Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 453,42 Mn 3,31 / 3,63
34,80 9.99% 88,86 Mn 34,80 / 34,80
85,95 9.98% 240,14 Mn 76,30 / 85,95
6,39 9.98% 504,53 Mn 6,02 / 6,39
1.349,00 -9.95% 204,07 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,91 Mn 2,90 / 3,13
21,70 -8.67% 277,63 Mn 21,42 / 24,44
6,51 -8.44% 114,63 Mn 6,40 / 6,88
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,22 5.23% 22,33 Mr 3,06 / 3,32
320,25 0.95% 9,20 Mr 317,75 / 322,25
13,01 9.05% 5,48 Mr 11,64 / 13,12
193,10 0.57% 5,41 Mr 189,40 / 197,00
412,00 0.24% 4,30 Mr 407,00 / 416,25
18,44 -0.75% 503,10 Mn 18,28 / 18,66
78,20 0.13% 3,21 Mr 77,40 / 78,50
193,10 0.57% 5,41 Mr 189,40 / 197,00
745,50 -0.07% 1,55 Mr 742,50 / 752,00
93,75 0.59% 226,00 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 102,40 Mn 114,90 / 116,30
30,94 0.39% 116,75 Mn 30,62 / 31,62
10,76 0.56% 114,35 Mn 10,71 / 10,82
81,95 0.68% 220,26 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 179/853 ÝlkÝlk ... 79129169177178179180181189229279679 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,425 - 1,432 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yaw Ankara'lý arkadaþ o kadar medenice yazmýþki, kendimi iþ yapmak zorunda hissettim. Ýyi yönetici olur, istemediðim halde bana iþ yaptýrdý.

Fazla inandýrýcý olmasýn diye, kýsa cümlelerle fazla anlam ifade etmeyen maddeleri topladým. Yanlarýna yorum eklemedim.
    Yýl sonuna kadar olmasý muhtemel senaryom. BIST açýsýndan Olumlu ve olumsuz maddeler.

TR - 2. yarý Baz etkisi. Özellikle bankalarda normale dönüþ.
    FED, AMB, BOJ faiz düþüþü ve dünyada para bolluðu, negatif dünya faizleri. Büyük para açýsýndan geliþen ülke piyasalarýna alternatif ürün azalýþý.
    TR - Enflasyon düþüþü sonucu faiz düþüþü ve sonuçta konut ve araba kredileri baþta, kredi patlamasý
    USD düþüþü alýmlarýn artmasý sonucu araba ve konut üretimi artýþý.
    Bankalarda nisan mayýs MEVDUAT ve kar artýþý var. BU ÝYÝ. Mevduat ve kredi enflasyon üzerinde artmýþ ancak takibe düþen kredi, kur farký, düþen kar oraný sebebi ile net karlar azalmýþ.
    Önemli þirketlerin F/K larýn düþük olmasý. Siyasi sebeplerle abartýlý bir korku dalgasý var. Kýsa sürede kalkabilir.
    Hükümetin Ýstanbul yenilgisi sonrasý kriz çýkarma potansiyelinin düþmesi. Piston aþaðý indi 2005 öncesindeki dinleyen uysal karaktere dönmek zorunda.
    Geçen yýl zararýna kapatan hisse piyasasý bu sene artý kapamaya hevesli olacaktýr.
    Zýplayan top etkisi. S400 de yeni alevlenmeye bist TEPKÝsi, önceki alevlenmeler sebebi ile daha düþük seviyeli olacaktýr. Hükümet zaten suriye ve Ýran konusunda abd yörüngesine girdi. s400 de olacaklar konusunda çok az bilinmeyen var.

Muhtemel USD düþüþü ile Ýthalatýn yeniden artmasý - cari açýk patlamasý.
    s400 de f35 ve caatsa harici bilinmeyen yaptýrým tehdidi veya, Yeni kriz çýkma ihtimali - kýbrýs sorunu - ABD sürekli sorunu.
    DÜNYA – Çin ABD kapýþmasý sonucu avrupa ve asyada ticaretin düþmesi ve TR nin ihracatýnýn düþmesi, USD düþüþü ile patlayan ithalatýn cari açýðý uçurmasý.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

teþekkürler sayýn ali cemal bey,

nezaket gösterdiniz, ricamýzý kýrmayarak zahmet ettiniz.

bu arada belirtmeden geçemeyeceðim, sezgileriniz çok iyi: geçmiþteki yazýlarýnýzdan bir çok konuda isabet oraný yüksek öngörülerinizi görmüþtüm. bu sefer de yönetici pozisyonunda olmam nedeniyle yine isabet buyurduðunuzu belirtmek istedim.

saðlýcakla kalýn, (fazla araya yazý yazarak sizi rahatsýz etmeden ve baþlýðýn doðasýný bozmadan) yazýlarýnýzý takibe devam.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Neyseki Ankaralý abi çok medeni çýktý, bilgiyi söküp almasýný biliyor. Karþýsýnda nasýl bir keçinin olduðunuda anlamýþ.

Yönetici, bilen kiþiden çok, bilen kiþilerin ilgili konudaki bilgisini kullanmasýný bilen kiþidir.

Bak bu özlü söz oldu, bunu özlü sözlerim arasýna taþýyayým. Onüçüncü özlü sözüm olmuþ. Aslýnda bi kaç tanesi, farklý þekillerde ata sözü olarakta geçiyor. Zaten atasözleri neki, benim gibi efsane keçilerin adamlarýn gözlemleri.

Dün BIST e bakamadým, endeks çýkmýþ inmiþ, çýkma sebebi deðilde inme sebebi neymiþ, onu araþtýrayým biraz. Belli bi sebebi varmý.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada arada sýrada sinir yatýþtýrmak için kullandýðým hafif olduðu söylenen bir hap var. sipraleks. Okunuþu yazdýmki, tarama motorunda bulunup reklama girmesin.

REÇETEYE baðlamýþlar iyimi.? iyi deðil tabiki. Yani bizim ülkede iyi deðil, herþeyi düzgün iþleyen ülkede iyi. Bizde deðil.

Yakýnda aspirini bile reçeteye baðlarlarsa þaþýrmayýn.

Antibiyotiki anladýk reçeteye baðladýnýz. Hoþ oda anlamsýz ya, yediðimiz tavuk ve etlerle zaten antibiyotik alýyoruz. Onu önledilermi.? Hayýr. hala cayýr cayýr tavuklara ve etlere antibiyotiki dayýyorlar, hormonu dayýyorlar. Sebzeye meyveye dayýyorlar.
    Rusya sýnýrdan çeviriyor, bize kaktýrýyorlar. Tabi onlara hormon dayýyamýyorlar, ilaçlý diye dönüyor.

Her neyse.?
    Her yýl bir grup ilacý reçeteye baðlýyorlar.?
    Bunu ancak hastasýný aþýrý düþünen doktor kesimi yapr. Allah aþkýna söyleyin bizde doktorlar öylemi.?

Var tabiki ama artýk tek tük elmas deðerindeler. Artýk herþey talan sistemi. Bir tek TR deki en lüks hastahanede doktor ve hemþirelerden insanca muamele gördüm. Oda hastalýðý tesbit edemediler, beþ para etmezler ama insanca davrandýlar.
    Onun haricinde ne özel hastahanelerde, nede devlet hastahanesinde insanca muamele gördüm.
    Tabi þuda var, sizin insanca sandýðýnýzý ben insanca bulmuyorumdur.

Kaþýntýya kremi PARANLA alacaksýn, yok geçen yýl reçeteye baðlandý. Niye.? Antibiyotik gibi Mikrop öldürüyorlar ondan. Angut.
    Hayatta antibiyotik alýp kullanmadým onlar reçeteli anladýk.
    Þu Soðuk algýnlýðý ilacý reçeteli.? Niye.? Bazýlarý uyuþturucu yapýmýnda kullanýyormuþ.? Lan hýyar git kim kullanýyorsa yakala hapse at. Madem biliyorsun kullandýklarýný. Milletten ne istiyorsun.?
    Hafif depresyon ilaçlarý reçeteli. Niye.? Bilmiyoruz niye.?
    Sinirli adam sinir ilacý almaya gelmiþ.? Kadýn alamazsýn deyip dahada sinirlendiriyor. Tabi eczacý kadýn yediði haltý anladý o sebeple geri geri gidip arkadaki kapýya kendini yasladý. Ani durumda kapýyý açýp kaçacak.

Neyseki fazla olay çýkarmadan eczaneden çýktým. Son beþ yýlda 3 doktor ve bi kaç hemþire ile kavga ettik. Elimden kaza çýkacak diye hastahanelere gitmiyorum, eczaneden paramla ilaç alýyorum.
    Ama ben hangi ilacý alýyorsam, üç gün sonra reçeteye baðlýyorlar. Anlaþýlan bi kaç doktoru ufalamam isteniyor.

Derler ya eceli gelen doktor cami duvarýna iþermiþ diye.

Ne zamanki doktorlara gelen hasta baþýna para alacaksýnýz dendi. O zaman reçeteli ilaç olaylarý patladý.

Akp döneminde iyi bir iþ yaptýklarýný zannedip, hasta baþýna para alacaksýnýz dendi. Bunun üzerine doktorlarda anladýðým kadarý ile, herkesi doktora gitmeye mecbur býrakmaya çalýþýyorlar.
    Ne kadar çok insan giderse, kelle baþý komisyon olduðundan o kadar çok para kazanýyorlar. Gelenlede ilgilenmiyor, bant usulü, geleni bir an önce göndermeye çalýþýyorki, günlük belli bir hasta hesabýný tuttursun. Þu ilacý yaz desen yazýp gönderiyor. Onu eczanedede yapýyorum, niye ayaðýna getirdin yordun.? Zorbaca Paraný almak için.

Ülke rezil abicim. En iyi eðitimlerden birini alan doktorlarýn yaptýðýna bak. Onlarda para peþinde insanlarý sefil etmekten çekinmiyorlar. Ýlaç firmalarý ile anlaþýp halký nasýl hafiflettiklerini pek çok kez yazmýþtým zaten...

Her neyse...

Bu ilaç alma iþini nasýl halledeceðim bilmiyorum. Bodrumda son psikoloða gittiðimde geri zekalý bi ergen kýz vardý. Aklýmdan bu kýzý nasýl ufalarým diye geçirdim durdum. Nasýl NERDEN diploma alabiliyor bunlar hayret ediyorum. Kýzýn kendisi psikiyatrlýk, kalmýþ baþkalarýna doktorluk yapýyor.

herkese diploma veriyorlar.

Eskiden üç beþ üniversite düzgün eðitim verirdi. odtü, itü, ege, dokuz eylül, hacettepe filan... þimdi onlarda bozuldu... diðerleri zaten lise eðitimi veriyor. Þimdi ortaokul eðitimi vermeye baþlamýþlar. Her yer uyduruk üniversitelerle dolu.

Diþ doktoruna soruyorum, bu diþim neden saydamlaþtý diye. Cevabý bilemiyor. Sonra TV reklamýndan öðreniyorum cevabý. üstteki mine aþýnýnca alttaki sarý saydam tabaka çýkarmýþ. Bu kadar boþlar...
    Her yer diploma veriyor.

En tepedekinde ise sahte diploma var...
    @NeAcaipDunya

5. Yönetici, bilen kiþiden çok, bilen kiþilerin ilgili konudaki bilgisini kullanmasýný bilen kiþidir.

Arada bir çýkýyor öyle özlü sözler alicemal abi, benim imzamý da bir hisse topiðinde yorum yazarken takipçiler fark etti. Hatta kullanabilirmiyim diye yazanlar bile oldu özelden.

6.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Bu arada arada sýrada sinir yatýþtýrmak için kullandýðým hafif olduðu söylenen bir hap var. sipraleks. Okunuþu yazdýmki, tarama motorunda bulunup reklama girmesin.

REÇETEYE baðlamýþlar iyimi.? iyi deðil tabiki. Yani bizim ülkede iyi deðil, herþeyi düzgün iþleyen ülkede iyi. Bizde deðil.

Yakýnda aspirini bile reçeteye baðlarlarsa þaþýrmayýn.

Antibiyotiki anladýk reçeteye baðladýnýz. Hoþ oda anlamsýz ya, yediðimiz tavuk ve etlerle zaten antibiyotik alýyoruz. Onu önledilermi.? Hayýr. hala cayýr cayýr tavuklara ve etlere antibiyotiki dayýyorlar, hormonu dayýyorlar. Sebzeye meyveye dayýyorlar.
    Rusya sýnýrdan çeviriyor, bize kaktýrýyorlar. Tabi onlara hormon dayýyamýyorlar, ilaçlý diye dönüyor.

Her neyse.?
    Her yýl bir grup ilacý reçeteye baðlýyorlar.?
    Bunu ancak hastasýný aþýrý düþünen doktor kesimi yapr. Allah aþkýna söyleyin bizde doktorlar öylemi.?

Var tabiki ama artýk tek tük elmas deðerindeler. Artýk herþey talan sistemi. Bir tek TR deki en lüks hastahanede doktor ve hemþirelerden insanca muamele gördüm. Oda hastalýðý tesbit edemediler, beþ para etmezler ama insanca davrandýlar.
    Onun haricinde ne özel hastahanelerde, nede devlet hastahanesinde insanca muamele gördüm.
    Tabi þuda var, sizin insanca sandýðýnýzý ben insanca bulmuyorumdur.

Kaþýntýya kremi PARANLA alacaksýn, yok geçen yýl reçeteye baðlandý. Niye.? Antibiyotik gibi Mikrop öldürüyorlar ondan. Angut.
    Hayatta antibiyotik alýp kullanmadým onlar reçeteli anladýk.
    Þu Soðuk algýnlýðý ilacý reçeteli.? Niye.? Bazýlarý uyuþturucu yapýmýnda kullanýyormuþ.? Lan hýyar git kim kullanýyorsa yakala hapse at. Madem biliyorsun kullandýklarýný. Milletten ne istiyorsun.?
    Hafif depresyon ilaçlarý reçeteli. Niye.? Bilmiyoruz niye.?
    Sinirli adam sinir ilacý almaya gelmiþ.? Kadýn alamazsýn deyip dahada sinirlendiriyor. Tabi eczacý kadýn yediði haltý anladý o sebeple geri geri gidip arkadaki kapýya kendini yasladý. Ani durumda kapýyý açýp kaçacak.

Neyseki fazla olay çýkarmadan eczaneden çýktým. Son beþ yýlda 3 doktor ve bi kaç hemþire ile kavga ettik. Elimden kaza çýkacak diye hastahanelere gitmiyorum, eczaneden paramla ilaç alýyorum.
    Ama ben hangi ilacý alýyorsam, üç gün sonra reçeteye baðlýyorlar. Anlaþýlan bi kaç doktoru ufalamam isteniyor.

Derler ya eceli gelen doktor cami duvarýna iþermiþ diye.

Ne zamanki doktorlara gelen hasta baþýna para alacaksýnýz dendi. O zaman reçeteli ilaç olaylarý patladý.

Akp döneminde iyi bir iþ yaptýklarýný zannedip, hasta baþýna para alacaksýnýz dendi. Bunun üzerine doktorlarda anladýðým kadarý ile, herkesi doktora gitmeye mecbur býrakmaya çalýþýyorlar.
    Ne kadar çok insan giderse, kelle baþý komisyon olduðundan o kadar çok para kazanýyorlar. Gelenlede ilgilenmiyor, bant usulü, geleni bir an önce göndermeye çalýþýyorki, günlük belli bir hasta hesabýný tuttursun. Þu ilacý yaz desen yazýp gönderiyor. Onu eczanedede yapýyorum, niye ayaðýna getirdin yordun.? Zorbaca Paraný almak için.

Ülke rezil abicim. En iyi eðitimlerden birini alan doktorlarýn yaptýðýna bak. Onlarda para peþinde insanlarý sefil etmekten çekinmiyorlar. Ýlaç firmalarý ile anlaþýp halký nasýl hafiflettiklerini pek çok kez yazmýþtým zaten...

Her neyse...

Bu ilaç alma iþini nasýl halledeceðim bilmiyorum. Bodrumda son psikoloða gittiðimde geri zekalý bi ergen kýz vardý. Aklýmdan bu kýzý nasýl ufalarým diye geçirdim durdum. Nasýl NERDEN diploma alabiliyor bunlar hayret ediyorum. Kýzýn kendisi psikiyatrlýk, kalmýþ baþkalarýna doktorluk yapýyor.

herkese diploma veriyorlar.

Eskiden üç beþ üniversite düzgün eðitim verirdi. odtü, itü, ege, dokuz eylül, hacettepe filan... þimdi onlarda bozuldu... diðerleri zaten lise eðitimi veriyor. Þimdi ortaokul eðitimi vermeye baþlamýþlar. Her yer uyduruk üniversitelerle dolu.

Diþ doktoruna soruyorum, bu diþim neden saydamlaþtý diye. Cevabý bilemiyor. Sonra TV reklamýndan öðreniyorum cevabý. üstteki mine aþýnýnca alttaki sarý saydam tabaka çýkarmýþ. Bu kadar boþlar...
    Her yer diploma veriyor.

En tepedekinde ise sahte diploma var...
    Dediðiniz ilacýn ve ilaç gruplarýnýn kötüye kullanýmý sözkonusu olduðu için reçeteye baðlanmýþtýr. Saðlýkçýya ulaþým kolaylaþtýðý için, insanlar artýk bir doktorla yetinmeyip ellerinde filmler tetkikler doktor doktor gezdiði için, internetten okuduðu saçmalýklarla artýk biliyorum diye böbürlenip doktorculuk yaptýðý için, doktor efendi dönemleri bitti söylemleriyle gaza gelip hastanelerde herþeyi yapmayý kendine hak gördüðü için sistem bu halde. Devlette görmek istediðiniz ama görmediðiniz þefkati ilgiyi özel hastaneler otelcilik adý altýnda size sunduðu için hoþunuza gitmiþtir, gerçek saðlýk hizmetini de ya almýþsýnýzdýr ya da alamamýþsýnýzdýr. Ama para ödediðiniz için, her adýmýnýzda size rehberlik ettikleri için çok kýymetlidir deðerlidir sizin için. Bunlarý bilen gören saðlýkçýlar artýk devlette ameliyat bile yapmýyor, yeni mezunlar cerrahi ve riskli bölümleri tercih etmiyor, hasta ile karþýlaþmayacaklarý temel bilim gibi bölümleri tercih ediyorlar.
    Yazacak çok þey var da þimdilik bu kadar...
    Bu arada Avrupa ülkelerinde býrakýn antidepresanlarý, aðrý kesici kas gevþetici ilaçlarý bile reçetesiz alamazsýnýz, aile hekimi sizi görmeden yönlendirmeden hiçbir uzmanlýk branþýna baþvuramazsýnýz, belli kriterler olmadan ve süre geçmeden tahlil-tetkik yaptýramazsýnýz...

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dünki ani satýþýn sebebi, abd verisi imiþ.

Dünya kafayý yedi. Neyse yine ayný konuya girmeyeyim. Geliþmiþ sebebe bakar, ez geliþmiþ sonuca.
    Örnek: Bi canlýya sopa ile vurun, sopayý yiyen az geliþmiþse, sopayý tutmaya onu kýrmaya çalýþýr, geliþmiþse, sopayý tutanýn anlýna çakar. Efsane keçi ise, lan bu adam niye vuruyo diye 2 saat düþünür evrenin gelmiþini geçmiþini sorgular.

2 dakkada bi sürü özlü söz ürettim faydalanýn ciðerim.

Netçede para sonuçtur. Üretim asýl aktördür. Üretim bir kenara býrakýldý, merkez bankalarýnýn kapýsýnda bekleþiliyor. Maymunuz iþte.
    Maymunsan senin þirketinin en deðerli adamý kasaya bakan muhasebe müdüründür. Herkes önünde saygý ile eðilir. Maymun deðilsen en deðerli adamlarýn üretim ve satýþ servisleridir. Aslýnda "satýþ" da asýl üretim faaliyetlerinden biridir. Satýlmazasa fabrika çalýþmaz.

her neyse. ABD nin tarým dýþý istihdamý 1 haftalýðýna yüksek çýktý, yoksa para saçýlmayacakmý hesabý.

Aslýnda bunun bizi etkilememesi gerekir. yani normal þartlarda. Bizim kendi üretim ... her neyse yaw... o konuya girsem, 3 günde çýkamam, yaz yaz bitmez.

Biraz haber okuyayým, iþime bakayým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    sinir ilacýda yok, bu TARAFLI asklepion süzmesine ne cevap vereceksin þimdi... yazdýklarýmý ANLAMAMIÞ. Tipik ezberci beyin. Saldýrý var diye savunmaya geçmiþ.
    Sýkýþan, avrupadan örnek veriyor. Biz avrupa kültürüyüz ya.? Her kurumumuz avrupa gibi ya, o sebeple. Tipik ezber. Neden avrupadan örnek verdiðinide bilmez, neyimiz avrupa gibiki saðlýk sektörü avrupadan örnek veriyorsun. Sýrf bu örnek sebebi ile ezber beyin damgasýný yersin. Ama damgalamýyorum, bugün iyi tarafýmdan kalktým sanki. kitapçý ya bile kýzamadým hala ayný foto ile buralarda dolanýyor.
    Þimdi süzme nin tek tek yazdýklarýna odaklansam, gereksiz vakit kaybedeceðim. Daha çok dayak yersiniz siz, neden yediðinizide anlamazsýnýz.
    Eskiden doktorlar bir eylem yapsa, tüm halk arkalarýnda olurdu. Þimdi eylem yapýyorlar, kendilerinden baþka kimse yok. Çünki kapýnýzda bekleþen yaðlý ilaç firmasý temsilcileri sebebi ile sizden baþka herkes talan düzeninin parçasý olduðunuzu görüyor.
    her neyse, boþa vakit kaybetmeyeyim.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 179/853 ÝlkÝlk ... 79129169177178179180181189229279679 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •