Dava süreçleri ilerliyor.adim adım sonuca gidilecek.
Printable View
Dava süreçleri ilerliyor.adim adım sonuca gidilecek.
Nebil beyin davası çok güzel olmuş baya sağlam sayıda hisse vardı mirasla kalan
05/11/2021 finansal tablo ve kısıtlı denetim raporları aciklanacak...................
Marslı bir seyler yaz....moral motivasyon kaybı yaşamasın kimse.
Moral motivasyon benim için süper...yaslandim arkama bekliyorum...
Yıllardır bekliyoruz yaşlandık be usta
Bir görüşe göre kurucu senetleri maliklerine anonim ortaklığa
karşı "şarta muallâk" haklar bahşederler. Başka deyimle, bunların
sahiplerine sağladıkları hak, payın malikine sağladığı haklar gibi
"ortaklık dolayısiyle" değil, "ortaklığa karşı7
haklardır. Bunlar, kuru-
cu senedi maliki sıfatı ile, ortaklığa karşı üçüncü şahıs durumunda-
dırlar. Üçüncü kişi durumunda oldukları için de, genel kurulun ala-
cağı kararlar bunların ortaklığa karşı haklarını ihlâl edemez, ortadan
kaldıramaz. Deyim yerinde ise ,anonim ortaklıkla kurucu senedi sa-
hipleri arasındaki ilişki akdidir. Bir akdin hükümlerinin değiştirilmesi
ise, tarafların karşılıklı muvafakatine bağlıdır. Bu akdin anonim or-
taklık sözleşmesinde yer almı olması, bunun anonim ortaklık tarafın-
dan tek yönlü olarak değiştirilmesine olanak vermez
Nebil beyin actıgı dava 1991 genel kurulunda kurucu hisseye ye getirilen sınırlama kararı nın gecerli olması İcin 2458 kurucu hissedarın imzasının olması gerekir.
işbank ilgili tarihte vakıf ve parti nın temsil ettigi hisseler ile yaptığı İcin kurucu hisseye getirilen sınırlama kalkacaktır.
Ytd.
Mehmet Nebil İzgi vekili tarafından Bankamız aleyhine, 1991 tarihli Olağanüstü Genel Kurulumuzda alınan, kurucu paylara ödenen temettülere ilişkin kararın ve ilgili esas sözleşme değişikliğinin yokluğunun tespiti talepleriyle dava açılmıştır. Dava konusu edilen Genel Kurul kararı, tabi olunan mevzuata ve Esas Sözleşmemize uygun olarak alınmıştır.
Anayasa mahkemesi bütün bu hukuksuzluğa dur diyecek. davalar oraya intikal ettigin de kurucu hissedarlar kısıtlama konularak alamadıkları haklarını ziyadesiyle almaya hak kazanacaktır.surec işlemektedir.
Sayın MARSLI10,
Bu konunun Anayasa Mahkemesi'ne gidebilmesi için önce açılan davaların Banka lehine sonuçlanıp, Yargıtay aşamasından da geçerek kesinleşmesi gerekir. Ancak bundan sonra, davacılar hak ihlali olduğu iddiasıyla, bireysel başvuru yolunu kullanarak konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürebilirler. Bu durumda mevcut ve açılacak diğer davaların da öncelikle kaybedileceğini mi düşünüyorsunuz? Yoksa, yanlışlıkla Yargıtay yerine Anayasa Mahkemesi mi yazdınız?
Kurucu hissedarların olmadığı genel kurulda alınan karar yasal degil. diger hisselerde ( a b c d ) grup hisserinde cogunluk ile istedıgın kararı alabilirsin genelkurala katılma hakkı olan hisseler sermayeyi temsil eden hisselerde
Kurucular da sermaye yi temsil etmesini İcin genel kurula bile katılamazken Kurucuların haklarını sınırlamak yasal degil kurucuları toplarsın tüm hissedarlardan imza alırsın sınırlama koyarsın hersey mevzuata esas sözleşmeye uygun olur. Kimse imza atmayacagı İcin bu kararı kendileri aldılar. Niye yaptınız diye mahkeme sorunca diyecekleri tek cevap cogunlukla bu kararı alabiliyoruz sanıyorduk diyecekler.
Akbank kurucu payları imha da milyonlar verip imha İcin bile kurucular a nasıl ikna edecegi merak konusu olmuştu. Bunlar kendilerini akıllı sanan ahmak sürüsü
Ytd
1.5 MİLYAR DOLAR:
Çulhacı’nın konferansına katılan analistler, bankanın 2 bin 538 adet hisse için yaklaşık 750 milyon dolar ile 1.5 milyar dolar civarında ödeme yapacağı tahmininde bulunarak, ‘Hisseler için Akbank’ın hissedarlara ödeyeceği tutar toplam piyasa değerinin yüzde 10’undan fazla olmayacak. Bankanın dün kapanış itibariyle piyasa değeri 7 milyar 670 milyon dolar. Fakat banka olağanüstü genel kurulda hisse satmak istemeyen kurucu hissedarları nasıl ikna edecek ve ne gibi cazip tekliflerde bulunacak bu soru işareti’ dedi.
İki adet Yargıtay'ın kesinleşmiş kararı var.istinaf ta cozemezsek Yargıtay'ın önüne geldiğinde daha önceki kararına aykırı karar vermeyecektir.
Kesinleşmiş kararlar nelerdir
28/02/2006 esas no.2005/133 karar no.2006/1922
Süreç baya bi uzun ama bakalım peki Serhat Özer’in geçen yıl kaybedilen davası bir üst mahkemeye taşındımı?
Heyo kimse yokmu
Ünal beyle görüşmüştüm dava açan talepte bulunan yok demişti
Sayın MARSLI10
Linkte Ünal Somuncuoğlu'nun dilekçesinin konusu, "Davalının 29.09.2021 tarihli istinaf dilekçesine Cevaplarımızdır." diye ifade ediliyor. Burada "davalı" İş Bankası, davanın konusu da Banka'nın vasiyeti tenfiz memurluğundan azli olmalı. Bu konunun Bölge Adliye Mahkemesi önüne gelebilmesi için, daha öncesinde yerel (ilk derece) mahkemesinin (burada sanırım 11. Sulh Hukuk Mahkemesi) bir karar vermiş olması gerekir. Böyle bir kararın varlığı hakkında bir bilginiz var mı? Dilekçe'nin metninden anlaşılıyor ki konuyu Bölge Adliye Mahkemesi'ne götüren Banka'dır, Somuncuoğlu Banka'nın dilekçesine cevap vermektedir. Bu da, acaba ilk derece mahkemesi Banka'nın aleyhine mi karar vermiştir sorusunu akla getiriyor. Aksi takdirde Banka, neden Bölge Adliye Mahkemesi'ne istinaf dilekçesi versin?
Konu gerçekten önemli, daha önce aktardığınız SPK yazısı kadar ciddi. Forumdaşları aydınlatabilirseniz müteşekkir oluruz.
Sayın hortis bende sizinle aynı fikirde olmakla birlikte bir ilave yapayım. İlk derece mahkemesi Ünal Somuncuoğlu lehine müsbet karar vermiş olmalıki internet sitesinde paylaşmayı uygun görmüş.
BIST Yatırımcısı neye sahip olabilecegini gerçekten bilse 1.5 sene önce Şişecam birleşmesinden sonra arşa çıkmıştık. Benim için bu iş zaten para mevzusunu aştı haklılık davasına döndü. Ünal bey de biiznillah hakliligimizi ortaya koyacak. Bugüne kadar davalar usulden döndü.maalesef hukukcularimiz derdimizi anlatmayı bırak nereye anlatacağını bilemedi. Bankada başına alacağı işi azçok anlamış gibi...
İstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesi-2021/450 Esas
23. 09. 2021 de dava vardı.
SELAMUN ALEYKÜM arkadaşlar
10.11.2021 tarihinde yani dün hasan hüseyin türkerin dava sonucunu bilen var mı.bu konuda iş bankası yatırımcı ilişkileri ve sürdürülebilirlik bölümü müdürü neşe gülden sözdinler e arayıp soran var mı veya mail atıp cvp alan var mı bilgi lütfen?
Davalar devam ediyor yoksa şimdiye Red edildi diye kap haberi düşmesi gerekirdi
Ytd
Eyvallah kardeşim haklısın neşe hnm mail adresine de mail attım. (nese.sozdinler@isbank.com.tr) artı spk@hs01.kep.tr de cc yaptım.
biz yatırımcıların sadece aleyhimize veya lehimize olanları bildirin demiyoruz bize açık olsunlar biz yatırımcıları kaale alsınlar bize şeffaf olsunlar başka bişey istemiyoruz.gerisi zaten hukuk mücadelesinde biz hukuka güvenimiz tam keşke ATAMIZIN kurucusu olan banka kurucu ve imtiyazlı hisse sahipleriyle bu duruma düşmeseydi keşke ATAMIZIN KURUCUSU OLDUĞU İŞ BANKASININ yatırımcısıyla bu hale düşmeseydi ATAMIZIN vasiyetini çiğnemeseydi keşkeeeeeeeeeeee
Konu az biraz somutlaşıyor gibi güzel
Hasan Hüseyin Türker davasin da güzel gelişme mevcut.kapta yayınlanması için çalışıyoruz.
Dün tüm müdürlere davalar konusunda bilgi istiyorum maili geçtim bakalım sonucu yazarım buraya. Bu arada uzun zamandır aranızdayım ama yazmadımBLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.