Bencede risk olarak fonlarla aşağı yukarı denk
Not: Aktifbank çalışanı vs değilim isteyen istediğini yapsın riskleri ölçsün tartsın mevduatlar yükselince geri geçmeyi planlıyorum şu an beklemedeyim özellikle 27den aldığım bonolar beni bağlıyor
Printable View
07 Mart Perşembe 15:45 AVRUPA MERKEZ BANKASI MARJİNAL FONLAMA FAİZİNİ %0,25'TE TUTTU, BEKLENTİ %0,25
07 Mart Perşembe 15:45 AVRUPA MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ %0,00'DA TUTTU, BEKLENTİ %0,00
07 Mart Perşembe 15:45 AVRUPA MERKEZ BANKASI MEVDUAT FAİZİNİ -%0,40'TA TUTTU, BEKLENTİ -%0,40
07 Mart Perşembe 15:45 AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZLERİ DEĞİŞTİRMEDİ
milletteki faizlere bak...bir de bizimkine...:he:
TEB de Fransadaki eylemlerden etkilenmiş olmalı ki, 12 ay boyunca her ay 1000 tl ve üzeri harcama sözüne 100 tl. bonus almıştım. Son 2 aydır; hesap kesim gününe 7 gün kala ''sözünüze bonus vaadinizi dolduramadınız, kesinti yapılacaktır '' mesajı gönderiyorlar. Sonra internet bankacılığından kredi kartımın harcamalarına bakıyorum 1200 tl. olmuş. Müşteri temsilcisini arayarak, yahu ben 1000 söz vermişim 1200 harcamışım, daha ne mesajı gönderiyorsunuz dediğimde '' efendim biz ortaya gönderiyoruz '' diyorlar .
2 aydır söz verdiğimden fazla harcadığım halde 8,33 tl. kesinti yapıyorlar. Tüketici hakem heyetine başvurarak, örneğini teb gn.md. lüğüne gönderdim. 3 gün önce parayı karta iade etmişler.
Şu anda seçim sonuçlanana kadar gecelik gitmek isteyenler için vov , kiraz veya marifetli de kalmak istersek, hangisi daha avantajlı acaba ? ( boşta kalan miktarı göz önüne alarak )
Kemer sıkma ile ekonomi toparlanmaz. Ülkenin sosyal, hukuksal ve siyasal alt yapısı çökmüş durumda. Yalnızca AKP-MHP'lilerin hakim, savcı ve herhangi bir devlet memuru olabildiği, siyasilerin mahkeme kararlarını belirlediği bir ülkeyiz. Milletin yarısının oy verdiği partiler terörist işbirlikçisi ilan ediliyor, millet bu yüzden iki kampa bölünmüş durumda. AB süreci tamamen rafa kalkmış zaten.
Böyle bir ülkeye kemer sıkıyor diye yabancı yatırım gelmez, yabancı yatırımcı gelmediği sürece de kemer sıktığımızla kalırız. Yani Cumhurla da Cumhursuz da kriz seçimden sonra devam edecek, dibi buluncaya kadar yolumuz var.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelince de ekonomimiz hızlı karar alma sayesinde uçuşa geçecekti, ne oldu? Uçan bir şey varsa bunlar da enflasyon, döviz kurları, faizler ve işssizlik oldu, ekonomi ise çakıldı.
Önleminizi alın...!!! İlginç şeyler oluyor piyasalarda her tarafta...Dünya da bile...
BÜYÜK BİR CİSİM YAKLAŞIYOR !!!
Rte şimdide Meral akşener hakkında suc duyurusunda bulunmuş.
Allah sonumuzu hayır etsin.
Bugün , hiç oran alan oldu mu ?
seçimin ertesinde neden insanlar hükümetin rasyonel kararlar alacağını bekliyor.
Televizyonlara çıkanlar mali politikaların devreye sokulacağını, verginin tabana yayılacağını, bütçenin açıklarını kapatmak için önlemler alınacağını bekliyor. çok büyük zamlar kapıda beklentisi var.
yapılacak olan şeyler şu ana kadar yapılmışların aynısı olacak.
genişlemeci politikalar uygulanacak. Tercih edilecek olan şey yüksek faiz ile ulaşılması zor olan kredilere milletin ulaşması sağlanacak ki. yüzdürülmek zorunda olan batık şirketler batmasın. işsizlik patlaması olmasın .yüksek enflasyon olabilir . evine az maaş ile ekmek götürebilen , alım gücü giderek azalan ve buna da şükür diyen bir gelecek bizi bekliyor. bu şekilde topu döndürmek isteyeceklerdir .mevcut durum zaten şu anda bu.
tersi durumda sıkı mali politikalar ile uzun zamandır çöp olan bir sürü sektöre veda edecekler ki . çok büyük bir karar alınması demek.
dolarizasyonun önüne geçmek kolay değil bu saatten sonra. bu toplanan DTH ların krediye dönmesi de gerekli. bankalarda şu ortamda çanak tutacaklar istenen şeye. ben dolarda olan hane halkının elinin yanacağı politikalar bekliyorum. kitleleri ürkütmeden (tl deki mevcut stopaj yerinde kalmak kaydıyla) dolarda stopaj arttırımı ilk akla gelen yöntem olacaktır.
yabancı paranın gelmesi için de mevcut faiz tabelada kalacak. ama kullanılmayacaktır böyle bir faiz. zaten ikinci bir kur atağını kimse göze alamaz. o durumda anahtarı bırakmak gerekir masaya.
önlemimizi aldık :halay:
https://resmim.net/f/AUzqv6.jpg
Ek 21956
Şu yeni serileri çok hoş. 5.46 oldu her gün 2-3 kuruş atsa yeter.
Dolarda istikrar yakalandı.
Panikde al ,coskuda sat !!!
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayın Omega0607
İş yatırım'daki gelişmelerden memnunmusunuz?Yatırım danışmanı tavsiyeleri nasıl gidiyor?
Galiba İş yatırım 300 bin altı yatırım danışmanlığını kabul etmiyor.
Artık herkesin kafası karıştı, mevduat, PPF, döviz, altın, hisse derken kafalar allak bullak oldu.
Bu karışıklık karşısında birikimlerin İş Yatırım gibi profesyonel kurumlara emanet edilip onların tavsiyelerine göre iş yapmak daha mantıklı gibime geliyor.
Güvenilir Yatırım şirketlerine birikimi devredip onların günlük önerileri ile hareket etmek iyi olacak galiba.
Yoksa kafamıza göre takılırsak bu işin sonu zarar olacak.
Ben dolarcı değilim.
Forumda bilen bilir.
5.39'dan aldığımı söyledim birkaç gün önce.
Büyük çoğunluğu paramın 6 aylık Mayıs vadesi dolacak olan 24.4 + stopaj avantajı ile mevduatta.
Bir kere ağzımız yandı. Biz %18-20'lerden para bağlarken dolar 7 oldu.
İkinci kere kaskosuz hareket etmezdim.
Şuan onun rahatlığı var.
Parası tamamen TL'de olanların rahat olduğunu düşünmüyorum.
..........
Sn.myfinans selamlar
Öncelikle yok birbirimizden farkımız ama biz osmanlı bankasıyız diye bir reklam vardı bir zamanlar .
Şu anki durum öyle ..Günlük ppf leri öneriyorlar ,arada hisselerde günlük öneriler geliyor .Onun dışında çok özel bir farklılık yok gibi .
Hsbc ve akyatırım gibi banka ve gedik,tacirler gibi aracı kurum tecrübem var hatta portföy yönetimide yaptırdım.
Tek diyeceğim hepsi aynı gibi .Kısacası para yatormadan çnce şöyle yaparız böyle yaparız diyorlar sonrası pek gelmiyor ..
Ben de bir zamanlar sizin gibi düşünüp birikimimin bir kısmını bahsettiğiniz kuruma aktarmıştım.
Kuruma gidip hesap açtırırken çok iyi karşıladılar....bir sürü kağıt imzaladım...kahveler içildi...hoş bir ortam ....
Hedefiniz nedir gibi bir soru sordular...
Ben de enflasyon + 5 puan gibi dedim
Daha sonra onların yönlendirdiği şekilde hareket ettim...
Paranın küçük bir kısmını özel şirket tahvillerine yatırdım.
Büyük kısmı ile hisse senedi aldım.
Hisse senetleri ile ilgili verdikleri tavsiyeler 70-80 % yanlış çıktı
5 TL ye aldığım THYAO 2 liralara kadar düştü...
Sasa'yı yıllarca taşıdım....sattıktan sonra yükseldı vb...
Vardığım netice bu kurumda çalışan insanlar bizden farklı değil.
Benim tavsiyem, okuyun, öğrenin, takip edin....çok daha fazla kazanırsınız.
rockefeller rothschild lerin trilyon dolarlık fonları devrede yine...
Aracı kurumlardan, fon yöneticilerinden bişey beklemeyin...Süslü laflar ve janti kıyafetler...Gerisi boş...Kendiniz piyasaları takip edip kendi kararlarınızı kendiniz alın...Finansal okur-yazarlığınızı arttırın...Çok okuyun, öğrenmeye çalışın...
Çok bilen çok yanılır derler bu para işleride biraz buna benziyor .
Ama tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim .Yatırım vadesi ne kadar uzun ise kazanç artıyor stres azalıyor .
Bu arsa olur,ev olur ,altın olur ,dolar olur hisse olur ..
Tek mesele sabırlı olup tutmak ama işin en zor kısmıda o bence ..[emoji6]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5a3223c6f3.jpg