neyin peşindesin sen?
ak parti amerikan projesidir demedi mi dilipak?
bir reddiye mi oldu veya hakkında açılmış bir dava mı var?
Printable View
evet öyle bir şey okuduğumu ben de hatırlıyorum.. dikkatimize getirdiğin için teşekkürler.. gerçi okumaya gerek bile yok.. zaten açık..
abd ile pek çok şeyi beraber yaptıkları yadsınamaz bir gerçek.. mesela suriye de tamamen Turk devleti çıkarları aleyhine abd planlarının yanında oldular.. üstelik abd bize bu kadar ters politika uygularken..abd bunlara osmanlı vaat etti..bunlarda balıklama atladılar.. ülkenin geldiği berbat durum tamamen bu hilafetçi islamcı politikalar nedeniyle..
Şu a.k.p. sinin yaptığı şeyleri hala vatan ve millet menfaati için yaptığını söyleyen varsa .iktrisin. itsin
80 milyon ölsün vatan satılsın allah bana 10 yıl daha ömür versin diyen tipler bunlar
İslamiyeti kalkan olarak kullanıyorlar yoksa Senden benden dahada inançsızlar
Türk devletine çeşitli yöntemlerle saldıran "dıjj gücjler" daima olmuştur.. selcuklu.. osmanlı.. cumhuriyet dönemi.. farketmez.. her güçlü veya potansiyeli olan ülkenin düşmanları vardır.. abd nin var.. rusyanın var.. japonyanın var.. Turk devletinin de var.. hayat bu..dunya böyle işliyor.. tarih boyunca..
ama cumhuriyet tarihi boyunca kimse bu akape kadar ağlamadı "dıjj gücjler" var diye.. her beceriksizliklerini "dıjj gücjler" ile açıkladılar.. sonra bu "dıjj gücjler" ile derin ilişkiler ve bağlar kurdular.. yani amaç tamamen halkı kandırmak..
şimdi şöyle bir sıkıntı var bizim okumuşlarda.
sen diyorsunki spor yapmak beden ve ruh sağlığı için iyidir.
adam diyorki olur mu salatada limon ve sirke kullanırsın.
alaka bakımından kellik var ama adam kitlenmiş açmak mümkün değil.
bir daha dane dane anlatıyorum.
bir halife seçilmesi şart değil.
tbmm den alır, uluslar arası meclise verirsin bu ünvanı.
hilafet kavramı, kukla hükümetlerin bu davaya karşı çıkmalarını engellemek içindir.
hilafet padişahlık değildir.
hilafet ile şeriat başka kavramlardır.
hilafet, bireysel özgürlüklerle, eğitim sistemleri ile ilgili değildir.
sınırlar, ırklar veya kültürlerin birleştirilmesi değildir.
siyasi bir birlikteliktir.
avrupa birliği gibi. ki biz onların adı konmamış hristiyan birliği olduğunu biliyoruz.
bu birlik ne yapıyor, arsızca ve umarsızca?
yunanistan haklıdır diyor?
niye?
çünki bizden.
buna ancak benzeri bir birlik ile karşı koyabilirsin.
başka çözüm var mı?
benim aklıma gelmedi, siz buyrun.
Bende bir çözüm var
Diyaneti kapat
İmam hatipleri kapat
Bilime teknolojiye eğitime üretime adalete liyakata destek ve önem ver
Zaten cennet vatanın için seninle herkes iyi geçinir anlaşır
Bizi mahveden din kültürümüz
Yobazlık biat ve yalan oldukça daha çok çekeriz
adam hala hilafet diyor.. bu kadar düşünebiliyor.. din dışında bir şey aklına gelmiyor.
dürüstlük..çalışkanlık.. doğruluk.. vatanseverlik.. bunlar önemli..
din birleştirici değil ayrıştırıcı bir unsur artık.. ülkede %99 oranı yok.. geçmişte kaldı onlar.. 21. yy farklı bir dönem..her şeyi din üzerinden açıklarsan olmaz.. ülke çıkarları üzerinden açıklaman gerekir.. inanç ayrımı yapmadan.. seküler biçimde olmalı her şey..
bunlar hilafet hayalleri kurar, filistin dahil arap ülkeleri Turk devletinin çıkarları aleyhine diğerleri ile işbirliği yapar.. net gerçekler.. her gün okuyoruz..
hatta denilebilir ki arap ülkeleri bile dış politikada daha sekülerler bize göre.. adamlar tamamen kendi çıkarlarını düşünüyor.. akape ise ümmet çıkarları ve arka planda düşünsel olarak hilafet mantığı ile..
Kredi notlarımız tüm derecelendirme kuruluşları nezdinde çöp oğlu çöp olmuş ise herhangi bir yabanci yatırımcı ülkemize yatırım yapmaya gelir mi? Gelirse g.te sürülecek aklı varmıdır diye sorgulanmak gerekmez mi?
Yabanci gelmezse LEEŞŞŞ borsamız nasil 120 binlere yâda yukarilara gidicek? Yerli yatırımcı belki bir yere kadar.
Borsada yabancı payı % 64 lerden % 50 ye kadar indi. Satabilen yabancı sattı gitti. Kalanlar ölü fiyata satıp girmek istemez. Bunlar sonuçta fon ve müşterilerine izah etmeleri lazim size turkiyeden garanti hisse senedi ni tavsiyemle 10 tl ye aldırdım 6 tl ye nasıl geri satacağını.
Kaçıp gitmek isteyen çok yabancı yatırımcı var ama sıkışıp kaldılar çıkamıyorlar ülkeden :)
Kimse kendini kandırmasın ölü eşşek bilmem neyden korkmaz ölü kuzu bilmem ne olmaz diye. Not umuz olmuş çöp. Uganda hatta papua yeni gine seviyesinde.
Düşünsenize 3 kurumda da rezil kepaze durumda olan bir kredi notumuz var ve borsamızda şuan yabanci oranı % 50...
Hiç mantıklı değil...
İşsizlik dolar adaletsizlik hastalık enflasyon borç bunlar gündemimiz değil
Gündemimiz öbür dünya islam din allah bunlar daha önemli
3 kuluvallah 1 fatiha
Götürür seni uzaya
Göz açtırmaz Avrupaya
Covidin bile sıçar ağzına
(sözde) Arap baharından sonra ciddi değişikler daha yeni başlıyor.. BAE'den sonra dün akşam Bahreyn de İsrail ile işbirliğini kabul etti.. Bunu diğerleri de (Katar hariç) takip edecektir.. 21.yy'da da olsak Hristiyan Avrupa Birliği ve Evangelist Amerikan hükümeti dinsel işbirliklerini kullanmaktalar.. Bir evangelist rahibi nasıl kullandıklarını gördük.. Fetö'yü korumaları da Hilafeti yani Kainat İmamlığı kisvesinde kullanmak içindi ama ters tepti.. Bunca yaşanana rağmen Fetö müridlerinin Fethullah'ın arkasında olması Amerikancılıktan başka birşey değildir..
OSMANLI lafı edilince ..yine mi dediler??
Fetih adı altında, Avrupa'da yapılmadık eşkiyalık,haydutluk,talancılık kalmadı...
BURSA/ULUCAMİ yapılışınında hikayesi hazindir.. Fetih yapıp hazineyle dönen Yıldırım'ın altınları hep konuşulur..!
ARAPLAR da da, nefret tavan,yüzyıllardır... (Hala alacağım var suudlu araplardan...!! Uzun hikaye)
600 sene YUNANİSTAN'ı işgal et/yönet... Sonrası? Milliyetçilik akımları ,Napolyon sonrası uyanan halklar,Mazzini felsefesi..Ulusal Devlet kurulumları..
Ve her şey aslına Rücu...
İslamiyetin sorunu Kur'an'ı herkesin böyle kafasına göre yorumlaması veya çarpıtmasıdır.. Görüş ayrılıkları ve çıkarlar doğrultusunda mezhepler, tarikatlar vs yapılanmalar ortaya çıkmıştır..
Kur'an'da açık açık "Kur'an'ı herkesin anlayabileceği şekilde indirdik, sadece Kur'an size yeter" yazmasına rağmen vahiylerin bitmesinden 200 yıl sonra hadislere sarıldılar, şekilciliğe ve matematiğe çevirdiler dini..
Veda hutbesinde peygamber "Size sadece Kur'an'ı bırakıyorum" demesine rağmen, sahih kabul edilen kaynakların birinde "Size sadece Kur'an'ı ve hadislerimi bırakıyorum" diğerinde "Size sadece Kur'an'ı ve Ehl-i Beyt'imi bırakıyorum" denmesi bile şirkin daniskasıdır..
Aklı ile Allah'a iman eden insanın tek desteği Kur'an'dır.. Verilen akla göre yazılanları idrak eder..
Hayat basittir. Ahlaklı ol, çalıp çırpma, hak yeme, zina etme,yalan ve iftiradan kaçın..
Sadece bunları uygulasak şu Covid salgınını bile hafif atlatırdık.
Açık uyarı var.
Hıristiyan ve yahudileri dost (evliya, veli kökünden!) edinmeyin diye.
görünen o ki,
bunu en azından kuruluş aşamasında ak parti yapmış,
fetö hem yapmış, hem de yapmaya devam ediyor.
araplarda da bu durum bir trend olmaya başlamış gibi.
hasılı
bela is loading.
Yunanistan'a böyle arka çıkarsak "Anadolu'da ne işin var, yallah Orta Asya'ya" demezler mi adama?
Ne Amerika Kızılderililere bırakılır, ne de Anadolu farklı etnik kimliklere..
Atatürk'ün tanımında "Türkiyeliyim" herkes Türk, Türklük üst kimliktir.. Kürt, Arap, Çerkez, Laz vs ne olursan ol Türklük birleştirici olmalıdır, ümmetçilik değil.
Abdest almak Kur'an'da basitçe tarif edildiği halde, Cübbeli denen soytarının abdest alma konusunda 200 küsur sayfa kitap yazmasını hangi aklı selim kabul ediyor? Muskalar, yanmaz kefenler, peygamber sandaleti vs ticareti yapmak hangi islam ahlakı ile uyuşur?
Atatürk "Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek yol, medeniyet yoludur." demesine rağmen çocuğu olsun diye kendini bir üfürükçüye badeleten adam düşüncesinde toplum oluşturulmuşsa titreyip kendimize gelmemiz gerekir..
Fitch yada Mooty's al birini vur ötekine yani rating den düştüler bir zamanlar insanlar değer veriyordu felan ama artık tamamen politik ve duygusal (spekülasyon amaçlı) açıklamalar yapıyorlar.
Piyasa nasıl bir tepki verecek diye sormuşssunuz NÖTR+ÇÖP :yahoo:
Eylem bu tür hareketlere farklı bir şekilde cevap veriiyor .Amman salla gitsin diyor . :party:
https://www.youtube.com/watch?v=yMn_PteSZLs
Günümüze tahrif edilerek ulaştığını söylediğiniz veda hutbesi de bir hadistir. Çeşitli sebepler için uydurulmuş hadisler olsa da hadis, Kur'an'ın açıklanmasında olmazsa olmazdır. Kur'an meallerinde bile sebeb-i nüzul'lerde bir çok hadislerde geçen olaya, kişiye atıflar vardır, tefsirlerden bahsetmiyorum bile, hadisler olmadan tefsir bile yazılamaz. Piyasadaki hadis inkarcıları bile çeşitli ayetleri açıklamakta hadislere başvurmaktan kendilerini alıkoyamazlar. Uydurma hadisleri demiyorum ama ciddi sahih hadisleri bir kenara bırakırsanız Kur'an'ı anlamak imkansızlaşır.
YUNANİSTAN!a arka çıkmak değil.. GERÇEKLER Bu..
Kanuni RODOS adasını aldı, sebepleri..? Şövalyeler yol kesip eşkiyalık yapıyordu ,hac yolunda zorluklar v.s..
Şimdi?
RODOS eski sahibine döndü!!Doğrusuda bu değil mi?
Benim ne işim var SUUD topraklarında ya da LİBYA'da MISIR'da..??
Sonuç.. Elde var 0..
(Hiç girişmeseydik bu fetihlere, belki bugün Mısırla,Suudla, çok daha iyi durumda olurduk.Ülke olarak)
FETİHLERE harcayacağın enerjiyi, bilime,sanata (Floransa örnektir) estetiğe harcasaydık..daha iyi olmazmıydı?
SAHİP OLMADIĞIMIZ; geçici olarak İŞGAL ETTİĞİMİZ yerleri ,geri vermemiz henüz hazmedilir kabul edilemiyor..Maalesef..
LENİN'in bu konudaki tavrını doğru buluyorum. Toprakların gerçek halklarına iadesi meselesi..
Türkiye de de insanlar deizm e yönelmeye başladı. Başta cemaatler olmak üzere herkes bunun farkında.
15 sene dini eğitim verdikleri çocukların tamamı artık onların istediğini kalıba girmiyor. Yeni nesil sorguluyor, babaları gibi Allah, Peygamber, Kuran üçgeninde her denileni kabullenmiyor.
Etrafındaki soygunun, bir kesim islamcı kesimin zenginleşen şımarık, görgüsüz hayatlarının farkındalar. Varolan bu zenginliğin dışında kalan herkes sistemi daha çok sorguluyor.
O yüzden diyanet bütçesi sürekli artırılıyor. Eldeki tek koz DİN....
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Acizlik diye bir kuram var
Herkesin sınırı farklıdır
Ben tokat yer allah var derim
Başkası kolunu kesseler allah yok der
Bunun sonucu seni sınırınla sorgulayıp bir şeyleri kabullendirmek ise buda bir hatadır
Aklımın erdiği doğrudur demek yada herkes bunu yapıyor demek doğrudur demek buda hatadır
Vatandaş sıkıştı birşeyler eksik hissediyor ama adını koyamıyor çünkü bilgi donanımı yok.Diyanet ve cemaatlerin arasında eziliyor.
İkiside gerçek dini ögretmiyor anlatmıyor çünkü İslam reformdur bildiklerimizin çöp olduğunu görürsünüz öğrenince başlarsın artık günümüz değerleri,hayatı ile çatışmaya bundan dolayı insanlar kaçak guresir sirtlanmaz bunu ve yasadikcada içinde bulunduğu hal cekilmezleşir.
Kurumlarin,cemaatlerin işinede gelmez bu İslami bilme durumu onlarda üstünü örter ve deizim gibi var olan ama hiçbir yarattığına bir sorumluluk yüklemeyen başıboş bırakmış olan ilah modeli çıkar ortaya bunun eski adı İslami adı munafiklik tır.
Çok yanlış bir dış politika görüşü..
Birleşik Krallağın ne işi var Güney Kıbrıs'ta, Falkland adalarında, kendine bağladığı sözde Avustralya'da, Kanada'da, Yeni Zelanda'da, zamanında Süveyş'te Hindistan'da, Çanakkale'de, Anadolu'da?
Milli menfaatler herşeyden üstün demekki..
Lenin dediğini de nüfus azalsın diye kendi halkını açlıktan öldüren kişi olarak hatırlıyorum nedense.. :)
Biz ne kadar birbirimize laf anlatmaya çalışsak da tepedekilerin kafası bizden yani adaletten farklı çalışır.
Amerika bir rahip için bir ülkenin ekonomisini tehdit eder ama Vietnam'da, Afganistan'da, Irak'ta ve diğer ortadoğu ülkelerinde kaybettiği askerler için sadece kahraman muamelesi yapar. Dikkatli olmamız gereken kimseye koz veya fırsat vermemektir.
Cemaat , tarikat hacı hoca vs bunlarla birlikte hareket atmek , medet ummak ben bu gibi şeyleri şahsen Müslümanlıktan kopmak ayrılmak şeklinde değerlendiriyorum.Hatta çok aşırıya kaçanlar için dinden Müslümanlıktan çıkmak kadar kötü bir şey olarak görüyorum.Kız evlatlarını veya oğullarını dini bilgiler öğrensin diye yurtlara emanet edenlere şaşırıyorum , günahın ve cinsel suçların sapkınlık şeklinde yaşandığı bu günlerde canın ciğerin evladın , savunmasız , kalbi tertemiz duygulardan oluşan evladını nasıl yurttur cemaattir diye tanımadığın kişilere emanet ediyorsun.Tutturmuşlar bi Allah dostu.Kimdir Allah dostu ya kimdir ??????????? Kimin Allah dostu olduğunu ancak yüce yaradan Allah bilir.Adamın bi karış sakalı var Allah dostu , adam hacı ya gitmiş Allah dostu kim Allah dostu ya ????????? Nasıl böyle bir cahillik olabilir ya.Adam başına sarmış yeşil bir sarık .............giymiş bir şalvar. bir karış sakal ben şeyhim Allah dostuyum.Dışından yeşil türbe , içine girdim estafürüllah tövbe böyle kişilerin İslam dinine de zararları oluyor ….. bu mukaddes dini küçük düşürülüyorlar karalıyorlar .Kardeşim Müslümanmısın pusulan Kur'anı kerim rehberin Hz Muhammet olacaktır.Fakat Mevlana gibi Yunus Emre gibi ermiş insanlarımızda islamiyete hizmet etmişlerdir onları tenzih ederim.Bir hacı bektaşı veli bunlar Allahın sevgili kullarıdır ama artık günümüz de yok artık soyları tükenmiştir.Şimdi artık İn-ni Cin_ni şeytandan geçilmiyor.Kendimizi bu tür insanlardan korumalıyız dini bilgi istiyorsan İnternet kuranı kerimin meallleri okunuşları hadis bilgiler her türlü dini bilgi kolayca ulaşabilirsen , camiler sonuna kadar açık devletin resmi din adamları onlara sor her soruyu cevaplar.Fakat uydurma ilkokul mezunu bile olmayan dalkavukların peşine takılmayalım evlatlarımızı çocuklarımızı emanet etmeyelim.Kur'anı kerim ve Hz Muhammdden gayrısı bizi üzer dinimizden koparır başımızı belaya sokar.Amaaaaaaan dikkat.
O zaman Kızılderililerin ABD ye yeniden hakim olup beyaz Amerikalıların geldikleri gibi gemiye binip İngiltere'ye Avrupa'ya dönmesi gerekiyor.😂
Yada sömurdukleri afrikadan çıkmaları gerekecek.600 sene işgal ettigin yunanin dili Yunanca kalacak 50 yıllık Fransa'nın işgal bile değil sömürgesi olmuş Afrika ülkesinin üstelik ten renginden tut yediği içtiği ne kadar farklı olan
Halkin dili fransizca olsun ne tuhaf ..
İnsan beyni araştırdıkça öğreniyor
500 yıl önce bulunan penisilin yer çekimi kanunu elektrik vs bunlarla hayatı idare ediyoruz ama din değişmez gelişmez demek hatadır
İncili gönderen peşinden tevratı zeburu en Sonunda da kuranı gönderen deneme yanılma mı yaptı yoksa baştakiler hatalıydi yada kuranı göndermede mecburmu kaldı bunumu gkestiremedi
Başıboş bırakmak denilir deist için ama kimse neden buna yönlendirildi ini söylemez
Kafana göre hadis yada uydurmaya ile İslamı kötülemek mevzu değil mevzu asıl nedir
Kuranı yakan neden ölmüyor ibretlik için
Neden şirk koşuluyorda cezası verilmiyor
O kadar masum insan ölüyordu neden yapana yada sorumlu olana bir şeyler işaret edilmiyor
Bunun cevabını veren zaten deist müslüman farkında anlar
Cemaat , tarikat hacı hoca vs bunlarla birlikte hareket atmek , medet ummak ben bu gibi şeyleri şahsen Müslümanlıktan kopmak ayrılmak şeklinde değerlendiriyorum.Hatta çok aşırıya kaçanlar için dinden Müslümanlıktan çıkmak kadar kötü bir şey olarak görüyorum.Kız evlatlarını veya oğullarını dini bilgiler öğrensin diye yurtlara emanet edenlere şaşırıyorum , günahın ve cinsel suçların sapkınlık şeklinde yaşandığı bu günlerde canın ciğerin evladın , savunmasız , kalbi tertemiz duygulardan oluşan evladını nasıl yurttur cemaattir diye tanımadığın kişilere emanet ediyorsun.Tutturmuşlar bi Allah dostu.Kimdir Allah dostu ya kimdir ??????????? Kimin Allah dostu olduğunu ancak yüce yaradan Allah bilir.Adamın bi karış sakalı var Allah dostu , adam hacı ya gitmiş Allah dostu kim Allah dostu ya ????????? Nasıl böyle bir cahillik olabilir ya.Adam başına sarmış yeşil bir sarık .............giymiş bir şalvar. bir karış sakal ben şeyhim Allah dostuyum.Dışından yeşil türbe , içine girdim estafürüllah tövbe böyle kişilerin İslam dinine de zararları oluyor ….. bu mukaddes dini küçük düşürülüyorlar karalıyorlar .Kardeşim Müslümanmısın pusulan Kur'anı kerim rehberin Hz Muhammet olacaktır.Fakat Mevlana gibi Yunus Emre gibi ermiş insanlarımızda islamiyete hizmet etmişlerdir onları tenzih ederim.Bir hacı bektaşı veli bunlar Allahın sevgili kullarıdır ama artık günümüz de yok artık soyları tükenmiştir.Şimdi artık İn-ni Cin_ni şeytandan geçilmiyor.Kendimizi bu tür insanlardan korumalıyız dini bilgi istiyorsan İnternet kuranı kerimin meallleri okunuşları hadis bilgiler her türlü dini bilgi kolayca ulaşabilirsen , camiler sonuna kadar açık devletin resmi din adamları onlara sor her soruyu cevaplar.Fakat uydurma ilkokul mezunu bile olmayan dalkavukların peşine takılmayalım evlatlarımızı çocuklarımızı emanet etmeyelim.Kur'anı kerim ve Hz Muhammdden gayrısı bizi üzer dinimizden koparır başımızı belaya sokar.Amaaaaaaan dikkat. ..
Yaptığım yorum kesin olmamakla birlikte emin olmam tartışılır. Ama yıllarca işlem yapmış biri olarak şahsi değerlendirmem, bist100 ün sağlam bir kriz görmek istemesidir.
Yani bu gördüğümüz düşüşler düşüş değil, baya bildiğim kriz istiyor piyasa.
Çünkü major dirençler bir türlü aşılamıyor, hisseler gidemiyor. U30 hisseleri miyadını doldurmuşcasına aynı fiyat aralığında dolanıyor... kazandırmadığı gibi kaybettiriyor...
Sebebi açık ve net belli..
Hükümetin yüksek dolarlı, cari açıklı, kredili büyüme politikası.. 2013 den beri bunu uyguluyor.. enflasyona sebebiyet veriyor buda..
Tabii bu ortamda yolsuzluk daha kolay olur...
Hükümet elinden geldiğince geciktiriyor bunu..
Şirketler dolar bazlı kar yapamıyor yıllardır.. tam tersi iyice eridiler.. her sene düşüyor..
Çünkü hükümetin dolar politikası bu..
Şahsi görüşümdür ancak büyük bir dip dalgası şart.. yoksa hep fakir kalacağız..
Sazeli iyi güzel yazmışsında Bilale anlatır gibi birde bana yazmışsın ben anladım okuduğumu merak etme ama dünyaya hakim olan yahudiler Hristiyanlar İncil Tevrat hepsi maldı doğruyu göremiyorlar yanlış adamı ve kitabı seçmişler bu mesajı onlarda ilet sevap izlersin lakin bilale anlatır gibi olsun malum adamlar mallar ya anlamazlar ise bir daha anlatmak durumunda kalmayasın sevgili dostum
Özür dileyerek size katılmadığımı beyan edeceğim. Sebebi de;
Duhan Suresi 58.Ayet "(Ey Muhammed!) Biz Onu (Kur’an’ı) senin dilinle kolaylaştırdık ki, düşünüp öğüt alsınlar." demişken, Peygamberimiz sağlığından yazılan hadisleri yaktırmışken ve buna 200 sene uyulmuşken, tekrar kaleme alınması ihtiyaç değildir.
Konu aslından çok uzun da, haftasonu nedeniyle forumda farklı konulara girdiğim için fazla da uzatmayayım. Kimsenin düşüncesini değiştirme hedefinde değilim, bildiklerimi ve inandıklarımı paylaştım sadece. Herkesin aklı ve idrakı kendinedir, hesabını da kendi verecektir.
Selametle..
Mısır, Mısırlılara, CEZAYİR, Cezayirlilere, FAS ,FAslılara dönmedi mi?
Sömürge etkisi kaldı tabi ki,
Marakeşte Fransızca bilmeyen yok gibi.. !
Sırplara, Arnavutlara ya da YUnana OSMANLI bunu yapamadı. !!
Ama ARAP HAYRANLIĞI tüm sokaklarda, sakal,kavuk,fes,şalvar,örtü devam ediyor..
SÖmürgeleşen bizmiyiz acaba?
Doğru oldugundan farklı gozukmektir yani islamim diyeceksin günah olanı yasak olanı işlemekten cekinmiyeceksin hatta kendine haklı sebepler çıkaracaksın .İslamim diye in hayatında İslam'a ait birşey yoksa ne oluyor?
Murciye,hariciye,mutezile bunlar hepsi farklı hepside içtihat yorumları yani kendi zanlariyla yanılgıya düşüp sapmislardir onlar ayrı.
Adnan hoca (hocalikla ilgisi yoktur hocayı isim olarak söylüyorum) murciye gibi adamların tırnağı bile olamiyacak derecede islamla ilgisi olmayan adamın biriydi fitneydi yani.