Sayfa 129/853 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 1,025 - 1,032 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1. açılım sürecindeki youtube konuşmalarını izliyorum birde bu seçim öncesini. kişiler aynı haberler 180 derece. politikaların hangisi olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum kendime bir yol çizmek için. toplum önünde ve arkadasında konuşulan veya fikirler ne olduğunu bilmem ise mümkün değil ne ise yani. temeli içinde olmadığımız için bilmek mümkün değil.

haberlerden edindiğimiz algı ne kadar doğru ise ? biz sürümüyüz bir yere güdülüyoruz ? doğru nedir ? nereye varmak istenmektedir ? yine 180 derece mi olacaktır dik mi olacaktır ?

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Anlaşılan proleter dağılmış.

---

Bugünki standarda uymayan dolayısı ile anormal olan hareketin sebebini sanırım anladım. VOP tarafında yazılanlardan anladığım kadarı ile, satışa liderlik edenler, tetikleyen kurumlar yabancı.

Yinede yarına bırakayım analizi. Yarında biraz haber okur, sonra değerlendiririm.

Eldeki verileri not edeyimde yarın aklıma gelmeyebilir. Hafıza dandik.

- Satışa liderliği yabancı kurumlar yapmış. merril, S&P, hsbc,credit -> hepsi siyonist yahudi - hele merrill...
    - Düşüş anormal ama Hacim anormal değil. 2 gün önce sıradan günde daha yüksek hacim olmuş.
    - Satış bugün hızlandı ama bir kaç gündür, yukarıya uygun haberler geldiği halde yukarı çıkmamakta direniyordu.
    - sebep olarak söylenen golan tepelerini tek eleştiren bizim hükümet değil. AB red etmiş, BM red etmiş, Rusya red etmiş diğer bi sürü red eden var. Hoş hükümetin kullandığı kelimeleri bilmiyorum, trump ın ailesini karıştırdıysa, olay değişir.
    - Seçimlere bir kaç gün kaldı.

Bu düşüşü fırsata çevirebilirmiyim, biraz kafa yoralım bakalım.
    Son düzenleme : alicemal; 22-03-2019 saat: 19:49. Sebep: ek
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

3.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Akşam FED toplantı ve açıklaması varmış. Piyasayı yine ABD parasına kitlemişler.

Yahudi ekonomi kanalları bloombergHT ve NTV de "FED FED FED FEED" diye ayine başlamışlardır.

Anladığım kadarı ilede risk almak istemeyenler satıyor.

Buna yapabileceğim bişey yok. Ancak yorum yapabilirim.

Son 1 yıldır ABD verileri hep iyiye gidiyordu, buna rağmen son aylarda trump ın baskısı ile FED yelkenleri indirdi. Kartal davranış tarzını bıraktı ve trump ın yolunda gider gibi görünüyor.

İmdi, veriler iyi giderken yapmadığını, bu haftalarda yapması zor çünki son bi kaç haftaki veriler pekde iyi değil. Tabi sıkı takip etmediğimden kaçırdığım veri olabilir. Arada VOB tarafına bakıyorum veri varmı diye, onlarda paso muhabbet. Elit taraftakiler zaten elit, avamla muhatab olmayacak kadar yüce insanlar.

Her neyse yaw... FED den bizim borsayı bozacak bişey gelmesi sürpriz olmaz ama ben beklemiyorum. Kötü bişey gelsede, trend dönmez. Bi kaç haftalık "Allaaaam mafolduk" paniğinden sonra ortalık durulur. Endeks 98bin görür belki daha aşağı. Sonra yine yönü yukarı döner. Bekleme süresi uzamış olur.

Uzun vadeci için sorun değil ama bi yere kadar. USD nin maymunu olmuş dünyanın tamamı.

Dün gece Morgan Freeman in sunduğu teorik fizik ağırlıklı bir belgesel vardı.
    Kulaklarıma inanamadım.
    Teorik fizik resmen felsefe ile kolkola girmiş. Bu kadarını bu yıllarda beklemiyordum. Çok hızlı ilerlemiş.

En son aklımda kalan, teorik fizikçiler şöyle demişti "acaba felsefecilerle de oturup tartışmalımıyız.?" Göründüğü kadarı ile o aşama çoktan geçilmiş, teorik fizikçiler kabullenme aşamasındalar yada geçmişler o aşamayı.

Hafta sonu bu konuyamı dalsam.? O zamana kadar unuturum ya.
    Yanlız bildiklerimin bu kadar hızlı yayılması dorusu üzüyor insanı. "Bilen tek kişi benim" havası kalmadı.
    Her neyse yaw bakarız artık.

BIST yine benim portfoyu törpileyip duruyor, 2 dakka rahat dur yaw, bi nefes aldır yaw... Sinekten yağ çıkarıyorlar.
    Güzel yazı. [emoji1474]

SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Altını naptın dayı, 4 parça felan diyordun ? Hepsini sattın mı ? Erken sattığını söylemiştim sana.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Altını naptın dayı, 4 parça felan diyordun ? Hepsini sattın mı ? Erken sattığını söylemiştim sana.
    maydonoz git akranınla sidik yarıştır bakiim.
    Ayrıca odunlu yaz kampına çağrıldın, sana %20 artırımda yapıyoruz müessese olarak.
    Son düzenleme : alicemal; 23-03-2019 saat: 16:31.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün analiz yapmam lazım, cuma ne olduğuna dair.

Ama daha önce, birde ne kadar efsane ve süperman süperkeş olduğuma dair efsanevi bir gerçek hikaye anlatayım.

15 yıl kadar önce, bir sonbahar sabahı. Ankara yüksel caddesindeki dev palamut ağaçları, sokağın tepesine abanmış, sararmış yapraklarını döküyorlar.

Bunun anlatacağım konuyla alakası yok. Bizide ilgilendirmiyor, geçelim.

Şindi asıl olaya geleyim.
    Yıl 1980, İzmirde soğuk bi şubat akşamı. Uzaktan buharlı Bornova treninin sesi geliyor. "Çuf çuf çuf çuf". 2 koyun ve koyunların sahibini ezmiş, farkında değil, Basmane'den aldığı yolcularını bornovaya taşımakta. O dönem bornova köy, İzmir kasaba, arası incir tarlaları ile dolu. Tren gider "Çuf çuf çuf çuf". Çoban ölmüş koyunlar sağa sola dağılmış. Toplamda kaç koyun vardı kim bilir?

Şimdi asıl konuya gelelim. Buda asıl olay değildi ve bizi ilgilendirmiyor kaç koyun vardı ama insanın aort damarını titretmiyormu?

Yıl kaçdı yaw, yılı hatırlayamadım o sebeple eskilere uğradık. 20 yıl desemmi.? O kadar yoktur, 12 de anlaşalım.

Yıl 2007, Ankara Dikmen tepesi. O zamanlar da Dikmen tepesi, şimdiki gibi bina dolu ve ne çoban var ne koyunlar nede "Çuf çuf çuf". Niye yok diye araştırıyorum, koyunlar nerede.? palamutlar yaprak döktümü.? Hay allah kafa hala daha eski anılarımda. Araya karışıyor.

İmdi yılda anlaştık. Bilgisayar başındayım, mail döşeniyorum. Olay gerçek.
    O aralar henzü sıtkım sıyrılmamış, CHP yi kurtarıcı, başındakileride iyi insan sandığım dönem. Bunlarında aynı diğer partiler gibi CIA ürünü olduğunu anlamam, kılıçdaroğlunun Ankaradan İstanbula yürümesi ile başlar. O zaman aydınlandım. "Lan nooluyor" dedim.
    Orduyu hapse attılar, kimse yürümedi, eğitim sisteminin anna koydular kimse yürümedi, yargıyı hapse attılar kimse yürümedi, yahudi sermayenin temsilcisi hapse atıldı, kılıçdaroğlu ayaklandı.

Bildiğim kadarı ile kılıçdaroğlu eşcinsel de değilki, aşkı için dağları delsin.

O zaman bişeyler döndüğünü düşündüm, geriye doğru taaa 1938 e kadar chp yi araştırdım. Hiç yapmamıştım.

Netçede, bunlar CIA dan emir alıyorlardır sonucuna vardım. O zaman hem kılıçdaroğlunun davranışları yerine oturdu, hemde baykal ın erdoğan gibi "camilerimiz süngü" diyen bir adamı hapisten neden çıkarmak ve siyasete sokmak için o kadar kanunları çiğnediğinide anlamış oldum. Her şey cuk oturdu.

Ama 2007 de bir mail atmıştım kılıçdaroğluna. Seçim yakındı ve kendisi henüz vekildi, baykal baştaydı. O zamanlar chp konusunda at gözlüğüm vardı.

3 veya 5 tane proje yazmıştım. Bakın bunları yaparsanız AB ye bağımlılığımız kalmaz, hızla kalkınırız filan diye. Bunları seçimlerde kullanın dedim. kılıçdaroğluda, "ekonomi kuruluna verdim" diye cevap yazdı.

Kullanmadılar. Koca projeler içeren makaleden bi kaç cümle alıp reklam cümleleri olarak TV de kullandılar. Hepsi o.

Şimdi o projelerin birini başka ülke gerçekleştirmeye çalışıyor. Diğer 2 taneside gazetelerde ve TV de plan olarak sunuluyor.

En önemli proje, Trakya kapıkule'den İstanbul dan yer altından geçen, Çin e kadar dümdüz, kıvrılmayan dev bir demiryolu projesi. Konteyner taşıyacak ve en geç 1 haftada pasifik okyanusu kıyısına ulaşacak. Hindistan İran filan güzergah üzerinde Türki cumhuriyetlerde dik hatlarla ana hatta dümdüz bağlanıyor. Dünya nüfusunun yarısı hat üzerinde. Anlaşmalarda öyle yapılacakki, ne kadar ihraç edersen o kadar ithal edeceksin, hiç bir ülke mağdur olmayacak.
    Korkunç bir gelir ve kalkınma planı. AB ye batıya bağımlılığımız azalacak. Bunu kullanmadılar. Sebebini CIA dan emir almaları diye düşünüyorum. Cuk oturuyor.
    Bu projenin amatörünü Çin şu ara "kuşak ve yol" diye yapıyor.

İkinci proje Çanakkale ve İstanbul boğazlarındaki akıntılardan elektrik üretilmesi. Korkunç bir dip akıntısı var, koskoca 2 deniz birbirine akıyor. Acaip bir elektrik potansiyeli, yapmasıda kolay.
    Bunuda kullanmadılar, şimdi aynı projenin reklamı TV lerde dönüyor, BTP projesi olarak.

3. proje, Ege açıklarında deniz doldurulup ada yapılsın. Bunu yapan bi sürü ülke var. Ben İzmir koyunu düşündüm. koyun içi atıklarla leş gibi pis. Denizin rengi gri. İç kısmı doldur, iş şehri yap.
    Urla açıklarına kara ile bağlantılı dev bir ada. Türkler giremiyor ve devlet işletiyor, MAFYA GİRMEYECEK. Kumar adası.
    Türkiyenin her yıl milyarlarca doları sırf kumar yüzünden dışa akıyor. Bulgaristan, galler, abd ve internetten tüm dünya kumarhaneleri. hepsine milyarlar akıtıyoruz.
    O parayı yurt içinde tutmak ve ilaveten komşu ülkelerin gemi ile gelenlerin parasını çekmek. Devlete her yıl milyarlarca dolar kaynak. Türkler internetten oynar, yabancılar adaya cruise gemilerle uçaklarla taşınır.

Bunu da İzmir adını kullanmadan fatih altaylı yazdı. Ancak o devleti işe karıştırmadı çünki akp var başta. O dönem de başta akp yok ama İzmir, chp belediyesi.

Bunu kabul etmemelerini anlarım çünki akp çok pis kullanırdı. Milletda cahi sürü. Hemen devlet kumarmı oynatır derlerdi. halbuki gelecek milyarlarla tüm fakirlerin çocuklarını bedava üniversite bitene kadar okutursun, düyanın en iyi eğitimini alırlar. Ama anlatamazsın, kumar parası ile çocuğum akumasın der. İnançtır bişey diyemezsin. Senin çocuklarının parası kumar parası olarak yurt dışına çıkar. binali nin oğlu macau da kumar masasında. Onu anlamaz.

Her neyse. Bu konuya neden girdim.
    BTP nin boğaz akıntılarından elektrik üretelim reklamlarını görünce mazi canlandı...

vay be, ne muhteşem bir keçi yim yaw... Yaşlandık kuyruğu titretme vakti geldi, bebelerin oyuncağı oluyoruz. Ulvi bir yaşlı keçi ye
    yapılırmı bu.? Yapılmaz.
    Astral seyahat çalışmalarına tekrar başlayayım. Dünya yaşanacak yer değil.
    @NeAcaipDunya

7. İyi insan olmanın da ,hoşgörünün de , sevmenin de sermayesi bedava.. Sevin lan birbirinizi !
    S.Alışık
    Son düzenleme : Eyözgürlük; 24-03-2019 saat: 12:52.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    İmdi cuma günki, ayın 22 sindeki hareketi anlamlandırmaya çalışalım.

İmdi başta şunu belirtmezsem, insanlar önyargılı yaklaşıp kulaklarımı çınlatacaklar.
    Ben meclisteki tüm partilerin, ingiliz ve abd üretimi olduğunu düşünüyorum. Başka ülkeye uşaklık ederek kendi halkını sömüren adamlarında karakteri düzgün olamaz. o sebeple genelde az veya çok eğitimli, az veya çok hırsız çıkıyorlar.
    Eğitimli olanlar hırsızlığı nitelikli yapıyorlar, kolay fark edilmiyorlar, eğitimsiz olanlar ise barbarca ülkeye dağılıp talan ediyorlar.
    akp de 5 yıl önce abd ile kavga edene kadar abd ile ortaktı.

Hiç bir partiyi savunduğumu sanmayın. bana kalsa tüm meclisi atom bombası ile havaya uçururum. Tüm siyasetçilere radyasyonlu elma yediririm. Acımam.
    İmdi bu cepte tamammı.

Gelelim analize.

Eldeki verileri sıralayalım.

- Satışa liderliği yabancı kurumlar yapmış. merril, S&P, hsbc,credit -> hepsi siyonist yahudi - hele merrill...
    - JP Morgan, bankalar hakkında karalayıcı bir rapor yayınlamış. JP Morgan siyonist yahudi. Daha öncede bir çok kurum kötü raporlar yayınladılar fark ne.? Bu sefer toplu hücum olmuş. Diğer leri borsada hisse ve forexte TL satış yaparak destek olmuş. bilmiyorum bloombergHT ve NTV de medya ayağını yürüttülermi. Onlarda Türk ortaklar yahudi, yabancı ortaklar siyonist yahudi. Toplu bir ayaklanma var.
    - Düşüş anormal ama Hacim anormal değil. 2 gün önce sıradan günde daha yüksek hacim olmuş.
    - Satış bugün hızlandı ama bir kaç gündür, yukarıya uygun haberler geldiği halde yukarı çıkmamakta direniyordu.
    - Merkez Bankası rezervlerinde 6.3 milyar dolarlık erime var, Merkez'in TL' yi desteklemek için döviz sattığı söyleniyor.
    - Merkez dolar yükselirken aldığı kararla TL nakit akışının bir kısmını 1 haftalığına kestim diyor. Kimse takmıyor, ısrarlı yükseliş devam.
    - TR ekonomisi açısından daha önemli kurumlardan geçen haftalarda gelen açıklamalar var ama dolar etkilenmiyor. Cuma ise patlıyor.
    - sebep olarak söylenen golan tepelerini tek eleştiren bizim hükümet değil. AB red etmiş, BM red etmiş, Rusya red etmiş diğer bi sürü red eden var. Hoş hükümetin kullandığı kelimeleri bilmiyorum, trump ın ailesini karıştırdıysa, olay değişir.
    - Seçimlere bir kaç gün kaldı.
    - tayyip konuşmasında kılıçdaroğlu ve akşeneri tehdit etmiş. "Milletvekilliğinize güvenmeyin." Bu kadar ileri kimse gitmemişti. Giden 1 kişi var ama güç elinde değildi onun, sinek vızıltısı gibi kaldı.

Bulabildiğim veriler bunlar. En önemli veri, yahudi ekonomi kanalları NTV ve bloombergHT, cuma günü yayınlarla yükselişe destek verdilermi.?
    Sürekli "USD yükseliyor"u ön planda tuttularsa, destek vermişler demektir. Merkez bankasının hamlesini SÜREKLİ ön planda tuttularsa destek vermemişler demektir. Seyretmediğimden bilmiyorum. Destek verdiklerinden ise adım aliCemal gibi eminim. aliHaydarmıdı? her neyse...

Ben bunlardan, seçime yaklaşırken tayyipin istanbul ve ankarayı kaybetmesi amaçlı bir tokat gözü ile bakıyorum.

Daha kötüsü sonrada erken seçim baskısına girmeleri olur. doları 6 TL üzerine çıkarıp orada tutarlar.

Cuma gününe kadar örgütlü bir eylem yoktu siyonistlerden. O sebeple kafamdada seçim baskısı filan yoktu.
    Halbuki geçen haziran ayında seçim baskısı aklımdaydı. Yıl sonu senetleri satar altına geçerim çünki seçime 3 ay kala baskıya başlarlar diyordum.
    Aralıkta atak gelmemesi, aklımdan seçim baskısını çıkardı anlaşılan.

Kişisel olarak bakarsam. USD nin 6 yı geçmesi, BISTin 100bin altına gelmesi beni pek etkilemez. Maliyetim çok düşük ve yeterli miktarda olmasada epey altınım var. Sadece 1/4 ü gitti. Sonuçta böyle devam ederse kazancım gider geçen seneki papaz olayında olduğu gibi.

İmdi sonuca gelirsek... Bu işi nasıl fırsata çeviririm yada normal hedefime nasıl ulaşırım.?
    Son düzenleme : alicemal; 24-03-2019 saat: 12:44.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 129/853 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •