Bilanço yine çok iyi gelir
Önemli olan bunun hisseye yansıması
Printable View
Bilanço yine çok iyi gelir
Önemli olan bunun hisseye yansıması
Patron geçen sene hissem
şu kadar etmez filan gibi
açıklamalarından sonra
yüzümüz gülmedi, reel bazda
biz yatırımcıları zarar ettirdi
Kuşlu sitede hisse pazarlayan
camgözlerin hepsi kayıp
yatırımlardan videolar artık yok
Her şey iki üç katına çıktı
Şirketler bol bol kazanıyor
biz küçük ortaklara kol saati
diyecem ama onu bile veren yok
Neyse epey içimi döktüm
erdemoğluna hakkımı
helal etmiyorum.
Bugün 2.104.736.547 lira gibi çok iyi sayılabilecek bir işlem hacmi oluşmuş... ama ortada bir şey yok... sasa eksi kapattı :(
Haftalık Grafiksel görünüm... Bana göre top çevirme hareketleri devam ediyor...
https://i.hizliresim.com/45p0tqp.PNG
cep to cep diye tabir edilen işlemleri en iyi gösteren bu 15 dk'lık grafik...
https://i.hizliresim.com/h1z43bf.PNG
1970 te galatasatayın başına
İngiliz Brian Birch adında
bir teknik direktör gelmişti.
Takıma üçgen pas alışkanlığı
kazandırdı. Zira o yıllarda
futbolumuzda pas yerine
çalım atmak meşhurdu.
Hissedeki bu hali görünce
aklıma geldi. Genç kardeşlerim
bilmez tabi, beni bağışlasınlar
Sasa'nın temeli ptanın gecikmesinden sebep (kısa vadeli) sağlam değil ve borç hanesi kabarık. Bu durumu yakın zamanda düzeltecek tek şey ptanın açılması ve açıldıktan sonra bilançoya etkisinin elle tutulur hâle gelmesidir. O güne kadar dolar olarak diplerde gezen Sasa'yı toplama üstüne kurulu planım. Ki uzun vade planımda, açacağı her tesisi 1 sene geç açma hakkı vermiştim Sasa'ya. Eylül sonu yatırımcı ilişkilerine sorarız ptayı, 2024 ilk çeyreğe sarktı derlerse gibi durumlara hazırlanmakta fayda var diye düşünüyorum. Yaşayıp göreceğiz...
forumda hiç bu kadar sessizlik görmemiştim...
gerçi yazacak çizecek bir şey de yok ortada...
yatırımcıyı da sonunda yıldırıp bıktırdılar...
baş sorumlu patron tabiki...
ehahaeh endeke bak şaşaya bak
uyuz essek gibi öleeeeee duruyo...
Pta'nın açılış tarihi gecikirseyi fiyatlıyor Sasa:)
Hazirandı açılış, en iyi ihtimalle kasıma sekti... 6 ay uzun bir zaman, bu sebepten en geç 2024 ikinci bilançoda ptanın etkisini hissederiz diye düşünüyorum.
bence hisse ederinde buralar iyidir. yeni hedefler oluştuğunda oraya gider.
Bugün işlem hacmi rekor kırdı.
63,5 ortalama, 1700 lot vedalaştım Sasa Reğizle. Cepten üç beş ekleyerek 1800 lot geri alırsam mis, alamazsam da sıkıntı yok. Bekleriz sinsi sinsi, şüphesiz ki beklemekte fayda vardır. Az da heyecan olsun tabii.
ben en son 62 lerde sattım daha da giriş yapmadım
Enerji ve bir kaç hiseyle toparladık. Yoksa patron bizi eriticek eflasyona
koşuun düşiyaaaaaaaaaaaah şaşa düşiyaaaaaaaaaaah
Bu kadar dev yatırımları planlayan firma patronunun saçma sapan açıklamaları ve KY nin üç kuruşunu çarpmak için attığı binbir takla nedeniyle, ben SASA tarafından açıklanan yatırımların ciddi olduğunu düşünmüyorum.
Burda bile bir tuhaflık var.
Gecikme varsa çıkar sebebi ile birlikte gecikme var denir. Yatırımın geldiği seviye hakkında bilgi verilir vs. Bu tür bir açıklama yapma tenezzülünde bile bulunmuyolar.
Kaldı ki mühendislik işleri teknik işlerdir. Ne zaman başlayacağı ne zaman biteceği net bellidir. Gecikme olursa da bu gecikme sebebine bağlı olarak yine gün seviyesinde gecikme tarihi hassas olarak verilebilir. Yıl sonu, ilk çeyrek gibi muallak tarihler vermek mühendislik işlerinde olmaz.
PTA tesisi de bir mühendislik işi olduğuna göre ve bu çerçevede bir açıklama yapılmıyorsa... kıllanmak için yeterli gerekçe vardır diye düşünüyorum..
Devlet detseğine gelince. Zaten Devlet detseği olmasa, sürekli zarar açıklayan (muhtemelen belki de batma noktasına gelmiş), gözlatı pazarında işlem gören bir şirket ile karşı karşıya olurduk şu an herhalde. Ayrıca ülke olarak geçmişten bugüne nice Devlet destekli batık projelerimiz olduğu da ortada..
Kağıdın geçmiş performansı ortada.. Kazandırmaz, kaybettirir diyemem. Ancak kazancının veya kaybının şirket performansı ile bir ilgisi yok gibi geliyor bana demek istediğim.
Patronun, hisse tepe noktada iken yaptığı açıklamayı hatırlarsanız, hisse tahtasını (şirket yatırımlarından ve piyasa kurallarından bağımsız olaarak) kendisinin yönettiğini anlayabilirsiniz. Hisse fiyatına kendi amaçları doğrultusunda yön veriyor. Para lazım olduğunda bir şekilde düşürüyor hisseyi, topluyor.. sonra yükseltiyor ve satıyor. Bu hareketler şirket performansı ile değil, patronun ihtiyaçları ile orantılı.
Piyasa kuralları ile hereket eden, kurumsal kimliğe sahip ve borsada işlem gören (çok ortaklı) hiç bir şirketin patronu, çıkıp kafasına estiği gibi bu şekilde bir açıklama yapamaz. Hadi yaptın, çıkıp bu konuda ciddi bir düzeltme bile yapmadı.
Yani kızacası SASA "vur-kaç"cı bir patronun kağıdı. Bu vurkaça ayak uyduran... para kazanır... neden kazanmasın ki..
adam emtiadanda gayrimenkulden de daha çok kazanacağız 3 sene içerisinde dedi rahat olsun herkes bence
Ben patron olsam, zerre düşünmem benim gibi lot sahiplerini. Uzun vade elinde tutan kazanır, gerisi hikaye der işime geleni yaparım tahtanın başında. Şahsen "uzun vade" yatırım prensibi olarak zerre umrumda değil fiyat, lot sayım düzenli artıyorsa cepten eklemeden, bence sıkıntı yok patrondan yana. O bana ben ona yabancı:/
Ayrıca Sasa özelinde ne iyi diyebiliriz uçması kaçması için... Bilanço ehle kötü arası bekleniyor, pta gecikmiş, bu durumda diğer fabrikaların açılışı da gecikecek derken iyi olan nedir, ben de bileyim:/
Şirketin burada yatırımcılarına karşı bilgilendirme konusunda eksikleri var...
SPK 'nın bu konuda şirketi uyarması lazım... Madem yatırımlarını kamuoyu ile paylaştın...
O halde zaman zaman hangi aşamada olduğunu KAP'a bildirmesi gerekir... Etik olan davranış bu...
Aksi halde yatırımcılar haklı olarak böyle ikilemde kalır...