Portföyün Ortalama Vadesi: 429.61
bu ne demek?
Printable View
bu ne demek?
Dövize bağlı kira fonları da usd artışı ile artması gerekmez mi? Bu kira sertifikalarını çözmek zor [emoji1]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
KAP TA portföy dağılım raporunda geçiyor...anlamı nedir?
429 gün...fonun içinde sukuk olduğu için ortalama vadesi galiba...
peki bunun bize ne faydası var ya da var mı? niye yazıyorlar?
kendim soruyom,kendim cevaplıyorum...ha ha ha....
eski dostumuz acc'ye ne olmuş böyle, günlük getiri eksi 44,56 olmuş.
Son Portföy dağılımı linktedir.
Dünkü dağılımda da %30 viop var. Terste kalmış olabilir mi?
Hayrani üstadım bence bir hata vardır, gün içinde inşallah düzeltme gelir, yoksa gerçekten çok vahim bir sonuç. Eskiden benim de elimde tuttuğum ve sonra da sattığım bir fondu
Acc sonucu yanlıştır o kadar düşüş olmasına ihtimal vermiyorum. Bazı fonlar bu şekilde devamlı yanlış veri yayınlıyor. Ben Te3 ve Opb fonlarda eksi -20 keri gördüm sonra düzeltildi. Canınızı sıkmayın.
Viop % + 1,55
Deger yalnistir , eger dogru ise bu fonun sonu olur. Bu arada goruldugu gibi birsa - olursa butun hisse ve degiskenler - yazmis.kira lar ise cok dusuk kalmis
Mrb. arkadaşlar ACC için az önce tekrar arandım ve bir düzeltme geleceği bildirildi. Saat 12'ye kadar sisteme tekrar bir fiyat girişi yapılacakmış. Yeni fiyat için bilgi verilmediğinden yazamıyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.
ben yine böyle bir şey olmaz, olamaz diyorum. bir portföy yönetimi, yönettiği fonu hangi akılla bu şekilde riske atar? akıl var mantık var. rus ruleti mi oynuyorlar fon mu yönetiyorlar? eğer doğruysa ki halâ ihtimal vermiyorum, actus portföyün sonu gelmiş demektir. ayrıca bundan sonra içinde türev araçlar bulunduran hiç bir fona da kimse yatırım yapmaz. çünkü bu olay, yatırım fonları tarihimize çok acı harflerle geçer. ben tekrar tekrar kesinlikle düzelir diyorum.
TKF ve GMA gibi bazı fonların verisi çok geç düşüyor tefaşa nedense
0.45% şeklinde düzeltildi ACC verisi. Hisse fonları mevzuat gereği en az %80 hisse taşımak zorunda. Diğer kısımda kullandıkları türev enstrümanların da kaldıraçı en fazla kalan %20'yi kapsayacak şekilde kullanabiliyorlar zaten. Pratikte bu tür bir eksi mümkün değil. Yani Kalan %20 atıyorum 1 milyon tl nakit ise, 1 milyon tl karşılığı ( yani işlem hacmi bazında 10 milyon civarına denk gelen ) kontrat açamaz. Kaldıraçı 1 olacak şekilde 100 bin tl lik kontrat açabilir. Yani tüm kontratları terste kalsa dahi, 10 misli değil 1 misli zarar yazıyorlar spot piyasadaki gibi. Kaldıraçları 1 olacak şekilde oluyor.
tefas verilerine 10'a kadar pek guven olmuyor. ya da kurumlar gec aktariyor eslestirme seansi gibi son fiyat gec cikiyor. AK portfoyun fonlari her gun -%100 aciyor. AFT suan oyle hala. ACC icin de kisa sureli panik yaratti ama duzeldi suan.
tcd artı getirmeyi başarmış eksi endeskte. budün borsa +1 üzerinde kapatırsa büyük ihtimal getirisi daha düşük olur gibi.
ytd
Iyi günler,
seçimlerinizi beğendim. Ancak yüksek riskli gibi gördüm.
geçende yazmıştım teb portföyün mutlak getiri hedefli fonunda günlük % 400 küsür getiri görmüştüm sonra düzeldi... keşke anlık foto çekseydim...
yani siz öğleden sonra bakın fonlara... heyecan yapmayın
FPE--FİBA PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ)FONU
ocak ayından günümüze portföy dağılım raporlarını inceledim..kısa(21)-orta -uzun (36-45)vadeli eurobondları almışlar..portföyde 20 eurobond varsa diyelim bunların 15 tanesi sabit gibi...hiç değişmemiş..3-5 ekleme çıkarma yapmışlar...sabit olanları para geldikçe artırmışlar,satış geldikçe de satmışlar.. yani kolay işmiş bu be ... :) boşu boşuna ücret veriyoz.. :) isyan..
TPZ--TEB PORTFÖY KİRA SERTİFİKALARI (DÖVİZ) KATILIM FONU
adamların elinde 4 tane SUKUK var...ocak ayından beri hiç değişmemiş...ama hiç...yönetmek çok zor yani.. :) ama aylık ücret tıkır tıkır ...isyan....
fonlar ellerinde bulundurdukları portföyi değiştirebilirler,az yada çok ...ya da hiç değiştirmezler...derdim değil...getirlere göre hareket edeceklerdir mutlaka...benim yaptığım latife....
ama arkadaş yönetim ücretleri gerçekten çok pahalı ...SPK duy sesimizi....
(not: ağlamayan çocuğa meme vermezler)
xtumy %2,5 civarı artı. Hala yan hisseler yükselişte. osolitör, indikatör ve trend de yükseliş gösteriyor haftalık ve aylıkta şimdilik.
Bir süre daha hisse fonlarından ekmek yemek olası gibi özellikle düzeltmelerde türev araçlarını kullananlarda... YTD.
FPE FİBA PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ)FONU................1962...... 1,23
IPV İŞ PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) FONU......................388.....5,6
AKE AK PORTFÖY EUROBOND (AMERİKAN DOLARI) BORÇLANMA ARAÇLARI FON.......2484.....38,5
DBH DENİZ PORTFÖY EUROBOND (DÖVİZ) BORÇLANMA ARAÇLARI FONU...............2171........4,3
FUB QNB FINANS PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI FONU..................1702.......17,3
YBE YAPI KREDİ PORTFÖY EUROBOND (DOLAR) BORÇLANMA ARAÇLARI FONU........2119.......23,8
TPL TEB PORTFÖY EUROBOND (DÖVİZ) BORÇLANMA ARAÇLARI FONU..................1190.......2,62
GPA GARANTİ PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) FONU............1901........0,47
ilk rakamlar........ORTALAMA VADE.....
ikinci rakam.....aylık tedavül oranları...
belki birisinin işine yarar...şurda dursun..