sanırım adresi yanlış yazdınız. doğrusu nedir
Printable View
https://wordcounter.net/
bu siteye 20 fondaki hisseleri yazıyorum
Merhaba, herkese kazançlı bir hafta dilerim. İyi gelir Aralık ayı fon videosunda Osmanlı portföy yöneticisi OJT fonu için (QNB Finans Teknoloji) %20 yerli hisse taşıdığı için stopaj yok dedi. Ben tamamı yerli değilse stopaj var diye biliyorum. Bilgi olarak sormak istedim katkı yapmak isteyenlere şimdiden teşekkürler.
Youtube de Cihat amca takdigi o filtreliyo bir de renk veriyor filan sorsaniz keyfim ole istiyo filan diyo ama gecenlerde bol bol altin aldim filan diyordu altin da dusuyo idi simdi de cikiyo tabe gene dogru bildi amca ama enteresan bisi var dusse de ciksa da ben toplarim diyo da bu amca surekli gelir gelip yatirim yapiyo ise ne zaman harcama yapiyo yada harcama dan bikmis mi biz surekli market fiyatlarini arastirirken bu amca hic onlara takmiyo gibi surekli fon konusuyor arada marketleride anlatabilir oysa
Surekli ev alicam kredi karti faizi dustu yapistircam simdi 1.70den diyip duruyo enteresan...
Fon sepeti fonlarında stopaj için içeriğe bakılmıyor, adında yabancı/doviz ibaresi geçmiyorsa stopajsız oluyor diye hatırlıyorum
Stopajsız olduğuna dair bilgi: https://www.qnbfp.com/stopaj-istisnasi-uygulanan-fonlar
https://iyigelir.net/hangi-yatirim-f...snasina-sahip/
Evet bol bol ev almis galiba hala da kredi faiz dusunce basarim parayi filan diyo, odedigi kredi bedelini soyluyo vb. Bana kredi olayi pek anlamli gelmiyor cunku cepten belli bir faiz odeniyor elbette alacagin seydeki gelir daha iyi ise o zaman alinabilir ama ben tercih etmiyorum........
Kredi ile fon alip satmak yada hisse hep riskli gelmistir...
Cihat amca ise kendi paran enflasyonda eriyo ama alacagin kredi baskasinin parasi senin degil onun enflasyonda erimesine takmiyorum diyo
hocam kubilay hanın çin seddi hakkındaki sözünü duymuşsunuzdur ne kale yaparlarsa yapsınlar o kale ancak onu savunanlar kadar güçlüdür. demek istediğim kullananda strateji-taktik yoksa excel naapsın: )
cihat bey sürekli bankalar kredi yağdırıyormuş gibi konuşuyor. daha kötüsü kartın asgarisini ödeyin her ay diyor yahu asgari ödersen gelecek ay tüm limiti kullandırıyormu banka? hayır. asgari ne yatırdıysan onu kullanabilirsin sadece, sanki her ay limit fulleniyormuş gibi konuşuyor, işe yarar bilgiler edinemediğim için uzun süre önce takibi bıraktım. yatırım konusunda beni yıllardır yanıltmayan tek isim mert yılmaz.
Yeahh dogrusun.... Excel iyidir...
Cihat amca belki hiz kk kullanmiyo ama krediye kolay ulasilan seyin faizi de coktur, normal kredi cekse zaten cok bisi de verilmiyor... Misal ben kredi limiti cok artirmiyorum gerek yok cunku...
Mert hoca iyidir tv de uc ekonomi kanali var arada orada da konusuyor galiba rast gelirsek artik...
Ben de son portföy dağılımımı yazayım, karları ile birlikte.
%25 FIB altındayım, 1 yıldır tutuyorum, %20 civarı kardayım. Ama 1850-1900 aralığında fonları satıp ALTINS1 ile değiştirmeyi düşünüyorum, biraz daha gidişatı, derinliği görmek istiyorum. Altın fonları arasında bile %3-4 fark görüyorum ki değiştirmek istememin en büyük sebebi.
%70 YP fonlardayım;
1/3'ü KUB, Nisan gibi parçalı olarak geçtim, %15 kardayım, memnun değilim, teknoloji hisselerine fazla daldılar anlaşılan, son rallide de bir şey yapamadı. Bunu da yılsonu rallisinde satıp, fırsat olursa altına kaydırıcam.
2/3 IJC Nisan Mayıs gibi toplamaya başladım, %48 kardayım, ama çok oynak, uzun vadeli tutmak istiyorum ama çıktıkça %5-10 parçalı olarak azaltıp, düştükçe yerine koymaya çalışacağım. Uzun vadede beklentim büyük ama 2023 ilk yarısı Amerika için de iyi geçmeyebilir gibi geliyor, sonra sene sonuna doğru resesyon sonrası dünya fiyatlanabilir. 2024-2025 Covid paralarının dünyayı gezmeye çıkacağı yıl olacağını düşünüyorum, beklentim uzun vadede pozitif. 6-9 ay içerisinde 2022 başı seviyelere geliriz, sonra da kısa sürede yeni boğa piyasaları başlar diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi 2023 son çeyreğine doğru.
%5'de günlük trade yapmaya çalışıyorum. Uzun vadeli elim gitmiyor, çok aşağıları değil ama bir sebepten 4000'leri göstereceklermiş gibi geliyor. Onda da tahminim 2023 ilk çeyreği, Mart sonrası seçime kadar anketlerle birlikte ralli gelebilir. O yüzden sene sonuna kadar günlük hisse de devam, sonra belki uzun vadeci oluruz.
doğalgaza güzel çakmışlar , brente de çaksalar da TCD trade etsek
Sadece doğalgazla bağlantılı fon var mı?
aracı kurum elemanlarının hepsini dinleyin ama içinden almak istediğinizi alın (aslolan hisse araştırma raporlarıdır ,değerli olan bunlardır ) gerisinin büyük bölümü tıraştır , teknik analiz denilen şeyin tamamı tıraştır
keşke 15 sene önce bana böyle şeyler yazan olsaydı
Doğalgazın derdi neymiş bir bakmak lazım , brentte düşüşte hız kazandı , yarın için araştırılıp 2-3 günlüğüne girilebilir
kendime notlardır ytd
çevremin büyük bölümü muhafazakar ve altın yatırımları var , ve altın uzun zamandır kaybettiriyor ,benim de var ama kırıntı ( sadece dolar uçarsa boşa çıkmayalım diye aldığım bir fon , başka beklentim yok) altının yükselmemesine içten içe sevinmiyorum dersem yalan olur :)
Dostlar, goruntuleme icin link atayim bakin sikinti varmi yazin...
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Fon sepeti fonlarında şirketlerin kendi fonlarını alması belli bir yüzde ile sınırlanması gerek bence.
GJB İnveo portföy birinci fon sepeti fonuna bakıyorum 12 fon almış içerisine hepsi kendi fonları el insaf yönetim ücreti içinde yönetim ücreti. Seçilen fonlar kendi kategorilerinde en çok kazanan olsalar helal olsun diyeceğim ama bunlar kazanç kapısına döndürmüş olayı. Seçilen 12 adet fonların içinde hsyf hariç izahnamesi uygun olanlarda da mutlaka inveo ile alakalı fonlar vardır.
Bu kadar olmasa da baktıklarımdan MJB'de bu anlayış var.
valla tuncay turşucu'sundan tunç şatıroğlu'na devrim zelyut'a isim yapmışların hepsini yıllarca takip ettim, tahminlerinde %100 tutarlı olan sadece o var. nasdaq 17k'ya dayandığında burda artık temkinli olmak lazım diyen de, sp500 3500'e dayanınca artık alım yeri diyen de sadece oydu. bistin 2400 bandını aşıp çok yukarı gidebileceğini de ilk o söyledi. diğerleri trend ne tarafaysa oraya gidecek diyor onu tüpçü cafer abi de diyor o videoyu izlememe gerek yokki. tipine gelince ciddi bir duruşu var gayet düzgün adam ben severim öylesini, ben de üçkağıtçı gibi tipi olanı sevmem misal mete yüksel ama o da izledikçe ilgimi çekmeye başladı öngörüleri tutuyor. yani profesyonel yaşamda tipe bakmasak daha iyi sanki: )
kriptocular ZFB ye son zamanlarda üşüştüler ,portföyü incelemeden tabi , ama yarın en az eksi 3 en fazla eksi 3.70 buna da sevinmedim desem yalan olur
Bence yarın TGE alınır ,kumarı deneyelim bakalım (KUMARKELİMESİ TARTIŞMAYA AÇIK)
kendime tavsiyemdir
bistte cuma günkü %1,6 düşüşe rağmen bu sabahki fon performansları dikkatinizi çektimi? demeye çalıştığım buydu, artık fonlar düşmüyor, bu işte bu tuhaflık var sanki, devlet parmağı komplo teorileri falan : ) aman nazar değmesin vuralım tahtaya: ) hatta abd borsaları da %1 düşmesine rağmen yabancı fonlar da düşmedi hatta akbankınkiler artı yazdı. işte bu yüzden fon trade etmek anlamsız diyorum kaç haftadır.