[/QUOTE]
Vereceði cevap belli.Benim cevabým da: 'ulan o zaman neden bu anlamsýz deðerlere düþüyorsunuz,yatýrýmcý aðaç kabuðu kemiriyor, hisse alým proðramý açýklasanýza' Onun cevabý da : 'alýn kaçan mý'
Printable View
bu akþama açýklar bilançoyu, geçici gibi gelse de artýk önemi kalmadý. yüzde 45 düþtü tepeden.
uzun ve karmaþýk analizlere gerek yok. Aðrý kesici parasýna ilaç fabrikalarý satýn almak. konu bu kadar kýsa ve öz.
VUK gelir tablosu sonrasýnda bu akþamki finansal sonuçlarýndan pek umutlu deðilim. Kendi adýma 6 ay toplamýnda 1,3 milyar TL üzeri zarar bekliyorum.
https://i.hizliresim.com/1qmbome.JPG
Çok fazla belirsizlik var enflasyon muhasebesi sonrasý. Sadece kendi öngörülerimle gerçekleþmeyi karþýlaþtýrmak adýna kýsa bir çalýþma yapýyorum.
Türkiye'nin bu durumumda ve ilaç fiyatý kontrolünün firmalarý zora sokan böyle uygulama ile yabancý hiç bir þey almaz.Ne zamanki geçmiþte olduðu gibi ekonomi tamamen çöker,faiz emiyorumve döviz alýr baþýný gider o zaman olabilir.Bunun da olacaðýný beklemiyorum,bu konjonktürde Türkiyeyi bu duruma düþürmezler.Ama bir müddet,belki seçimlere kadar,sürüneceðimiz kesin.Aðaç kabuklarýný idareli yemek gerekir, daha kötü günler içinde yedek cephane hazýrlayalým.
Üstadlar yine sýnýfta kaldý. Zararda emin ama miktarda þüphelilerdi. :). Buda gol deðil.
ama bize 2 milyar zarar eder diye bilgi verilmiþti :kmk:
pazartesiden itibaren dönmeye baþlarsa ileride bilançolar düzelecek anlamýna gelir. hisse fiyatý geleceði yansýtýyor maalesef bugünü deðil.
Kar rakamýna bakýnca iyi gibi ama bence epey kötü bilanço. Brüt kar faaliyet giderinden daha düþük kalmýþ. Yani satýþtan elde ettiði kar genel yönetim, pazarlama ve arge giderlerini karþýlamamýþ. Bu tarihinde ilk kez oluyor muhtemelen. Kar da vergi gelir/giderinden dolayý gelmiþ.
Çok bilinen bir aðrý kesicinin 30'lu tableti 61 lira. Durum böyleyken x'ten kar etmiþ y'ye yazmýþ. y'deki zarar bilmem nere kaymýþ minvalinden yorumlar hezeyandan baþka birþey deðil. Finansal durumu yüzünden mi bu fiyatlara düþtü ki, finansal durum düzelince yükselsin yada düþsün.
Uluslararasý gemi taþýmacýlýðý verilerinden hangi ülkeye ilaç gitmiþ bak, yatýrým var neye bilen yok. Hangi ilaca ruhsat alýnmýþ her ülkede ilgili kurumun verilerini ara tara bul. Saymakla bitmez. Sýr küpü mübarek. Sen kendini anlatmazsan kimse yüzüne bakmaz. öyle 50 60 bin dolar hacimlerle günler günleri kovalar.
Deva nýn ne yaptýðýný yada yapmadýðýný bilen biliyor. Bilmeyen zöðürt küçük yatýrýmcý,onlarýn da bir etkisi olamaz.Enflasyon muhasebesi ile baþlayan süreçte olumsuz bilançolarýn geleceðini ve ilaç zammý olmayacaðýný büyük alýcýlar biliyordu,onun için de yavaþ yavaþ yedire yedire hisseleri devrettiler. Konjonktür de böyle kötü olunca bir süre alýma geçmezler.2024 bilançosu beklentisi ve genel duruma göre alým için yeni deðerlendirme yaparlar.
Þaþkýn ördek arka arka yüzermiþ.Olup biteni anlamadýðý aþikar,þirketten medet umuyor. PH geçmiþte önemli bir trading deneyimi var ve þirket hakim ortaðý bir vergi cennetinde Deva yý satýn almak için kurulmuþ.Sende þimdi ondan k/y maðduriyetini gifermek için yardým bekle.Altta kalanýn ve parasý kalmayanýn caný çýkacak,bu belli oldu.
PH ýn kim olduðunu bilmiyorsan boyunu aþan sulardasýn.
arkadaþlar görüþlerimi yazdým. görüþlerimin aksi düþünceleriniz varsa sýralayýn tartýþalým. her yazýlaný kiþiselleþtiren, cahil cühela, ayak takýmýna yanýt veremem ki ben. Zararý kucaklayan zýrcahil tayfa ne desek tetikleniyor. Bu fiyatlara ben düþürmedim ki ama...
01.01.2024 - 30.06.2024 döneminde DEVA Holding ve Grup þirketlerine; Yönetim Binasý, Fabrika, MakineTesisat ve Demirbaþ olmak üzere toplam 662.763.872 TL, Ar-Ge, Ruhsatlandýrma ve Lisanslarla ilgili olarak
892.655.950 TL tutarýnda olmak üzere toplam 1.555.419.822 TL yatýrým yapýlmýþtýr.
Esas Faaliyet Karýnýn düþük olmasý bundan mý acaba?
Özsermayesi 2023-6 da 5,189 iken 2024 -6 da 18,381 olmasýna raðmen karý nasýl düþüyor anlamadým.
DEVA Holding 2023 yýlýnýn ilk altý ayýnda, kutu bazýnda 69,89 milyon adet IQVIA satýþý ile bir önceki yýlýn ayný
dönemine göre %16,90 oranýnda, TL bazýnda ise 2.694,00 milyon TL IQVIA satýþý ile bir önceki yýlýn ayný
dönemine göre %123,15’lik oranýnda büyüme saðlamýþtýr.
DEVA Holding 2024 yýlýnýn ilk altý ayýnda, kutu bazýnda 67,96 milyon adet IQVIA satýþý ile bir önceki yýlýn ayný
dönemine göre %2,7 oranýnda küçülmüþ, TL bazýnda ise 4.254,30 milyon TL IQVIA satýþý ile bir önceki yýlýn
ayný dönemine göre %58,01 oranýnda büyüme saðlamýþtýr.
DEVA Holding 2023 ilk 6aylýk dönemde, Devlet Malzeme Ofisi’ne 180,3 milyon TL deðerinde 14,6 milyon kutu,
hastaneler için ise 113,3 milyon TL deðerinde 9 milyon kutu ilaç satýþý gerçekleþtirmiþ olup, söz konusu
satýþlar IQVIA verileri içinde yer almamaktadýr.
Ayrýca, ilgili dönemde 25,2 milyon USD karþýlýðý 509,1 milyon TL tutarýnda ihracat gerçekleþtirilmiþtir.
DEVA Holding 2024 ilk 6 aylýk dönemde, Devlet Malzeme Ofisi’ne 208,1 milyon TL deðerinde 16,9 milyon kutu,
hastaneler için ise 129,0 milyon TL deðerinde 7,4 milyon kutu ilaç satýþý gerçekleþtirmiþ olup, söz konusu
satýþlar IQVIA verileri içinde yer almamaktadýr.
Ayrýca, ilgili dönemde 32,7 milyon USD karþýlýðý 1.033,7 milyon TL tutarýnda ihracat gerçekleþtirilmiþtir
Parasal kazanç veya kayýp ne demekse sanýrým sorun burada.
Parasal kayýp / (kazanç) 2024-6 (658.846.210)
2023-6 3.161.159.396
Yurtdýþýndaki þirket sayýsý,sermayeleri ve onaylý ruhsatlarý düþünüldüðünde bu ihracaat artýþý sanki az gibi.Evet istikrarlý artýþ var ama kar az.Bajama adasýna kayýtlý kakim ortak umarým dýþarýda para býrakmýyor.Bu böyle algýlanýrsa þirketin güvenilirliði çiddi zedelenir.Hisse fiyatýnýn da böyle düþmesinde bu þüphe varmý acaba.2024 te de 2023 gibi k/y ya komik kar daðýtýmý yaparsa artýk bu hisseden kaçmak gerekir.
adam her kafayý çektiðinde gelip birþeyler uyduruyor. utanma arlanma yüzde yok. fütursuzca sallýyor.
geçen haftada israil lübnan'a saldýrýrsa, deva kötü etkilenir demiþti. müptezel. :oleyo:
Þahsýma bu forum üzerinden ettiðin küfür nedeniyle gerekli mercilere baþvuru hazýrlýklarýný tamamladýk. Allahýn izniyle dersinizi adli kanallar üzerinden vereceðim. Ýyi forumlar üstadým :).
Siz burayý oyun alanýnýz sandýnýz ama ben sen ve tayfaný adam edeceðim hiç merak etme.
Þu forumda yönetici,denetleyici hiç kimse yokmu acaba? Mütemediyen birilerine laf yetiþtirmeye çalýþan þu beyfendiyi bir engelleseniz size zahmet! Þu foruma ayak bastýgýndan beri aðzýnýzdan tek bir faydalý, bilgilendirici söz öbeði duyamadýk.Varsa yoksa "iðneleyici ifadeler","sizi adam edeceðim","yanýldýnýz üstadým" gibi saçma sapan tamamen vakit israfý olan gereksiz yazýlar.Yorulmadýnýz mý hâla?.Yýllardýr okurum burayý senin gibisini ilk defa gördüm.Burasý bilgi alýþveriþi, paylaþýmý için kullanýlan bir mecra,saða sola sallamak,laf yetiþmek için deðil.Artýk sizde ya faydalý, rasyonel bilgiler paylaþýn yada bu forumdaki insanlarý rahatsýz etmeyin.
Kullandýðý nik para kaybetmeye uzun süre dayanamayacaðýný gösteriyor.Yorumlarýndan bilgi seviyesinin düþük olduðu anlaþýlýyorArtýk iþi Allah'a kalmýþ zaten.Bu tiplerle hep beraber mücadele etmeliyiz karanlýkta býrakmalýyýz
Düþeni bugün kýrar umarým, 0.68 pd de en büyük destek. Þu an yeþil olmasý bilançosu olumlu karþýladýðýný gösteriyor.
Gün sonunu bekleyelim olumlu karþýlandýðýný anlamak için.Türkiye beklenmedik geliþmelere þahit olacak yakýnda,bunu da biliyor para babalarý.
Faydalý söz istiyorsan 100 lirada uçacaz kaçacaz diyen üstadlarýnýn aksi yorumlar yaptým. o zamanda faydasýz yorumlar yapma diyordunuz. geldik 60 liraya hala ayný terane. Yazdýklarýmýn kýymetini bilen 1 kiþi zarar etmedi. Üstadlarýn aksine. Fayda saðlamaktan anladýðýnýz her ne ise o anlayýþý deðiþtirin. Beni bloklayarak yazdýðým deðerli yorumlardan mahrum kalabilirsin. Yönetimi eleþtirmek sizin haddinize deðil. Boyunuzu aþar.
haftalýk macd þöyle burnunu havaya kaldýrsa uzun soluklu güzel günlerin kapýsý açýlacak. parabolde al diyor kaðýdý.
Yazdýklarýna bakarmýsýnýz.Deðerli yorumlarým diyor bir de .Ýhtiyacýmýz yok
https://i.hizliresim.com/h8ig5jc.png
teknik göstergeler olumlu sinyaller üretmeye baþlýyor. þeytanýn bacaðý kýrýldý.
ieis aðustos ayý ilaç pazarý analiz verileri.
https://i.hizliresim.com/s0atq5t.jpg
Aðustos 2023 ile Aðustos 2024 karþýlaþtýrýldýðýnda ilaç satýþlarýnda %10,8 artýþ var (178 milyon kutudan 197 milyona çýkmýþ).
Ocak-Aðustos döneminde ise 2024'te bir düþüþ söz konusu: %2,8 azalma (1.731 milyon kutudan 1.683 milyona).
Ocak-Aðustos 2024'te ithal ilaçlarda %5,9, imal ilaçlarda %2,5'lik bir düþüþ görülüyor.
Saðlýk ürünlerinde %60,5 artýþ ile dikkat çekici bir büyüme var (72.439 milyon TL'den 116.276 milyona).
Ýlaç satýþ deðerleri Aðustos 2023'te 17.818 milyon TL iken, Aðustos 2024'te %36,9 artarak 24.390 milyon TL'ye ulaþmýþ.
Ayný dönemde, Ocak-Aðustos toplamýnda ise ilaç satýþlarý %62,4 artýþ göstermiþ.
Onkoloji ilaçlarý 2023 Aðustos'tan 2024'e %8 artýþ gösterirken, kardiyovasküler ve antibiyotiklerde %5 düþüþ var.
Dermatolojik ürünlerde de %7 azalma mevcut.
Aðustos 2024'te bedeli ödenecek ilaçlar listesine eklenen referans ve eþdeðer ilaçlarda toplamda 45 yeni ekleme yapýlmýþ.
Ayný listeden 18 ilaç ise çýkarýlmýþ.
bilanço tarafýndan desteklenen fiyat, beklenen ve yaklaþan ilaç zammý gibi etkenlerle iyice güçlenebilir.
Enflasyon muhasebesi de yeni yýl için tekrar gözden geçirilecek gibi duruyor. Umarým sonlandýrýlýr. Tüm bunlarý düþündüðümde deva yatýrýmcýsý en kötü günleri geride býraktý diye düþünüyorum.