yahu ...akıllı uslu bir adama benziyorsun...bu düşünce ile bu başlıkta işin ne?
Printable View
TDI verisi + EURO-USD paritesi hepsi aynı anda denk geldi. İçerideki baskın oyuncu (kamu+tcmb) kuru tutmaya çalıştığı noktada o nedenle bir ikilem yaşamış olabilirler.
Ancak ana etken bence yurt dışı kaynaklı volatilitenin yüksek olması.
Ağırlıklandıracak olursak bence:
%60-70 yurt dışı , TDI , dolaylı olarak EURO-USD paritesi
%30-40 yurt içi , Bankalar ile ilgili yasanın meclise gelmesi, Albayrak'ın açıklamaları (%8 -10 kredi faizi)
Ben borsayı çok severim,hatta zaman zaman düşünüyorum bağımlımıyım diye.Borsa sevgim geçen yıl S 400 işinin palavra olduğunu anlamam nedeniyle borsadaki payımı artırmamı ve baya da para kazanmamı sağladI.İran işinden tırstım erken çıktım,çıktığım kağıtlar baya yola devam etti.Herneyse diyeceğim şey başka,ben borsadaki paramı hep benim değilmiş gibi görürüm,o para hep kumar masasındaymış gibi gelir,ne zamanki paramı borsadan çıkarım dolar ,altın, gümüş herneyse bunlardan birine bağladığım zaman param cebime girmiş gibi kabul ederim,işin aslına bakarsanız son ağustos krizinden bu yana dövizdeki paramdan kaybettim borsadan kazandım ,ama dediğim olgu değişmedi,borsadaki paramı bir türlü cebimde göremiyorum ,o para sanki hep masada her an gidebilirmiş gibi geliyor.Asıl dolarcı altıncı faizci olmanın nedeni de bence buna benzer bir şeyle açıklanabilir.Yoksa borsadaki kazanç hiç bir yerde yok.Dolar altın yüzde 5 gitti mi olay olur,borsada yeri gelir yüzde 5 kazanç günlük iştir,ama işin kötüsü günlük yüzde 5 kayıp da borsada günlük iştir:))))))))
Tamam beyler ilk gelen trollere dokunmayın, azcık büyüyüp serpilsinler, çoğalsinlar.
Birkaçınız da Reha Abi 'yi tutsun , başedemezseniz rakı sofrasını erken kurun .
Ha bizim borsada speksiz katakullisiz şirket varmıdır.Bence istisnasız yoktur,tüm kağıtlar sahiplidir.
Ben diyorum ki
Devalüasyon, kriz beklemek boş boş
İnsanlar bedavaya çalışıyor, zar zor evlerine bakıyorlar.
Trade yapan adam yatırımını yapan adam elbet sevinecek kur atağına
Devalüasyon bekleyip full portföy kendini koruyan adama da bi şey demem, yatırım anlayışıdır.
Ülkede 2 zihniyet var, bunlar aşırı uç zihniyetler ve birbirinden tamamen zıtlar.
Fanatikler ve üst düzey cahiller. Ben bu duruma üzülüyorum.
Ama ben devalüasyon istiyorum kriz istiyorum olunca da keyif alacağım diyen adamada döner sorarım yediğin kaba pislemiyor musun diye ...
şu anda ortalama banka faiz getirileri yillik %10-11 arasinda.
buna yine %12-15 arasi stopaj maliyeti eklendiginde net getiri %8.5-9 arasi olmus oluyor.
resmi aciklama ile %12 oldugunu öğrendiğimiz enflasyonu baz alirsak su an icin min. %3.5-4 arası bir negatif getiri saglayan bir faiz (negatif faiz degil ama ! negatif faiz baska bir sey) oranina sahibiz.
hangi acidan bakarsak bakalim TL varliklarda kalmanin bir anlami yok !
bir de bizzat ekonomi bakanı yakin bir gelecekte faizlerin enflasyondan daha once 2-3 puan daha da asagi cekilecegini ve enflasyonun da buna eslik edecegini soyluyorsa TL varliklarda kalmanin hic mi ama hic anlami yoktur.
Gecen biri demisti dolar biraz yukselsin troller hemen gelir uzun zamandir yoklar demisti. Adam harbiden bilmis ya :) birde sanki biz dolarin artmasinin bizi nasil etkiledigini bilmiyormusuz ibi konusuyorlar ve tebrik aliyorlar ya ne diyeyim :) iyi dolar artmasini tl de izleyeyim. Ben ornek veriyorum galatasarayliyim ve galatasaray fener macina tum parami fenere basmisim.ve fener kazanmis. Bana adamin biri geliyor diyor ki sen galatasaraylisin niye seviniyorsun diyor. Ben galatasarayin yenildigine yada fenerin yendigine degil kaybeden tarafta olmadigima seviniyorum. Ne yapsaydim galatasarayliyim diye galatasaraya oynayip iki kere mi kaybetseydim.
Ha ayrica burada bana kimse borsayi anlatmasin son bir yilda oran olarak reysas,hdfgs ve usaktan aldigim kari burada alabilecek kimse yok. O borsayi elinize bir verirler 20 yil elinize yapisani cikartamazsiniz.
Neyse ne desek boş ,bence bizimkiler kuru bırakmaz,artık devaulasyon da emir komuta ile yapılır.Daha önce demiştim bizim sistem azerbeycan usulü oldu.Orda aliyev karar veriyor küt diye manata yüzde 70 devaulasyon bir günde yapılıyor, olup bitiyor sünnet misali.
burada devalüasyon dillendirildigine yavda dediğiniz gibi arzulanfihina bu geceye kadar rastlamamıştım bu başlıkta...
Ama bizim dillendirdigimiz hep şudur...içinde yaşadığımız ülkenin temel paranetrelerinden biri dolar. hatta paramız bile diyebiliriz belirli dönemlerde...
bir de...bu ülkede yönetim o kadar yetersiz yeteneksiz ki (hemen her açıdan) kur her an patlayabilir. buna bir de bölgesel ve de global rizikolari dahil edersek dolar, başka hiç bir ülkede olamayacağı kadar bir para saklama alternatifi olabiliyor..
bizim amacımız hemen her yatırımcı gibi öncelikle elimizdeki üç beş kuruşu yitirmemek..
buna da sen dahil kimsenin itirazını olacağını sanmiyor varsa da kabul etmiyorum...
Valla ben devaulasyon istiyorum,memleketin hayrına olacağına inanıyorum.Düşük kur cari açık yaratıyor,son 2 aydır gene cari açık vermeye başladık,bu cari açık da gene memleketin borçlarına ekleniyor, o borçlar da değil bizim çocuklarımızın torunlarımızın bile canına okuyacak.Zombi şirketler batmasın diye niye dolar baskılanıyor ki.Yapmasalardı o kadar borç.Batan batsın 10 yıl memleket sürünür ama cari fazla vermeye başlarız işler 10 yıl sonra düzelmeye başlar.Bu akıllarla biz köle olduk çocuklarımızı geçtim torunlarımız bile köle olacak.Artık güçlüyüz,sağlam ekonomiyiz falan palavralarını geçmek lazım.Cari açık vermeyeceğin seviyeye kadar bir devaulasyon şart,yapılan iş yanlış.Ben devaulasyon olsa memnun olurum.Üç kuruş parasının olduğu yere göre memleketin ekonomisine hayınlık edecek adam da benim gördüğüm bu forumda kesinlikle yok.Yazan herkes için öyle düşünüyorum.Deavaulasyonu hayırlı görmesem onu da yazardım kesinlikle.
Borsanın kötü tarafı kur şokunda ve beklenmedik ataklarda içerde yakalanma riski. O zaman o yüzde beşlerin erimesini saniyeler dakikalar içinde parite ekranlarından seyrediyorsun. Hisse alınacaksa bile AB ABD şirketlerine yönelmek lazım. Lirada kalan her türlü soyulmaya mahkum. Bile bile lades bu. Şimdi milletin zorla tırtıkladıkları parayı borsaya akıttılar, balinalar onları da ütecek.
Cücük kadar beyinleriyle finansal piyasaların sahiplerine hareket çekiyorlar, cezasını halk çekecek. Kaçarı yok.
Dostum sana bir senaryo ve ilgilenen diğer arkadaşlara da, diyelim ki herhangi güçlü bir finansal nedenle - FED Trump şu bu - Dolar 2-3 yıl sürecek güvercin bir çevrime girdi. Ve piyasalar deli gibi Liraya yüklendi. Yani babalar Lirayı ve diğer tüm EM paritelerini destekleyecek konuma geçti 2-3 yıl için.
Kısacası 5,20 lere sürmek istiyorlar 4 leri göstermek istiyorlar. O zaman MB ne yapacak gelmeyin mi diyecek, yüksek kontratlardan dolar mı alacak bu kapalı sistemden çıkışı nasıl olacak. Veya çıkabilecek mi?
Herkes doların daha da güçleneceğini vb Fed in yeniden şahinleşeceğini filan bekliyor diyelim ya tersi olursa. Unutmayalım bunu Trump istiyor. Ve bir 4 yılı daha olacak bu adamın.
O zaman işte tam panayır olacak.
Bu da fetullahçı ppklı bilmem ne muhabbetine döndü, dolara sevinemezsin şuna sevinemezsin buna sevinemezsin yoksa vatan hainisin. Yahu hangi geri zekalı vatandaş kriz ister. Sevinen de yukarıda Galatasaraylı arkadaşın örneğindeki gibi kazandığına seviniyor. Sizin söyleminiz ve kullandığınız jargon çok yanlış. Bu jargonu bu başlıkta yiyecek adam da yok, burada zeki mantıklı akıllı adamlar var, cahiller diğer başlıklarda ağırlıklı hisse forumlarında. Orada bu söylemleriniz destek görür burada ancak gülerim ben size.
Sayın GKİ bu dediğiniz nerdeyse 15 yıl yapıldı.2014 den sonra sağa sola yalpalayarak da olsa o iş bitti.Para çok falan diyorlar ya aslında değil.Çakal para çok ,normal para yok.Misal amerikadaki repo krizi aralıktan bu yana nerdeyse bir ayda 500 milyar dolar para verdi piyasaya FED ,bilanço gene 4 trilyon doların üstüne çıktı,faizler zaten tüm merkez bankalarında yok çoğunda negatif faiz var,amerikada artıramıyor.Bol para işi bitti,.Lagarde dün dedi zaten bu iş merkez bankaları açısından bitti dedi.Olacaklar artık başka.Bu virus işi ile beraber korkunç bir durgunluk ve çöküş olacak.Para basılacak da o para bize gelecek de onlar masal.
kurun 5.96 dan 5,99 a çıkmasıyla, 5,99 dan 6,02 çıkması arasındaki fark aynı olmakla birlikte 6.00 sembolik direncin bugün kırılması başlığa yeni protestcilerin gelmesine neden oldu...
telaslandilar anlaşılan...
https://i.hizliresim.com/AGQzyQ.png
6.12 mini çanak katlama hedefi. adx dı da trend değişimi vermiş hadi yine iyisiniz :)
Maliyetlenecekler ema20'den ema50 ye fiyatların gelmesini bekleyip maliyetlenebilirler. Ytd.
Buda buraya son yazımdır umarım kazanırsınız :)
3 kuruş artan dolar için ne oldu bu kadar adamı buraya toplayan anlayamadım. Kimisi dolar sevici diyor, kimisi vatan haini diyor, kimisi boşa sevinmeyin vs diyor. Şaka gibi!
QUOTE=BORA YAŞAR;4124025]kurun 5.96 dan 5,99 a çıkmasıyla, 5,99 dan 6,02 çıkması arasındaki fark aynı olmakla birlikte 6.00 sembolik direncin bugün kırılması başlığa yeni protestcilerin gelmesine neden oldu...
telaslandilar anlaşılan...[/QUOTE]
O değil de bizim merkez defansı bıraktı.Ya acaip bir talep geldi,ya da talep az da olsa haftaya işlerin doların lehine olacağını görüp erkenden elindeki kurşunları bitirmek istemedi.Herneyse artık 6 üstü grafik çalışır ,bu gidecek ben erkenden yerimi alayım diyen dolara gelir,bir artış dalgası yavaştan başlar,yatay trend bitti bence.
Hah komutan tam düşündüğümü yazmışsın.Millet borsacılığı hep borsada olmak sanıyor,asıl borsacılık ne zaman çıkacağını bilmek ve karda çıkmaktır .Gene giriş zamanları gelecektir,gireriz evelallah ,borsadan benim tamamen kopmam olmaz,hangi alkolik iyileşmiş ki :))))))))))))))))
Teknik analizin sadece serbest piyasa koşullarında bi anlamı vardır.
La dolar 5 kuruş arttı kriz sevici olduk , dolar bir daha 7 'lere çıkarsa bizi iyi ederler Sebastiyan .
SPK yeni birşeyler yayınlamış yine muhalefet yapanların akıllı mantıklı konuşanların gözünü korkutmak bankalara göz dağı vermek maksadıyla herhalde. Ben şeyi merak ediyorum sabah akşam hisse paylaşan onu alın bunu satın yazan onbinlerce takipçili twitter hesaplarına da işlem yapılacak mı mesela. Aha buradan suç duyurusunda bulunuyorum takipçilerine alenen Halkbankası hissesi aldıran derinhisse hesabı var mesela.
Ama konu Halkbank olunca suç olmuyor herhalde, Dolar Euro alın deseydi soruşturma başlardı.
09 a yaklaştıkça Euro toplayacağım. Hiç fena değil.
Onu bizde yapıyorduk 2018 kur şokundan sonra o iş bitti. Portföyümün yüzde 25 i Bistte girmek zorunda kaldım kur şokuna, zarar yazdı tabiiki. Şimdi Bist yüzde sıfırda uzun bir süre de orada kalacak. Ekonomi yönetimine bu işin ehli kişiler gelene kadar. Ben yabancıların girmesini bekleyeceğim yabancılar şu an çıkıştalar ve bekliyorlar. Bu 2-3 sene böyle gider.