Originally Posted by
emregunes
Türkiye de de insanlar deizm e yönelmeye başladı. Başta cemaatler olmak üzere herkes bunun farkında.
15 sene dini eğitim verdikleri çocukların tamamı artık onların istediğini kalıba girmiyor. Yeni nesil sorguluyor, babaları gibi Allah, Peygamber, Kuran üçgeninde her denileni kabullenmiyor.
Etrafındaki soygunun, bir kesim islamcı kesimin zenginleşen şımarık, görgüsüz hayatlarının farkındalar. Varolan bu zenginliğin dışında kalan herkes sistemi daha çok sorguluyor.
O yüzden diyanet bütçesi sürekli artırılıyor. Eldeki tek koz DİN....
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cemaat , tarikat hacı hoca vs bunlarla birlikte hareket atmek , medet ummak ben bu gibi şeyleri şahsen Müslümanlıktan kopmak ayrılmak şeklinde değerlendiriyorum.Hatta çok aşırıya kaçanlar için dinden Müslümanlıktan çıkmak kadar kötü bir şey olarak görüyorum.Kız evlatlarını veya oğullarını dini bilgiler öğrensin diye yurtlara emanet edenlere şaşırıyorum , günahın ve cinsel suçların sapkınlık şeklinde yaşandığı bu günlerde canın ciğerin evladın , savunmasız , kalbi tertemiz duygulardan oluşan evladını nasıl yurttur cemaattir diye tanımadığın kişilere emanet ediyorsun.Tutturmuşlar bi Allah dostu.Kimdir Allah dostu ya kimdir ??????????? Kimin Allah dostu olduğunu ancak yüce yaradan Allah bilir.Adamın bi karış sakalı var Allah dostu , adam hacı ya gitmiş Allah dostu kim Allah dostu ya ????????? Nasıl böyle bir cahillik olabilir ya.Adam başına sarmış yeşil bir sarık .............giymiş bir şalvar. bir karış sakal ben şeyhim Allah dostuyum.Dışından yeşil türbe , içine girdim estafürüllah tövbe böyle kişilerin İslam dinine de zararları oluyor ….. bu mukaddes dini küçük düşürülüyorlar karalıyorlar .Kardeşim Müslümanmısın pusulan Kur'anı kerim rehberin Hz Muhammet olacaktır.Fakat Mevlana gibi Yunus Emre gibi ermiş insanlarımızda islamiyete hizmet etmişlerdir onları tenzih ederim.Bir hacı bektaşı veli bunlar Allahın sevgili kullarıdır ama artık günümüz de yok artık soyları tükenmiştir.Şimdi artık İn-ni Cin_ni şeytandan geçilmiyor.Kendimizi bu tür insanlardan korumalıyız dini bilgi istiyorsan İnternet kuranı kerimin meallleri okunuşları hadis bilgiler her türlü dini bilgi kolayca ulaşabilirsen , camiler sonuna kadar açık devletin resmi din adamları onlara sor her soruyu cevaplar.Fakat uydurma ilkokul mezunu bile olmayan dalkavukların peşine takılmayalım evlatlarımızı çocuklarımızı emanet etmeyelim.Kur'anı kerim ve Hz Muhammdden gayrısı bizi üzer dinimizden koparır başımızı belaya sokar.Amaaaaaaan dikkat.
FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.
Yer İmleri