'te 9,3 milyar $'a çıkmıştı. 2018'in aynı döneminde ise 515 milyon $'a geriledi!" AlaattinAktaş/Dünya
Yaşadığım sokakta, geçen yıl yaz ortalarında biten 12 daireli inşattan henüz bir tane bile satılmadı...
Fiyatlar yüksekti, şimdi iyicene moka sardı...
Ben buradan (oturduğum yerden) böyle görüyorum müteahhitlerin halini...
Evet konutçu betonculardan bahsediyorum onların tek derdi TL faizlerindeki artış değil aynı zamanda bankalardan sağladıkları döviz kredileri . Bankalar bunlara sağladıkları kredileri çoktan geri çağırırdı lakin bu işi yaptıklarında kendileride göçük altında kalmaktan korkuyorlar.
Havuz medyaya her gün yazılacak ve zinhar değinilmeyecek konular tek merkezden veriliyor kanımca...
4-5 günde dolar kurunun 4,05 ten 4,28 e gelmesi haber değil midir?
Bırakın ekonomiyi...
Hatice teyzem, Burhan amcam muhabbetinde bile yeri yok mudur?