Originally Posted by
alicemal
Akşam FED toplantı ve açıklaması varmış. Piyasayı yine ABD parasına kitlemişler.
Yahudi ekonomi kanalları bloombergHT ve NTV de "FED FED FED FEED" diye ayine başlamışlardır.
Anladığım kadarı ilede risk almak istemeyenler satıyor.
Buna yapabileceğim bişey yok. Ancak yorum yapabilirim.
Son 1 yıldır ABD verileri hep iyiye gidiyordu, buna rağmen son aylarda trump ın baskısı ile FED yelkenleri indirdi. Kartal davranış tarzını bıraktı ve trump ın yolunda gider gibi görünüyor.
İmdi, veriler iyi giderken yapmadığını, bu haftalarda yapması zor çünki son bi kaç haftaki veriler pekde iyi değil. Tabi sıkı takip etmediğimden kaçırdığım veri olabilir. Arada VOB tarafına bakıyorum veri varmı diye, onlarda paso muhabbet. Elit taraftakiler zaten elit, avamla muhatab olmayacak kadar yüce insanlar.
Her neyse yaw... FED den bizim borsayı bozacak bişey gelmesi sürpriz olmaz ama ben beklemiyorum. Kötü bişey gelsede, trend dönmez. Bi kaç haftalık "Allaaaam mafolduk" paniğinden sonra ortalık durulur. Endeks 98bin görür belki daha aşağı. Sonra yine yönü yukarı döner. Bekleme süresi uzamış olur.
Uzun vadeci için sorun değil ama bi yere kadar. USD nin maymunu olmuş dünyanın tamamı.
Dün gece Morgan Freeman in sunduğu teorik fizik ağırlıklı bir belgesel vardı.
Kulaklarıma inanamadım.
Teorik fizik resmen felsefe ile kolkola girmiş. Bu kadarını bu yıllarda beklemiyordum. Çok hızlı ilerlemiş.
En son aklımda kalan, teorik fizikçiler şöyle demişti "acaba felsefecilerle de oturup tartışmalımıyız.?" Göründüğü kadarı ile o aşama çoktan geçilmiş, teorik fizikçiler kabullenme aşamasındalar yada geçmişler o aşamayı.
Hafta sonu bu konuyamı dalsam.? O zamana kadar unuturum ya.
Yanlız bildiklerimin bu kadar hızlı yayılması dorusu üzüyor insanı. "Bilen tek kişi benim" havası kalmadı.
Her neyse yaw bakarız artık.
BIST yine benim portfoyu törpileyip duruyor, 2 dakka rahat dur yaw, bi nefes aldır yaw... Sinekten yağ çıkarıyorlar.