Bence bu olcekte bir siparise teklif verecek firma sayisi az oldugu ve BNTAS'in aldigi en ciddi ihalelerden biri oldugu icin kamuya acikladilar.
Insallah devami gelir.
Printable View
Haberin düşme saati de çok manidar...:vk:
18-10-33. Yani her şeyin bittiği saat...
Bist açıkken atsa belki biraz yukarı yapardık...
Ama olur mu? Tahtanın ırzına nasıl geçecek, ağa??
YTD.
Onu da stoklardan veriverse ne güzel olur Sn. Tınaz:)
Sesimiz çıkmıyor çünkü nakit kalmadı düştükçe aldık Allah utandırmasın diyelim artık.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sarten teklif verdi mi bilmem ama sarten e rağmen aldıysa güzel bir şey şirket için.
Genelde ihale haberlerini yukarı çekip mal çakmak için kullanıyorlar. Yarın ne yapacaklar bakalım.
Bende de nakit kalmadı artık. Alamıyoruz.
Nasip
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
30 Ekim 2017 de ayni firmayla anlaşma yapmış. 1.473.550 tl+Kdv olarak. Usd bazli bakarsak dünkü anlasma 3 katı civarinda. Bntas yatırımcısınin hazin sonu; bir bakmışsin elinde alacak nakit yok istemediğin kadar lot sahibisin:) Dediginiz gibi anlaşma haberinin zamanı manidar ama bu fiyatlarda bit yeniği aramaya da gerek yok bence. Umarim uzun soluklu yeni bir trend başlangıcı olsun ve haberlerin devami ilerleyen donemde gelsin...
Geriye doğru bakinca aynı firmayla Nisan 2017 de 1.258.340,00 + Kdv tutarlı bir anlasma daha var. Ayni firmayla 2016-2017 yillarinda bir kac anlasma daha var ve arada bir de Marmara birlikten ihale kapmis. 2015-2016 surecine soyle bir baktim aklimda soru işareti oluştu. 2016 subat 2017 mart arasi gibi bir dönem yaşanır mi???
Sanirim burada dikkat ceken konu, alinan ihalede, uretilecek, cesitli ebatlarda kutu sayisi 345.000 adet.
4 ay icinde teslim edilecek.
Bu kadar surede 345.000 adet urunu uretecek gucte firma sayisi cok degildir.
2.000 - 5000 kutu siparisi olsa belki 50 firma bulunabilir.
Bunu ihale acan kurumlar icin soyluyorum. Siparis adedi arttikca maaliyet dusuyor.
Muhtemelen ihale oncesi su miktarin ustunde bir siparis dusunuyoruz, katilirmisiniz telefonu geliyordur.
Ya da ihaleye katilmaniz icin, ne buyuklukte bir ihale acmaliyiz gibi fikir alisverisi oluyordur.
Yoksa adam 60 Milyon TL.lik teneke stoku neden yapsin.
Stoku hazir ettiler, isi de aldilar.
Şimdilik gerçek yatırımcılar beklesin. Fazlalık yapanlar insin kağıdı çıkarmam diyor. Şuan yaptıklarının başka bir anlamı yok. O zaman Devamke...
Stok mu dersin döviz kuru mu dersin yatırım bilanço ucuzluk dolaşım oranı ne derseniz deyin Önemli olan tahtacının ne istediği. Bntas böyle bir kağıt oldu.
endeksin çok gerisinde kaldı şimdi 4 tl civarında olmalıydı...
Haberden de anlaşılacağı üzere şirketin hedefleri büyük
Eğer gizli tutulan içsel bilgi var ise
Her an bir şeyler açıklanabilir...
Son gelen kap i hala muallakta gösteriyorlar
Eyyluulde inşaatta dış cephe kaldığını ve sebattier için alt yapinin hazır olduğunu göndermişlerdi
Eylül kap i
https://resmim.net/cdn/2022/01/06/S9fxL.jpg
Makina ve hat faaliyete geçmiş ve dış cephe bitmiş son kap a gore.
Geçen yıl alınan yatırım isi tamamlanmıştır cümlesini göndermiyorlar.
Nazlı gelin yerim dar oynamam diyosun. Sahneye çıkma zamanın geldi şak şak şak...
Evet sn. Tınaz alsat bazı şeylerde uygun olabilir ama böyle temeli uygun hissede bir gün arkadan bakar kalır insan.
Tabi ki tercih yatırımcıya aittir. Ben işlem yapmamayı tercih ediyorum.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haftalık
https://resmim.net/cdn/2022/01/12/ZxLBn.png
W yi de yaptılar.
En son ortalamalar temmuz ayında aşağı kesmiş. Artık yukarı kesme zamanı geliyor inşallah.
Sanki yeni oyuncuların gelmesi için teknik hazırlıyorlar gibi. ( tuzak değilse )
Temelin sağlam olduğu ve yeni yatırımlar düşünülürse tuzak olma ihtimali zayıf.
Diğer ambalajları görünce:)
Ederini bulur inşallah
Tahtacının eli mahkûm. Rahatlaması için en az 2 tavan sonra - %5 lik bir düzeltme sonra bir ileri iki geri. Şuan beklentisi planı olan tahtaların tamamında nerdeyse bu plan geçerli. Bu anlamda trade yapılabilir uzun vadeli yatırım yapmayanlar için. Zaten temelde sıkıntı yok. Ucuz karlı şirket. Stoklar yeterli. Teknikte elbet birgün çalışır
W değilde afedersiniz kıç formasyonuna benzetti tahtaci kendine benzesin diye:) velhasıl kucağa birakabilecek temel rasyolar olusmak üzereyken atagini yapar orda da penis formasyonuyla işini görür heralde... Bilancoya da bisey kalmadi 45-50 arasi bir beklentim var ama Mayıs'ta aşama atlatacak bir kar bekliyorum en azindan mayis oncesi zirve tazeler temennisiyle tutmaya devam umarim gerçekleşir...
Yok hala W ye benziyor[emoji4]
Aman diğerleri tehlikeli nemelazim
Yani buralarda kalmasıni anlamadığım bir kaç şirketten biri. Önümüzdeki 6-9 ayda kârlar ciddi oranda artacak ve 2022 karının 60 ml üstü gelmesini beklemek mantiksiz olmaz heralde. Orta vadede gelecek 60 mlluk yıllık karla 6 Fk dan işlem goruyor gibi bakiyorum. Yatırımı olmasa büyüme potansiyeli olmasa bu fiyatlar şu ortamda olabilir diyebilirim ama mantıksız geliyor. Ya bilmediğimiz ve yanlış hesap yaptığımız seyler var ya da ortada bir plan var artık ama en fazla Mayıs'a kadar kasabileceklerini düşünüyorum.
Ne biçim borsamız var. Aynı kağıtları dönderip dönerip duruyorlar. DOBUR ile PRKAB midemi bulandırıyor artık. Ya tavan ya taban.
Dünya ekonomisi malumm
ileride emtia fiyatları daha da yükselecek,
şimdiden kompozit üretimi de düşünün,
https://www.youtube.com/watch?v=oyFnit5XcIY
Gerçi bunun fikri müşteriden gelecek ama siz şimdiden vizyonunuza alın derimm ...
Ilk 9 aylik faakiyet raporu.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/973192
Usd bazlı bakıldığında pek çok şirketin fiyatı yerlerde.
Ancak ambalaj firmaları arasında bantas gibi yerde olan yok
https://resmim.net/cdn/2022/01/23/fOlEI.jpg
Sanki şirket batmış [emoji4]
Eministe görmüştüm boyle yerlerde olan grafik.Batikken.[emoji4]
Halka arz olduğu 2015 de 0.28 usd
Şimdi 0.24 usd
Diğer ambalaj firmaları usd bazlı 2015 e gore en az pirimlisi 2 kat yapmış.
Yapılan yatırımlar bu 6 yıldaki nereye gitti.
Kedi buysa ciğer nerde misali
Teknik olarak yükselen kamanın altına değdi.
Sıra inşallah üst cizgide.
2015-16 larda 1 ml usd net kar yapan bir şirket vardi 2021 de muhtemelen 3.5-4 ml usd civari bir karı olacak. 2022 de 5 ml usd civari bir net kar bekliyorum. Böyle bakinca gercekten saçma fiyatlama oluyor. Tabi bircok sirket dediginiz gibi dip fiyatlamalarda. Kafamdaki soru isareti bist 30-50 rallisinde kazanilanlar nereye kayacak? Kayma kur korumali mevduata olursa 6-9 ay daha sürünür mu piyasa? 6-9 ay sonra bir kur atağı ve kazanilanlar borsaya akar mi? Bntas ozelinde en gec Mayis sonuna kadar 0.5 usd beklentimi sürdürüyorum ama tabi ki olumsuz bir durumda yine bir Ekim-Kasim aylarini bekleyebilirizi de bir kenarda tutuyorum. Orta vade ne aliyim diye bakinca hala Bntas alanacaklar listesinde ilk 3 e giriyor:) ama daha almiyorum yeter portfoyun 10 da biri diye ciktik yola 5 te biri bntas oldu:) Kimseye hisse tavsiye yapmam ama 3 liralara düştükçe bu ay eşe dosta da aldirdim. Sayin T/A nin analizi simdilik tutuyor ; 3.10 kuvvetli destegi, altinda 2.90 a sarkabilir ve üstte ise 3.32 gecilirse hizlanabilir demişti bekliyoruz bakalim...
Bnde hısse miktarını artırmak için radarıma aldım ama faaliyet raporunu inceledikten sonra iştahım kactı.cunku şirketin ürettiği urunler klasik high tek degil altı ustu teneke....kullanım alanı daralıyor.birde yonetıcılerin vasıflarına ve karıyerlerıne baktım ve vazgectım...bi yere kadar potansıyel var bi 20 sene sonra bu sektor yok ....ytd
Bu bakış açısına göre 400 şirketten 380 tanesini almamak lazım. Misal bimas ne alti ustu bakkal bir çok firmanın us modeli böyle basit
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Firmamız; öz kaynaklarımız ile yatırımlarına programlı şekilde devam etmektedir hedeflerimize varmak için, emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz.
Şirketimiz 2021 yılı ocak/eylül döneminde, bir önceki yılın ocak/eylül dönemine göre cirosunu %40 artırarak 159.014.565 TL ye yükseltmiştir.
Aynı dönem içerisinde net karlılığımızı 33.080.730 TL'na yükselterek bir önceki yılın aynı dönemine göre %70,82 oranında artış göstermiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/973192
Bu ifadeler Yon.Kur.Bsk. Adnan ERDAN 'a ait.
Oz-kaynaklarimizla yatirimlara programli sekilde devam edecegiz diyor.
Faaliyet raporunun cesitli bolumlerinde de bu ifadeler var.
Biz buna organik buyume diyoruz. Borcsuz, harcsiz, kredi almadan programli yatirimlara devam.
Bugunku fiyat ne olursa olsun, son 4 yila bakarsaniz bu dediklerini yapiyor adamlar.
Net karliligi gecen ayni doneme gore %70.82 artmis diyor adam.
Ulke yonetimindaki haramilere ragmen ustelik.
Bu donemi cok riskli buldugumuzdan, defansif bir portfoy olusturmaya gayret ettik, portfoyumun %90'i KCHOL ve BNTAS.
Benim BNTAS hakkinda gorusum olumlu,kim ne derse desin.
Yani bakış açısı tabi. Plastik olsa belki diyebilirim ama metal ambalaj bence artarak devam eder. 20 sene sonra madeni yag, bitkisel yag, turşu, zeytin vb urunlerin nasil ambalajlarda satılmasını bekliyorsunuz? Bu arada şirkete bağlılık yemini etmedigimiz için sorun yok satışlar artsin yatirimlarin sonucu görülsün vedalasilir...
Uzun vadede sonu eminiş ambalaj gb olacak demek istemiştim...ytd
Hımmm
0.80 kuruş tan 70 Tl ye gidecek diyorsunuz[emoji4]
Ben varım [emoji4]
Tabii 20 yıl ömrümüz varsa ki yarına cikacagimizin garantisi yokken
Haklısunuz faaliyet raporundan şirketin kasaba işletmesi havasında oldugu izlenimi edindim...10 yıl oncesine gore aycıcek yagında markette gordugunuz teneke ambalaj oranı azalıyor mu artıyor mu.zeytın tenekesi için 15 veriyorım plastık olursa 5 TL bu durumda trend hangısını besler.bu nedenle gelecek pek ısıltılı degil bence.fiyata gelirsek eminilş 80 edermiydi burası TR borsası hersey mumkun...eminiş 80 oldıgu yerde bandaş 200 olsa yeridir...ytd